انواع اشکال هندسی با نام و توضیح و شکل برای کودکان

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

انواع اشکال هندسی با نام و توضیح را می توان به عنوان شکل یا مساحت بسته شده توسط مرزی تعریف کرد که با ترکیب مقدار خاص منحنی ها ، نقاط و خطوط ایجاد می شود. اشکال مختلف رایج هندسی مانند مثلث ، دایره ، مربع و غیره می توان نام برد. همه ما از اشکال رایج در هندسه مانند مربع ، مستطیل ، دایره و مثلث اطلاع داریم. در ادامه این مطلب توضیح مختصری در مورد هر کدام از شکل های هندسی داده ایم مطالعه کنید و بهره ببرید.

انواع مختلف اشکال هندسی با نام و توضیح

اشکال هندسی مختلف از برخورد متفاوت خط ها و یا منحنی ها با یکدیگر ایجاد می شوند. تعداد اشکال هندسی بسیار زیاد است اما در ادامه به معرفی مهمترین و معروفترین اشکال هندسی پراستفاده می پردازیم. انواع اشکال هندسی با شکل و توضیح مختصر ارائه شده است.

مربع

شکل های هندسی

مربع یک شکل چهار طرفه است که با اتصال 4 بخش یا خط ایجاد می شود. همه ی خط ها در مربع طولهای مساوی دارند که اگر با هم جمع شوند، 4 زاویه راست را تشکیل می دهند. برای مشاهده نحوه محاسبه محیط و مساحت مربع برای کودکان به زبان ساده کلیک کنید.

دایره

انواع شکل های هندسی

دایره  یکی دیگر از اشکال هندسه است. هیچ خط مستقیمی ندارد. همچنین دایره، هیچ زاویه ای ندارد. فرمول محیط دایره و مساحت دایره بسیار ساده است.

مستطیل

انواع اشکال هندسی

میشود گفت که شبیه مربع است، مستطیل نیز با اتصال چهار خط ایجاد می شود. با این حال، تنها تفاوت مربع و مستطیل در این است که در مستطیل، دو خط وجود دارد که طول آنها از دو خط دیگر بیشتر است.
بنابرای ، در هندسه، مستطیل نیز به عنوان یک مربع کشیده توصیف می شود. همچنین، در مستطیل، چهار گوشه با هم اتصال دارند و چهار زاویه راست را تشکیل می دهند.

همچنین بخوانید: محیط و مساحت مستطیل

مثلث

شکل های هندسی

مثلث شامل سه خط متصل به هم است. برخلاف مستطیل یا مربع، در مثلث، زاویه ها می توانند اندازه گیری متمایزی داشته باشند. مثلث ها بسته به نوع زاویه هایی که در داخل مثلث یافت می شون ، نامگذاری می شوند. به عنوان مثال ، اگر یک مثلث دارای یک زاویه راست باشد، به عنوان یک مثلث قائم الزاویه شناخته می شود.

در صورتی که تمام زوایای یک مثلث کمتر از 90 درجه باشد، از آن به عنوان یک مثلث حاد زاویه ای یاد می شود. اگر یکی از زاویه های مثلث بیش از 90 درجه باشد، آن را به یک مثلث زاویه دار مبهم می شناسند. در آخر، مثلثی وجود دارد، که در آن تمام زوایای مثلث 60 درجه است.

چند ضلعی

انواع شکل های هندسی

یکی دیگر از اشکال هندسی که باید درباره آن بدانید چند ضلعی است. یک چند ضلعی فقط از خطوط تشکیل شده است و هیچ منحنی ای ندارد. برای مشاهده فرمول محاسبه مساحت و محیط شش ضلعی منتظم کلیک کنید.

متوازی الاضلاع

انواع اشکال هندسی

متوازی الاضلاع یکی دیگر از اشکال هندسی است که در آن طرف مخالف شکل موازی است. ویژگی اصلی یک متوازی الاضلاع این است که خطوط موازی هرگز از یکدیگر عبور نمی کنند و قطع نمی شوند، مهم نیست که چقدر آنها را امتداد داده اید.

بیضیانواع شکل های هندسی

بیضی شبیه دایره است اما شکل آن کمی کشیده تر است. بیضی همانند دایره هیچ کناره و گوشه ای ندارد. فرمول مساحت و محیط بیضی را مشاهده کنید.

مکعب

شکل های هندسی

فرمول حجم و مساحت مکعب مستطیل و مکعب مربع چیست؟

مکعب یک شکل سه بعدی است که از شش مربع برابر تشکیل شده است. به آن شش گوش معمولی نیز گفته می شود.

مکعب مستطیل

انواع اشکال هندسی

مکعب یک شکل سه بعدی است که توسط شش مستطیل مساوی تشکیل می شود. به عنوان مثال ، کتاب ، جعبه

استوانه

انواع شکل های هندسی

فرمول محاسبه حجم و مساحت (کره، مخروط و استوانه)

استوانه یک شکل جامد است که دارای دو انتهای مسطح یکسان است که به صورت دایره ای با یک طرف منحنی است.
به عنوان مثال ، لوله ها ، سیلندر گاز

کره

شکل های هندسی مختلف

کره یک شکل جامد است که شبیه یک توپ است. به عنوان مثال ، فوتبال ، کره زمین

مخروطی

انواع اشکال هندسی

مخروط به شکل سه بعدی است که از یک پایه دایره ای مسطح به یک نقطه باریک می شود. به عنوان مثال. بستنی قیفی

لوزی

 

لوزیدر لوزی همه ضلع ها هم اندازه هستند. زاویه های روبه رو با هم مساوی اند. قطرها هم دبگر را نصف میکنند و ضلع های روبه رو با هم موازیند.

منشور

 

منشورمنشور در لغت به معنی پراکنده و نشر شده است و در اصطلاح هندسه نام شکلی است که دو قائده دارد که دو چند ضلعی مساوی هستند و بدنه منشور از مستطیل ها یا متواضی الاضلاع ها تشکیل شده اند. منشورها با توجه به تعداد اضلاع قاعده‌شان نام‌گذاری می‌شوند؛ مثال، یک منشور با قاعدهٔ پنج‌ضلعی، منشور پنج‌ضلعی نامیده می‌شود.

ذوزنقه

انواع اشکال هندسی با نام و توضیح و شکل

ذوزنقه یک شکل هندسی دوبعدی است. ذوزنقه‌ یک چهارضلعی است که فقط دو ضلع آن‌ با هم موازی هستند.

 

 

نظرات