نشانه های ابتلا به لوپوس که به تشخیص شروع بیماری لوپوس کمک می کند

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، به طور تقریبی 1/5 میلیون آمریکایی به لوپوس مبتلا هستند. یکی از مشهورترین افراد مبتلا به لوپوس، سلنا گومز خواننده و بازیگر مطرح است. لوپوس منتشر یا لوپوس اریتماتوس سیستمیک یک بیماری خود ایمنی است که اندام‌های مختلف بدن را درگیر می‌کند. سوالاتی که در مورد این بیماری مطرح می‌شوند، عبارتند از این که واقعا لوپوس چیست؟ احتمال ابتلا در چه افرادی بیشتر است و نشانه های ابتلا به لوپوس چه هستند؟

در این مقاله، هر آنچه باید در مورد بیماری لوپوس بدانید آورده شده است. با مینویسم همراه باشید.

نشانه های لوپوس چیست؟

دکتر چوهاردی بیان می‌کند، اگرچه دلایل دقیق و اصلی ابتلا به لوپوس هنوز مشخص نشده است اما عوامل ژنتیکی همراه با اختلال در عملکرد سیستم ایمنی می‌تواند منجر به ابتلا به این بیماری شود. او توضیح می‌دهد: «عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن کمک به مقابله با عفونت‌هاست. با این وجود، در بیماری‌های خود ایمنی مانند لوپوس، سیستم ایمنی بدن دچار اختلال می‌شود و اندام‌های مختلف حمله می‌کند. همین امر موجب اختلال در عملکرد و حتی آسیب به آن‌ها می‌شود.

به گفته‌ی دکتر چوهاردی، چند نشانه‌ی کلیدی برای ابتلا به لوپوس وجود دارد. در ادامه، برخی از مهم‌ترین نشانه های ابتلا به لوپوس را با هم بررسی می‌کنیم.

درد مفاصل یکی از مهمترین علائم ابتلا به لوپوس

یکی از اصلی‌ترین نشانه های ابتلا به لوپوس، درد و تورم همیشگی مفاصل به خصوص در دست‌ها و پاهاست. این درد معمولا هنگام صبح شروع می‌شود و با سفتی و خشکی طولانی مدت مفاصل همراه است.

نشانه های ابتلا به لوپوس: درد مفصلی

راش پوستی از نشانه های معمول ابتلا به بیماری لوپوس

بیماری لوپوس از طریق راش‌های پوستی بر روی صورت یا مناطق دیگر ظاهر می‌شود. دکتر چوهاردی اضافه می‌کند که این راش‌های پوستی معمولا در معرض نور خورشید تشدید می‌شوند.

نشانه های ابتلا به لوپوس: راش پوستیعلائم عمومی که نشان دهنده ابتلا به لوپوس هستند

به گفته‌ی دکتر چوهاردی علائمی نیز وجود دارند که مختص به بیماری لوپوس نیستند و حالت عمومی دارند. از جمله این نشانه‌ها می‌توان به تب، خستگی، ناراحتی یا کاهش وزن بی دلیل اشاره کرد.

نشانه های ابتلا به لوپوس: علائم عمومیسایر نشانه های ابتلا به لوپوس

نشانه‌های دیگری نیز وجود دارند که باید به آن‌ها توجه کنید. این نشانه‌ها شامل کم خونی بدون هیچ دلیل خاص، وجود پروتئین در ادرار، تشنج، سکته مغزی در جوانان، ایجاد لخته خون یا سقط جنین در زنان باردار می‌باشند. درگیری اندام‌های داخلی بدن مانند کلیه‌ها، قلب، سیستم عصبی، ریه‌ها و غیره کمتر شایع است اما باید بسیار جدی گرفته شود.

چه کسانی بیشتر در معرض بتلا به لوپوس هستند؟

اگرچه احتمال ابتلا به لوپوس در همه وجود دارد اما زنان بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. بر اساس آمار CDC، از هر 10 نفر مبتلا به لوپوس 9 نفر زنان 15 تا 44 ساله هستند. دکتر چوهاردی بیان می‌کند که محرک‌های دیگر این بیماری شامل عفونت‌هایی مانند ویروس اپشتین-بار، تغییرات هورمونی، نور ماورابنفش، سیگار کشیدن و مصرف برخی داروها خاص است. با این وجود، برای بیشتر بیماران فاکتورهای خطر همچنان ناشناخته باقی مانده‌اند.

درمان لوپوس به چه صورت است؟

لوپوس منتشر یا لوپوس اریتماتوس سیستمیک به نشانه های ابتلا و اندام‌های درگیر بستگی دارد. دکتر چوهاردی می‌گوید: «پزشک با انجام مجموعه‌ای از آزمایش‌ها و تصویربرداری‌ها میزان شدت بیماری را تشخیص می‌دهد.»

داروهای سرکوب کننده‌ی سیستم ایمنی مانند داروی هیدروکسی کلروکین برای درمان راش‌های پوستی، درد مفاصل و سایر نشانه های ابتلا به لوپوس در خط مقدم قرار دارند. داروهای اضافی مانند آزاتیوپرین، متوترکسات، بلی موماب ممکن است برای درمان نشانه‌های مستمر این بیماری مورد نیاز باشند. مشکلات کلیوی، قلبی و سیستم عصبی به داروهای قوی‌تری مانند سیکلوفسفامید و ریتوکسیماب نیاز دارند.

اگر فکر می‌کنید به لوپوس مبتلا هستید چه کاری باید انجام دهید؟

دکتر چوهاردی توصیه می‌کند که اگر فکر می‌کنید به بیماری لوپوس مبتلا هستید، به دنبال خدمات پزشکی باشید. پزشک شما می‌تواند با انجام آزمایش خون احتمال ابتلا به لوپوس را بررسی کند.

نظرات