لاستیک ماشین چند کیلومتر کار میکند

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

با رقابتی شدن صنعت خودرو، کیفیت خودروها و قطعات جداگانه آنها نیز بهتر می شود. لاستیک ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. مشکل این است که هنوز مشخص کردن اینکه یک مجموعه از لاستیک‌ ها چقدر دوام می‌ آورند دشوار است. این به این دلیل است که عوامل مختلفی وجود دارد که می تواند بر طول عمر لاستیک تأثیر بگذارد و تولید کنندگان نمی توانند تضمین قطعی برای مدت طول عمر لاستیک ماشین داشته باشند. در زیر عواملی که در طول عمر لاستیک خودرو نقش دارند آورده شده است.

لاستیک ماشین چقدر کار می کند

در حالی که قاعده کلی برای چند کیلومتر دوام لاستیک ها حدود 80000 کیلومتر است، تعدادی از عوامل می توانند بر طول عمر لاستیک های شما تأثیر بگذارند:

 

چه عواملی بر طول عمر لاستیک ها تأثیر می گذارد؟

به طور کلی طول عمر لاستیک به عوامل آشکاری مانند مسافت طی شده، نوع و سختی مسیر، عادات خوب یا بد رانندگی، استفاده به جا از ترمز و کلاج و موارد اینچنینی بستگی دارد. حال جنس و کیفیت لاستیک عوامل مهمی هستند که تاثیر این موارد را کمتر یا بیشتر می کنند. اما به طور متوسط عمر مفید لاستکی خودروها حدود 80000 کیلومتر است. تشخیص سالم بودن لاستیک نیاز به تجربه دارد.

  • نوع لاستیک

اگر لاستیک‌ هایی با کارایی بالا دارید، آنها خیلی سریعتر از لاستیک‌ های تمام فصول فرسوده می‌ شوند، زیرا چسبندگی بیشتری دارند، که منجر به افزایش اصطکاک با جاده می‌ شود.

  • آج لاستیک

نقش اساس  آج های لاستیک، منحرف کردن آب های زیر لاستیک و  افزایش چسبندگی خودرو به سطح زمین می باشد تا مانع ازسر خوردن آن در جاده های خیس شود. وقتی که آج های لاستیک حدود ۱٫۶ میلیمتر ساییده شوند و کاهش پیدا کنند، تایر ها دیگر ایمن نیستند.

  • پیشرانه

لاستیک‌ ها در خودروهای دیفرانسیل جلو، دیفرانسیل عقب و تمام چرخ متحرک سایش متفاوتی دارند، زیرا قدرت اصلی حرکت به جلو از کجا می‌ آید.

  • شرایط جاده

اگر به طور منظم در جاده‌ های سنگ‌ ریزه‌ای یا جاده‌ هایی که به خوبی نگهداری نمی‌ شوند رانندگی می‌ کنید، یا اغلب روی برف یا یخ می‌روید، لاستیک‌ هایتان سریعتر فرسوده می‌ شوند. همچنین اگر در یک منطقه کوهستانی یا کوهستانی زندگی می کنید، شیب های مکرر به این معنی است که لاستیک های شما در معرض اصطکاک بیشتری قرار می گیرند که سریعتر فرسوده می شوند.

  • عادات رانندگی

اگر تمایل به شتاب گیری یا ترمز ناگهانی دارید، لاستیک های خود را سریعتر فرسوده خواهید کرد. عادات رانندگی نادرست عمر لاستیک های شما را کاهش می دهد. شرایط جاده و یا زمین نیز در فرسودگی لاستیک ها نقش دارد، بنابراین از جایی که در حال رانندگی هستید آگاه باشید. اگر بیشتر از دیگران رانندگی می‌کنید، می‌ توانید انتظار داشته باشید که لاستیک‌ هایتان سریعتر خراب شوند.

  • درجه حرارت

دما  بر فشار باد لاستیک‌ های تأثیر میکذارد. به طور کلی، اگر دمای خارج از خانه شروع به کاهش کند، به ویژه در ماه های تابستان، می توانید انتظار داشته باشید که لاستیک ها شروع به تخلیه کنند.

این بدان معنا نیست که دمای بالا همیشه برای تایر های شما مطلوب است. هر گونه تغییر شدید دما می تواند بر فشار هوا تأثیر بگذارد. افزایش دما به طور مصنوعی باعث باد کردن لاستیک‌ های شما می‌ شود، در حالی که دمای سردتر شروع به تخلیه باد می‌ کند.

  • فشار هوا

برخلاف تصور رایج، تایر های شما وزن وسیله نقلیه شما را تحمل نمی کنند. فشار هوا در داخل آنها انجام می شود. بهتر است مراقب فشار باد لاستیک های خود باشید و به طور دوره ای آنها را پر کنید.

زمان ایده‌آل برای اندازه‌ گیری فشار باد لاستیک‌ ها قبل از انجام هر سفر و در زمانی است که آنها «سرد» هستند.

  • جفت شدن

لاستیک های قدیمی باید با لاستیک های قدیمی در همان محور جفت شوند. به همین ترتیب، لاستیک های جدید باید با لاستیک های نو جفت شوند. اگر تایر های شما به درستی جفت نشده باشند، ممکن است طول عمر آنها را کاهش دهد.

نکات مراقبت از لاستیک خودرو و زمان تعویض آن

علاوه بر رعایت عادات رانندگی محتاطانه‌ تر، می‌ توانید با رعایت این مراحل طول عمر لاستیک‌ های خود را افزایش دهید:

  • اصلی‌ ترین راهنما برای تعیین زمان تعویض تایر خودرو ، ضخامت رویه لاستیک است.
  • عادت کنید وقتی بنزین میزنید فشار باد لاستیک خود را در ایستگاه های باد چک کنید. این به شما کمک می کند مطمئن شوید که همیشه در فشار مطلوب هستید.
  • به طور منظم عمق آج خود را بررسی کنید.
  • نکته مهم این است که اگر عمر لاستیک‌ ها بیش از ۵ سال است، باید سلامت آنها را هر ساله ارزیابی کنید.
  • همچنین اگر عمر لاستیک‌ های ماشین ییش از ۱۰ سال است، باید لاستیک خودرو را تعویض کنید.
  • لاستیک های خود را به طور منظم بچرخانید.

 

مطالب مرتبط:

نظرات