زعفر جنی کیست؟ (تاریخ وفات و محل دفن و داستان ها)
زعفر جنی!اسمی که با شنیدن آن به یاد جن و برخی رویدادهای ماوراءالطبیعه می افتیم. اما زعفر جنی کیست، ماجرای زعفر جنی در روز عاشورا چه بوده، ارتباط زعفر جنی و آیت الله بروجردی چیست و تاریخ وفات و محل دفن او کجاست. تا انتهای مطلب همراه مینویسم باشید تا اطلاعاتی در مورد زعفر جنی، تاریخ وفات و محل دفن و داستان های او را با شما در میان بگذاریم.
زعفر جنی که بود؟
جِن در باورهای عامیانه با موجوداتی اساطیری گفته می شد که از جنس بخار یا آتش هستند و می توانند در شکل های مختلف دیده شوند. برخی وجود جن را خرافات و برخی به حضور آنها معتقد هستند.
در روایت اسطورهای عاشورا، زعفر جنی اسم شخصیتی افسانه ای می باشد که به عنوان پادشاه جن های مسلمان شناخته می شده و ماجرای زعفر جنی در روز عاشورا روایتی است که در آن گفته می شود زعفر در واقعه کربلا و روز عاشورا مراسم عروسی خود را رها کرد و برای کمک به امام حسین (ع) و سپاه او رفت ،اما امام حسین (ع) با حضور او در نبرد موافقت نکرد.
از حضور زعفر جنی در کربلا نقاشی هایی نیز وجود دارد.
در مورد ماجرای زعفر جنی و نامگذاری او گفته می شود بعد از پیروزی در جنگ سکاک و سکون، حضرت علی (ع) به داخل چاه ذات العلم رفت و 20 هزار تن از جنیان را کشت و شاه جنیان کشته شد. سپس حضرت علی (ع) بر سر پسر او که مسلمان شده بود، تاج شاهی نهاد و اسم او را زعفر گذاشت. (در حقیقت زعفر جنی، از جنیانی بود که توبه کرد و مسلمان شد.)
تاریخ وفات و محل دفن زعفر جنی
وفات زعفر جنی در سال 1308 اتفاق افتاد و در مجالس محرم امام حسین (ع) بود که خبر فوت زعفر جنی رسید. در مورد تاریخ وفات و محل دفن زعفر جنی منبع موثقی وجود ندارد، اما در روایتی آمده از آنجایی که زعفر جنی از دسته جنیان بوده، بعد از چند صد سال عمر از دنیا رفت.
داستان زعفر جنی و واقعه کربلا
داستان حضور زعفر جنی در کربلا اینگونه است که در روز واقعه عاشورا، مجلس عروسی زعفر جنی (پادشاه جنیان) بود که متوجه صدای گریه شد، هنگامی که علت را جویا شد به او خبر دادند که در سرزمین نینوا جنگی برپاست که فرزند رسول خدا (ص) در آن جنگ با نوزادی شیر خواره به دست به اطراف خود نگاه می کرد و ندا سر می داد که آیا یاری دهنده ای هست تا ما را یاری دهد ؟!
زعفر جنی با شنیدن این خبر، بلافاصله لباس رزم پوشید و برای یاری به سمت سپاه امام حسین (ع) شتافت و به ایشان پیشنهاد کمک داد اما امام حسین (ع) با پیشنهاد او مخالفت کرد و فرمود بايد امور عالم به طور طبيعي پيش برود.
هنگامی که به دیار خود بازگشت با سرزنش مادرش مواجه شد و به همین خاطر دوباره با گروهی از جنیان به سمت نینوا رفت. اما با سر بریده امام حسین (ع) مواجه شد.
زعفر جنی و آیت الله بروجردی
در زمان حیات آیت الله بروجردی بود که خبر فوت زعفر جنی اعلام شد و روایاتی مبنی بر این وجود دارد که ایشان برای زعفر جنی مراسم ختم و عزا برگزار کردند. بعد از زعفر رهبری جنیان شیعه به فرزند او (سَعفر) وگذار شد.
شعر زعفر جنی
امروزه در برخی نقاط کشور، تعزیه زعفر جنی در روز عاشورا برگزار می شود و شعر زعفر جنی از زبان او در روز عاشورا خوانده می شود :
شوم فدای توای پادشاه کم لشکر که شاه جنّم و آزاد گشته حیدر منم کمینه غلام تو زعفر جنّی بپای بوس تو اینک رسید لشکر جنّی چو یاری تو نکرد آدمی اجازه یاری بده به جنّی و منّت گذار بر سر جنّی
داستان زعفر جنی را اولین بار ملا حسین کاشفی نویسنده کتاب روضة الشهدا روایت کرده است، اما در مورد واقعی یا اسطوره ای بودن داستان زعفر جنی، باید گفت افرادی چون شهید مرتضی مطهری، داستان زعفر جنی را خرافات و داستانی تخیلی دانسته اند.