مضرات انار برای سلامت بدن که ممکن است ندانید!
انار پیشینهی طولانی در کاربردهای ضد میکروبی دارد. هزاران سال از مصرف انار به عنوان یک درمان خانگی در طب سنتی میگذرد. تمام قسمتهای درخت انار از جمله شکوفه، پوست، میوه و آب میوه برای فعالیتهای ضد میکروبی مورد آزمایش قرار گرفته است. با وجود این که مصرف انار در اکثر موارد بی ضرر و سرشار از مواد مغذی است، اما برخی از افراد ممکن است با عوارض جانبی و مضرات انار مواجه شوند.
مضرات انار میتواند شامل حساسیت، پایین آمدن فشار خون، تداخل دارویی و مشکلات در دوران بارداری باشد. در این مقاله، در مورد مضرات احتمالی انار بیشتر توضیح خواهیم داد.
مضرات انار عبارتند از:
با توجه به کالری انار که بسیار کم است میوه ای مناسب برای همه می باشد. اگر عاشق خوردن انار هستید بهتر است ضررهای احتمالی انار را هم بدانید تا هنگام خوردن انار آن ها را در نظر داشته باشید.
1. ممکن است موجب بروز حساسیت شود
این جدیترین عارضهی ناشی از خوردن انار است. اگرچه به ندرت پیش میآید، اما حساسیت به انار میتواند زندگی فرد را به خطر بیاندازد. لطفا علائم هرگونه حساسیت را جدی بگیرید.
علائم این حساسیت عبارتند از خارش، تورم، سوزش در گلو، درد معده و کهیر. در موارد شدیدتر، فرد ممکن است دچار تنگی نفس و مشکل در تنفس، تورم در گلو و زبان و شوک آنافیلاکتیک شود.
در مطالعهای، بیمار تورم گوشها، قرمزی و خارش پوست را 10 دقیقه بعد از خوردن انار تجربه کرد. تحقیقات بیشتر بر این فرد نشان داد که وی به سیب نیز حساسیت دارد.
2. تداخل دارویی
انار میتواند با داروهای خاصی تداخل داشته باشد و منجر به مضرات و عوارض جانبی ناخواستهای شود. برخی از این داروها عبارتند از (با پزشک خود مشورت کنید):
داروهایی که توسط کبد تجزیه و تغییر میکنند، مانند می تریپتیلین (ایلاویل)، دسیپرامین (نورپرامین)، فلوکستین (پروزاک)، اندانسترون (زوفران)، ترامادول (اولترام)، روزوواستاتین (کرستور) و غیره.
داروهایی که برای فشار خون بالا تجویز میشوند، مانند مهارکنندههای ACE (کاپتوپریل، انالاپریل، لیزینوپریل، رامیپریل و زستریل) و داروهای ضد فشار خون (دیووان، کوزار، کارتیزم و لازیکس). آب انار میتواند فشار خون فرد را بیش از حد کاهش دهد، خصوصا اگر فرد از داروهای ضد فشار خون استفاده میکند.
طبق گزارشها، انار عملکرد یک آنزیم مهم برای متابولیسم دارویی را مختل میکند. بنابراین، اگر داروهایی خاصی مصرف میکنید، لطفا قبل از مصرف انار و آب انار با پزشک خود مشورت کنید. این مورد خصوصا به افرادی توصیه میشود که داروهای کنترل فشار خون مصرف میکنند.
3. فشار خون را بیش از حد کاهش میدهد
مطالعات نشان دادهاند که مصرف انار میتواند سطح فشار خون را کاهش دهد. این خبر خوبی برای افرادی است که فشار خون بالا دارند. اما افرادی که فشار خونشان پایین است یا از نوسان فشار رنج میبرند باید از مصرف انار خودداری کنند.
این یکی از دلایلی است که مصرف انار ممکن است در عمل جراحی مشکل ایجاد کند. از این رو، اگر عمل جراحی پیش رو دارید از دو هفته قبل مصرف انار را کنار بگذارید. از آنجایی که تحقیقات در این زمینه محدود است، بسیار مهم است که با پزشک خود مشورت کنید.
4. مضرات انار در بارداری
یکی از ضرهای انار در بارداری این است که ممکن است باعث محدودیت رشد جنین (FGR) در دوران بارداری شود
اگرچه آب انار بی خطر است، اما تحقیقات در مورد سایر مصارف انار انجام نشده است. از این رو، در دوران بارداری فقط آب انار را مصرف کنید. اگر سابقهی هرگونه واکنش آلرژیک و حساسیت دارید، از مصرف انار خودداری کنید و با پزشک خود مشورت نمایید.
5. ممکن است موجب اختلال در دستگاه گوارش شود
اطلاعات محدود و بسیار کمی در این زمینه وجود دارد. مصرف بیش از حد انار میتواند مضرات گوناگونی را برای دستگاه گوارش به همراه داشته باشد. از جمله این عوارض میتوان به حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال در برخی از افراد اشاره کرد.
طبق شواهد، مصرف بیش از حد این میوه میتواند دستگاه گوارش را تحریک کند. با این وجود، هیچ مطالعه علمی برای پشتیبانی از این شواهد موجود نیست.
مواردی که گفته شد تنها مضرات احتمالی مصرف انار هستند. در صورتی که بعد از مصرف انار دچار واکنش آلرژیک شدید، اقدامات زیر را انجام دهید.
در صورت بروز واکنش آلرژیک به انار چه باید کرد؟
مصرف انار را متوقف کرده و فورا به مراقبتهای پزشکی مراجعه کنید. اما تا وقتی که به پزشک مراجعه کنید، میتوانید چند درمان سریع را بکار گیرید.
اگر علائم آلرژیک شامل مشکلات پوستی بود، به پوست خود دست نزنید. علاوه بر این، از شستشو با آب و صابون برای یک مدت طولانی خودداری کنید زیرا موجب تحریک بیشتر پوست میشود. از پماد یا لوسیون پوست استفاده کنید. این کار کمک میکند تا پوست مرطوب باقی بماند. همچنین، لباسهای راحت و گشاد بپوشید.
در صورتی که واکنش آلرژیک شدید بود، فورا به پزشک مراجعه کنید. این علائم میتواند شامل درد در قفسه سینه، خواب آلودگی یا سرگیجه، گیجی، غش و خس خس سینه باشد.
کلام آخر
به برخی از مهمترین مضرات انار اشاره کردیم. انار میوهای سرشار از مواد مغذی است. اما اگر به آن حساسیت دارید، مراقب باشید. مصرف بیش از حد انار میتواند برای شما مضر باشد و عوارض جانبی را به همراه داشته باشد. از این رو، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.