با زغال اخته چی میشه درست کرد؟
زغال اخته یکی از میوه های تابستانی است که در ایران پر طرفدار است. طعم آن ترش و شیرین است که هر چقدر نارس باشد گوشت آن سخت و طعم ترش تری دارد، اما وقتی قرمز تیره و رسیده باشد، شیرین تر است و دارای بافت نرمتری است. حتما برای شما هم این سوال پیش آمده که از زغال اخته چه چیزهایی میتوان درست کرد؟
از زغال اخته چه چیزهایی میتوان تهیه کرد؟
در ایران، زغال اخته بیشتر به عنوان یک میوه تازه، گاهی با نمک مصرف می شود و همچنین به صورت خشک شده که یک میان وعده بسیار محبوب است. در واقع زغال اخته ها کاربردهای بی شماری مانند شربت ، ژله ، مربا و مارمالاد ، ترشی، لواشک، آش، سس، رب، پای و حتی در تهیه دمنوش گیاهی استفاده میشود. روس ها حتی از آن شراب درست می کنند یا به ودکا اضافه می کنند.
زغال اخته دارای یک قرن سابقه کشت در جنوب شرقی اروپا و غرب آسیا به عنوان یک درخت میوه است. امروزه به عنوان یک محصول میوه تجاری در اوکراین، صربستان، ترکیه، گرجستان و ایران کاشته می شود. میوه های رسیده اغلب به صورت آب میوه یا مواد نگهدارنده فرآوری می شوند. آب میوه گاهی اوقات به شراب تخمیر می شود. میوه نارس را می توان در سرکه ترشی زد تا محصولی از نظر طعم و مزه از نظر زیتون حفظ شده مشابه باشد. میوه رسیده سرشار از ویتامین C و همچنین طیف وسیعی از مواد شیمیایی است، این ویژگی ها علاقه محققان را به این میوه کمتر شناخته شده در دهه گذشته جلب کرده است. در ایالات متحده به عنوان یک درخت کوچک زینتی رشد می کند. گذشته از میوه ، اصلی ترین نقطه فروش آن ، فراوانی شکوفه های زرد روشن در اوایل بهار است.
ارزش غذایی زغال اخته
زغال اخته سرشار از آهن، کلسیم، اسید فولیک، فلاونوئیدها و ویتامین های B E B2 و C2 هستند.
مانند سایر میوه ها، زغال اخته ها مقادیر زیادی آنتوسیانین دارند.
آنتوسیانین موجود در این میوه رنگدانه ای از خانواده فلاونوئید است که دلیل آن هم رنگ قرمز در گوجه فرنگی و سایر میوه های قرمز است.
فواید درمانی زغال اخته
از میوه، برگ، پوست و ریشه زغال اخته در تغذیه درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. مثلا:
- مقدار فروکتوز و گلوکز موجود در زغال اخته، درست مانند میزان کالری آن ، کم است. بنابراین ، افرادی که از چاقی و دیابت رنج می برند می توانند بدون نگرانی از آن لذت ببرند.
- جوشانده برگ زغال اخته با شکوفه توت فرنگی نیز در بهبود دیابت موثر است.
- زغال اخته دارای تانن و اسیدهای آلی ، آنتوسیانین (به ویژه از خانواده فلاون و ایزوفلاون)، کاروتنوئیدها و آنتی اکسیدان ملاتونین است. آنتی اکسیدان ها مقاومت بدن را در برابر بیماری های غیر التهابی تقویت می کنند.
- شربت زغال اخته ضد تشنگی است. در تابستان و برای جلوگیری از گرمازدگی یک نوشیدنی شگفت انگیز است.
- این میوه ها دارای ترکیبات مغذی هستند که نقش موثری در کمک به مغز در مقابل از دست دادن و تقویت حافظه دارند. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد مضر آسیب رساننده به DNA و ایجاد التهاب در مغز را خنثی می کنند. بنابراین ، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد. زغال اخته می تواند کارایی سلولهای سرطانی پروستات را کاهش دهد.
- این ماده همچنین دارای مقدار زیادی هورمون ملاتونین است که به شما کمک می کند تا یک خواب راحت، خوب و عمیق داشته باشید.
- آنتی اکسیدان های موجود در این میوه کلاژن تولید می کنند و پوست را محکم نگه می دارند. همچنین از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند ، زیرا آنتی اکسیدان های آن از چسبیدن باکتری به دندان جلوگیری می کند
- پوست زغال اخته تب را درمان می کند ، و از اسهال جلوگیری می کند. این میوه به خودی خود به دلیل مقادیر بالای فیبر ، درمانی برای تورم معده و همچنین اسهال است.
- برخی ادعا کرده اند که جوشانده پوست زغال اخته در درمان مالاریا موثر است.
- زغال اخته به عنوان کمک بزرگی در از بین بردن باکتری های مختلف از بدن شناخته می شود.
- آب میوه جادویی آن، ادرار بد بو را اسیدی می کند و برای جلوگیری از بوی بد و سنگ های ادرار مفید است.
- زغال اخته و سایر محصولات و فرآورده های آن به جلوگیری از خونریزی در زخم ها کمک می کنند.