چرا شیر خشک نوزاد را تپل می کند؟
شیر خشک از شیر خشک و پاستوریزه تهیه می شود، در حالی که شیر تازه مایع شده است. این یک محصول لبنی تولید شده است که از تبخیر شیر تا خشک شدن تهیه می شود که به حفظ آن کمک می کند. این بدان معناست که شیر خشک اغلب ماندگاری بیشتری دارد زیرا نیازی به نگهداری در یخچال ندارد. برای مادرانی که به دلایلی شیر خشک به نوزاد خود می دهند، می خواهند بدانند که چرا شیر خشک نوزاد را تپل می کند؟ برخی از کارشناسان تغذیه معتقدند که دلیل چاقی کودکانی که از شیر خشک تغذیه می کنند، این است که شیر خشک فاکتورهای شیر مادر را ندارد که به تنظیم اشتهای کودک کمک کند. در صورت تمایل از مقاله های مرتبط همچون چرا زردی نوزاد برمی گردد؟ و نحوه ماساژ شکم نوزاد نیز بازدید نمایید.
چرا شیر خشک نوزاد را تپل می کند؟
اگر به نوزادتان شیر خشک می دهید بهتر است بدانید که مطالعات نشان می دهند که کودک شما بیشتر در معرض خطر چاقی قرار دارد و البته این خطر به مقدار شیرخشکی که دریافت می کند مربوط می شود. هر چه مقدار مصرف شیر خشک نوزاد بیشتر باشد، خطر چاقی بالاتر است و بالعکس. محققان دقیقاً دلیل این موضوع را کشف نکرده اند.
برخی معتقدند که دلیل تپل شدن نوزادانی که از شیر خشک، تغذیه می کنند این است که تغذیه با شیشه شیر باعث تغذیه بیشتر نوزاد می شود، در حالی که برخی دیگر معتقدند که شیر خشک برخی از فاکتورهای خاص شیر مادر را ندارد که به تنظیم اشتهای کودک کمک کند.
با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، مطالعات نشان می دهد که شیردهی (شیر مادر) خطر اضافه وزن کودک را کاهش می دهد. کودکانی که (هر مقدار) به مدت 9 ماه از شیر مادر تغذیه می کردند، 30 درصد در مقایسه با کودکانی که فقط با شیر خشک تغذیه می کردند، کاهش یافت.
به نظر می رسد تغذیه انحصاری با شیر مادر نسبت به ترکیبی از شیردهی و تغذیه با شیر خشک محافظت بیشتری ارائه می دهد. مطالعهای روی دانشآموزان کانادایی نشان داد که هم آنهایی که از شیر خشک تغذیه میکردند و هم آنهایی که ترکیبی از شیر خشک و شیر مادر دریافت میکردند، نسبت به کسانی که فقط شیر مادر دریافت میکردند، بیشتر در معرض خطر اضافه وزن و چاقی بودند.
اگرچه مطالعات طولانی مدت محدود است، CDC نتیجه می گیرد که محافظت از شیردهی در برابر خطر اضافه وزن تا نوجوانی و حتی بزرگسالی گسترش می یابد. مطالعه ای بر روی داده های گروه بارداری استرالیای غربی، که دوران نوزادی تا 20 سالگی را پوشش می دهد، نشان داد که تغذیه با شیر مادر تا 6 ماهگی از افزایش خطر چاقی در دوران کودکی، نوجوانی و جوانی محافظت می کند.
نکاتی برای کاهش خطر چاقی در کودک
همه نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند اضافه وزن ندارند، همانطور که همه نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند وزن سالمی ندارند. نکات زیر، که بیشتر آنها برای همه نوزادان، صرف نظر از نحوه تغذیه آنها قابل استفاده است به شما در کاهش خطر چاقی کودک کمک می کند:
- به حرکات نوزاد هنگام شیردهی توجه کنید!
به سیگنال های کودک خود، از جمله نشانه های گرسنگی و علائم سیری توجه کنید. اگر با شیشه شیر میخورید، زمانی که کودک شما علاقه کمتری به او نشان میدهد، شیر دادن را متوقف کنید، حتی اگر شیر مادر یا شیر خشک در شیشه باقی مانده باشد.
- از شیشه شیر با سایز مناسب استفاده کنید!
اگر از بطری برای شیر دهی به نوزاد استفاده می کنید، اندازه مناسب را انتخاب کنید. استفاده از بطری بزرگ ممکن است باعث تغذیه بیش از حد شود. یک مطالعه منتشر شده در Pediatrics نشان داد که استفاده از یک بطری بزرگ (6 اونس یا بزرگتر) در اوایل دوران نوزادی به افزایش سریع وزن نوزاد کمک میکند و احتمالاً منجر به چاقی بعدی در میان نوزادان شیر خشک میشود.
- استفاده از غذای کمکی قبل از 6 ماهگی
بیشتر خطر چاقی مربوط به نوزادان ممکن است با استفاده از غذاهای کمکی پیش از 6 ماهگی مرتبط باشد.
- آب میوه را محدود کنید
نوزادان به آب میوه نیاز ندارند؛ میوه های تازه منبع تغذیه بهتری نسبت به همتای مایع خود هستند. اگر تصمیم گرفتید به کودک خود آب میوه بدهید، تا حداقل 6 ماهگی او صبر کنید و فقط مقدار کمی آب میوه 100 درصد بدون شکر اضافه کنید و مصرف را به بیش از 4 تا 6 اونس در روز محدود کنید. رقیق کردن نوشیدنی را به نصف آب و نصف آب در نظر بگیرید.
- وعده غذایی سالم
به کودک خود وعده های غذایی سالمی بدهید که شامل غذاهای غنی از آهن، علاوه بر انواع میوه ها و سبزیجات است. با خوردن وعده های غذایی سالم و شرکت در فعالیت بدنی منظم، الگوی خوبی باشید.