کدام غذاها طبع گرم دارند؟ انواع مواد غذایی با طبیعت گرم

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

طب ایرانی و سنتی غذاها را به گروه های مختلفی تقسیم می کند. از دسته بندی های مرسوم طب سنتی خوراکی ها با طبع گرم هستند. مصرف موادغذایی با طبع گرم به شما کمک کرده تا بدن تان گرم بماند و لرز، کم ‌خونی، سرما خوردگی و خستگی بیش از حد درمان شود. شاید  بعد از مصرف غذا دچار دل درد و دلپیچه شده باشید. علت دل درد و دلپیچه سردی موادغذایی است بهتر است از خوراکی با طبع گرم استفاده کنید. اما کدام غذاها طبع گرم دارند؟ در ادامه مواد غذایی با طبع گرم را به شما معرفی می کنیم تا بهتر بتوانید طبع غذاهای روزانه خود را بشناسید.

انواع موادغذایی با طبع گرم

ویژگی غذاهای طبع گرم افزایش گردش خون و گرم کردن بدن است. افراد دارای نفخ شکم، احساس ناراحتی بعد از خوردن غذاهای با طبع سرد دارند، توصیه می‌ شوند از غذاهای با طبع گرم استفاده کنند.

غذاهای تند و غذاهایی که با حرارت پخته می‌شوند، طبیعتی گرم دارند و عموما این غذاها دارای کالری زیادی هستند و مصرف آن در فصل سرد توصیه می‌شود.

طبع سرد یا گرم غذا به درجه حرارت آن مربوط نمی‌شود بلکه به طبقه بندی مواد غذایی مربوط می‌شود. خوراکی های گرم برای درمان بیماری های مفصلی و استخوانی و خوراکی های سرد برای درمان بیماری های صفرا و کبد مناسب است.

در زیر موادغذایی با طبیعت گرم و خشک به شما معرفی می شوند.

زیره سیاه

زیره سیاه با طبع گرم و خشک است. از روغن زیره برای کاهش دل درد به صورت خوراکی و موضعی استفاده می شود. همچنین از زیره سیاه در ماست، برنج برای کاهش سردی مصرف می شود.

خواص زیره سیاه:

  • نقش موثر در کاهش وزن
  • بالا بردن سوخت و ساز بدن
  • افزایش چربی سوزی
  • کم کردن اشتها

هل سبز

هل سبز خواص بی نظیری دارد و برای بدن مفید هستند. هل طبیعتش گرم و خشک است.

خواص هل سبز:

  • طعم بی نظیر
  • خواص دارویی
  • تقویت کننده قلب و معده
  • دارای خاصیت آرامبخشی
  • کمک به کاهش رطوبت بدن
  • افزایش اشتها

قهوه هسته خرما

این قهوه از پودر هسته خرما، دارچین تشکیل شده است طبیعتی گرم دارد. همچنین  از دمنوش های خوش طعم در کاهش قند خون است.

گندم سیاه

این گندم طبع گرم دارد و سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، ویتامین A، ویتامین B6، فولات، ویتامین E، ویتامین K، منگنز، منیزیم، مس، کلسم، پتاسیم، روی، پروتئین، روتن، کوئرستین و اسید چرب ضروری آلفا لینولنیک اسید است.

جگر سیاه

این خوراکی دارای طبیعت گرم و تر است. جگر سیاه منبع غنی از انواع ویتامین می باشد. ویتامین آ در جگر سیاه یافت می شود و بر سلامت بدن و سلامت پوست نقش مهمی دارد.

نخود

نخود طبیعتی گرم دارد و منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر  است.

خواص نخود:

  • کنترل وزن
  • پیشگیری از یبوست
  • سلامت بدن و کاهش ابتلا به بیماری ها

زنیان

این گیاه طبیعیت گرمی دارد.

از خواص درمانی زنیان:

  • آنتی اکسیدان قوی
  • ضد تب
  • ضد نفخ
  • ادرار آور
  • ضد میکروب
  • کاهش فشار خون
  • تاثیر بر لاغری
  • درمان سرفه
  • درمان روماتیسم
  • بهبود بیماری های معده

ژل رویال

ژل رویال از مواد غذایی با طبع گرم است.

از خواص درمانی ژل رویال:

لپه

لپه مانند نخود طبیعت گرم و فیبر بالایی دارد باعث کاهش کلسترول و کاهش بروز بیماری های قلبی و عروقی می شود. لپه بر پیشگیری و درمان کم خونی موثر است.

بادام زمینی

بادام زمینی طبیعتی گرم و تر است و در پیشگیری از سرطان مفید است. در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی مفید میباشد.

گردو

گردو طبع گرمی دارد. در تنظیم هورمون های تیروئیدی و انسولین موثر است و قند خون را کنترل می کند.

زنجبیل

زنجبیل طبیعتی گرم و خشک دارد.

از خواص درمانی زنجبیل:

  • تقویت حافظه
  • از بین بردن رطوبت بدن
  • کاهش وزن

هویج

هویج طبیعتی گرم و تر دارد و سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی است.

خواص هویج:

  • بالا بردن سلامت چشم
  • بهبود عملکرد روده
  • کند کردن روند پیری سلول ها به دلیل آنتی اکسیدان بالایی که دارد
  • رفع کم خونی
  • بالا بردن مقاومت پوست، مو و ناخن
  • پیشگیری از آفتاب سوختگی
  • پیشگیری از سرطان
  • کمک به درمان انواع بیماری ها
  • به تاخیر انداختن علائم یائسگی

کرفس

کرفس طبیعت گرم و خشک دارد.

فواید کرفس به شرح زیر است:

  • کمک به کاهش وزن
  • خاصیت آرامبخشی و درمان بیماری های روحی
  • افزایش زیبایی و مقاومت پوست و مو
  • پیشگیری از انواع سرطان
  • تقویت هوش و حافظه
  • درمان بیماری های مفصلی و روماتیسم
  • تقویت قلب و ریه
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کمک به کارکرد روده
  • از بین بردن بوی بد دهان
  • تقویت لثه
  • محافظت از کلیه ها و مجاری ادراری

زیتون

زیتون رسیده با طبیعتی گرم و خشک، خواص درمانی فراوانی دارد.

خواص دارویی زیتون:

  • کمک به تقویت لثه و دندانها به کمک مالش روغن زیتون بر روی آن
  • کاهش کلسترل و افزایش چربی سوزی به کمک زیتون
  • در صورت استفاده زیتون پیش از وعده های غذایی روند کاهش وزن را سرعت می بخشید.
  • زیتون دارای خواص ضد التهابی است.
  • زیتون حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است و از بروز سرطان و پیشرفت روند پیری سلول ها جلوگیری می کند.
  • استفاده از روغن زیتون برای گرفتن حمام آفتاب
  • تاثیر بی نظیر زیتون و روغن زیتون بر رفع یبوست و بهبود عملکرد دستگاه گوارش
  • کمک به کاهش فشار خون

بادمجان

بادمجان از مواد غذایی خوشمزه و دارای طبیعتی گرم و خشک است. بادمجان در کاهش چربی خون، پیشگیری از سرطان، آرامش و سرحالی و کند شدن پیری موثر است.

لوبیا قرمز

لوبیا قرمز از خوراکی با طبع گرم و تر است. در تنظیم قاعدگی و تقویت میل و توانایی جنسی بسیار کار آمد است.

کنجد

کنجد از دانه های روغنی با طبع گرم است. از خواص آن برطرف کردن چین و چروک پوست، کاهش اضطراب، کلسترول، تقویت استحکام استخوان ها میباشد.

گوشت اردک

اردک دارای گرمترین گوشت می باشد. سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و در بالا بردن سلامت چشم مفید است.

انواع خوراکی با طبع گرم

  • بادام شیرین
  • تخم خربزه
  • بادام کاغذی
  • پسته
  • فندق
  • دارچین
  • زردچوبه
  • زعفران
  • گوشت بوقلمون
  • گوشت آهو
  • گوشت بلدرچین
  • گوشت بز
  • جگر سفید
  • انجیر
  • انگور
  • میوه به
  • خربزه
  • سیب
  • شلغم
  • کدو
  • انبه
  • پیاز
  • ترب
  • تره
  • جعفری
  • خرما
  • خرمالو
  • سیر
  • شنبلیله
  • فلفل

افراد گرم مزاج و سرد مزاج

افراد دارای مزاج گرم به آب و هوای سرد علاقه دارند و از هوای گرم فراری هستند. به آن ها توصیه می شود از مواد غذایی با طبع سرد استفاده کنند. و افراد سرد مزاج دقیقا برعکس گرم مزاج ها هستند و بهترین غذا برایشان موادغذایی با طبیعتی گرم است.

تاثیر غذاهای گرم بر سیستم عصبی

است غذا های گرم و سرد تاثیر زیادی بر اعصاب بدن دارند. اعصاب سمپاتیک توسط غذاهای گرم تحریک می شود با افزایش فعالیت سمپاتیک ضربان قلب افزایش میابد و اندام ها و بافت عملکرد بهتری خواهند داشت.

فرد سرد مزاج با مصرف غذاهای طبع سرد دچار خستگی، تکرر ادرار و افزایش آب دهان می‌شود، ولی مصرف غذای گرم ، باعث متعادل شدن بدن او می‌شود.

مصرف بی رویه غذاهای گرم یا سرد

غذاهای گرم باعث نگهداری گرمای بدن می‌ شوند. مصرف زیاد غذاهای گرم سبب جوش، تب، افزایش فشارخون و آشفتگی می شود.

مصرف زیاد غذاهای سرد سبب آرتریت، روماتیسم، دست و پای سرد، ترشح زیاد بزاق، نفخ شکم، اضطراب و درد ماهیچه می‌شود.

آیا غذاهای دارای طبع گرم مغذی هستند؟

ارزش غذایی و انرژی بخشی مواد غذایی با طبع گرم در مقایسه با مواد غذایی با طبع سرد بیشتر است، اما نمی توان به تمام مواد غذایی ربط داد. روش های اصلی جهت حفظ تعادل مزاج مصرف مواد غذایی بر اساس مزاج است. مواد غذایی با طبع گرم کالری زیادی دارند و بهترین زمان برای مصرف آن ها فصول سرد است.

نظرات