بهترین حرکات یوگا برای کاهش درد پریود (7 حرکت یوگا در دوران قاعدگی)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

خیلی از خانم ها در دوران پریودی با وجود ناراحتی که دارند خودشان به این طرف و آن طرف می کشانند تا کارهایشان را پیش ببرند. در عین حال گروهی دیگر هم هستند که ترجیح می دهند پیژامه های راحت بپوشند، تمام روز را دراز بکشند و فیلم ببینند. علت چنین تفاوتی، متفاوت بودن چرخه قائدگی خانم ها نسبت به هم است. هر چرخه ای ویژگی های خاص خودش و تاثیرات خاص خودش را دارد.

 البته بیشتر ما خانم ها یک صدا معتقدیم که این دوران بهترین بخش زندگی مان نبوده، نیست و نخواهد بود! ولی از آنجا که مجبوریم تحملش کنیم راه حل هایی را امتحان می کنیم تا هر ماه به سلامتی این دوران را پشت سر بگذاریم. راه های متفاوتی برای کم کردن درد دوران پریود هست اما من در این مطلب سعی دارم بهترین حرکات یوگا برای کاهش درد پریود را به شما همراهمان عزیز آموزش دهم.

در صورت تمایل از سایر مطالب مرتبط همچون درمان درد پریودی و عوارض قرص ژلوفن در پریودی نیز بازدید نمایید.

مطالب پیشنهادی: حرکات یوگا برای کاهش درد گردن

آموزش 7 حرکت یوگا برای کاهش درد قاعدگی

خب تا به این جای ادعا کرده ام که یوگا یکی از ساده ترین و سریع ترین راه های ممکن برای کاهش درد پریودی است. اما چگونه؟ تصور کنید که همین حالا پریود هستید. کدام یک از بخش های بدن تان درد دارد و دچار گرفتگی شده است؟ بیشتر ما این گونه پاسخ می دهیم که زیر شکم، ران ها، باسن و ماهیچه های پشت مان. و همین جای کار است که یوگا مانند شوالیه ای سوار بر اسب سفید وارد می شود تا درد را کم کرده و از میدان نبرد با پریود نجات تان دهد. پوزیشن هایی که در ادامه معرفی خواهم کرد دقیقا بر همان قسمت هایی که دچار انقباض شده اند تمرکز کرده و از این راه گرفتگی و درد را کمتر می کنند. یوگا می تواند تغییرات شدید خلق و خوی زمان پریود را هم از راه ذهن آگاهی و مدیتیشن کمتر کند.

یوگا ورزشی کهن است که متدهای متفاوت و تعداد بی شماری پوزیشن و حرکات متفاوت دارد. اما فرقی ندارد در این راه با تجربه باشید یا تازه کار. یوگایی که منجر به کاهش درد پریود می شود برای همه کارایی داشته و خیلی هم ساده است. حالا بی معطلی می رویم سراغ حرکاتی که در راه کاهش درد پریود کمک تان خواهند کرد.

باداکوناسانا (وضعیت پروانه)

باداکون آسانا یا وضعیت پروانه

اسهال و یبوست از شایع ترین علائم دوران پریودی هستند. علت این عارضه هم ترشح بیشتر پروستوگلاندین است که رحم را منقبض می کند. وضعیت خوبی نیست! قبول دارم اما وضعیت پروانه در یوگا می تواند در کاهش درد پریودی کمک تان کند.

در واقع وضعیت پروانه سیستم گوارشی را ریلکس کرده و از این راه درد پریود را کمتر می کند. در این پوزیشن تخمدان ها تحریک شده و برای تولید تخمک قوی تر می شوند. اگر احساس خستگی، گرفتگی و شکم درد دارید، بدن تان را چند دقیقه در حالت پروانه نگه دارید تا خودتان حس کنید چقدر انرژی تان بیشتر می شود.

مطالب پیشنهادی: حرکات یوگا برای لاغری

سوپتا بادا آسانا (وضعیت پروانه معکوس)

سوپتا بادا آسانا یا وضعیت پروانه معکوس

آیا شما هم مثل خیلی های دیگر با هر پریود شدن عصبی می شوید؟ همان طور که پیش از این هم اشاره کردم یوگایی که می تواند به کاهش درد پریود کمک کند به بهبود تغییرات شدید خلق و خوی شما هم کمک خواهد کرد. پس این حرکات از باید های دوران قاعدگی برای شمایی است که در این دوران عصبی می شوید. وضعیت پروانه معکوس درست مانند وضعیت پروانه است با این تفاوت که به جای خوابیدن بر روی شکم به پشت می خوابید.

وضعیت پروانه معکوس برای هزار و یک درد پریودی درمان است. از خستگی و بی خوابی گرفته تا اضطراب و سر درد. پس در مبارزه بین شما در وضعیت پروانه معکوس و پریود این شما هستید که پیروز خواهید بود. لازم به ذکر است عضله های شکمی در حین خوابیدن به پشت ریلکس شده و در این صورت گرفتگی ها رحمی هم کمتر می شوند.

ویپاریتا کارانی (وضعیت معکوس پا)

ویپاریتا کارانی (وضعیت معکوس پا)

یپاریتا کارانی یا وضعیت معکوس پا از بهترین حرکات یوگا برای دوران قاعدگی بشمار آید. این حرکت فواید عضلانی، فیزیولوژیکی، و روانی زیادی دارد. درست مانند باقی پوزیشن های معکوس در یوگا این مورد هم به منجر به بهبود گردش خون شده، متابولیسم و انرژی را افزایش، و فشار خون را کاهش داده و سیستم عصبی را آرام می کند.

شاید باورش کمی سخت باشد اما وضعیت پای معکوس به بهبود توانایی های منطقی و خلاقانه هم کمک می کند. پس اگر در دوران پریود تان تمرکز ندارید این حرکت می تواند خیلی کمک تان کند. باور داریم که حتی در برخی از شدید ترین تغییرات خلق و خوی دوران پریود هم این حرکت می تواند کمک تان کند.

مطالب پیشنهادی: فواید یوگا برای زنان

اوپا ویشتا آسانا (وضعیت سو به زمین، نشسته با پاهای باز)

اوپا ویشتا آسانا یا وضعیت سو به زمین، نشسته با پاهای باز

یوگا علاوه بر کاهش درد پریود می تواند در از بین رفتن استرس و آرام کردن ذهن شما هم موثر باشد. حرکت سر به زمین نشسته با پاهای باز بهترین حرکت ممکن برای آرام کردن و ریلکس کردن ذهن است. پس اگر در زندگی تان دچار استرس هستید یا دوران پریود شما را معذب و مضطرب می کند این حرکت را انجام دهید.

فواید این حرکت مانند باقی حرکت های یوگا فقط برای یک قسمت از بدن نیستند. چرا که حرکت سر به زمین نشسته با پاهای باز می تواند بر بهبود عملکرد ارگان های شکمی تان هم موثر باشد. پس با این حرکت دردها و گرفتگی های شکمی تان هم کمتر خواهند شد.

بال آسانا (وضعیت بچه)

بال آسانا (وضعیت بچه)

یوگا ورزشی فرای آن چیزی است که در نگاه اول به نظر می رسد. خیلی از پوزیشن های یوگا، هم زمان بر بدن و روح شما تاثیر دارند. به عبارتی پیامی درونی برای روان ما دارند. وضعیت بچه می تواند بر اندام های تولید مثلی شما تاثیر مثبت داشته و فشار را بر ستون مهرها، شانه ها، و گردن تان کمتر کند.

اگر از آن دسته کسانی هستید که در این دوران گرفتگی در مفاصل و ماهیچه ها را تجربه می کنید این حرکت ساده را امتحان کنید. چون خیلی کمک تان می کند. می توانید تا هر وقت که دوست دارید در این وضعیت بمانید! فواید فیزیکی این وضعیت درست به اندازه فواید روانی اش هستند.

مطالب پیشنهادی: حرکات یوگا برای کمر درد

جانوشیر آسانا (وضعیت سر به زانوی نشسته)

جانوشیر آسانا (وضعیت سر به زانوی نشسته)

خم شدن و نشستن روی زانوها بهترین حرکت یوگا برای کاهش درد شکم و اندام های تولید مثلی است. البته حرکت سر به زانوی نشسته در بهبود قوه خلاقیت هم خیلی تاثیر دارد.

این وضعیت یوگا سیستم تولید مثلی و گوارشی را تقویت کرده، اضطراب را کاهش، و خستگی، سر درد و گرفتگی های پریود را هم بهبود می بخشد. البته ثابت شده که افسردگی های خفیف خاص این دوران هم با این حرکت قابل بهبودی هستند.

بارادواج آسانا (وضعیت پیچ بارادواج)

بارادواج آسانا (وضعیت پیچ بارادواج)

یکی از موثر ترین وضعیت ها در کاهش درد پریود پیچ بارادواجا است. راستش را بخواهید وضعیت خیلی لذت بخشی هم هست! تازه کارها با یک بار انجام دادن این حرکت کشش را در ستون مهره ها و باسن خود حس می کنند. همین کشش به خودی خود گرفتگی و درد زیر شکم و رحم را کمتر می کند. البته باید اشاره کرد که در این وضعیت گردش خون هم بهبود یافته و به همین دلیل سیستم گوارشی هم تقویت می شود.

ریلکس باشید و نفس عمیق بکشید!

اگر از آن دسته آدم هایی هستید که وقتی برای شرکت در کلاس یوگا ندارند یا حتی حوصله اش را، باز هم راهی برای خلاصی از شر درد پریود با کمک یوگا هست. چگونه؟ می توانید این کار را در خانه انجام دهید.

خیلی ها در جواب من می گویند که خوراکی های شیرین و فیلم دیدن هم حالمان را بهتر می کنند. اما باید با حقیقت رو به رو شوید. این کارها فقط درمانی موقتی برای دردها و ناراحتی شما در این دوران هستند. این در حالی است که یوگا کمک می کند حال تان خیلی بهتر شده و زمان بیشتری هم خوب بمانید!

انجام این حرکت های ساده یوگا برای کاهش درد قائدگی موجب می شود دوران پریودی سالم تری داشته و کمتر اذیت شوید.  

نظرات