راهکارهای جلوگیری از فرسودگی شغلی که هر کارمندی باید بداند
در این ایام که همه کار میکنند و سعی در ایجاد یک منبع درآمد برای خود هستند گاهی پیش می آید که این درآمد به اندازه کافی نیست و پول کم میاورید. اگر در چند جا شاغل هستید میتوانید این خستگی های کار را حس کنید. شاید اسم فرسودگی شغلی را شنیده باشید در این پست هم قصد داریم تا در مورد فرسودگی شغلی و راهکارهای جلوگیری از فرسودگی شغلی صحبت کنیم. پس اگر به دنبال راه های جلوگیری از فرسودگی شغلی هستید این مطلب را تا آخر مطالعه کنید تا بدانید چطور می توان مدیریت پیشگیری از فرسودگی شغلی را به بهترین شکل انجام داد.
مواردی که مورد بررسی قرار می گیرند:
- فرسودگی شغلی چیست
- راهکارهای جلوگیری از فرسودگی شغلی
فرسودگی شغلی چیست؟
قبل از اینکه به بیان راه پیشگیری از فرسودگی شغلی بپردازیم بگوییم که معنی فرسودگی شغلی چیست؟ اگر نمیدایند فرسودگی شغلی چیست؟ باید گفت اگر هر روز که از خواب بیدار میشوید و احساس بدی نسبت به کار، محیط کار و.. دارید، دوست نداربد که سر کار بروید، نارضایتی از کار، خستگی های شدید، سر درد، نارضایتی از خود، عدم وجود انگیزه و… همه این ها نشانه های از فرسودگی شغلی هستند و زمانی فرسودگی شغلی خود را نشان میدهد که حجم کار بسیار زیادی را انجام می دهید و زمان کم می آورید و همه این ها منجر به فرسودگی و خستگی شغلی میشود. به گونه ای که احساس می کنید دیگر موثر و کارآمد نیستید و فقط دارید درجا میزنید. نگران نباشید این توضیحات برای فرسودگی شغلی بود شما میتوانید از راهکارهای جلوگیری از فرسودگی شغلی زیر استفاده کنید.
چطور شغل مناسب خود را پیدا کنیم؟ (معرفی ۵ راهکار طلایی)
راه های جلوگیری از فرسودگی شغلی
اگر علائم و نشانه های فرسودگی شغلی را دارید بهتر است که قبل از اینکه دیر بشود فکری به حال خودتان بکنید، حقیقت این است که هیچکس جز خودتان به فکر شما نیست و بهتر است که دست به کار شوید و راهکارهای جلوگیری از فرسودگی شغلی را انجام دهید.
اگر قصد راهکارهای جلوگیری از فرسودگی شغلی را دارید موارد زیر را رعایت کنید:
مدیریت زمان
اولین راه پیشگیری از فرسودگی شغلی این است که باید برای کارها و فعالیت های روزمره خود یک برنامه ریزی مناسب داشته باشیم. به منظور مدیریت زمان ابتدا باید یک دفترچه کوچک و تمیز خریداری کنید و هر شب قبل خواب تنها 10 دقیقه زمان بگذارید تا کارها و فعالیت های روز بعد تان را بنویسید.
نحوه نگارش برنامه روزانه باید بدین صورت باشد که اول باید کارهای فوری و مهم را انجام دهید. کارهای فوری و مهم را میتوانید به عنوان اولویت A نام گذاری کنید. کارهای اولویت A، کارهایی هستند که بادی حتما همان روز انجام شوند و نباید به روز دیگری مکول شوند.
اولویت B کار های مهم و غیر فوری هستند که اول آخر باید انجامشان دهید و مهم هستند اما میتوانید آنها را در روزها یدیگر هم انجام دهید.
اولویت C کار های فوری و غیر مهمی هستند که اهمیت زیادی ندارند اما باید در زمان مشخصی انجام شوند.
آیا کسب و کار اینترنتی مجوز می خواهد؟ (راهنمایی اخذ مجوز و نمادها)
اولویت D کار های هستند که نه مهم هستند و نه فوری، به عبارتی کارهای شخصی تان هستند و به موقعیت شغلی شما آسیبی وارد نمی کنند.
خواب کافی داشته باشید
برای اینکه در مدیریت پیشگیری از فرسودگی شغلی موفق باشید باید به اندازه بخوابید. اگر به اندازه کافی بخوابید بهتر میتوانید فردا صبح راحت تر بیدار شوید و به کارها و فعالیتهای روزمره خود برسید. زمانی که خواب کافی داشته باشید راحت تر میتوانید بر روی کارهای خود تمرکز کنید و کیفیت کارتان افزایش پیدا میکند.
خوراک سالم داشته باشید و ورزش کنید
اگر به اندازه کافی غذا بخورید و بیش از اندازه مواد غذایی به بدنتان نرسانید راحت تر میتوانید بخوابید و از طرفی ورزش کردن منجر به سلامتی و شادابی بدنتان میشود. ورزش کردن باعث میشود تا هوای تازه و تمیز بیشتری وارد ریه هایتان بشود. اگر همه این ها را رعایت کنید راحت تر میتوانید بخوابید. اگر زمان ورزش کردن ندارید مشکلی ندارد تنها کافی است که مسیر محیط کارتان تا خانه را پیاده طی کنید.
خوش مشرب تر باشید
همه این ها منجر میشود تا رابطه صمیمی تر و بهتر با همکارانتان خواهید داشت و بهتر است سعی کنید با همکارنتان بیشتر صحبت کنید و از جنبه های خوب زندگی صحبت کنید. سعی کنید محیط کار را برای خود مفرح و دلچسب کنید. اگر هر روز با اخم به محل کار خود بروید زودتر از شغل خود خسته شده و دچار فرسودگی شغلی می شوید. یکی از راهکارهای مهم جلوگیری از فرسودگی شغلی این است که شرایطی را فراهم کنید که از کار خود لذت ببرید.
احساس مفید بودن کنید
شاید یکی از دلایلی که باعث می شود احساس کنید از کارتان خسته شده اید این باشد که قدر و ارزش کاری که انجام می دهید را ندانید. در هر کار و حرفه ای که هستید این موضوع را به خودتان یادآور شوید که در حال انجام یک کار باارزش و مهم هستید که ممکن است هر کسی به خوبی از عهده انجام آن برنیاید. از شما فقط یک نمونه در دنیا وجود دارد. ارزش کارتان را به خودتان یادآور شوید.
در کار خود خلاقیت داشته باشید
نگذارید کار شما تبدیل به یک کار تکراری و خسته کننده شود. در کار خود خلاقیت داشته باشید و سعی کنید هر روز کار خود را متفاوت تر انجام دهید و پیشرفت حاصل کنید. اگر احساس کنید که هر روز بهتر از دیروز هستید احساس بهتری نسبت به خود و کار خود خواهید داشت. انجام دادن کارها به شکل متفاوت یکی از راهکارهای پیشگیری از فرسودگی شغلی است. حتی شده یک تغییر کوچک مانند گذاشتن یک گلدان جدید روی میز کار باعث می شود حس متفاوت تری داشته باشید.
- محیط کارتان را تمیز کنید.
کافی است که یک بار محیط کارتان را تمیز کنید و همه چیز را سر جای خود قرار دهید، آن وقت است که متوجه تاثیر محیط تمیز و مرتب در بازدهی کارتان خواهید شد.
- یک دفتر شکر گذاری تهیه کنید.
یک دفتر زیبا و با رنگ های شاد و انرژی بخش تهیه کنید و تنها 15 دقیقه از آخر شب تان را به نوشتن نکات خوب و انرژی مثبت روز صرف کنید. از زیبایی های روزتان بنویسید. شاید برای هفته اول کمی سخت به نظر برسد اما شما مجبور هستید که یک رب به چیز های خوب فکر کنید و همین موضوع میتواند بسیار تاثیر گذار باشد.
- آخر هفته ها واقعا استراحت کنید.
- شبی به اندازه 30 دقیقه فیلم خنده دار و کمدی ببینید.
خلاصه
فراموش نکنید که تنها کسی که میتواند به شما در فرسودگی شغلی کمک کند خود شما هستید. پس بهتر است راهکارهای جلوگیری از فرسودگی شغلی ذکر شده را رعایت کنید. اگر میخواهید از فرسودگی شغلی دور باشید بهتر است که تنها برای 3 هفته راهکارهای جلوگیری از فرسودگی شغلی را انجام دهید تا به عنوان یک رفتار و عادت تبدیل شوند.