آموزش راههای کاهش استرس و اضطراب در کودکان
+* آموزش راههای کاهش استرس و اضطراب در کودکان *+
سلام دوستان و یاران همیشگی سایت مینویسم ، اگر کودک دلبندتان مدام دچار ترس و اضطراب میگردد و یا حتی کودکی محصل دارید که با شنیدن واژه امتحان دچار استرس می شود ، این پست علمی و روانشناسی را مطالعه نمایید. ما در این مقاله روش هایی را به شما عزیزان می آموزیم که با انجام آنها می توانید آرامش را به کودکانتان برگردانید.
چگونه استرس را در کودکان از بین ببریم ؟
در بیشتر مواقع دلیل اصلی استرس در کودکان ، فضای حاکم در خانه است. بهتر بگویم رابطه بین والدین می تواند تاثیر به سزایی بر آرامش و کاهش استرس کودکان دارد. بگونه ای والدین باید یک الگوی مناسب برای کودکانشان در هر زمینه باشند.
نا گفته نماند که علاوه بر رفتار محبت آمیز و فضای آرام خانه عوامل دیگری همچون آوردن استرس درباره مسائل شغلی والدین در خانه نیز باعث انتقال استرس به کودکان می گردد.
حتما بخوانید : روش های موثر و کاربردی برای از بین بردن استرس
برای کمک به کاهش استرس کودکانتان باید آرامش خود را حفظ کنید
برخی می پرسند که چگونه استرس را در کودک خود کاهش دهیم ؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم الگوی اصلی کودکان والدین آنها هستند. کودکان در هر سنی به احساسات پدر و مادر خود توجه میکنند و معمولا واکنش او به هنگام مواجه با مشکل مطابق با رفتار والدین است.
اگر شما به هنگام مواجه با هر موضوعی حتی زمین خوردن کودکتان مضطرب شوید، کودک شما نیز مستعد اضطراب است. اگر میخواهید کودکتان آرامش داشته باشد در اصل شما والدین باید آرام باشید.
اگر کودکتان عملی شجاعانه انجام داد آن را تحسین و تشویق کنید
یکی دیگر از راههای کاهش استرس و اضطراب در کودکان این است که آن را تشویق کنید تا با ترس هایش رو به رو شود و در صورت انجام اینکار او را با خرید هدیه ای تشویق کنید. اما در حقیقت نباید از قبل برای کودک جایزهای تعیین کنید. اگر رفتار مناسب کودکتان در مقابل ترسهایش با تشویق همراه باشد، او برای ادامه این رفتار دلگرمتر میشود.
به ساعت خواب کودکتان توجه نمایید
گاهی اوقات کم خوابی در کودکان دلیل استرس و نا آرامی در آنها می شود. باید برای کودک خود زمان خواب منظمی تعیین کنید و تحت هیچ شرایطی نباید آن را بر هم بزنید تا به آن عادت کند. این امر باعث افزایش آرامش در کودکان می شود.
اگر خطایی از سوی کودکتان سر زد او را در آرامش راهنمایی کنید
طبیعتا هر پدر و مادری قوانینی را برای کودکان خود معیین می کنند و در صورت سرپیچی از آن قوانین نیز تنبیهی برای آنها در نظر می گیرند. دقت کنید که نباید با تنبیه بدنی و یا داد و بی داد کودکان خود را تنبیه نمایید. زیرا این نحوه تربیت باعث ایجاد استرس در کودکان می گردد.
زیرا اگر ناخواسته کودک دچار آن اشتباه شده باشد مدام ترس و اضطراب داد ، فریاد و یا تنبیه بدنی از سوی شما را دارد.
به کودک خود بیاموزید که ترس هایشان را بازگو نماید
به کودک خود بیاموزید که ترس های خود را با شما بازگو نماید تمامی این مسائل به نحوه برخورد شما با کودکتان باز می گردد. اگر کودکتان از ترس ها و اضطراب خود با شما صحبت کرد او را سرزنش و یا تمسخر نکنید فکر نکنید که با این عمل او شجاع و نترس بار می آید.
خیر برعکس ، این کار شما باعث افزایش استرس و اضطراب در کودک شما می شود. زیرا او فکر می کند که ضعیف و توانایی انجام کاری را ندارد و اعتماد بنفس خود را از دست می دهد.
برای فعالیتهای آرامش بخش برنامهریزی کنید
یکی از روش های کاهش استرس در کودکان انجام بازی و فعالیت های آرامش بخش با آنهاست. با کودکانتان بازی هایی به دو از خشونت کنید این نوع بازیها و فعالیت ها میتواند مثل یک قول و قرار بازی با اسباب بازی یا یک ورزش، یوگا، نقاشی باشد.
برای حل مشکل کودکانتان وقت بگذارید
زمانیکه کودک شما مشکل خود را با شما در میان می گذارد شنوا باشید و برای حل مشکل او وقت بگذارید تا استرس را در کودک کاهش دهید وقتی که شما به کودکتان اطمینان میدهید که او را درک می کنید باید این کار را با کمک برای حل مشکل کامل نمایید.
در جهت کاهش استرس در کودک تسلیم نشوید
اگر برای کاهش استرس کودکتان تمامی روش ها را امتحان نمودید اما نتیجه ای ندیدید ، نا امید نشوید زیرا آنچه از نظر علمی واضح است اضطراب و استرس در کودکان درمان پذیر است پس آنچه مهم است این است که نباید تسلیم شوید.
نکته : در صورتیکه کودک شما دچار استرس مزمن شد باید با یک روانشناس مشورت نمایید
با کودکتان تمرینات آرامش بخش انجام دهید
گاهی چند تمرین آرامش بخش ساده میتواند راهکار کاهش اضطراب کودکتان باشد. این کار میتواند چند نفس عمیق باشد و یا میتوانید از کودکتان بخواهید به چیزی که دوست دارد مثل قدم زدن در ساحل فکر کند. میتوانید از او بخواهید چشمانش را ببندد و به یک صدا، بو و یا تصویر فکر کند.
مثلا از او بخواهید که چشمانش را ببندد و به ساحل و بوی دریا فکر کند و شنها را در زیر پاهایش تصور کند، به صدای مرغان دریایی و صدای موجها فکر کند. اگر این کار برای او اثر داشت میتوانید از او بخواهید خودش در زمان اضطراب این تمرین را انجام دهد.
نحوه کاهش استرس در دانش آموزان ابتدایی
کودکان ابتدایی نسبت به کودکان مقاطع بالاتر بیشتر حس استرس و اضطراب دارند زیرا آنها به تازگی حس استقلال و جدایی چند ساعته از خانواده را تجربه می کنند و همچنین با واژه و فضای جدی آزمون و امتحان نیز آشنا می شوند.
برای کاهش استرس در دانش آموزان ابتدایی می تواند برپايي کلاس های آرامش بخش مفید باشد تا بتوانند از انرژي منفي رهايي پيدا کنند. اين کودکان با حضور در کلاس هاي يک ساعته می تواند براي پيش گيري از ناراحتي هاي فکري و روحي در کودکان موثر است.