دلیل سیاه شدن رنگ لب ها

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مانند رنگ پوست، رنگ لب نیز از فردی به فرد دیگر متفاوت است. هیچ رنگی از لب‌ ها در مقایسه با رنگ دیگر سالم‌ تر نیست. با این وجود، در برخی از موارد تغییر در رنگ و وضعیت لب‌ ها می‌ تواند نشانگر این باشد که لب‌ ها به مراقبت بیشتری نیاز دارند. با این حال، این موضوع به ندرت موجب نگرانی است. سیگار کشیدن، استرس، مصرف دارو و بیماری‌های خاص همگی می‌توانند موجب سیاه شدن لب ها شوند. درمان مشکل اصلی می‌ تواند این موضوع را برطرف کند. در کوتاه مدت، درمان‌ های خانگی وجود دارند که می‌ توانند کمی رنگ لب را روشن‌ تر کنند.

در مقابل تیره شدن لب ها، سفید شدن لب ها نیز می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. علت سفید شدن رنگ لب را می توانید در مینویسم دنبال کنید.

علت سیاه شدن رنگ لب ها

در این مقاله، ما برخی از دلایل اصلی سیاه شدن رنگ لب ها را بررسی می‌ کنیم و سپس 5 درمان خانگی برای مراقبت و روشن‌ تر شدن لب ها را به شما معرفی خواهیم کرد. با ما باشید.

تنوع رنگ لب ها در بین افراد مختلف امری طبیعی است. رنگدانه‌ای به نام ملانین به پوست رنگ می‌‌دهد. هرچه مقدار ملانین کمتر باشد، ررنگ پوست روشن‌ تر می‌شود و در مقابل هرچه ملانین بیشتر باشد یعنی رنگ پوست تیره‌ تر خواهد بود.

اگر پوست بیشتر از حد معمول شروع به تولید ملانین کند، می‌تواند به هایپرپیگمانتاسیون یا تیرگی پوست منجر شود. هایپرپیگمانتاسیون باعث ایجاد لکه‌های پوستی می‌شود که تیره‌ تر از پوست اطراف آنها هستند. یک مثال رایج از هایپرپیگمانتاسیون لکه‌های ناشی از افزایش سن است. این شرایط به قرار گرفتن در معرض نور خورشید مرتبط است و به اعتقاد بسیاری از مردم این موضوع بی ضرر است. لازم به ذکر است که هایپرپیگمانتاسیون می‌ تواند تمام نقاط بدن ازجمله لب ها را تحت تاثیر قرار دهد.

دلایل هایپرپیگمانتاسیون عبارتند از:

  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید
  • سیگار کشیدن
  • بارداری
  • مصرف داروهای خاص
  • بیماری‌ های خاص

قرار گرفتن در معرض نور خورشید

قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید بدن را تحریک می‌ کند تا ملانین تولید کند تا اشعه ماوراء بنفش را جذب کند. این کار از پوست در برابر آسیب‌ هایی که نور خورشید ایجاد می‌ کند، محافظت می‌ کند. همچنین باعث برنزه شدن پوست می‌ شود.

استفاده از محافظ در برابر آفتاب روی لب ها و همچنین سایر نقاط بدن بسیار مهم است. بالم لب با فاکتور محافظت در برابر آفتاب 30 یا بالاتر می‌ تواند از لب ها در برابر آسیب‌ های خورشید محافظت کند.

سیگار کشیدن

نیکوتین و بنزوپیرن موجود در دود سیگار می‌ تواند تولید ملانین در پوست را تحریک کند. همین امر می‌ تواند موجب سیاه شدن رنگ لب شود. این موضوع می‌ تواند به تدریج و با گذشت زمان رخ دهد. سیگار کشیدن تاثیرات منفی دیگری نیز بر سلامت بدن دارد.

بارداری

برخی از زنان ممکن است در دوران بارداری دچار تغییر رنگ پوست شوند. این تغییر رنگ پوست ناشی از تغییرات هورمونی در دوران بارداری است. برخی از نقاط بدن شامل لب ها، نوک سینه‌ ها، پیشانی، گونه‌ ها و بینی ممکن است تیره‌ تر شوند. با این وجود، پس از بارداری باید رنگ این نواحی به حالت اولیه خود بازگردد.

مصرف داروهای خاص

مصرف برخی از داروها می‌تواند موجب هایپرپیگمانتاسیون شود. برخی از این داروها را عبارتند از داروهای ضد مالاریا و آنتی بیوتیک خوراکی مینوسایکلین. پس از اتمام دوره درمان با این داروها، رنگ لب رو به طور کلی پوست باید به حالت اولیه خود بازگردد اما در برخی موارد هایپرپیگمانتاسیون باقی می‌ماند.

بیماری‌ های خاص

برخی از بیماری‌ ها می‌توانند موجب هایپرپیگمانتاسیون و سیاه شدن رنگ لب شوند. یکی از شناخته شده‌ ترین آن‌ها بیماری آدیسون نام دارد. به طور معمول یک مشکل در سیستم ایمنی باعث می‌شود تا غده آدرنال به اندازه کافی هورمون‌های ضروری بدن را تولید نکند.

همین امر می‌تواند موجب ایجاد لکه‌ های پوستی تیره یا سیاه شدن رنگ لب و حتی لثه‌ ها شود. سایر علائم عبارتند از کمبود انرژی، ضعف و روحیه پایین. اگر لب‌ های شما تیره‌ تر به نظر می‌ رسند و رنگ آبی یا بنفش به خود می‌ گیرند یا در تنفس مشکل دارید، باید فوراً به دنبال مراقبت‌ های پزشکی باشید. این می‌ تواند نشانه سیانوز باشد. سیانوز یا کبودی وقتی رخ می‌دهد که اکسیژن کافی در جریان خون وجود نداشته باشد.

درمان‌ خانگی تیره شدن رنگ لب ها

پوست خشک روی لب ها نیز می‌ تواند آن‌ ها را تیره‌ تر نشان دهد. برخی از درمان‌ های خانگی ساده می‌ توانند به حفظ ظاهر و سلامت لب‌ ها کمک کنند. در ادامه آن‌ ها را بررسی می‌کنیم.

1. از یک اسکراب خانگی عسل استفاده کنید

لایه‌برداری ملایم از لب ها می‌تواند به از بین بردن پوست‌های مرده کمک کند. شما می‌توانید با استفاده از عسل در خانه یک اسکراب خانگی لب لایه‌بردار تهیه کنید.

  • 1 قاشق چایخوری عسل و 1 قاشق چایخوری شکر را با هم مخلوط کنید.
  • سپس مخلوط بدست آمده را به آرامی با حرکات دورانی بر روی لب های خود بزنید.
  • سپس با آب گرم بشویید.

لایه‌برداری بیش از حد می‌تواند باعث تحریک و حساسیت شود. از آنجایی که پوست لب ها ظریف است، افراد نباید بیش از یک بار در هفته لایه‌برداری کنند.

به جز سیاه شدن رنگ لب، خشک شدن لب ها نیز یکی از شایع ترین اختلالات پوست لب هاست که گاهی در اثر کمبود برخی ویتامین ها بروز پیدا می کند. خشکی لب نشانه کمبود کدام ویتامین است. ویتامین هایی که کمبود انها باعث خشکی لب ها می شود را بشناسید.

2. ماساژ لب با روغن بادام

ماساژ لب ها با روغن می‌ تواند به مرطوب شدن لب ها و بهبود گردش خون در آن‌ ها کمک کند. رگ‌های خونی موجود در لب ها موجب رنگ دادن به لب می‌ شوند و ماساژ دادن لب ها جریان خون در این ناحیه را تقویت می‌کند.

از روغن بادام یا نارگیل باکیفیت به عنوان یک درمان خانگی طبیعی برای برطرف کردن خشکی لب استفاده کنید. چند بار در روز لب ها را به آرامی با روغن ماساژ دهید. با گذشت یک یا دو روز اثر آن به چشم می‌آید.

3. بالم لب درست کنید

استفاده منظم از بالم لب می‌ تواند به حفظ رطوبت و سلامت لب ها کمک کند. در اینجا یک دستورالعمل آسان برای تهیه بالم لب خانگی با استفاده از تمام مواد طبیعی آورده شده است:

  • 1 قاشق غذاخوری موم زنبور عسل را در یک کاسه قابل استفاده در مایکروویو بریزید.
  • آن را به مدت 45 ثانیه با درجه حرارت بالا در مایکروویو بپزید.
  • 1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل را به کاسه اضافه کنید و 45 ثانیه دیگر در مایکروویو قرار دهید.
  • مخلوط را به مدت 30 ثانیه دیگر در مایکروویو قرار دهید تا همه مواد ذوب شوند.
  • 3 قطره اسانس نعناع را اضافه کنید و 15 ثانیه دیگر در مایکروویو قرار دهید.
  • مخلوط را در یک تیوب بریزید.
  • اجازه دهید 5 دقیقه بماند تا خنک شود و حالت جامد به خود بگیرد.
  • بالم لب را در جای خنک نگهداری کنید تا از ذوب شدن آن جلوگیری کنید.

در مورد تاثیر وازلین بر تیرگی پوست بیشتر بدانید.

4. آبرسانی

نوشیدن مایعات به اندازه کافی یکی از بهترین روش‌ها برای مراقبت از پوست است. لب ها جز اولین نواحی از بدن هستند که خشک می‌شوند و رطوبت خود را از دست می‌دهند. یک برش خیار یا لیمو را به یک لیوان آب اضافه کنید تا یک نوشیدنی خوشمزه و با طراوت داشته باشید.

همچنین روش های آبرسانی به پوست صورت در منزل را یاد بگیرید.

5. استفاده از لیمو؛ البته با رعایت احتیاط

مردم از دیرباز از لیمو به عنوان یک درمان خانگی برای روشن شدن پوست استفاده می‌کردند. یک برش لیمو را برش دهید و آن را بیشتر از یک دقیقه روی لب ها نگه دارید، سپس با آب گرم بشویید. لیمو می‌تواند خاصیت لایه‌برداری داشته باشد زیرا حاوی اسید سیتریک است. این اسید ممکن است به حذف سلول‌های مرده پوست کمک کند.

با این وجود، هیچ مدرک علمی مبنی بر تاثیر لیمو بر روشن کردن رنگ لب وجود ندارد. همچنین، از آنجایی که لیمو بسیار اسیدی است می‌تواند پوست را تحریک کند. قبل از استفاده مطمئن شوید که بریدگی بر روی پوست وجود نداشته باشد.

درمان سیاه شدن رنگ لب

درمان‌های زیبایی به منظور روشن‌تر کردن رنگ پوست شامل کرم‌ها، لایه‌بردارهای شیمیایی و لیزردرمانی است. این گزینه‌های درمانی میزان تولید ملانین در پوست را کاهش می‌دهند و یا به طور کلی مانع از تولید آن می‌شوند.

مدارک کمی مبنی بر بی ضرر بودن این روش‌ها برای روشن کردن پوست وجود دارد. این روش‌ها می‌توانند برای پوست مضر باشند و نتایج مثبت آن‌ها بعد از مدت کوتاهی از بین بروند. عوارض جانبی شامل تحریک، زخم و آسیب عصبی است. همچنین، کرم‌های روشن کننده پوست می‌توانند حاوی جیوه باشند که به گفته آکادمی پوست آمریکا می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.

حفظ سلامت لب ها

پوست لب ها نسبت به پوست سایر نقاط بدن نازک‌تر و حساس‌تر است. لب ها غدد عرق یا محافظ مو ندارند، بنابراین می‌توانند به سرعت خشک شوند. وجود پوست خشک بر روی لب ها می‌تواند موجب شود تا رنگ لب تیره‌تر به نظر آید.

مرطوب کردن منظم و هیدراته ماندن لب ها می‌تواند به حفظ سلامت آن‌ها کمک کند. همانطور که گفته شد، پوست روی لب ها بسیار حساس است و نسبت به فاکتورهایی مانند نور خورشید، سیگار کشیدن و استفاده از محصولات آرایشی آسیب‌پذیر می‌ّباشد.

به همین دلیل همیشه از ضد آفتاب استفاده کنید. پاک کردن آرایش در پایان روز می‌تواند به محافظت از پوست کمک کند. همچنین، ترک سیگار می‌تواند به بهبود ظاهر پوست و همچنین بهبود سلامت کلی کمک کند.

 

کلام آخر

رنگ لب طبیعی است و نیازی به درمان ندارد. سیاه شدن لب ها نشانگر یک بیماری زمینه‌ای و جدی نیست مگر اینکه تغییر رنگ به مرور زمان رخ داده باشد. با تغذیه سالم، مرطوب و هیدارته نگه داشتن لب ها ظاهر زیبای آن‌ها را حفظ کنید. همچنین، می‌توانید از درمان‌های خانگی معرفی شده در این مقاله برای لایه‌برداری ملایم و مرطوب نگه داشتن لب ها استفاده کنید.

نظرات