خصوصیات سگ سرابی جنگنده و خشمگین را بهتر بشناشید

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یکی از بهترین نژاد سگ در ایران که در دنیا نیز شناخته شده می باشد نژاد سگ سرابی نام دارد.از این سگ ایرانی باوفا و قدرتمند در زمان باستان برای نگهبانی از احشام و باغ و بنه در مقابل تجاوز کنندگان استفاده می شد و امروزه هم برای انجام بسیاری از این کارها شاید بهترین گزینه باشد. سگ سرابی بسیار غول پیکر و با استخوان های سنگین و بزرگ است که می توان گفت وزن آن ها بین 50 تا 90 کیلوگرم است.

این سگ نژاد داره ایرانی بسیار وفادار نسبت به صاحب خود می باشد اما نسبت به غریبه ها بی اعتنا می باشد و کمتر با غریبه ها ارتباط برقرار می کند. در ادامه شما را با خصوصیات سگ سرابی بیشتر آشنا می کنیم با ما همراه باشید.

خصوصیات سگ سرابی نژاد دارویژگی های بارز و مهم سگ سرابی 

مشخصات اصلی سگ سرابی را می توان غول پیکر بودن آن دانست زیرا سگ سرابی استخوان های قوی و بسیار بزرگی را دارد و نسبت به سایر سگ ها از جسته درشتی برخوردار دار است. سگ سرابی لب های بالای آن آویزان هستند و با چشم های بادامی شکل و رنگ تیره است. همچنین دم ضخیم و طولانی دارند و معمولا به رنگ قهوه ای و یا سیاه و سفید هستند.

سگ سرابی معمولا برای محافظت از دامدار و املاک از آن استفاده می شود این نژاد سگ یکی از قوی ترین نوع سگ در جهان می باشد و از بارز ترین ویژگی این سگ وفادار بودن به صاحبش می باشد و در زمانی که احساس خطر می کند به حالت هشدار با گوش های تیز خود راه می رود و سگی بسیار باهوش می باشد.

لازم به ذکر است که بگویم سگ سرابی برای زندگی آپارتمان توصیه نمی شود. آنها به فضا نیاز دارند و اگر در محیط خانه قصد نگهداری از آن را دارید باید حداقل با یک حیاط بزرگ داشته باشید. سگ سرابی ايراني مي تواند با هر درجه حرارتي  در فصل تابستان و یا زمستان زندگی کند.

سگ سرابی باید به طور منظم پیاده روی کند این سگ نیاز دارد که انرژی ذهنی جسمی خود را آزاد کند پس اجازه دهید در طبیعت راه برود و فعالیت داشته باشد همچنین تربیت و آموزش دهی آن توسط انسان صورت می گیرد.

خصوصیات رفتاری سگ سرابی

از خصوصیات رفتاری سگ سرابی می توان گفت که به شدت فرمان بردار از صاحب خود می باشد و بی دلیل پارس نمی کند زیرا صدای پارس کردنشان وحشت ناک است و با داشتن قدرت بسیار در گذشته انسان ها برای مقابله با خرس و حیوانات وحشی از این سگ کمک میگرفتند .

سگ سرابی برخلاف دیگر سگ ها که نسبت به صاحب خود کاملا مطیع است و لذت بخش ترین کار برایش این است که کنار صاحب خودش باشد. و تا پایه جان برای صاحب خود می جنگد و از او محافظت می کند. دلیل اینکه می گویند سگ سرابی یک سگ قدرتمند نگهبانی می باشد آن است که دندان های تیز و فک بسیار قوی دارند که می تواند با یه گاز گرفتن استخوان های مهاجم را خورد کند و گوشت آن را از بدنش جدا کند.

خصوصیات رفتاری سگ سرابی در موقعیت های مختلف تغییر می کند به صورتی که اگر در کنار صاحب خود باشد بسیار آرام و مطیع می باشد ولی در زمان خطر کاملا خشن و وحشت ناک می شود. این سگ در مقابل افرادی که نمیشناسد بسیار باهوش است ابتدا می ایستد و با بلند کردن نسبی دم ، گوش دادن و با نگاه کردن خطر را می سنجد و در صورت لزوم به آن حمله می کند.

خصوصیات ظاهری سگ های سرابی

عکس توله سگ سرابیسگ های سرابی را می توان به چند مدل شناخت یا پر مو هستند و یا بی مو هستند و دارای پوستی زخیم و آویزان می باشند که دلیل آن این است که در مقابل حمله حیوانات وحشی و مهاجم مقوام باشد و زخمی نشود.

و یکی دیگر از مشخصات ظاهری سگهای سرابی داشتن ماسک سیاه بر روی صورت آن ها می باشد که از ابتدای پوزه شروع شده و تا پیشانی امتداد می یابد. پوزه های کرم و سرخ نیز در بعضی از رنگ ها قابل قبول است.

از دیگر خصوصیات بارز این سگ پنجه های بزرگ و قدرتمند این حیوان است که حتی می تواند با آن یک گرگ را از پای درآورد!

چشم های سگ سرابی

سگ سرابی چشم های بادامی شکل دارند و بسیار براق و به رنگ های قهوه ای ، سرخ ،مشکی است و از شجاعت او حکایت می کند. جمجمه این سگ ها مکعبی شکل و دارای پوزه ای پهن ،کوتاه و گرد است. دندان ها به صورت منظم بر روی هم قرار گرفته و توسط آرواره نیرومند این نژاد نیروی زیادی را هنگام گازگرفتن ایجاد می کند ، که خرد کننده و برنده است.

مشخصات قد و وزن سگ سرابی

خصوصیات قد و وزن سگ سرابی را نمی توان به طور دقیق تخمین زد ولی معمولا قد سگ سرابی ماده 70 سانتی متر است و سگ های نر بالغ را می توان گف بیش از 80 سانتی متر و در برخی از آنان بیشتر از 96 سانتی متر می باشد و همچنین وزن سگ سرابی نر را می توان گفت که بین 70 تا 100 کیلو گرم و در سگ سرابی ماده 75 کیلو گرم می باشد. به همین خاطر است که از سگ های بلند نژاد داره ایرانی محسوب می شوند.

بیماری های که سگ سرابی مبتلا می شود

سگ سرابی اگر تمرین زیاد داشته باشد و مداوم ورزش هفتگی داشته باشد بیمار نمی شود ولی در سگ های سرابی که سن آنان زیاد شده باشد به دلیل پیری و وزن زیاد به بیماری مفصل و رماتیسم و در سگ های ماده به دلیل بزرگ بودن توله ها به ندرت ، سخت زائی دیده شده است. این سگ ها بر خلاف وزن زیادشان غذای کمی می خورند و جزو سگ های پر خور محسوب نمی شوند.

طول عمر سگ های سرابی و رشد آنها

سگ سرابی تا سن دوسالگی رشد خود را می کند و در این مدت نباید کار های سنگین انجام دهند و یا نباید در این سن جفت گیری و مبارزه برایشان برنامه ریزی کنید. طول عمر انها اگر نجنگند بین 12 تا 15 سال و اگر انها را بجنگانید بین 7 تا 10 سال میباشد. شما می توانید به هر شکلی موهای آن ها کوتاه و بلند کنید. برس کشیدن و شانه زدن منظم و استحمام در مواقع ضروری می توانید انجام دهید.

 

 

.

 

 

 

نظرات