عوارض بلیچینگ دندان چیست؟
اگر قصد انجام بلیچینگ دندان را دارید، قبل از انجام بلیچینگ یا سفید کردن دندان هایتان، در مورد عوارض و خطرات احتمالی آن اطلاعات کسب کنید. عوارض جانبی بلیچینگ دندان ها معمولاً محدود به حساسیت دندان و تحریک لثه است. همچنین خطرات مرتبط با سفید کردن دندان ها شامل آسیب به ریشه های دندان است. در این مطلب از عوارض بلیچینگ دندان آگاه خواهید شد. در مطلب قبلی درباره عوارض بعد از ایمپلنت یا کاشت دندان صحبت کردیم که میتوانید مشاهده کنید.
عوارض بلیچینگ دندان چیست؟
با افزایش سن و به مرور زمان رنگ دندان ها تغییر می کند که علت اصلی آن می تواند نفوذ رنگدانه ها به عمق مینای دندان باشد و یا ممکن است رنگ دندان های شما به صورت طبیعی کمی زرد باشد و دوست داشته باشید آن ها را سفید کنید.
بلیچینگ یکی از روش های سفید کردن دندان است که طرفداران زیادی هم پیدا کرده است. بلیچینگ دندان روشی شیمیایی است که در آن از پراکسید هیدروژن یا پراکسید کربامید برای سفید شدن و از بین بردن لکه دندان ها استفاده می شود. این ماده سفید کننده، رنگ دندان ها را روشن می کند و مولکول های آن به قسمت مینای دندان نفوذ کرده و سبب سفید شدن ریشه ای دندان می گردد.
بلیچینگ دندان در خانه
کیت های سفید کننده بدون نسخه دندان از آنجایی که ارزان بوده و کاربرد آنها آسان است، رواج پیدا کرده است. آنها حاوی مقادیر کمتری پراکسید نسبت به محصولات سفید کننده مورد استفاده دندانپزشکان هستند بنابراین ممکن است عوارضآن ها کمتر باشد، اما برخی از افراد می توانند نتایج خوبی از آنها بگیرند، هرچند مدت زمان بیشتری می برد. کیت و محصولات سفید کننده OTC شامل سینی های سفید کننده، نوارها، مواد شوینده و خمیردندان است.
عوارض جانبی بلیچینگ دندان ها چیست؟ بلیچینگ دندان ها کاری نسبتا ایمن است، اما ممکن است پس از آن عوارض جانبی زیر را تجربه کنید:
حساسیت دندان ها
یکی از عوارض بلیچینگ دندان ها این است که ممکن است دندانهای شما حساس تر شوند. احتمالا این مورد را در اولین یا دومین درمان خود تجربه خواهید کرد. این حساسیت به دلیل در معرض قرار گرفتن لایه عاج دندان در طی بلیچینگ است. اگر قبل از تصمیم به بلیچینگ، دندان های حساسی دارید، با دندانپزشک خود مشورت کنید تا در مورد گزینه های بلیچینگ دندان برای وضعیت مناسب شما توضیح دهد.
دندانپزشک شما همچنین می تواند لیستی از مارک های محصولات سفید کننده را در اختیارتان قرار دهد که ممکن است به کاهش حساسیت در طی فرآیند بلیچینگ دندان ها کمک کند. این حساسیت ممکن است با گذشت زمان کاهش یابد.
دندانپزشک شما ممکن است حساسیت را با محصولاتی که حاوی نیترات پتاسیم و ژل فلوراید سدیم هستند، کاهش دهد.
تحریک پذیری لثه ها
همچنین یکی دیگر از عوارض بلیچینگ دندان ها این است که ممکن است شما دچار تحریک لثه شوید. این تحریکپذیری می تواند به دلیل تماس لثه ها با محصولات سفید کننده اتفاق بیفتد. هنگامی که تحریک بافت نرم رخ می دهد، لثه های شما به طور کلی بلافاصله پس از تماس با محلول سفید کننده، سفید می شوند.
خیلی زود پس از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی موجود در محصول سفید کننده، بافت به حالت عادی برمی گردد، اما بسیاری از بیماران وقتی لثه های خود را بعد از قرار گرفتن در معرض غلظت بالای هیدروژن پراکسید یا کاربامید پراکسید مشاهده می کنند، نگران می شوند.
این عارضه جانبی باید بعد از جلسات درمان شما از بین برود.
نکته: به خاطر داشته باشید که نمی توانید دندان های خود را به طور دائم سفید نگه دارید. لازم است هر چند وقت یک بار در مورد سفید کردن دندان ها و تغییر رنگ ذاتی به دنبال درمان های سفید کننده باشید. همچنین به خاطر داشته باشید که این محصولات برای دندان های طبیعی هستند. اگر کاشت و یا پروتز دندان دارید، باید با دندانپزشک خود در مورد چگونگی وحدت رنگ دندان های خود صحبت کنید.
همچنین بخوانید: روش درست مسواک زدن بصورت تصویری
بلیچینگ به دور روش home و office بلیچینگ انجام می شود که تفاوت آن ها در غلظت ماده بلیچ یا سفید کننده است در واقع در روش آفیس غلظت این ماده بیشتر است و باعث می شود در مدت زمان کمی نتیجه بگیرید اما در روش هوم بلیچینگ مدت زمان اثر بخشی طولانی تر است. در هیچیک از این دو روش بلیچینگ آسیب جدی به دندان وارد نمی شود زیرا در فرایند انجام بلیچینگ تنها رنگدانه های جذب شده به دندان از آن جدا شده و هیچ آسیبی به بافت دندان وارد نمی شود اما از عوارض بعد از بلیچینگ می توان به حساس شدن دندان ها بعد از بلیچینگ و حساسیت لثه اشاره کرد.