Take a fresh look at your lifestyle.

قرص آلپرازولام برای چه مصرف می شود؟

قرص آلپرازولام برای چه بیماری خوب است؟

امروزه باتوجه به افزایش استرس و شیوع انواع بیماریهای اعصاب و روان، مردم در پی مصرف داروهای ضدافسردگی و آرامبخش هستند. اما نصرف خودسرانه این داروها و بدون تجویز پزشک منجر به آسیبهای جبران ناپذیری میشود. در این مقاله خواهیم گفت قرص آلپرازولام برای چه بیماری خوب است و برای درمان چه بیماری تجویز می شود. شما را با موارد استفاده از قرص آلپرازولام و اثراتش و همچنین عوارض جانبی آن آشنا میکنیم.

اطلاعات مفید درباره قرص آلپرازولام

قرص خوراکی آلپرازولام با نام تجاری Alprazolam Intensol ، Xanax یا Xanax XR در دسترس است و به عنوان یک داروی عمومی شناخته شده است. دارویی با رهایش کنترل شده با گذشت زمان به آرامی در جریان خون آزاد می شود. آلپرازولام با رهایش فوری با سرعت بیشتری در جریان خون آزاد می شود.

قرص آلپرازولام برای درمان چه مشکلاتی است؟

برای کنترل اضطراب یا وحشت استفاده می شود. برای تسکین کوتاه مدت اضطراب یا اضطراب وابسته به افسردگی استفاده میشود. اضطراب یا تنش ناشی از استرس زندگی روزمره نیازی به درمان با این دارو ندارد.

این دارو به عنوان بخشی از درمان ترکیبی استفاده شود. این بدان معناست که ممکن است آن را با داروهای دیگر مصرف کنید.

چرا آلپرازولام تجویز می شود؟

آلپرازولام برای درمان اختلالات اضطرابی و اختلال وحشت (حملات ناگهانی و غیر منتظره از ترس شدید و نگرانی در مورد این حملات) استفاده می شود.

سایر کاربردهای این دارو

از آلپرازولام همچنین گاهی اوقات برای درمان افسردگی، ترس از فضای باز (آگورافوبیا) و سندرم قبل از قاعدگی استفاده می شود.

مکانیسم اثر آلپرازولام چگونه است؟

این دارو به داروهایی بنام بنزودیازپین متعلق است. کلاس داروها گروهی از داروهایی هستند که به روشی مشابه عمل می کنند.

این دارو به گیرنده های بنزودیازپین در سیستم عصبی مرکزی متصل می شود. فعالیت گاما آمینوبوتیریک اسید را افزایش می دهد. کمک کرده تا یک اثر آرام بخش در مغز شما ایجاد شود.

نحوه استفاده از آلپرازولام خوراکی

قبل از شروع مصرف آلپرازولام راهنمای دارویی ارائه شده توسط داروساز خود را بخوانید. اگر سوالی یا ابهامی دارید، از پزشک خود حتما بپرسید. مقدار مصرف قرص آلپرازولام براساس شرایط پزشکی، سن و پاسخ به درمان است. دوز شما ممکن است به تدریج افزایش یابد تا زمانی که دارو به خوبی اثر کند. دستورالعمل های پزشک خود را دنبال کنید تا خطر عوارض جانبی را کاهش دهد.

آلپرازولام به صورت قرص با رهش طولانی ، قرصی که به سرعت در دهان حل می شود (تجزیه پذیر در دهان) و قطره آلپرازولام (مایع) وجود دارد که از طریق دهان مصرف می شود. قرص خوراکی و محلول غلیظ معمولا دو تا چهار بار در روز مصرف می شود. قرص با رهش طولانی مدت یک بار در روز ، معمولا صبح مصرف می شود. دستورالعمل های روی برچسب نسخه خود را با دقت دنبال کنید و از پزشک یا داروساز بخواهید هر بخشی را که متوجه نمیشوید برای شما توضیح دهد. آلپرازولام را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید.

نحوه مصرف قرص آلپرازولام

قرص تجزیه خوراکی را از بطری درست قبل از زمان رسیدن دوز مصرفی خود خارج کنید و بلافاصله آن را روی زبان خود قرار دهید. این قرص حل شده و با بزاق بلعیده شده است. قرص تجزیه خوراکی را می توان با آب یا بدون آن مصرف کرد. قرص های رهش طولانی را کامل ببلعید. نجوید ، له نکنید و دو نصف نکنید. پزشک درمان شما را با دوز کم آلپرازولام شروع کرده و به تدریج دوز را افزایش می دهد.

نحوه مصرف قطره آلپرازولام

برای مصرف قطره آلپرازولام، فقط از قطره چکان همراه با نسخه خود استفاده کنید. مقدار تجویز شده برای یک دوز را به قطره چکان بکشید. محتویات قطره چکان را در یک ماده غذایی مایع یا نیمه جامد مانند آب ، آب ، نوشابه ، سس سیب یا پودینگ فشرده کنید. مایع یا غذا را به مدت چند ثانیه به آرامی هم بزنید. مایع غلیظ کاملا با غذا ترکیب می شود. بلافاصله کل مخلوط را بنوشید یا بخورید.

در صورت فراموش کردن یک دوز آلپرازولام چه کنیم؟

دوز فراموش شده را زمانی که یادتان آمد، سریعا مصرف کنید. اگر موقع نوبت دوز بعد است ، دوز فراموش شده را مصرف نکنید و برنامه منظم دوز را انجام دهید. برای جبران یک وعده فراموش شده، دوز زیادی مصرف نکنید.

در صورت مصرف بیش از حد آلپرازولام چکار کنیم؟

در صورت مصرف بیش از حد بسیار فوری به نزدیکترین درمانگاه مراجعه کنید.

دوز تجویز شده آلپرازولام به چه عواملی بستگی دارد؟

دوز تجویز شده پزشک به عوامل متفاوتی وابسته است. این شامل:

  • نوع و شدت بیماری که برای درمان آن از آلپرازولام استفاده می کنید،
  • سن شما
  • شکل (آهسته رهش یا مایع یا رهایش طولانی) داروی آلپرازولامی که مصرف میکنید.

پزشک دوز کمتری را آغاز می کند و به مروز آن را کنترل می کند تا به دوز مناسب برسد. در نهایت کمترین دوز را که اثر مطلوب دارد، تجویز می کنند.

عوارض جانبی شایع داروی آلپرازولام

آلپرازولام ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند. در صورت داشتن علائم زیر، به پزشک خود اطلاع دهید:

  • خواب آلودگی
  • سبکی سر
  • سردرد
  • خستگی
  • سرگیجه
  • تحریک پذیری
  • پرحرفی
  • مشکل در تمرکز
  • دهان خشک
  • ترشح بزاق
  • تغییر در میل جنسی یا توانایی
  • حالت تهوع
  • یبوست
  • تغییر در اشتها

تغییرات وزن، مشکل ادرار کردن، درد مفصل، تاری دید، مشکلات حافظه، مشکل در تمرکز، مشکلات خواب، ضعف عضلانی یا عدم هماهنگی، ناراحتی معده، اسهال، تعریق زیاد، دهان خشک، بینی گرفته، افزایش یا کاهش اشتها، از دست دادن علاقه به رابطه جنسی از عوارض جانبی شایع آلپرازولام است.

اگر اثرات خفیف باشد ، در چند روز از بین خواهد رفت. اگر شدت آنها بیشتر است یا از بین نمی روند ، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

عوارض جانبی جدی داروی آلپرازولام

برخی از عوارض جانبی می تواند جدی باشد. در صورت مشاهده علائم زیر یا علائم ذکر شده بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید یا تحت درمان فوری پزشکی قرار بگیرید:

تنگی نفس، تشنج، بثورات شدید پوستی، زرد شدن پوست یا چشم ها، گیجی، مشکلات گفتاری، مشکلات هماهنگی یا تعادل، حالت افسردگی، افکار خودکشی، گیجی، توهم (دیدن یا شنیدن چیزهایی که واقعی نیستند)، حرکات کنترل نشده عضلانی، لرزش، درد قفسه سینه، ضربان قلب غیر طبیعی، زردی (زردی پوست یا سفیدی چشم)، ادرار کمتر از حد معمول از عوارض جدی داروی آلپرازولام است.

آلپرازولام ممکن است عوارض جانبی دیگری ایجاد کند. در صورت بروز مشکل غیرعادی با پزشک تماس بگیرید.

عوارض الپرازولام همراه با دیگر داروها

در صورت استفاده همراه با داروهای خاص، آلپرازولام ممکن است مشکلات تنفسی جدی یا کما را افزایش دهد. اگر داروی خاصی را برای سرفه مانند کدئین یا کدئین مصرف می کنید یا قصد مصرف آن را دارید ، به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک شما ممکن است نیاز به تغییر دوزهای داروهای شما داشته باشد.

تداخل دارویی آلپرازولام با داروهای دیگر و موارد احتیاطی

به پزشک مربوطه در مورد مصرف سایر داروهای تجویز شده و بدون نسخه ، ویتامین ها و مکمل های غذایی را اطلاع دهید. اگر داروهای زیر را در روز مصرف میکنید حتما پزشک خود را مطلع کنید:

  • داروهای ضد افسردگی، ضد قارچی، آنتی هیستامینها، اریترومایسین، داروهای بیماری روانی و تشنج، داروهای ضد بارداری، مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین، آرام بخش ها قرص خواب آور؛ و آرام بخش. امکان دارد پزشک دوزهای داروهای شما را تغییر دهد یا عوارض جانبی را دقیق کنترل کند.
  • در صورت ابتلا به گلوکوم (افزایش فشار در چشم که ممکن است باعث از بین رفتن بینایی شود) به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است پزشک به شما بگوید که آلپرازولام را مصرف نکنید.
  • اگر تشنج یا بیماری ریه ، کلیه یا کبد داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • اگر باردار هستید یا تصمیم باردار شدن دارید و همچنین نوزادتان را شیر میدهید به پزشک خود بگویید. آلپرازولام ممکن است به جنین آسیب برساند. اگر هنگام مصرف آلپرازولام باردار شدید ، با پزشک خود تماس بگیرید.
  • در مورد خطرات و مزایای مصرف این دارو در صورت داشتن 65 سال یا بیشتر با پزشک خود صحبت کنید. بزرگسالان مسن باید دوزهای کم آلپرازولام دریافت کنند زیرا دوزهای بالاتر ممکن است نتیجه بهتری نداشته باشند و باعث عوارض جانبی جدی شوند.
  • اگر جراحی می کنید ، از جمله جراحی دندان ، به پزشک یا دندانپزشک بگویید که آلپرازولام مصرف می کنید.
  • باید بدانید که آلپرازولام ممکن است شما را خواب آلود کند. تا زمانی که بدانید این دارو چه تاثیری روی شما دارد ، اتومبیل رانندگی یا کار با ماشین را انجام ندهید.

الپرازولام و مصرف الکل

در دوره مصرف این دارو از مصرف الکل اجتناب کنید. نوشیدن الکل در طول درمان با آلپرازولام همچنین خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی و تهدید کننده زندگی را افزایش می دهد. همچنین اگر افسردگی یا بیماری روانی دیگری دارید به پزشک خود اطلاع دهید.

وابستگی و اعتیاد به آلپرازولام

اگرچه به بسیاری از افراد کمک می کند ، اما این دارو گاهی باعث اعتیاد میشود. استفاده بیش از حد یا اعتیاد به مواد مخدر / الکل همراه با آلپرازولام، باعث مشکلات زیادی میشود. این دارو را طبق دستورالعمل مصرف کنید تا خطر اعتیاد را کاهش دهد.

آلپرازولام ممکن است باعث وابستگی شود (وضعیتی که در صورت قطع ناگهانی دارویی یا مصرف دوزهای کمتری از آن ، علائم جسمی ناخوشایند رخ دهد) ، به ویژه اگر آن را برای چند روز تا چند هفته مصرف کنید. بدون صحبت با پزشک خود ، مصرف این دارو را قطع نکنید و یا دوزهای کمتری را مصرف کنید. قطع ناگهانی آلپرازولام می تواند وضعیت شما را بدتر کرده و علائم ترک را ایجاد کند که ممکن است چندین هفته تا بیش از 12 ماه طول بکشد. احتمالا پزشک دوز آلپرازولام را به تدریج کاهش می دهد.

علائم ناشی از قطع ناگهانی آلپرازولام

در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر با پزشک خود تماس بگیرید یا تحت مراقبت های پزشکی فوری قرار بگیرید: زنگ زدن در گوش های شما اضطراب مشکلات حافظه مشکل در تمرکز مشکلات خواب تشنج تکان دادن کشیدگی عضله تغییرات در سلامت روان افسردگی، احساس سوزش یا خارش در دست ها ، بازوها ، پاها یا پاها. دیدن یا شنیدن چیزهایی که دیگران نمی بینند یا نمی شنوند. افکار آسیب رساندن یا کشتن خود یا دیگران، هیجان زدگی بیش از حد یا قطع ارتباط با واقعی.

موارد احتیاط قبل از مصرف آلپرازولام

حساسیت دارویی

  • در صورت حساسیت به آلپرازولام ، کلردیازپوکساید ، کلونازپام ، کلورازپات ، دیازپام ، استازولام ، فلورازپام ، لورازپام پزشک و داروساز را مطلع کنید.
  • در صورت استفاده از ایتراکونازول، کتوکونازول به پزشک خود اطلاع دهید. احتمالا پزشک به شما خواهد گفت که آلپرازولام را مصرف نکنید.

هنگام مصرف قرص آلپرازولام چه دستورات غذایی خاصی رعایت شود؟

  • با پزشک خود در مورد نوشیدن آب گریپ فروت هنگام مصرف این دارو صحبت کنید.
  • به پزشک و داروساز خود بگویید چه محصولات گیاهی مصرف می کنید.

نحوه نگهداری دارو آلپرازولام

این دارو را در ظرف خودش و کاملا بسته و دور از کودکان حفظ کنید. آن را در دمای اتاق و به دور از گرما و رطوبت بیش از حد نگهداری کنید (نه در حمام).

دور نگه داشتن داروها از دسترس کودکان مهم است. بسیاری از ظروف در برابر کودک مقاومت ندارند و کودکان به راحتی آنها را باز میکنند. برای محافظت از کودکان در برابر آسیب دارویی ، همیشه درب ظرف دارو را قفل کنید و دارو را در جای امن قرار دهید.

داروهایی که خطر عوارض جانبی آلپرازولام را افزایش می دهند

مصرف آلپرازولام با برخی داروهای دیگر عوارض جانبی دارو را زیاد میکند. اگر یکی از این داروها را با آلپرازولام مصرف کنید، ممکن است خواب آلودگی شما افزایش یابد. این داروها عبارتند از:

باربیتورات ها، مانند:

  • آموباربیتال
  • بوتاباربیتال
  • پنتوباربیتال

داروهای آرامبخش یا خواب آور، مانند:

  • ازوپیکلون
  • زالپلون
  • زولپیدم

داروهای ضد اضطراب، مانند:

  • کلونازپام
  • لورازپام
  • تمازپام

مسکن های مخدر، مانند:

آنتی هیستامین های آرامبخش، مانند:

  • برومفنیرامین
  • کلرفنیرامین
  • دیمن هیدرینات
  • دیفن هیدرامین
  • داکسی الامین

داروهای بیهوشی، مانند:

  • اتومیدات
  • پروپوفول
  • کتامین

داروهای ضد افسردگی، مانند:

  • فلووکسامین
  • فلوکستین
  • نفازودون

آنتی اسیدها، مانند:

  • سایمتیدین
  • و داروهای ضد بارداری (قرص های جلوگیری از بارداری).

اگر یکی از این داروها را با آلپرازولام مصرف کنید ، ممکن است خواب آلودگی یا سایر عوارض جانبی افزایش یافته باشد.

چه داروهایی می توانند اثر آلپرازولام را کم کنند

برخی داروها اگر با آلپرازولام مصرف شود، اثر آلپرازولام را کم میکنند. این بدان معناست که برای درمان بیماری شما نیز کارایی نخواهد داشت و میزان آلپرازولام در بدن شما کاهش می یابد. برخی از این داروها در زیر آمده است:

داروهای ضدتشنج ، مانند کاربامازپین ، فنی توئین یا فسفنیتوئین. پزشک ممکن است شما را به داروی ضد تشنج دیگری سوق دهد یا مقدار آلپرازولام را افزایش دهد.

همیشه این نکته را بدانید که مصرف هیچ دارویی بدون عوارض نیست پس در مصرف داروهای خود دقت کافی را داشته باشد و بدانید احتمال تداخل دارویی هم هست پس با پزشکتان مشورت داشته باشید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.