وقتی ژله نمیبنده چه کنیم (ترفند های زود گرفتن ژله)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یکی از دسر های پر طرفدار و خوشمزه، ژله با طعم میوه های مختلف می باشد، ژله از دسر های خوشمزه و بسیار لذیذ می باشد که افرادی زیادی در مهمانی ها، تولد ها و ….. آن را درست می کنند. شما به راحتی در منزل می توایند انواع ژله را تهیه کنید. البته تهیه ژله سفت و خوشمزه دارای فوت و فن هایی می باشد. برخی افراد با سفت نشدن و نبستن ژله مشکل دارند. آیا می دانید دلیل نبستن ژله چه می باشد؟ وقتی ژله نمیبنده چه کنیم؟ برای دانستن این مطالب در این پست با ما همراه باشید. پیشنهاد می کنم چگونه روی کیک ژله بریزیم را بخوانید.

وقتی ژله نمیبنده چه کنیم؟

در زیر علت نبستن ژله، نکات و فوت و فن تهیه ژله سفت و خوشمزه به شما توضیح داده می شود.

دلیل نبستن ژله چیست؟

1. نسبت مواد مورد نیازی که برای تهیه ژله استفاده می کنید، نامناسب می باشد.

2. مایع ژله را بیش از حد روی حرارت قرار می دهید.

3. قالب را به روش نادرست آماده می کنید.

4. برای برگرداندن ژله درون ظرف مورد نظر از روش درستی استفاده نمی کنید.

روش هایی برای بستن ژله

برای درست کردن یک ژله سفت و خوشمزه باید مراحل زیر را به ترتیب و با دقت انجام دهید تا ژله شما سفت شده و به راحتی از قالب جدا شود.

روش درست کردن ژله

  • ابتدا یک بسته ژله با طعم دلخواه انتخاب کنید و آن را به یک لیوان آب درون ظرفی بریزید.
  • سپس ظرف را به مدت 1 دقیقه روی شعله گاز قرار دهید و ژله را هم بزنید تا درون آب حل شود.
  • بعد نصف لیوان آب سرد به ژله اضافه کنید و آن را هم بزنید.

آماده کردن قالب ژله

  • قالب با طرح مورد نظر را بردارید و همه قسمت های قالب را به خوبی چرب نمایید.
  • سپس کمی شکر در کف قالب بپاشید و قالب را به مدت 30 دقیقه درون فریزر قرار دهید.
  • بعد قالب را از درون فریزر خارج کنید و مایع ژله را درون آن بریزید و قالب را درون یخچال قرار دهید تا ژله ببندد.

خارج کردن ژله از قالب

  • بعد از این که ژله کاملا خودش را گرفت، ژله را به مدت 15 ثانیه درون آب داغ قرار دهید و سپس ژله را درون ظرف مورد نظر برگردانید.

نکاتی برای تهیه ژله سفت 

  • از قالب هایی با جنس های مختلف اعم از پیرکس، شیشه ای، پلاستیکی، فلزی، سیلیکونی، تفلون و … می توانید استفاده کنید.
  • قالبتان را قبل از ریختن ژله در آن آبگردانی کرده و در فریزر بگذارید، با این کار ژله راحت تر از ظرف جدا می شود. همچنین قالب را با پنبه یا دستمالی که آغشته به روغن می باشد، چرب کنید.
  • بهتر است به جای 2 لیوان آب از 1.5 لیوان آب استفاده کنیم که باز ترجیحا 1 لیوان آب جوش باشد و نصف لیوان آب سرد، یا 3/4 لیوان آب جوش و 3/4 لیوان آب سرد باشد.
  • بعد از حل کردن پودر ژله در آب جوش برای این که ژله شفاف تری داشته باشیم ظرف را روی بخار آب گذاشته تا تمام ذرات ژله حل شده و شفاف شود.

برای زود بستن ژله چیکار کنیم؟

برای تهیه ژله فوری زمانی که ژله را به روش بن ماری حل کردید باید از ۳/۴ لیوان یخ به جای یک لیوان آب سرد استفاده نمایید و یخ ها را درون ژله داغ بریزید و هم بزنید تا حل شوند و بعد از ذوب شدن یخ ها قالب ژله را در طبقه بالا یخچال که خنک تر است قرار دهید تا ژله سفت و خوشمزه شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ژله طوسی

در پایان:

مطالبی که در بالا گفته شد برای بهتر بستن ژله می باشد، اگر هر یک از مراحل را به درستی انجام ندهید، ژله به خوبی بسته نمی شود و ژله به راحتی از قالب جدا نمی گردد. در پایان اگر باز هم با رعایت نکات بالا ژله شما نبست و حالت شل و آبکی داشت می توانید آن را دوباره به روش بنماری حل کنید و درون یخچال قرار دهید. اضافه کردن مقداری ژلاتین هم می تواند مفید باشد.

نظرات