بهترین مناطق گردشگری شهر استانبول در ترکیه

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

شهر استانبول که در طول قرن‌ها موردعلاقه‌ی امپراطوری‌های مختلف از اروپا و آسیا قرار گرفته است، یکی از کلان شهرهای بزرگ جهان محسوب می شود. مستعمره‌ی بیزانس که بیش از 1000 سال پیش از میلاد بنا شد، به پایتخت بزرگ امپراطوری بیزانس به نام قسطنطنیه تبدیل شد و پس از فتح شهر توسط عثمانی‌ها، جایگاه شکوهمند خود به عنوان قلب امپراطوری عثمانی را حفط کرد. مکان های دیدنی شهر استانبول بسیار زیاد هستند و این بسته به شما دارد که بیشتر به چه نوع مراکز تفریحی علاقه دارید. تاریخی، طبیعی، مذهبی، تفریحی و …. . در ادامه خواهیم گفت مراکز تفریحی استانبول کجاست و معروفترین مکان های تفریحی و گردشگری استانبول را همراه با عکس به شما معرفی خواهیم کرد.

جاذبه های دیدنی شهر استانبول

این شهر (که رسماً پس از تاسیس جمهوری عثمانی نامگذاری مجدد شد) سرشار از آثار باستانی و تاریخی است و جذابیت‌های گردشگری آن تک تک گردشگران را تحت تاثیر قرار می‌دهد. استانبول یکی از معروفترین نقاط گردشگری جهان محسوب می شود. اگرچه، محبوب‌ترین‌ و بهترین مکان‌ها برای بازدید در یا نزدیک به منطقه‌ی قدیمی سلطان احمد قرار گرفته‌اند اما کارهای شگفت‌انگیز دیگری نیز برای انجام دادن در این شهر وجود دارند.

سفر خود به استانبول را به کمک فهرست این مقاله از برترین مکان‌های گردشگری و تاریخی برنامه‌ریزی کنید.

 1- مسجد ایاصوفیه

نقاط گردشگری استانبول

گفته می‌شود که امپراطور بیزانس، ژوستینیان، وقتی برای اولین بار در سال 536 میلادی وارد کلیسای تمام شده‌ی خود شد، فریاد زد: شکوه خداوند به خاطر این اثر ارزشمند با من باشد!

مسجد ایاصوفیه نشانگر ثروت و توانایی فنی امپراطوری عثمانی به جهانیان بود. از طریق تبدیل آن به مسجد پس از فتح قسطنطنیه توسط امپراطوری عثمان، تا تبدیل آن به موزه در قرن بیستم و تبدیل مجدد آن به مسجد در سال 2020، ایاصوفیه یکی از خیره‌کننده‌ترین بناهای تاریخی شهر استانبول که یکی از 10 شهر زیبای جهان محسوب می شود به شمار می‌رود.

2- کاخ طوپقاپو

مناطق گردشگری شهر استانبول: کاخ طوپقاپو

این کاخ باشکوه در کنار تنگه بسفر برای اولین بار توسط فاتح بزرگ مهمت در قرت 15ام ساخته شد و تبدیل به مکان زندگی و فرمانروایی امپراطوری عثمانی شد. این مجموعه‌ی بزرگ، نملیش خیره‌کننده‌ای از هنر اسلامی است که حیاط‌های مجلل با کاشی‌کاری‌های رنگ‌آمیزی دستی آن توسط دیوارها و برج‌ها محصور شده‌اند.

از میان قسمت‌های برجسته‌ی بسیار زیاد این کاخ می‌توان به مجموعه‌ی حرم (که در آن بسیاری از همسران و فرزندان سلطان روز خود را می‌گذراندند) اشاره کرد. پس از آن، بارگاه دوم قرار دارد که از طریق ان می‌توانید به آشپزخانه‌های کاخ بروید و در فضای خیره‌کننده‌ی تالار شورای امپراطوری بایستید. در نهایت، بارگاه سوم است که شامل اتاق‌های خصوصی سلطان می‌شود.

بارگاه سوم همچنین مجموعه‌ی تاثیرگذاری از یادگارهای پیامبر اسلام را به نمایش می‌گذارد و خانه‌ی خزانه‌داری امپراطوری است. به همین دلیل است که می‌توان در آن اشیای گرانبها، طلا و جواهرات خیره‌کننده‌ی بسیار زیادی دید.

به منظور دیدن از کاخ طوپقاپو حداقل به نصف روز زمان نیاز دارید.

3- مسجد آبی

بهترین مناطق گردشگری شهر استانبول:مسجد آبی

بهترین مناطق گردشگری شهر استانبول

اولین هدیه‌ی معماری سلطان احمد به پایتخت خود، این مسجد زیباست که عموماً به نام مسجد آبی شناخته می‌شود. مسجد آبی استانبول در سال‌های بین 1609 تا 1616 ساخته شده است و تحول عظیمی در جهان اسلام به وجود آورد. این مسجد دارای شش مناره (همانند مسجدبزرگ مکه) است. هفتمنی مناره در نهایت به منظور حل اختلافات به مکه هدیه داده شد.

نام این مسجد برگرفته از طراحی داخلی آن است که شامل ده‌ها کاشی ایزنیک می‌باشد. یکی از لذت‌های اصلی سفر به شهر استانبول و از جاذبه های گردشگری استانبول دیدن از باغ‌های واقع بین مسجد آبی و مسجد ایاصوفیه و تجربه‌ی شکوه این دو بنای دوقلوست.

جاذبه های گردشگردی استانبول: مسجد آبی

جاذبه های گردشگردی استانبول

دقیقاً پشت مسجد آبی، بازار آراستا قرار دارد که مکان عالی برای خرید و گرفتن سوغاتی محسوب می‌شود چراکه مغازه‌های بسیار زیادی در این بازار در زمینه‌ی فروش محصولات دست‌ساز فعالیت می‌کنند. حتی اگر علاقه‌ای به بازار و خرید ندارید، به دیدن موزه‌ی موازئیک کاخ بزرگ که بین بازار آراستا و مسجد واقع شده است، بروید.

این موزه‌ی کوچک، سنگفرش 250 مترمربعی موزاییکی که در دهه‌ی 1950 کشف شد را به نمایش می‌گذارد. پنل‌های اطلاعاتی عالی، بازیابی کف موزایی و اقدامات پس از آن را به خوبی توضیح می‌دهند.

4- هیپودروم

جاذبه های دیدنی شهر استانبول

هیپودروم باستانی توسط سبپتیموس سورس در سال 203 میلادی آغاز و توسط کنستانتین در سال 330 به پایان رسید. این مکان، مرکز زندگی مردم بیزانس و صحنه‌ی بازی‌های باشکوه و مسابقات ارابه‌رانی بود که البته، درگیری‌های جناحی بسیار زیادی را هم به خود دیده است.

امروزه، چیز زیادی برای دیدن از هیپودروم باقی نمانده است، به جز بخش کوچکی از دیوارهای گالری در قسمت جنوبی آن، اما میدان (پارک) که اکنون در این مکان قرار دارد، شامل تعداد زیادی بنای یادبود می‌باشد.

در قسمت شمالی هیپودروم، یک فواره قرار گرفته است که توسط امپراطور آلمان ولیلیم دوم در سال 1898 به سلطان عثمانی هدیه داده شد. سپس، در قسمت جنوبی، سه بنای یادبود وجود دارند: ستون مارپیچ که توسط کنستانتین از دلفی به اینجا آورده شد؛ یک ستون هرمی شکل سنگی که اساساً دارای روکش طلا بود اما در سال 1204 توسط سربازان چهارمین جنگ صلیبی به سرقت رفت؛ و ابلیسک مصری یا ارتفاع 20 متری.

5- موزه‌ی باستان‌شناسی استانبول

جاهای دیدنی استانبول

 

این مجموعه‌ی شگفت‌انگیز که بعد از کاخ طوپقاپو واقع شده است، یکی از مهم‌ترین موزه‌های شهر استانبول به شمار می‌رود. موزه‌ی باستان‌شناسی استانبول شامل آثار باستانی از ترکیه و خاورمیانه است و نشان‌دهنده‌ی سابقه‌ی تاریخی بسیار قدیمی این منطقه می‌باشد.

این موزه از سه بخش کاملاً مجزا تشکیل شده است که هر یک از آن‌ها ارزش دیدن دارند. موزه‌ی آپار خاور باستان بر روی هنر و آثار پیش از اسلام منطقه‌ی خاورمیانه تمرکز دارد. قسمت اصلی موزه‌ی باستان‌شناسی ترکیه شامل مجسمه‌ها و مقبره‌های مختلفی است که بیشتر آن‌ها توسط معمار عثمانی، عثمان حمدی بی کشف شده‌اند. علاوه بر این، شما می‌توانید تاریخ شهر استانبول را در نمایشگاه‌ این موزه مشاهده کنید.

سومین ساختمان این موزه، عمارت کاشی‌کاری است که توسط مهمت ساخته شده و شامل طیف وسیعی از هنر سرامیکی است.

 6- بازار بزرگ استانبول

جاهای دیدنی استانبول در شب

جاهای دیدنی استانبول در شب

برای بسیاری از بازدیدکنندگان، خرید در بازارها بسیار مهم‌تر و جالبت‌تر از دیدن از موزه‌ها و بناهای یادبود است. برای این گروه از گردشگران، بازار بزرگ استانبلو بهترین مکان به شمار می‌رود. این بازار بزرگ را می‌توان اساساً اولین مرکز خرید بزرگ جهان دانست که یک سوم شهر را دربرمی‌گیرد و با دیوارهای ضخیم محصور شده است.

ورودی بازار از طریق یکی از 11 دروازه است که از طریق هزارتوی مسیرهای طاق‌دار می‌توان به مغازه‌ها و غرفه‌های مختلفی که سوغاتی‌های ترکی را به فروش می‌رسانند، دست یافت. بازار بزرگ استانبول به بخش‌های مختلفی تقسیم‌بندی شده است که جستجوی برای خرید را آسان می‌کند.

در نزدیکی وروردی Divanyolu Caddesi بازار، ستون سوخته قرار دارد. این ستون با ارتفاع 40 متری توسط کنستانتین ساخته شد. تا سال 1105، آن محل مجسمه‌ی برنزی از کنستانتین بود.

7- مسجد سلیمانیه

جاهای دیدنی شهر استانبول

مسجد سلیمانیه که در بالای تپه‌ی منطقه‌ی سلطان احمد قرار گرفته است، یکی از زیباترین چشم‌اندازها را در شهر استانبول دارد. آن توسط سینان، معمار عثمانی، برای سلطان سلیمان ساخته شد. بناهای تاریحی بسیار زیادی از دوران امپراطوری عثمان از این معمار به یادگار مانده است.

فضای داخلی مسجد سلیمانیه که دارای گنجدی با ارتفاع 53 متری است، برای تناسب هماهنگ و وحدت طراحی شناخته شده است. بیرون از مسجد در محوطه‌ی باغ، یک گورستان جالب متعلق به دوران عثمانی وجود دارد. قبر سلطان سلیمان و همسرش نیز در همین مکان قرار دارند.

8- بازار ادویه استانبول

نقاط دیدنی شهر استانبول

بازار ادویه استانبول، یکی از مکان های تفریحی رایگان در استانبول است که می‌توان در آن خوراکی‌های مخصوص ترکیه از جمله لکوم (شیرینی ترکیه)، میوه‌های خشک، آجیل، گیاهان دارویی و البته، ادویه‌های مختلف را یافت. بخش زیادی از پولی که به ساخت این بازار کمک کرده است، از مالیاتی است که دولت عثمانی بر روی محصولات ساخت مصر می‌گرفت.

بازار ادویه استانبول یکی از محبوب‌ترین مکان‌های گردشگری شهر استانبول به شمار می‌رود و در برخی از روزهای خاص، بسیار شلوغ می‌شود. بهتر است سعی کنید پیش از 11 صبح یا بعد از 4 بعد از ظهر از این بازار دیدن نمایید.

درست در کنار ورودی بازار ادویه، ینی جامی (مسجد جدید) قرار دارد که ساخت آن در سال 1615 آغاز شد و در سال 1663 به پایان رسید – این برای شهر استانبول جدید است. مسجد ینی جامی ارزش دیدن را دارد  چراکه فضای داخلی آن سرشار از کاشی‌کاری‌های زیبا و طلایی است.

9- کاخ دلمه باغچه

مکان های دیدنی شهر استانبول

کاخ دلمه باغچه یک محل دیدنی تاریخی استانبول ترکیه و نشانگر تاثیر دکوراسیون و معماری اروپایی بر امپراطوری عثمانی در قرن 19ام است. این کاخ که توسط سلطان عبدالمجید در سال 1854 ساخته شد، جایگزین کاخ طوپقاپو به عنوان محل زندگی و فرمانروایی سلطان گردید. کاخ دلمه باغچه همچنین به عنوان یک محل اقامت رسمی در طول سال‌های تاسیس جمهوری ترکیه به شمار می‌رود و آتاتورک (موسس ترکیه‌ی مدرن) در سال 1938 در این کاخ درگذشت.

باغ‌های این کاخ پر از فواره‌ها، حوض‌های زینتی و گل‌های شکوه‌دار است. در داخل کاخ، المان‌ها روکو،باروخ، نئوکلاسیک و عثمانی با لوسترهای کریستالی، استفاده‌ی فراوان از عنصر طلا، مبلمان سبک فرانسوی و سقف‌های نقاشی شده ترکیب شده است تا سبک رنسانس ترکی خیره‌کننده‌ای را به وجود آورد.

10- کلیسای چورا استانبول

مکان های دیدنی شهر استانبول ترکیه

چورا در زبان یونانی به معنی حومه‌ی شهر است و این کلیسای زیبا (در اصل به نام کلیسای چورای مقدس است) در خارج از دیواره‌های شهر قسطنطنیه قرار گرفته است. اولین کلیسای چورا احتمالاً در قرت 5ام در اینجا بنا شد اما چیزی که اکنون باقی مانده است، بازسازی قرت 6ام این ساختمان می‌باشد چراکه کلیسای چورا در قرن 9ام به طور کامل خراب شد و از قرن یازدهم تا چهاردهم دچار تغییر و تحولات بسیار زیادی شد.

این کلیسا پس از فتح قسطنطنیه توسط امپراطوری عثمانی به مسجد تبدیل شد و در سال 1945 به موزه تبدیل شد. در سال 2020، بار دیگر به یک مسجد فعال تبدیل شد. این بنای تاریخی در واقع برای موزاییک‌های بسیار زیبای قرن پنجمی که در دو گلدسته و تقریباً دست‌نخورده باقی مانده‌اند، و دیوارهای نقاشی شده‌ی بسیار منحصر به فردش شهرت دارد.

این نمونه‌های باورنکردنی از هنر بیزانس، طیف وسیعی از موضوعات مختلف از شجره‌نامه‌ی مسیح گرفته تا داستان‌های عهد جدید را دربرمی‌گیرد.

11- موزه‌های هنرهای ترکی و اسلامی

جاهای دیدنی شهر استانبول در ترکیه

این موزه که در خانه‌ی ابراهیم پاشا، صدراعظم سلطان سلیمان قرار گرفته است یکی جذابه‌های گردشگری برای تمام افراد علاقمند به هنر اسلامی و ترکی محسوب می‌شود. مجموعه‌ی فرش این موزه بسیار گسترده است و به گفته‌ی بسیاری از کارشناسان، جز بهترین مجموعه‌ها محسوب می‌شود.

این اولین جایی است که آرایش خیره‌کننده‌ای از سبک‌های مختلف فرش ترکی را به نمایش می‌گذارد (در کنار فرش‌هایی از ایران و قفقاز). همچنین، نمایشگاه‌هایی از سرامیک‌های نفیس، کنده‌کاری روی چوب و خوشنویسی متعلق به قرن 9ام تا قرن 19ام نیز در این موزه به چشم می‌خورند.

12- ایاصوفیه‌ی کوچک

جاهاي ديدني شهر استانبول

پیش از آن که ایاصوفیه توسط امپراطوری ژوستینیان ساخته شود، باید امتحان می‌کرد که آیا امکان ساخت چنین بنایی وجود دارد با نه. بنابراین، ابتدا این بنا را ساخت. نام اصلی آن، کلیسای سرگیس و باککوس بود اما شباهات معماری آن با ایاصوفیه موجب شد که این ساختمان با نام ایاصوفیه‌ی کوچک مشهور شود.

در طول دوران عثمانی، کلیسا به مسجد تبدیل شد و هنوز هم به عنوان یک مسجد فعال بکار می‌رود. اگرچه، این ساختمان قابل قیاس با سایر بناهای تاریخی شهر استانبول نیست اما باز هم ارزش دیدن را دارد. پیاده‌روی در کوچخ‌های باریک مملو از ساختمان دوره‌ی عثمانی بلند که برخی از آن‌ها بازسازی شده‌اند، حس آرامش‌بخشی را منتقل می‌کند.

پیشنهاد می‌شود که کمی در باغ آرامش‌بخش ایاصوفیه‌ی کوچک وقت بگذرانید و یک فنجان چای بخورید و از چشم‌انداز بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید.

13- مسجد رستم پاشا

جاهای تفریحی شهر استانبول

مسجد رستم پاشا که احتمالاً زیباترین و بی‌نقص‌ترین مسجد در استانبول محسوب می‌شود، خانه‌ی شگف‌انگیزترین کاشی‌کاری‌ها در کل شهر است. مطمئناً مسجد آبی (مسجد سلطان احمد) باشکوه‌ترین مسجد استانبول است اما در اینجاست که می‌توانید بهترین نمونه‌ها از کاشی‌‌هایی که با دست به رنگ‌های آبی، قرمز و سبز نقاشی شده‌اند را پیدا کنید. این کاشی‌ها هم در دیوارهای درون و هم در بیرون مسجد استفاده شده‌اند.

علاوه بر این، می‌توانید بدون مزاحمت جمعیت زیادی از گردشگران از زیبایی این کاشی‌کاری‌ها لذت ببرید و به تمجید آن‌ها بپردازید. کمی پایین‌تر از مسجد رستم پاشا، مغازه‌های مختلف قرار گرفته‌اند. علاوه بر این، این مسجد به بازار ادویه نیز نزدیک است.

14- قلعه یدیکوله (قلعه‌ی هفت برج)

جاذبه های طبیعت گردی استانبول

اگرچه رفتن به قلعه‌ی یدیکوله (قلعه‌ی هفت برج) با قطار کمی سخت است اما این قلعه ارزش دیدن را دارد. قلعه‌ی یدیکوله در قرن 15ام توسط امپراطور تئودوسیوس دوم ساخته شد و بخش جنوبی دیوارهای دفاعی قسطنطنیه محسوب می‌شود. طاق ماموت که در اواخر دوره‌ی بیزانس بسته شد، با عنوان Porta Aurea (دروازه‌ی طلایی) شناخته می‌شود چون تمامی درهای آن با طلا اندود شده‌اند.

زمانی که شهر استانبول توسط امپراطور عثمان فتح شد، آن‌ها از این قلعه برای دفاغ از شهر استفاده کردند. بعد از آن، قلعه یدیکوله به زندان و محل اعدام تبدیل شد. این قلعه در سال‌های اخیر بازسازی شده است و شما می‌توانید به بالای برج‌های قلعه بروید و از چشم‌انداز زیبای دریای مرمر لذت ببرید.

15- برج گالاتا

مناطق تفریحی استانبول ترکیه

این برج مشرف به شاخ طلایی توسط ژنویی در قرن 14 ساخته شد. امروزه، همچنان یکی از چشم‌اندازهای شگفت‌انگیز شهر استانبول را دارد. با ارتفاع 52 متر، برج گالاتا برای قرن‌ها بلندترین ساختمان استانبول محسوب می‌شد. این برج به خاطر آسیب‌های ناشی از آتش‌سوزی و طوفان در سال‌های اخیر چندین مرتبه مورد بازسازی قرار گرفته است.

امروزه، بالاترین طبقه و رستوران آن، یکی از بهترین مکان‌ها برای دیدن در شهر استانبول و نگاه انداختن به این شهر قدیمی و تارخی محسوب می‌شود. لازم به ذکر است که برج گالا یکی از مکان‌های گردشگری اصلی شهر استانبول به شمار می‌رود؛ پس، یا زود برای بازدید از آن بروید یا خود را آماده‌ی صف‌های طولانی بکنید.

در پایان

برخی از مناطق تفریحی استانبول ترکیه را به شما معرفی کردیم. مناطق گردشگری استانبول بسته به اینکه شما در تابستان یا زمستان یا فصل های معتدل مانند پاییز یا بهار به این شهر مسافرت کنید متفاوت است. در فصول معتدل می توانید به مناطق گردشگری طبیعی استانبول بروید که برخی از آن ها رایگان نیز هستند. برخی مکان های دیدنی استانبول شب زیباتر هستند و برخی در روشنایی روز. اگر تجربه سفر به استانبول را دارید می توانید در بخش نظرات تجربیات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

نظرات