چرا شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) دو روایت و دو تاریخ دارد؟
شاید این موضوع برای همه مسلمانان شیعه جهان سوال شده باشد که چراشهادت حضرت فاطمه (س) دارای دو تاریخ است و چرا یک تاریخ را مشخص نمی کنند و همان را روز شهادت ایشان قرار نمی دهند. در رابطه با زندگی و شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) اسناد زیادی باقی نمانده است و از بین رفته اند به همین دلیل تاریخ شهادت ایشان نامشخص می باشد. در ادامه می خوانیم که چرا شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) دو روایت و دو تاریخ دارد.
چرا شهادت حضرت فاطمه (س) دارای دو تاریخ و روایت است؟
در رابطه با پاسخ به این سوال که چرا شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) دو تاریخ دارد باید گفت که حضرت فاطمه در فاصله کمی بعد از پدر بزرگوارشان حضرت محمد (ص) به شهادت رسیدند. حضرت محمد در 28 صفر به شهادت رسیدند و بنا به روایاتی آمده است که هفتاد و پنج روز بعد از شهادت پیامبر حضرت فاطمه به شهادت رسیده است و برخی دیگر می گویند نود و پنج روز بعد از ایشان به شهادت رسیدند.
اگر هفتاد و پنج روز را حساب کنیم سیزدهم تا پانزدهم جمادی الاول می شود که این ایام را ایام فاطمیه می نامند. ولی اگر نود و پنج روز را حساب کنیم تاریخ سوم تا پنجم جمادی الثانی است که برخی دیگر این سه روز را ایام فاطمیه می نامند.
علت اختلاف در تاریخ شهادت حضرت فاطمه (س) چیست؟
در رابطه با علت اختلاف بین شیعیان و سنیان برای تاریخ شهادت حضرت فاطمه (س) باید گفت شیوه نوشتن و خط الرسم در آن زمان بوده است که وقایع و تاریخ شهادت نامعلوم و ناواضح نوشته شده است. دلیل این اختلاف همین موضوع است، زیرا برخی از علمای شیعه تاریخ نود و پنج روز را و برخی از آنها تاریخ هفتاد و پنج را درست می دانند و این موضوع رد بین سنی ها نیز وجود دارد. شاید اگر نوشته های واضح و بیشتری از شهادت حضرت و محل ایشان بود به این اختلاف ها پایان داده می شد.
تاریخ درست شهادت حضرت فاطمه زهرا کدام است؟
اگر بخواهیم تاریخ درست شهادت حضرت فاطمه زهرا را مشخص کنیم باید بگوییم هر دو تاریخ درست است، اما 95 روز را صحیح تر دانسته اند و علمای بیشتری این تاریخ را تایید کرده اند که آن هم بر اساس برخی از اسناد و نوشته ها می باشد. اما به دلیل جلوگیری از اختلاف هر دو تاریخ را شهادت حضرت فاطمه (س) می دانند و در هر دو تاریخ مراسمات عزاداری خود را برگزار می کنند.