خواص نارنگی چیست؟
نارنگی مانند پرتقال از خانواده مرکبات است. هم آب نارنگی، هم گوشت و هم پوست آن بسیار مغذی هستند. میتوانید نارنگیها را بهعنوان میانوعده میل کنید، آنها را در یک آبمیوه یا اسموتی مخلوط کنید، یا از آنها برای تهیه مربای شیرین یا سس سالاد استفاده کنید. میتوانید آب نارنگی را بگیرید و میل کنید. نارنگی جدا از شیرین و خوش طعم بودن، فواید زیادی برای سلامتی شما دارد. از نظر ارزش غذایی و خاصیت مبارزه با بیماری، آب نارنگی مزایای متعددی نسبت به آب پرتقال دارد. این میوه تقریباً برای همه افراد مفید است. در این مقاله میتوانید خواص نارنگی را بخوانید.
خواص نارنگی برای سلامتی
در ادامه 9 مورد از خواص نارنگی برای سلامتی آورده شده است:
-
نارنگی سرشار از مواد مغذی
نارنگی ها علیرغم اندازه کوچکشان در مقایسه با سایر مرکبات، مانند پرتقال و گریپ فروت، دارای مواد مغذی و غنی از آب هستند. در واقع، حدود 85 درصد آنها آب هستند.
در اینجا مشخصات مواد مغذی 1 نارنگی متوسط (88 گرم) آمده است:
- کالری: 47
- کربوهیدرات: 12 گرم
- فیبر: 2 گرم
- پروتئین: 0.7 گرم
- چربی: 0 گرم
- ویتامین سی: 26٪ از ارزش روزانه (DV)
- ویتامین آ: 3٪ از DV
- پتاسیم: 3٪ از DV
همانطور که می بینید، نارنگی یک منبع عالی از ویتامین C است. ماده مغذی که احتمالاً پشت بسیاری از مزایای سلامتی نارنگی است.
نارنگی ها همچنین یکی از غلیظ ترین منابع بتا کریپتوکسانتین هستند، آنتی اکسیدانی که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و مرتبط با رنگ نارنجی نارنگی و سایر میوه ها است. علاوه بر این، نارنگی ها به ترتیب پتاسیم و ویتامین های B کمپلکس، یعنی B1، B6، و B9، یا تیامین، پیریدوکسین و فولات را تامین می کنند.
-
نارنگی سرشار از آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان ها با خنثی کردن اثرات مخرب استرس اکسیداتیو، که در اثر تجمع رادیکال های آزاد ایجاد می شود، از بدن شما محافظت می کنند. این مولکول های مضر در ایجاد شرایط مزمن مانند بیماری قلبی، آرتریت و سرطان نقش دارند.
نارنگی ها، از جمله پوست آنها، منابع غنی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و بتا کریپتوکسانتین و فلاونوئیدهایی مانند نارینگین، هسپریدین، تانگرتین و نوبیلتین هستند. ظرفیت آنتی اکسیدانی ویتامین C به دلیل اثرات مفید آن بر سلامت پوست و قلب و همچنین به دلیل خواص ضد سرطانی آن شناخته شده است. تحقیقات فلاونوئیدها را با فواید سلامتی متعددی از جمله اثرات محافظتی بر مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط دانسته است.
-
نارنگی تقویت کننده سیستم ایمنی
ویتامین C موجود در نارنگی ممکن است با تأثیر بر سلول های T، نوعی گلبول سفید که از بدن شما محافظت می کند، از سیستم ایمنی بدن شما در برابر ویروس ها و باکتری ها محافظت کند.
تحقیقات نشان می دهد که این ویتامین بر رشد و عملکرد سلول های T تأثیر می گذارد و مسیرهایی را که منجر به مرگ آنها می شود مسدود می کند. بنابراین، به شما کمک میکند سطح سالمی از این سلولها را برای مبارزه با عفونتها حفظ کنید.
علاوه بر این، ویتامین C فاگوسیتها – سلولهای ایمنی که باکتریها و سایر ترکیبات مضر را میخورند – و کشتن میکروبی را تقویت میکند، پاسخ ایمنی شما را تقویت میکند.
به عنوان مثال، مطالعات بسیاری مصرف 1 تا 2 گرم ویتامین C در روز را با کاهش شدت و طول مدت سرماخوردگی مرتبط دانسته اند.
همچنین ممکن است به کاهش شدت واکنشهای آلرژیک کمک کند.
-
فواید نارنگی برای سلامت مغز
آنتی اکسیدان های موجود در نارنگی، مانند ویتامین C و نوبیلتین، ممکن است در برابر اختلالات مزمن مغزی مانند اسکیزوفرنی، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون محافظت کنند که یکی دیگر از خواص نارنگی است. به عنوان مثال، تحقیقات افزایش تعداد رادیکال های آزاد را با ایجاد اسکیزوفرنی مرتبط دانسته است. ظرفیت آنتی اکسیدانی ویتامین C ممکن است از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد در مغز محافظت کند. علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان می دهد که نوبیلتین از پوست نارنگی ممکن است به کاهش اثرات منفی روی مغز در بیماری آلزایمر، کمک کند.
نوبیلتین ممکن است از سلول های مغز در برابر تجمع و سمیت بتا آمیلوئید محافظت کند، که با شروع بیماری مرتبط است. در مورد اثرات نارنگی بر بیماری پارکینسون، به نظر می رسد محتوای نوبیلتین آن با محافظت از سلول های تولید کننده دوپامین در مغز، اختلالات حرکتی موش ها را بهبود می بخشد. آسیب به آن سلول ها منجر به پیشرفت بیماری می شود.
-
خواص نارنگی برای پوست
اضافه کردن نارنگی به رژیم غذایی ممکن است به دلیل تأثیر ویتامین C بر تولید کلاژن باعث سلامت پوست شود. مورد دیگری از خواص نارنگی را توضیح می دهد. کلاژن فراوان ترین پروتئین در بدن است. این ساختار، قدرت و ثبات را به بافت های همبند، از جمله پوست شما می بخشد. با افزایش سن، میزان کلاژن در بدن کاهش می یابد. با این حال، ویتامین C سنتز کلاژن را تقویت می کند، که بهبود زخم را بهبود می بخشد و علائم پیری مانند چین و چروک را کاهش می دهد. علاوه بر این، خواص آنتی اکسیدانی ویتامین C ممکن است با کند کردن آسیب ناشی از رادیکال های آزاد به پوست، علائم پیری را کاهش دهد.
-
خواص نارنگی برای لاغری
اگر رژیم دارید، آب نارنگی یک راه عالی برای شروع روزتان است. فیبر و کربوهیدراتهای موجود در آب میوه به شما کمک میکند احساس سیری کنید، که از پرخوری جلوگیری میکند. علاوه بر این، پایان شیرین طعم نارنگی می تواند به جلوگیری از هوس خوردن شکر که می تواند رژیم غذایی را از مسیر خود خارج کند، کمک کند.
شروع روز با آب نارنگی یک راه خوشمزه و سالم برای تقویت ایمنی، تقویت سلامت دستگاه گوارش و بافت و محافظت از بدن شما در برابر آسیب های سرطان است. آب نارنگی به اندازه کافی قدرتمند است که بتواند همه این کارها را انجام دهد.
نارنگی ممکن است با افزایش مصرف فیبر روزانه به کاهش وزن کمک کند. مرکبات، از جمله نارنگی، فیبر نامحلول – نوعی که در روده تخمیر نمی شود – مانند سلولز و لیگنین فراهم می کنند. این نوع فیبر با کاهش سرعت انتقال غذا از طریق دستگاه گوارش، احساس سیری را افزایش می دهد. این به نوبه خود به تنظیم اشتهای شما کمک می کند، که ممکن است باعث کاهش وزن شود.
علاوه بر این، تحقیقات نشان میدهد که افرادی که فیبر بیشتری دریافت میکنند، در مقایسه با افرادی که فیبر کمتری مصرف میکنند، بهتر میتوانند وزن بدن خود را حفظ کنند یا از افزایش وزن جلوگیری کنند. علاوه بر این، یک مطالعه در لوله آزمایش نشان داد که نوبیلتین از تجمع چربی در سلول های چربی جلوگیری می کند و به طور قابل توجهی فعالیت پروتئین کیناز فعال (AMPK) را افزایش می دهد. AMPK پروتئینی است که تعادل انرژی سلولی را تنظیم می کند، که ممکن است با تشکیل سلول های چربی جدید مقابله کند .
-
خواص نارنگی برای سلامت قلب
آنتی اکسیدان های موجود در نارنگی، مانند ویتامین C، نارنگی و نوبیلتین ممکن است سلامت قلب را تقویت کنند. مطالعات انسانی و حیوانی نشان میدهد که ویتامین C ممکن است با کاهش فشار خون و تجمع پلاکتها، بهبود عملکرد رگهای خونی، و کاهش سطح تری گلیسیرید خون و کلسترول بد LDL، عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. به طور مشابه، مطالعات لوله آزمایش نشان می دهد که تانگرتین و نوبیلتین ممکن است به کاهش سطح کلسترول تام و تری گلیسیرید کمک کنند، که خطر ابتلا به تصلب شرایین را کاهش می دهد – تنگ شدن شریان ها ناشی از تجمع پلاک. آترواسکلروز یک عامل خطر برای حمله قلبی و سکته مغزی است.
-
خواص ضد سرطانی نارنگی
آنتی اکسیدان های موجود در نارنگی ممکن است خاصیت مبارزه با سرطان داشته باشند. ویتامین C ممکن است از رشد و گسترش تومور جلوگیری کند، باعث بهبود زخم پس از جراحی شود و اثربخشی شیمی درمانی را افزایش دهد و در عین حال سمیت آن را نیز کاهش دهد. مطالعات نشان داده اند که افراد مبتلا به سرطان تمایل به کمبود ویتامین C دارند و مکمل ویتامین C ممکن است نتایج را برای افراد مبتلا به سرطان نهایی بهبود بخشد. با این حال، تحقیقات در مورد انسان هنوز قطعی نیست. فلاونوئیدهای موجود در مرکبات با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان معده، سینه، روده بزرگ و ریه مرتبط هستند. با این حال، به خاطر داشته باشید که بیشتر مطالعات از دوزهای بالایی از ویتامینها یا ترکیبات موجود در نارنگی استفاده میکنند که با افزودن نارنگی به رژیم غذایی شما یکسان نیست. بنابراین، تحقیقات بیشتر هنوز مورد نیاز است.
-
نارنگی را به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه کنید
نارنگی ها با وجود اینکه محبوبیت کمتری نسبت به سایر مرکبات دارند، بسیار متنوع هستند. در اینجا چند ایده وجود دارد که ممکن است به شما کمک کند نارنگی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید:
- نارنگی را پوست بگیرید و از وسط نصف کنید و به سالادتان اضافه کنید.
- پوستهای نارنگی را رنده کرده و به سسها و نوشیدنیها اضافه کنید.
- آب نارنگی را بگیرید و به عنوان یک آبمیوه غنی از آنتی اکسیدان نوش جان کنید.
- یک سس سالسای نارنگی تازه درست کنید و با ماهی یا مرغ میل کنید.
- آنها را برای یک صبحانه یا میان وعده مغذی به ماست اضافه کنید.