آنتوسیانین در چه موادی وجود دارد؟ به دنبال مواد غذایی قرمز و بنفش باشید
امروزه مصرف آنتی اکسیدانها و رعایت رژیم غذایی سالم و مصرف سبزیجات بنفش و قرمز رنگ بسیار مورد توجه مردم قرار گرفته است. اما شاید ندانید که چه ترکیبی در این موادغذایی بنفش و قرمز رنگ باعث افزایش سلامت بدن شما میشود. آنتوسیانین از دسته آنتی اکسیدانها هستند که در افزایش سلامتی و جلوگیری از بیماریها تاثیرگذار است. در این مقاله شما را با مواد غذایی بنفش حاوی آنتوسیانین آشنا میکنیم و خواهیم گفت آنتوسیانین در چه موادی وجود دارد؟ علاوه بر معرفی منابع آنتوسیانین خواهیم گفت آنتوسیانین چه نقسشی در سلامتی ما ایفا می کند.
آنتوسیانین چیست؟
آنتوسیانین ، گروه اصلی رنگدانه های فلاونوئید قرمز تا آبی که به طور گسترده در گیاهان وجود دارند. آنتوسیانین ها محلول در آب هستند. یک رنگدانه آنتوسیانین معمولی در محلول اسیدی قرمز ، بنفش رنگ در محلول خنثی و در محلول قلیایی به رنگ آبی ظاهر می شود. بیش از یک آنتوسیانین ممکن است در یک گل وجود داشته باشد و رنگ بسیاری از گلها به دلیل وجود آنتوسیانین در بافتها ایجاد می شود. علاوه بر این ، تغییرات ژنتیکی کوچک در گونه ها ممکن است با ایجاد آنتوسیانین های مختلف همراه باشد.
آنتوسیانین ها علاوه بر نقش مهمی که در جذب گرده افشان ها و پراکنده های بذر از طریق رنگ آمیزی گل ها و میوه ها دارند ، تا حد زیادی مسئول رنگ آمیزی قرمز جوانه ها و شاخه های جوان و رنگ های بنفش و قرمز بنفش برگ های پاییز هستند. رنگ قرمز با تجزیه کلروفیل سبز با نزدیک شدن به زمستان مشخص می شود. نور شدید و دمای پایین باعث ایجاد رنگدانه های آنتوسیانین می شود. بعضی از برگها و گلها با رسیدن به بلوغ ، آنتوسیانین را از دست می دهند. هنگامی که آنتوسیانین فراوان باشد ، غالباً مقدار زیادی قند در برگ وجود دارد. آنتوسیانین همچنین در ریشه ها (به عنوان مثال ، چغندر) وجود دارد.
آنتوسیانین در چه مواد غذایی وجود دارد
آنتوسیانین با غلظت زیاد در انگور فرنگی سیاه ، توت سیاه و بلوبری و همچنین در بادمجان (در پوست) ، کلم قرمز ، قره قاط، تمشک، توت فرنگی، گیلاس قرمز، میوه ها و گیاهان قرمز و بنفش یافت می شود.
بلوبری
- بلوبری منبع مفیدی از ویتامین C است که به محافظت از سلول ها کمک می کند و به جذب آهن کمک می کند. حاوی فیبر محلول است که برای سیستم گوارش مفید است.
- مطالعه ای در مجله تغذیه اروپا نشان داد که مکمل حاوی پودر بلوبری خشک باعث بهبود قدرت مغز در کودکان 7 تا 10 ساله می شود.
- تحقیقات از دانشگاه تافتس نشان می دهد که مصرف مکمل بلوبری ممکن است در بهبود یا به تأخیر انداختن زوال حافظه کوتاه مدت در موش ها موثر باشد.
انار
- بین قرمز و بنفش است، رنگ قرمز انار مانند یاقوت در نتیجه محتوای بالای آنتوسیانین است. انار منبع خوبی از فیبر است و همچنین ویتامین های A ، C و E ، آهن و سایر آنتی اکسیدان ها مانند تانن را تأمین می کند.
- یک مطالعه نشان داد که انار از طریق کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو به تقویت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان در موش ها کمک می کند. مصرف 50 میلی لیتر آب انار در روز باعث کاهش آسیب به شریان ها و کاهش تجمع کلسترول در افراد با عروق تنگ شده است.
- یک لیوان آب انار روزانه جریان خون در قلب را بهبود می بخشد و در نتیجه خطر حمله قلبی کاهش می یابد.
سیب زمینی شیرین بنفش
سیب زمینی شیرین بنفش بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این غذاها معمولاً در جزیره اوکیناوا ژاپن خورده می شوند که جمعیت سالخورده ای کاملاً سالم را در خود جای داده اند. با تعداد زیادی بالای 100 سال ، و نرخ زوال عقل تا 50٪ کمتر از جوامع غرب را دارد. برخی دانشمندان فکر می کنند که مقدار زیادی سیب زمینی شیرین بنفش در رژیم غذایی آنها نقش اساسی در سالم نگه داشتن بدن و مغز آنها دارد. با این حال ، تا به امروز ، مطالعات زیادی در مورد فواید سیب زمینی شیرین بنفش برای سلامتی انجام نشده است ، و غیرممکن است که بگوییم طول عمر اوکیناوا تنها به همین یک ماده غذایی محدود است.
چغندر
رنگ بنفش عمیق چغندر از مواد شیمیایی گیاهی به نام بتالین ناشی می شود. مانند آنتوسیانین ها ، بتالین نیز دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. همچنین می توانید بتالین را در ساقه ریواس پیدا کنید اما این گوشت و پوست چغندر است که غنی از آنتوسیانین و بتالین است.
- چغندر منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله فولات ، آهن ، منگنز و پتاسیم است. مصرف آب چغندر با فشار خون پایین ارتباط دارد.
- همچنین مشخص شده است که آب چغندر باعث بهبود متوسط عملکرد ورزشی می شود.
- یک رژیم غذایی شامل آب چغندر باعث افزایش جریان خون در مغز شود که ممکن است به جلوگیری یا بهبود زوال عقل کمک کند.
آیا باید غذاهای بنفش بیشتری بخوریم؟
شکی نیست که میوه ها و سبزیجات به رنگ طبیعی بنفش یک افزودنی عالی برای یک رژیم غذایی متنوع است ، اما همچنین لازم به یادآوری است که تعادل در مصرف میوه های بنفش با داشتن رنگین کمانی از میوه ها و سبزیجات با رنگ های مختلف از مزایای مطلوب برای سلامتی است.
بسیاری از متخصصان تغذیه به خوبی از مزایای میوه ها و سبزیجات آگاهی دارند ، اما ممکن است تعداد کمی از آنها از نام واقعی و انواع ترکیبات مبارزه کننده با بیماری که برای سلامتی بسیار مهم هستند ، اطلاع داشته باشند.
خواص آنتوسیانین ها در سلامتی
جنبه های بسیاری برای نقش آنتوسیانین در بدن وجود دارد که به عنوان یک رمز و راز باقی می ماند ، مانند فعالیت زیستی ، جذب ، قابلیت دسترسی زیستی و توزیع در بافت ها. اما تحقیقات آزمایشگاهی و همچنین مطالعات روی حیوانات و انسان ها حاکی از آنتوسیانین ها است که ممکن است نقش مهمی در کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی، کاهش مشکلات حافظه و سرطان داشته باشد. نقش آنتوسیانین در پیشگیری از این بیماری ها با خواص آنتی اکسیدانی آنها مرتبط است ، اما اکنون تحقیقات نشان می دهد که مزایای سلامتی آنتوسیانین ها احتمالاً از خواص شیمیایی ناشناخته فراتر از ظرفیت آنتی اکسیدانی آنها ناشی می شود.
آنتوسیانین و جلوگیری از بیماری قلب و عروقی
- ارتباط بین مصرف غذاهای غنی از آنتوسیانین و محافظت از CVD را نشان داده است. محققان دریافتند که مصرف یک بار در هفته توت فرنگی و بلوبری غنی از آنتوسیانین با کاهش قابل توجهی در مرگ ناشی از بیماری قلبی و بیماری عروق کرونر همراه است.
- کسانی که بالاترین مصرف آنتوسیانین را دارند (بیشتر از بلوبری و توت فرنگی) 8٪ کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا را نشان می دهند.
آنتوسیانین و جلوگیری از سکته قلبی
- مصرف زیاد آنتوسیانین با کاهش قابل توجه خطر سکته قلبی همراه است. کسانی که بیش از سه وعده توت فرنگی در هفته مصرف می کنند ، در مقایسه با افرادی که کمتر میل میکنند، 34٪ خطر کمتری دارند.
- کاهش خطر بیماری قلبی ممکن است به دلیل کاهش سفتی شریانی و فشار خون باشد.
- مصرف بیشتر آنتوسیانین با فشار خون سیستولیک مرکزی و فشار شریانی به طور قابل توجهی پایین تر مرتبط است. مصرف یک تا دو واحد توت در روز ممکن است یک استراتژی مهم برای کاهش خطر بیماری قلبی باشد.
آنتوسیانین و کاهش کلسترول خون
- مطالعه ای بر روی موشهایی که با عصاره کلم قرمز غنی از آنتوسیانین تغذیه شده اند. عصاره آنتوسیانین با کاهش کلسترول ناشی از رژیم آتروژنیک و استرس اکسیداتیو قلبی مرتبط است.
- با آب انگور و زغال اخته غنی از آنتوسیانین (15 میلی گرم در روز یا 50 میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن – یک دوز فیزیولوژیکی و نه دارویی) است. کسانیکه آنتوسیانین مصرف کردند با کاهش غلظت کلسترول و تری گلیسیرید سرم و همچنین افزایش نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده و کاهش اسیدهای چرب اشباع را تجربه کردند.
- آنتوسیانین ها و متابولیت های آنها مارکرهای التهابی مرتبط با افزایش خطر بیماری قلبی را کاهش داد . آنتوسیانین ها نیز ممکن است دارای فعالیت ضد پلاکتی باشند .
آنتوسیانین در جلوگیری از سرطان
- آنتوسیانین ها و عصاره های غنی از آنتوسیانین در کشت سلولی و حیوانات دارای فعالیت ضد سرطان هستند. آنتوسیانین ها نه تنها به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند بلکه آنزیم های سم زدایی را نیز فعال می کنند و جلوگیری از تکثیر سلول های سرطانی شده است.
- آنتوسیانین اثرات ضد التهابی و اثرات آنتی آنژیوژنز دارند (مانع تشکیل عروق خونی جدید می شوند که رشد تومور را تشویق می کنند). جلوگیری کرده از حمله سلول های سرطانی و تمایز میشوند.
- آنتوسیانین ها از پیشرفت سرطان در حیوانات و در افرادی که دارای استعداد ارثی به سرطان هستند، جلوگیری می کند. آنتوسیانین ها از سرطان مری ، روده بزرگ ، پوست و ریه جلوگیری کرده است. تمشک سیاه منجمد ، تکثیر سلولی ، التهاب و آنژیوژنز سلولهای سرطانی مری را در موش ها مهار کرد.
- آنتوسیانینهای سیب زمینی شیرین بنفش، تولید مثل سلولهای سرطانی روده بزرگ را متوقف و مرگ سلولهای سرطانی را آغاز کرد.
- در مطالعه ای بر روی 25 بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ که 60 گرم در روز از یک پودر تمشک سیاه غنی از آنتوسیانین به مدت دو تا چهار هفته دریافت می کردند ، تکثیر تومورها کاهش یافته است.
- مطالعه دیگر بر روی 25 بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ به میزان 2 گرم در روز آنتوسیانین باعث پیشگیری از سرطان روده بزرگ شد.
آنتوسیانین در جلوگیری از زوال عقلی
فلاونوئیدها ، از جمله آنتوسیانین ها ، توانایی تقویت حافظه و جلوگیری از کاهش عملکرد ذهنی مربوط به سن را دارند. فلاونوئیدهای موجود در آب میوه ها و میوه ها می توانند حافظه را بهبود ببخشند و درنتیجه کاهش عملکرد شناختی مربوط به سن را کند کنند. انواع توت ها ، به ویژه بلوبری که سرشار از آنتوسیانین هستند ، می توانند کمبودهای مربوط به افزایش سن را در بعضی از جنبه های حافظه معکوس کنند. تصور می شود که آنتوسیانین ها و سایر فلاونوئیدها با مهار التهاب عصبی ، فعال سازی سیگنالینگ سیناپسی و بهبود جریان خون در مغز کار می کنند. برخی از آنتوسیانین های رژیم غذایی می توانند از سد مغز خون عبور کنند و به ترکیبات اجازه می دهد اثر مفید مستقیم داشته باشند .
محققان یک بررسی اخیر در مورد این موضوع پیشنهاد کردند که مصرف میوه های غنی از فلاونوئید مانند انواع توت ها ، سیب ها و مرکبات در طول زندگی به طور بالقوه می تواند باعث کاهش یا حتی وخامت وابستگی به سن در حافظه و شناخت شود.
آنتوسیانین و افزایش سلامتی
آنتوسیانین نوعی فلاونوئید است ، دسته ای از ترکیبات با اثرات آنتی اکسیدانی هست. آنتوسیانین ها که به طور طبیعی در تعدادی از غذاها یافت می شوند ، رنگدانه هایی هستند که به گیاهان قرمز ، بنفش و آبی رنگ غنی دهند. آنتوسیانین علاوه بر نقش آنتی اکسیدان و مبارزه با رادیکال های آزاد ، ممکن است فواید ضد التهابی ، ضد ویروسی و ضد سرطانی داشته باشد.
در داروهای گیاهی ، مدتهاست که از مواد غنی از آنتوسیانین برای درمان تعدادی از بیماریهای مربوط به سلامت رگهای خونی استفاده می شود ، از جمله نارسایی مزمن وریدی ، فشار خون بالا و رتینوپاتی دیابتی. آنها همچنین برای درمان تعدادی از بیماری های دیگر از جمله سرماخوردگی و عفونت های دستگاه ادراری استفاده شده اند. تحقیقات اخیر نشان می دهد که آنتوسیانین ها ممکن است به جلوگیری از مشکلات عمده سلامتی ، از جمله بیماری های قلبی و سرطان کمک کنند.
آنتوسیانین در گیاهان
آنتوسیانین ها در غذاهای گیاهی به وفور یافت می شوند و رنگ های روشن نارنجی قرمز تا آبی بنفش بسیاری از میوه ها و سبزیجات را تأمین می کنند. این ترکیبات بطور طبیعی در گیاهان به صورت گلیکوزیدها وجود دارد که در آنها یک مولکول آنتوسیانیدین با یک قند جفت می شود. بخشی از رنگدانه موجود در آن بدون قند (که به طور کلی به عنوان آگلیکون شناخته می شود) آنتوسیانیدین نامیده می شود. این ترکیبات بیشتر در توت وجود دارد (به عنوان مثال ، توت سیاه ، توت فرنگی ، توت فرنگی) و آب آنها و به رنگ قرمز و بنفش انگور ، شراب قرمز ، گیلاس شیرین ، بادمجان ، آلو سیاه ، پرتقال خون و کلم قرمز دیده میشود.
نقش آنتوسیانین در گیاهان
گیاهان آنتوسیانین را به عنوان مکانیزم محافظتی در برابر عوامل استرس زای محیطی مانند نور ماورا بنفش ، دمای سرما و خشکسالی تولید می کنند. اعتقاد بر این است که تولید آنتوسیانین در ریشه ها ، ساقه ها و به ویژه در برگ، مقاومت در برابر خطرات زیست محیطی را ایجاد می کند.
آنتوسیانین در رژیم غذایی
آنتوسیانین ها شناخته شده ترین و برجسته ترین فلاونوئیدها در رژیم غذایی هستند. میزان مصرف این ترکیبات تا 9 برابر بیشتر از سایر فلاونوئیدهای رژیم غذایی برآورد شده است و بین 3 تا 215 میلی گرم در روز تخمین زده می شود. مقدار آنتوسیانین در غذاها می تواند بسیار متفاوت باشد. به عنوان مثال ، سیب های قرمز بیش از سیب های فوجی آنتوسیانین تهیه می کنند. تمشک سیاه منبع بسیار غنی تری نسبت به تمشک قرمز است. و انگور کنکورد منبع غلیظ تری نسبت به انگور قرمز است
مصرف مکمل آنتوسیانین
منابع طبیعی آنتوسیانین معرفی شد و گفتیم آنتوسیانین در چه موادی وجود دارد؟ اگر قصد استفاده از مکمل آنتوسیانین را دارید ، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید. خود درمانی و عدم آگاهی از دوز دقیق مکمل آنتوسیانین ممکن است عواقب جدی برایتان در پیش داشته باشد.