با برنج شفته شده چی درست کنیم
برنج شفته شده رو چیکار کنیم
علاوه بر طعم برنج، ظاهر شمرده و یکدست آن می تواند اشتهای ما را باز کند و در مقابل برنج شفته و له شده، مورد پسند اکثر افراد نیست. زیاد بودن آب برنج و یا جوشیدن بیش از حد آن روی حرارت باعث شفته شدن برنج می شود. اما در چنین مواقعی چه باید کرد و با برنج شفته شده چه کنیم. در این مطلب به شما می گوییم با برنج شفته شده چیکار کنیم.
با برنج شفته شده چه کار کنیم
ممکن است آب برنج شما زیاد باشد و یا برنج برای دقایق طولانی روی حرارت قرار گرفته باشد، در چنین مواقعی با یک قابلمه از برنج شفته مواجه خواهید شد. گرچه هیچ گاه نمی توان برنج شفته شده را به برنجی شمرده تبدیل کرد، اما می توانید با راهکارهایی ظاهر برنج شفته را بهتر کنید.
همچنین خوب است بدانید: برنج را کی ابکش کنیم
برنج شفته شده را چه کنیم
- اگر هنگام آبکش کردن برنج متوجه شدید که برنج شفته شده، روی آن آب خیلی سرد بریزید. با این کار لعاب اضافی برنج گرفته می شود.
- هنگام آبکش کردن برنج شفته شده، برای آن ته دیگ بگذارید. می توانید بعد از روغن ریختن داخل قابلمه، مقداری نان یا سیب زمینی کف قابلمه قرار داده و برنج را روی آن بریزید و به هیچ عنوان برنج را هم نزنید.
- نکته ای که در مورد اصلاح کردن برنج شفته وجود دارد، این است که برای برنج شفته شده باید روغن بیشتری استفاده کنیم. با استفاده از روغن دانه های برنج شمرده تر دیده می شود.
- برای بهتر شدن برنج شفته، بعد از آبکش کردن در قابلمه آنرا باز بگذارید تا آب آن بطور کامل تبخیر شود و حرارت آنرا کمی زیاد کنید.
- بعد از پخته شدن برنجی که شفته شده، اجازه دهید بخار اضافی برنج گرفته شود و بعد سرو آنرا شروع کنید.
- می توانید برنج شفته شده را به شکل قالبی سرو کنید و با ریختن برنج داخل قالب های آماده، ظاهر آنرا بهتر نشان دهید.
- به هیچ عنوان به برنج شفته شده آب اضافه نکنید.
راه های جلوگیری از شفته شدن برنج
می توانید با چند راهکار از شفته شدن برنج جلوگیری کنید تا دیگر چنین مشکلی رخ ندهد:
- خیس خوردن برنج با آب و نمک به مدت چند ساعت می تواند در جلوگیری از شفته شدن برنج موثر باشد.
- اضافه کردن مقداری آبلیمو به برنج حین جوشیدن تا حدود زیادی از شفته شدن برنج جلوگیری می کند.
- برای جلوگیری از شفته شدن برنج، از قابلمه ای با اندازه مناسب استفاده کنید. بیشتر بودن مقدار برنج نسبت به اندازه قابلمه می تواند باعث شفته شدن برنج شما شود.
با برنج شفته شده چی درست کنم
اگر برنج شما خیلی شفته شده، می توانید آنرا به غذاهای دیگری تبدیل کنید. در ادامه چند نمونه غذا با برنج شفته شده را با شما به اشتراک گذاشته ایم که می توانید از آنها ایده بگیرید.
غذا با برنج شفته شده: کوفته برنجی
یکی از رایج ترین غذاهایی که می توان با برنج شفته شده درست کرد، کوفته برنجی است. برای درست کردن کوفته برنجی به روش زیر عمل کنید:
مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی با برنج شفته شده
برنج شفته شده | 4 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
تخم مرغ | 2 عدد |
لپه | 1 پیمانه |
جعفری و پیازچه خرد شده | 3 پیمانه |
زردچوبه، نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوفته برنجی با برنج شفته
- برای درست کردن کوفته برنجی با برنج شفته، بعد از خیس کردن لپه، آنرا بپزید.
- پیاز را خلالی خرد کرده و سرخ کنید. کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید.
- گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید.
- سبزی های خرد شده را با مقداری روغن تفت دهید.
- حالا همه مواد را باهم ترکیب کرده و تخم مرغ ها را اضافه کنید. مواد را بخوبی هم بزنید.
- برای تهیه کوفته برنجی با برنج شفته، مقداری از این مواد را برداشته و به شکل کوفته گرد کنید.
- داخل تابه مقداری روغن ریخته و کوفته های آماده شده را داخل آن سرخ کنید.
- می توانید با سس گوجه فرنگی مقداری سس قرمز برای سرو کردن بهمراه کوفته آماده کنید و این غذای خوشمزه را نوش جان کنید.
غذا با برنج شفته: سوپ برنج
یکی دیگر از غذاهایی که می توان با برنج شفته شده تهیه کرد، سوپ برنج است. سوپ برنج غذایی بین المللی، سالم و مقوی می باشد که در ادامه روش پخت آنرا با شما به اشتراک می گذاریم.
مواد لازم برای تهیه سوپ برنج با برنج شفته
برنج شفته شده | 3 پیمانه |
گوجه فرنگی رنده شده | 3 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیب زمینی رنده شده | 1 پیمانه |
هویج پوره شده | 1 پیمانه |
کلم بروکلی یا کرفس ریز شده | 2 پیمانه |
عصاره مرغ | 1 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
همچنین بخوانید: با برنج کرم افتاده چه کنیم
طرز تهیه سوپ برنج با برنج شفته
اگر تصمیم گرفته اید با برنج شفته شده، سوپ برنج درست کنید، بعد از آماده کردن مواد لازم به روش زیر عمل کنید:
- پیاز را ریز خرد کرده و تفت دهید تا طلایی شود.
- کلم بروکلی یا کرفس را برای چند دقیقه روی حرارت تفت دهید.
- برنج شفته شده را به پیازها اضافه کنید و کمی نمک و فلفل بزنید.
- حالا نوبت اضافه کردن سیب زمینی، هویج و گوجه رنده شده است.
- کمی عصاره مرغ به مواد اضافه کنید و داخل قابلمه 4 پیمانه آب بریزید تا مواد بخوبی پخته شوند.
- بعد از اینکه سوپ شما به جوشیدن افتاد، کلم بروکلی یا کرفس را اضافه کنید.
- و در آخر روغن زیتون را اضافه کنید.
- سوپ برنج را می توایند بدون گوجه هم آماده کنید.
- برای تزئین سوپ برنج می توانید از کمی جعفری خرد شده استفاده کنید.
غذا با برنج شفته شده: برگر برنج
می توانید برنج شفته شده خود را به یک غذای خوشمزه با ظاهری فوق العاده تبدیل کنید. برگر برنج یا رایس برگر از جمله غذاهای فست فوری است که می توانید با برنج شفته درست کنید.
مواد لازم برای تهیه برگر برنج
برنج شفته شده | 3 پیمانه |
گوشت چرخکرده | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
پنیر ورقه ای | 5 عدد |
کاهو | 5 برگ |
سس مایونز | 2 قاشق غذاخوری |
سس خردل | 1 قاشق غذاخوری |
لیمو ترش تازه | 2 عدد |
کنجد | 2 قاشق غذاخوری |
سیاه دانه | 1 قاشق غذاخوری |
دستور پخت برگر برنج با برنج شفته شده
- برای تهیه برگر برنج، روی برنج شفته شده کمی آب سرد بریزید و آنرا با کنجد و سیاه دانه و کمی روغن ترکیب کنید.
- یک قالب کوچک گرد در نظر بگیرید و برنجی که با مواد مخلوط کرده اید را داخل قالب بریزید و بخوبی فشرده کنید.
- بعد از خارج کردن برنج از قالب، هر سمت از برنج را داخل ماهیتابه سرخ کنید.
- با قلمو روی برنج سرخ شده کمی سس مایونز بزنید.
- گوشت چرخکرده و پیاز را باهم تفت دهید و با کمی نمک، زردچوبه و فلفل آنرا طعم دار کنید.
- حالا گوشت را کمی پهن کنید و دو طرف آنرا بخوبی سرخ کنید.
- برنج سرخ شده قالبی را داخل ظرف سرو قرار دهید ،روی آن تکه ای برگ کاهو و سپس گوشت سرخ شده را قرار دهید.
- پنیر ورقه ای را روی گوشت قرار داده و کمی سس خردل روی آن بریزید.
- یک لایه دیگر برنج قالبی اضافه کنید و روی آنرا با کنجد، سیاه دانه تزئین کنید.
- می توانید از لیمو ترش تازه هم به عنوان طعم دهنده استفاده کنید.
از دیگر غذاهایی که می توان با برنج شفته شده درست کرد، شله زرد است که البته بیشتر به عنوان دسر شیرین مصرف می شود.
سوالات متداول
از جمله سوالات رایجی که در مورد پخت برنج وجود دارد این است که چرابرنج ایرانی شفته می شود ،در پاسخ به این سوال باید گفت: به دلیل تازه کشت بودن برنج های ایرانی، آنها با قرار گرفتن در معرض حرارت به سرعت وا می روند و به اصطلاح شفته می شود. برای جلوگیری از شفته شدن برنج ایرانی بهتر است نوع کهنه آنرا استفاده کنید، حتما برای خیس کردن برنج از نمک هم استفاده کنید و اجازه ندهید برای دقایق طولانی روی حرارت باشد.