Take a fresh look at your lifestyle.

چرا نباید اسفناج را با ماست خورد؟

ترکیب ماست و اسفناج را بورانی اسفناج میگویند و این ترکیب در بین افراد زیادی محبوب است. بورانی اسفناج را معمولا در کنار انواع غذا سرو میکنند. اما برخی بر این عقیده هستند که ترکیب ماست و اسفناج درست نیست و نباید این دوبا هم مصرف شود. در ادامه این مطلب توضیح خواهیم داد چرا نباید اسفناج را با ماست خورد و دلیل اینکه می گویند مصرف همزمان ماست و اسفناج خوب نیست چیست؟

چرا ماست با اسفناج نخوریم؟

اگر میخواهید بدانید چرا ترکیب ماست و اسفناج باهم خوب نیست در ادامه با ما همراه شوید و درباره خواص ماست و اسفناج بخوانید:

اسفناج

اسفناج نوعی سبزی با برگ های تیره و پهن است که حاوی مواد معدنی بسیار، پروتئین، آهن و انواع ویتامین است و برای سلامت پوست، مو و استخوان مفید میباشد. اسفناج برای سلامتی بسیار مفید است و مصرف آن به بهبود و کنترل گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت، کاهش خطر ابتلا به سرطان و بهبود سلامت استخوان ها کمک میکند. روش های زیادی برای مصرف اسفناج وجود دارد. می توانید آن را هم به صورت تازه و خام و هم به صورت پخته مصرف کنید. به یاد داشته باشید روش های مختلف پخت اسفناج می تواند محتوای غذایی اسفناج را تغییر دهد.

همچنین بخوانید: بعد از خوردن قرص آهن چه چیزهایی نخوریم


یک فنجان اسفناج خام حاوی منابع زیر است:

کالریپروتئینکلسیمآهنمنیزیمپتاسیمویتامین Aفولات
7 کالری 0.86 گرم 2 میلی گرم 0.81 گرم 24 میلی گرم 167 میلی گرم 141 میکروگرم 58 میکروگرم

همچنین حاوی ویتامین K، فیبر، فسفر و تیامین است. بیشتر کالری موجود در این سبزی از پروتئین و کربوهیدرات ها تامین می شود.

اسفناج حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی مهم است که می توانند نقش مهمی در بدن داشته باشند. از حفظ سلامت چشم گرفته تا کاهش التهاب. این ترکیبات گیاهی شامل موارد زیر است:

لوتئینکامفرولنیترات هاکورستینزآگزانتین
چرا نباید اسفناج را با ماست خورد

فواید مصرف اسفناج

اسفناج حاوی بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات است که فواید سلامتی مختلفی دارد از جمله:

  • مدیریت دیابت
  • پیشگیری از سرطان
  • مدیریت آسم
  • کاهش فشار خون
  • سلامت استخوان
  • نظم گوارشی
  • پوست و موی سالم

ماست

ماست یک محصول لبنی محبوب است که از تخمیر باکتریایی شیر تهیه می شود. ماست بسیار مغذی است و خوردن منظم برای سلامتی شما مفید است. به عنوان مثال، ماست خطر ابتلا به بیماری های قلبی و پوکی استخوان را کاهش می دهد و همچنین به مدیریت وزن کمک می کند. ماست خواص بسیار زیادی دارد که در زیر به برخی از آن ها اشاره شده است اما مصرف همزمان ماست با برخی مواد غذایی خوب نیست. پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به (خوردن ماست با چه چیزهایی خوب نیست) را بخوانید.

خواص ماست

  • سرشار از مواد مغذی مهم است. ماست تقریباً تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم می کند. ماست سرشار از کلسیم، ویتامین B و مواد معدنی کمیاب است.
  • سرشار از پروتئین است. پروتئین برای کنترل اشتها و وزن مفید است.
  • برای سلامت گوارش مفید است. برخی از انواع ماست حاوی پروبیوتیک هستند که با کاهش علائم اختلالات رایج گوارشی مانند نفخ، اسهال و یبوست، سلامت دستگاه گوارش را تقویت کنند.
  • سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند. ماست حاوی پروبیوتیک ها، ویتامین ها و مواد معدنی است که همگی ممکن است سلامت سیستم ایمنی را تقویت کرده و از برخی بیماری ها جلوگیری کنند.
  • برای سلامت قلب مفید است. ماست با افزایش کلسترول HDL (خوب) و کاهش فشار خون برای سلامت قلب مفید است.
  • به مدیریت وزن کمک میکند. ماست سرشار از پروتئین است که بسیار سیرکننده است و به طور کلی رژیم غذایی شما را بهبود بخشد.

همچنین بخوانید: مصلح ماست

ترکیب ماست و اسفناج

اسفناج یک ماده غذایی سرشار از اگزالات است، ترکیبی که به کلسیم در بدن شما متصل می شود و از جذب آن جلوگیری می کند. خوردن غذاهای غنی از اگزالات همچنین باعث افزایش دفع اگزالات از طریق ادرار می شود که می تواند منجر به تشکیل سنگ کلیه اگزالات کلسیم شود. انواع مختلفی از سنگ کلیه وجود دارد، اما تخمین زده می شود که حدود 80٪ از اگزالات کلسیم تشکیل شده است. به افرادی که در معرض خطر بالای سنگ کلیه هستند، اغلب توصیه می شود که مصرف غذاهای حاوی اگزالات بالا از جمله اسفناج را محدود کنند.

خوردن ماست و اسفناج باهم خطرناک و سمی نیست اما همانطور که گفته شد اسفناج حاوی اسید اگزالیک است و ماست حاوی مقدار زیادی کلسیم است. این ترکیب مانع جذب کلسیم میشود. تأثیر اسید اگزالیک بر کلسیم نگران‌کننده‌تر است، زیرا اگزالات کلسیم نامحلول را تشکیل می‌دهد که کریستال‌های آن می‌توانند به سنگ‌های دردناک در مثانه و کلیه تبدیل شوند. اما مصرف مداوم این ترکیب میتواند نگران کننده باشد و اگر در فواصل طولانی مصرف شود مشکلی نخواهد داشت.

چگونه اگزالات موجود در اسفناج را کاهش دهیم؟

شما همیشه می توانید غذاهایی با مقادیر بالای اگزالات را از رژیم غذایی خود حذف کنید یا آنها را به وعده های کوچک (50 میلی گرم در روز) محدود کنید، اما آنها همچنان منبع بسیاری از مواد مغذی دیگر هستند. راه های دیگری نیز برای مدیریت وجود دارد، مانند دریافت کلسیم کافی برای جبران دزدی اگزالات. می توانید اسفناج را بجوشانید و سطح اسید اگزالیک را 30 تا 90 درصد کاهش دهید. بیبی اسفناج دارای مقدار کمتری اگزالات است. اگر به اندازه کافی آب بنوشید، به تولید ادرار کافی برای از بین بردن این ترکیب مضر کمک می کند.

چرا نباید اسفناج را با ماست خورد
بیبی اسفناج

خلاصه : اسفناج حاوی اگزالات (اسید اگزالیک) است که ترکیب ضد مغذی موجود در برگ‌های سبز مختلف سبزیجات است. هنگامی که مصرف می شود، به مواد معدنی مانند کلسیم و آهن متصل می شود و ترکیباتی را تشکیل می دهد که معمولاً از طریق ادرار یا مدفوع دفع می شوند. برای برخی افراد، این می تواند خطر ایجاد سنگ کلیه و سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهد. از آنجایی که مواد معدنی به یک محصول جانبی زائد تبدیل شده اند، دیگر برای جذب توسط دستگاه گوارش در دسترس نیستند. با این حال، جذب کلسیم از شیر و سایر مواد غنی از کلسیم توسط اسید اگزالیک اسفناج مختل نمی شود، به همین دلیل است که ترکیب اسفناج با محصولات لبنی به شما کمک می کند تا تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کنید. اگزالات همچنین ممکن است توسط بدن تولید شود یا در طول متابولیسم از ویتامین C تبدیل شود.

بهتر است از بیبی اسفناج و اسفناج پخته برای ترکیب کردن با ماست استفاده کنید و این ترکیب را به صورت مداوم مصرف نکنید. با نوشیدن آب و مصرف کلسیم از مواد دیگر، کلسیم از دست رفته را جبران کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه نرگسی اسفناج

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.