بهترین مواد غذایی برای صبحانه چیست؟
صبحانه اغلب به عنوان مهم ترین وعده غذایی در طول روز در نظر گرفته می شود. بعد از یک شب خواب و چیزی نخوردن، بدن به مواد مغذی و انرژی نیاز دارد تا بتواند در طول روز به خوبی عمل کند. خوردن صبحانه سالم می تواند ما را از اشتیاق برای خوردن میان وعده های ناسالم به دور نگه دارد و قدرت تمرکز ما را بهبود بخشد.
در مجموع، افرادی که صبحانه سالم می خورند، عادت های غذایی بهتری دارند که این خود منجر به کنترل وزن و کاهش احتمالا ابتلا به دیابت و بیماری قلبی در بلند مدت می شود. اما بهترین مواد غذایی برای یک صبحانه سالم چه هستند؟ در این مقاله، 6 ماده غذایی سالم که بهترین خوراکی ها برای تهیه صبحانه مفید هستند و می توان در رژیم غذایی خود جای داد، معرفی خواهیم کرد.
6 تا از بهترین مواد غذایی برای صبحانه
گرچه مواد غذایی مفید زیادی برای صبحانه وجود دارد اما در ادامه به معرفی 6 تا از بهترین مواد غذایی برای وعده صبحانه می پردازیم.
1- تخم مرغ
از آنجایی که تخم مرغ حاوی پروتئین بسیار بالا اما کالری بسیار کم است، میتواند شما را برای مدت زمان طولانیتری سیر نگه دارد و سطح قند خون بدن را تنظیم نماید. تخم مرغ حاوی آنتی اکسیدانی به نام لوتین و زاگزانتین است که از مشکلات چشمی از قبیل آب مروارید و تباهی لکه زرد جلوگیری می کند.
آن ها همچنین برای قلب نیز مفید هستند زیرا چربی مفید خون (HDL) یا سطح کلسترول خوب خون را افزایش و چربی مضر خون یا سطح کلسترول بد خون را کاهش می دهند. یک فرد بالغ سالم میتواند 1 تا 3 تخم مرغ در روز بخورد.
2- دانه چیا
دانههای چیا منبع اصلی فیبر و از مواد غذایی حاوی فیبر بالا هستند. فیبر، آب را جذب میکند و حجم غذای در حال حرکت در دستگاه گوارش را افزایش میدهد. در نتیجه، فرد کمتر احساس گرسنگی میکند. آنتی اکسیدان بالای موجود در دانه چیا همچنین از سلولها در برابر آسیب مولکول های ناپایداری که رادیکال آزاد نام دارند، محافظت میکند.
دانه های چیا را میتوان در ترکیب با انواع توت، پروتئین آب پنیر و شیر بادام به منظور تهیهی اسموتی برای یک صبحانه سالم استفاده کرد. شما همچنین میتوانید این دانه ها را روی ساندویچ، نان تست یا بلغور جو دوسر بخورید.
3- انواع توت ها
انواع توت ها از جمله بلوبری، توت فرنگی، تمشک و توت سیاه، منابع بسیار غنی از آنتی اکسیدانهایی هستند که برای مبارزه با انواع بیماریها مفید میباشند. علاوه بر این، این آنتی اکسیدان ها حاوی کالری کم و فیبر بسیار زیادی هستند. توت موجب کاهش التهاب، جلوگیری از اکسید کلسترول خون و سالم نگه داشتن سلولها در رگهای خونی میشود.
توت ها را می توان در انواع سریال، بلغور یا ماست بکار برد یا در انواع اسموتی ها مصرف کرد. اسموتی ها از میوه ها و سبزیجات تازه، ماست طبیعی و شیر تهیه می شوند و انرژی ذخیره شده در بدن را افزایش میدهند. علاوه بر این، به فعال ماندن در طول روز کمک می کنند.
4- آجیل
آجیل از جمله مواد مغذی است که به کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و کنترل قند خون کمک میکند. انواع آجیل حاوی مقدار زیادی منیزیم، پتاسیم و چربی های اشباع نشده ی مفید برای قلب هستند. ریختن چند قاشق چای خوری آجیل در ماست یونانی، پنیر یا بلغور جو دوسر می تواند طعم فوق العاده را به وعده ی غذایی اضافه کند و ارزش غذایی یک صبحانه سالم را افزایش دهد.
5- موز
موز از جمله مواد غذایی است که انسان را سیر نگه میدارد زیرا حاوی نشاسته ای است که قابل هضم توسط بدن نمیباشد. در عوض، نشاسته در بدن بدون تغییر حرکت میکند و موجب بهبود هضم می گردد. موزهای نرسیده حاوی مقدار نشاسته مقاوم بیشتری نسبت به موزهای رسیده است که شکر طبیعی بیشتری دارند.
نه تنها بکار بردن موز در وعدهی غذایی صبحانه آسان است (مانند تکه تکه کردن بر روی بلغور جو دوسر) بلکه آنها را میتوان به عنوان یک میان وعده عالی بین صبح تا ظهر نیز مصرف کرد.
6- بلغور جو دوسر
بلغور جو دوسر حاوی کربوهیدرات های پیچیده و فیبر است که به کنترل قند خون بدن کمک بسیار زیادی میکنند. افزودن میوههای مغذی و آجیل های حاوی مقدار زیادی پروتئین به لغور جو دوسر میتواند آن را به یک صبحانه سالم، مغذی و سیرکننده تبدیل نماید.