Take a fresh look at your lifestyle.

آنچه سرمایه گذاران بورس باید درباره شدت گرفتن تنش میان آمریکا و ایران بدانند

اتفاقات اخیر و بالا گرفتن تنش میان ایران و آمریکا را باید یک زنگ هشدار برای اقتصاد ایران در نظر گرفت. به گفته ی سرمایه گذاران، تحلیل گران و اقتصاددانان، سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار نباید وحشت زده شوند اما شدت گرفتن تنش میان امریکا و ایران، پتانسیلی را برای آشفتگی وابسته به جغرافیای سیاسی ایجاد می کند که موجب می شود پس از یک افزایش قیمت تاثیرگذار در سال 1398، قیمت ها در سال 1399 بی ثبات شوند. در این اوضاع بهتر است سرمایه گذاران بورس با مسائلی آشنا باشند تا اقدامات عجولانه انجام ندهند. با ما همراه باشید.

قیمت نفت در روز جمعه جهش یافت، در حالی که سرمایه گذاران با واکنش تند و ناگهانی به حمله هوایی ایالات متحده در بغداد که منجر به کشته شدن یک فرمانده ارشد نظامی ایران شد، سهام خود را به قیمت خیلی ارزان فروختند و دارایی های خود را در بازارهایی مانند طلا و خزانه سرمایه گذاری کردند.

تنش بین ایران و آمریکا چه تأثیری روی بازار بورس خواهد گذاشت؟

افرادی که در بازار بورس سرمایه گذاری نموده اند در جریان اتفاقات اخیر نگران سرمایه و دارایی های خود هستند برخی سعی نموده اند هرچه سریعتر دارایی های خود را از این بازار خارج نمایند و برخی نیز به امید بهبود اوضع منتظر اتفاقات مثبت در بازار بورس می باشند. اما تنش های ایجاد شده بین ایران و آمریکا چه تأثیری روی بازار بورس خواهد گذاشت و وظیفه ی سرمایه گذاران بورس در زمان شدت گرفتن تنش میان ایران و آمریکا چیست؟

در ادامه آنچه سهام داران بورس باید در این شرایط در نظر داشته باشند، آورده شده است:

همه چیز می تواند دستخوش تغییر و تحول شود

دیوید دونابدیان، مدیر ارشد سرمایه گذاری در مدیریت ثروت خصوصی CIBC در مصاحبه ای گفت:

“ما در حالی سال جدید میلادی را شروع می کنیم که خواستار استمرار بازار سودآور سهام هستیم اما با یک پروفایل بازده تک رقمی و افزایش نوسانات روبرو هستیم.”

همچنین بخوانید: چگونه در بورس پول خود را دو برابر کنیم؟

او ادامه داد:

“با درگیری میان ایالات متحده و ایران که بعید به نظر می رسد یک رویداد یک جانبه باشد، تاثیر آن بر نفت و دیگر بازارها به سرعت از بین نخواهد رفت همانطور که در ماه سپتامبر پس از حمله به زیرساخت های نفتی عربستان سعودی که به شدت مورد سرزنش واقع شد، این چنین بود.”

برایان لویت یک استراتژیست بازارهای جهانی در Invesco در یادداشتی در روز جمعه این چنین بیان کرد:

“نوسانات و آشفتگی کوتاه مدت بازار تقریباً به طور کامل از عدم قطعیت سیاست و جغرافیای سیاسی نشئت می گیرد.”

تغییرات بازار بورس پس از تنش میان ایران و آمریکااو نوشت:

“اینبار نیز تفاوت چندانی ندارد. ما انتظار داریم که این عدم قطعیت در کوتاه مدت ادامه یابد زیرا بازارها در انتظار تلافی احتمالی از جانب ایران و اختلال در بازارهای جهانی نفت هستند.”

افزایش نوسانات بازار بورس 

با در نظر گرفتن شاخص های اصلی ایالات متحده در ماه دسامبر در مجموعه ای از سوابق ثبت شده و با مجموعه ی دیگری از سوابق در اولین روز معاملاتی سال 2020 در روز پنجشنبه، بازار سهام دستخوش تغییرات زیادی در پایان سال 2019 شد.

در روز جمعه، سهام Dow با کاهش 233 واحد یا 8/0 % به 28 ممیز 634 رسید. S&P با از دست دادن 23 واحد یا 7/0 %، به 3 ممیز 234 رسید در حالی که Nasdaq با کاهش 71 واحد یا 8/0 % در 9 ممیز 020 به کار خود خاتمه داد. در روز دوشنبه بازار بورس با کاهش های متعادل تری کار خود را آغاز کرد.

سقوط روز جمعه حتی سودهای روز پنجشنبه را نیز از بین نبرد اما حتی تحلیل گران خوش بین نیز هشدار دادند که شرایط و انتظارات بیش از حد ایران موجب عقب گرد و افزایش نوسانات خواهد شد.

تحلیل گران شرکت ING در یادداشتی در روز جمعه بیان کردند، افزایش قیمت بازار سهام 2019 محدود به ایالات متحده نبود و شاخص جهانی MSCI از اوایل ماه اکتبر 12% افزایش یافته است.

آن ها نوشتند:

“بالا رفتن شدید قیمت دارایی های ریسک در ماه دسامبر مطمئناً مشابه با داستان سال 2020 می باشد- شرایط خوش خیم، آتش بس تجاری و چاپ پول بیشتر در اقتصادهای G3. اگر وقایع در خاورمیانه شدت گیرند، سرمایه گذاری بیش از حد در دارایی های ریسک می تواند به راحتی یک اصلاح 7%-10% را در بازارهای جهانی سهام به دنبال داشته باشد.”

شوک نفتی دیگر شبیه به گذشته نیست

تنش های موجود در خاورمیانه به معنای نگرانی ها در مورد تهدید در عرضه ی نفت جهانی است. و در حالی که درگیری گسترده تر با ایران می تواند ویران گر باشد، اوضاع اقتصادی بالقوه دیگر همانند دهه های گذشته نیست.

دونابدیان گفت:

“وابستگی ما به سوخت های فسیلی برای رشد اقتصادی به طور اساسی طی چند سال گذشته کاهش یافته است و دیگر شبیه به دهه 70 میلادی نیست.”

تأثیر تنش ایران و آمریکا بر بازار بورساو اظهار داشت:

“یک جهش چشمگیر و پایدار در قیمت نفت- به عنوان مثال، اگر نفت خام اینترمیدیت وست تگزاس برای یک دوره طولانی با بشکه ای 75 دلار معامله شود- باید ایجاد شود تا سوالات جدی در مورد ثبات بهبود اقتصادی مطرح گردند.”

علاوه بر این، ایالات متحده به لطف رونق شیل، هم اکنون یک صادرکننده جهانی نفت به شمار می آید. رشد صنایع داخلی سوخت های فسیلی بدین معناست که بالا رفتن قیمت نفت کمتر بر اقتصاد ایالات متحده تاثیر می گذارد.

یان شفردسون، اقتصاددان ارشد Pantheon Economics در یادداشتی در روز جمعه به این موضوع پرداخت که تولید نفت داخلی ایالات متحده تقریباً 13 میلیون بشکه در روز است در حالی که میزان مصرف روزانه 21 میلیون بشکه می باشد.

اما در حالی که این بدان معنی است که بالا رفتن قیمت نفت می تواند رشد اقتصادی را تحت تاثیر خود قرار دهد، تجربه خلاف این را نشان داده است. وی خاطرنشان کرد:

“دلیل این امر این است که در منطقه شیل، هزینه های سرمایه بخش نفتی بسیار حساس به قیمت ها می باشند، حتی در کوتاه مدت.”

او ادامه داد:

“وقتی قیمت نفت بین بهار سال 2014 و اوایل سال 2016 سقوط کرد، افت شدید هزینه های سرمایه در بخش نفت از افزایش واقعی درآمد مصرف کنندگان از بنزین ارزان تر و از روغن حرارتی بیشتر بود و رشد کلی اقتصادی نیز به طور چشمگیری کاهش یافته بود. این داستان هنگامی که قیمت نفت در سه سال متمادی تا بهار سال 2018 افزایش یافت، برعکس شد و رشد اقتصادی حتی با توجه به درآمد واقعی مصرف کنندگان افزایش یافت.”

رونق بازار بورس همچنان پابرجا باقی می ماند

در حالی که تحلیل گران، از دامنه نوسانات و عقب گرد کوتاه مدت مطلع هستند، تاکنون رویدادها برای تغییر و تحول در رونق بازار کافی نبوده اند.

به گفته ی اینوسکو لویت، “از نظر تاریخی، حوادث وابسته به جغرافیای سیاسی منطقه ای، رویدادهایی نیستند که چرخه تجارت و بازار را خاتمه دهند. توجه داشته باشید که به طور متوسط، بازده بازار 12 ماه پس از جهش ها در عدم قطعیت اقتصادی مثبت بوده است همانطور که توسط یک شاخص با مقبولیت بالا اندازه گیری می شود(نمودار زیر را مشاهده کنید).

او اظهار داشت:

“روایت بازار بزرگتر با رشد آهسته، تورم خوش خیم در سطح جهانی و به طور کلی سیاست های پولی سازگار در سطح جهانی و سهام مرتبط با اوراق قرضه، تغییر نکرده اند. به نظر ما، زمینه برای سهام و سایر دارایی های ریسک همچنان مناسب و مساعد باقی می ماند.

در این نوشته اظهار نظر های اقتصاددانان آمریکایی درباره تأثیر شدت گرفتن تنش میان ایران و آمریکا بر بازار بورس را ملاحظه نمودید. به اعتقاد کارشناسان بورس بازار بورس از تنش های بین ایران و آمریکا قطعا صدمه خواهد دید اما نباید دست به اقدامات عجولانه زد و وضعیت به شکلی نیست که از آن ناامید شد بلکه همچنان رونق بورس پابرجاست و می توان آینده خوبی را برای آن متصور بود.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.