روز جهانی پیشگیری از خودکشی (11 سپتامبر) چه روزی است؟
*+ روز جهانی پیشگیری از خودکشی (11 سپتامبر) چه روزی است؟ +*
از آنجایی که خودکشی یک عامل مخرب و ساختار شکن در هر جامعه ای بشمار می آید و شنیدن اخباری حاوی چنین واژه ای برای هر فردی ناراحت کننده می باشد سازمان ملل روز 11 سپتامبر میلادی معادل با 19 شهریور تاریخ شمسی را روز جهانی پیشگیری از خودکشی نامید. که در این روز تمامی کمپین های که در راستای تحقق بخشیدن به اهداف بشر دوستانه فعالیت می نمایند برنامه های ویژه ای برگزار می نمایند.
حتما بخوانید : چگونه با فردی که قصد خودکشی دارد رفتار نماییم
10 سپتامبر برابر با 19 شهریور روز جهانی پیشگیری از خودکشی
10 سپتامبر برابر با 19 شهریور روز جهانی پیشگیری از خودکشی است. هر سال این روز را در بسیاری از کشور ها جشن برگزار می کنند و سازمان (IASP) مجمع جهانی پیشگیری از خودکشی با کمک سازمان (WHO) سازمان بهداشت جهانی به همراه فدراسیون جهانی سلامت روان تمامی برنامه های نمادین مرتبت به این روز را مدیریت می کنند. در دهه ۱۹۹۰ سازمان ملل متحد یک ‘سیاستنامه پیشگیری از خودکشی’ را منتشر نمود که امروزه بسیاری از کشور های دنیا از آن پیروی می نمایند.
دلایل اصلی خودکشی
از آنجایی که خودکشی یک رفتار کاملا ضد اجتماعی می باشد که عموما به دلیل فشارهای اجتماعی و خانوادگی رخ می دهد اما بطور کلی می توان گفت که یک دلیل نمی تواند فرد را وادار به خودکشی نماید در اصل کارهای پیچیده و به هم مرتبط و گاه نا معلومی می توانند در خودکشی دخیل باشند و فرد را تا حدی ضعیف نماید که در خود اراده ادامه زندگی را نبیند.
روش های پیشگیری از خودکشی
جامعه مسئول است که با انجام برخی اقدامات و ارائه راهکارهای مقابله با خودکشی نرخ رشد خودکشی را کاهش دهد این راهکار ها عبارت اند از :
- گزینش و آموزش گروههای داوطلب برای یاریرسانی و ارجاع محرمانه افراد به مراکز بهداشت روانی.
- افزایش کارایی روانی از راه خوشبینی و ایجاد ارتباط بین فردی.
- آگاهیدهی در رابطه با خودکشی از راه آموزش عوامل خطرآفرین، پسترهای تبلیغاتی و دسترسی به کمک.
- افزایش کارایی و دانش کارمندان خدمات بهزیستی و بهداشتی از جمله مشاوره رایگان خودکشی.
- کاهش خشونت خانگی و مصرف نادرست مواد از جمله راهکارهای بلند مدت کاهش مسائل مربوط به بهداشت روانی هستند.
- کاهش دسترسی آسان به ابزار خودکشی (بهطور مثال اسلحه یا مواد سمی).
- کاهش دوز مصرف داروهایی همچون آسپرین که بدون نسخه قابل خرید هستند.
- مداخله رفتاری در تصحیح رفتار گروههای پرخطر.
آمار خودکشی
آیا می دانستید که آمار مرگ و میر افراد بر اثر خودکشی به تنهایی بیش تر از آمار مرگ و میر افراد در جنگ ها و قتل هاست؟ همچنین جالب است که بدانید خودکشی ۱۳ امین عامل مرگ و میر در سراسر جهان شناخته شده. به عبارتی خودکشی «دلیل اصلی مرگ و میر جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال در تمامی جوامع است». رشد این آمار نشان می دهد که تا سال ۲۰۲۰ تعداد افرادی که سالیانه خودکشی میکنند به بیش از ۱٫۵ میلیون تن می رسد.
طبق آمار بدست آمده سالیانه 1 ملیون نفر بر اثر خودکشی جان خود را از دست می دهند به عبارت دیگر یعنی در هر ۴۰ ثانیه یک خودکشی و یا روزنه ۳٬۰۰۰ نفر». البته ناگفته نماند که طبق آماری که سازمان بهداشت جهانی در اختیار ما قرار داده در مقابل 1 خودکشی موفق ، ۲۰ خودکشی ناموفق صورت میگیرد؛ این یعنی در هر ۳ ثانیه یک خودکشی ناموفق در جهان انجام صورت می گیرد.
بر اساس گفته های مدیر مجمع جهانی پیشگیری از خودکشی ، برایان میشارا «آنهایی که خود را می کشند تعدادشان از آنهایی که در جنگها، حوادث وحشتناک و نزاع خیابانی کشته میشوند بیشتر است. همچنین بر اساس گزارش های سازمان بهداشت جهانی خودکشی ، دلیل نیمی از مرگ و میرهای خشن در جهان به حساب میآید.
همچنین در ارتباط با مقوله خودکشی ، سازمان ملل چنین اظهار می نماید : افرادی که بر اثر حمله انتحاری می میرند قصد خودکشی ندارند و تنها میخواهد دیگران را بکشند و شاید خودکشی هدف دومشان باشد.
آمار خودکشی با آفت کش
در خواست سازمان بهداشت جهانی از کشورهای آسیایی این است که فروش آفت کش هایی همچون ارگانوفسفات ممنوع نماید زیرا آمار نشان می دهد که بیش تر خودکشی و یا ۱/۳ از همه خودکشی های موفق جهان با آفتکش صورت می گیرد. از این رو فروش اینگونه از آفتکش ها در بیشتر کشورها ممنوع هستند.
جالب است که بدانید: از سال ۱۹۹۶ تا سال ۲۰۰۶ ، ۶۰ تا ۹۰ درصد خودکشی های انجام شده در چین، مالزی، مالزی، سریلانکا و ترینیداد بر اثر مصرف اینگونه آفتکش ها صورت می گیرد.
آمار خودکشی در کشورهای مختلف
در آمریکای جنوبی و همچنین بیشتر کشورهای مسلمان جهان به دلیل اینکه معتقدند که خودکشی گناه کبیره است و خداوند هیچ گاه آنها را نمی بخشد دارای پایین ترین نرخ سالانه خودکشی هستند و بالا ترین نرخ سالانه خودکشی را کره جنوبی از آن خود نموده است. در کشور چین نیز نرخ خودکشی در میان جوانان ۱۵ تا ۳۴ سال در بالاترین حد قرار دارد و میزان خودکشی زنان از مردان بیشتر است.
در سال ۲۰۰۹ سازمان بهداشت جهانی گزارشی را مبنی بر کشورهایی که بیش ترین نرخ خودکشی را داشتند همگی در اروپای شرقی هستند منتشر نمود. این کشور ها عبارت اند از : اسلوونی، روسیه، لاتویا و بلاروس.