نام کتاب های علی اکبر دهخدا
نام کتاب های دهخدا
برای آشنایی با نام کتاب های علامه دهخدا از این مطلب استفاده کنید. فهرستی از آثار علی اکبر دهخدا را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.
حتما اسم کتاب لغت نامه دهخدا را شنیده اید. کتابی جامع و کامل از معنی کلمات زبان فارسی که توسط علی اکبر دهخدا تالیف و بنیانگذاری شده است. علامه دهخدا بیش از 40 سال از عمر خود را صرف این کتاب نموده است. اما آثار و نوشته های دهخدا به هیمن کتاب ختم نمی شود. به بهانه سالروز درگذشت علی اکبر دهخدا (7 اسفند) تصمیم گرفتیم نام کتاب های علامه دهخدا را با شما به اشتراک بگذاریم. کتاب های مختلفی از علامه دهخدا به جا مانده که در این مطلب به معرفی آنها می پردازیم.
نام کتاب های علامه دهخدا
علی اکبر دهخدا؛ معروف به علامه دهخدا، ادیب، سیاستمدار، شاعر و لغت شناس ایرانی و یکی از چهره های درخشان فرهنگ و ادب معاصر فارسی است. آیا کتاب های علامه ی دهخدا را می شناسید؟
در سال 1285 شمسی بود که علامه دهخدا به دعوت میرزا جهانگیر شیرازی و میرزا قاسم خان تبریزی ( بنیانگذاران روزنامه صور اسرافیل)، به عنوان نویسنده اصلی مشغول به فعالیت شد و به تدریج در گروه مشروطه خواهان قرار گرفت.
علامه دهخدا در ابتدای هر شماره روزنامه، در زمینه مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، با نام مستعار، مقاله ای با عنوان چرند و پرند می نوشت که سبک نگارش آن در ادبیات فارسی بی سابقه بود.
دخو، مخفف کلمه دهخدا، مهمترین اسم مستعار دهخدا در چرند و پرند بود و نمونه ای از نثر طنز و انتقادی فارسی را پدید آورد. تا جایی که او را باهوش ترین طنز نویس این دوره می دانند.
در ادامه فهرستی از نام کتاب های علامه دهخدا را با شما به اشتراک گذاشته ایم.
لغت نامه دهخدا
لغت نامه دهخدا معروف ترین اثر علامه دهخدا می باشد که علاوه بر معنی کلمات فارسی، تفسیر و معنی بعضی از واژه های عربی نیز در آن وجود دارد.
امثال و حکم
از جمله آثار علامه دهخدا کتاب امثال و حکم در چهار جلد می باشد که شامل نزدیک به 50 هزار ضرب المثل و کلمات قصار می باشد.
چرند و پرند
چرند و پرند از دیگر کتاب های علامه دهخدا است که مضمونی طنز آمیز و سیاسی دارد و به شکل داستان کوتاه و گزارش خبری نوشته شده و نقدی سیاسی، اجتماعی و مذهبی نسبت به جامعه را وارد کرده است.
اشعار دهخدا
اشعار دهخدا طنز تلخ و گزنده است و شامل سه بخش می شود که در قالب های مثنوی، غزل، دوبیت و رباعی و مسمط سروده و عبارتند از :
- اشعاری که به سبک قدیمی سروده
- اشعاری که تجدد ادبی در آنها به کار رفته
- اشعار فکاهی به زبان عامیانه
عشق و علاقه و دلسوزی به مردم خرده پا از جمله ویژگی های طنز دهخدا می باشد.
- تصحیح دیوان سید حسن غزنوی
- تصحیح دیوان مسعود سعد
- تصحیح لغت فرس اسدی
- تصحیح دیوان ابن یمین
- تصحیح صحاح الفرس
- تصحیح یوسف و زلیخا
- تصحیح دیوان سید حسن غزنوی
- تصحیح دیوان سوزنی سمرقندی
- تصحیح دیوان حافظ
- تصحیح دیوان فرخی سیستانی
- تصحیح دیوان منوچهری
- ترجمهٔ عظمت و انحطاط رومیان ( تاکنون به چاپ نرسیده)
- پندها و کلمات قصار
- تعلیقات بر دیوان ناصر خسرو
علی اکبر دهخدا علاوه بر نویسندگی، مسئولیت های مختلفی از جمله ریاست مدرسه علوم سیاسی، ریاست مدرسه عالی حقوق و علوم سیاسی تهران، ریاست دفتر وزارت معارف، نمایندگی در مجلس شورای ملی، کار در وزارت امور خارجه و … را نیز به عهده داشت.