متن کامل سوره ضحی بدون ترجمه و با ترجمه + pdf با فونت درشت
سوره مبارکه ضحی با 11 آیه، نود و سومین سوره از قرآن کریم است، این سوره در مکه بر پیامبر اکرم (ص) نازل شده است و در جزء 30 ام قرآن کریم قرار گرفته است. این سوره را ضحی و یا والضحیٰ می نامند. ضحی به معنای روز و روشنایی است، متن کامل سوره ضحی بدون ترجمه، متن سوره ضحی با معنی، متن سوره ضحی پی دی اف pdf با فونت درشت و لینک دانلود سوره ضحی صوتی را در این مطلب از سایت مینویسم با شما به اشتراک گذاشته ایم.
علت نام گذاری سوره ضحی به این دلیل است که خداوند در آغاز سوره به ضحی سوگند خورده است.
از نظر ترتیب قرار گرفتن سوره ضحی در قرآن کریم، این سوره بعد از سوره لیل و قبل از سوره شرح قرار دارد.
نام سوره | ضحی |
محل نزول | مکه |
شماره سوره | 93 |
تعداد آیات | 11 |
جزء | 30 |
تعداد حروف | 165 |
تعداد کلمات | 40 |
فهرست مطالب سوره ضحی
محتوا و مضامین سوره ضحی
سوره ضحی در آغاز با دو سوگند آغاز می شود و سپس به پیامبر(ص) بشارت می دهد كه خدا از شما حمایت می کند و هرگز شما را به حال خود رها نکرده است.
در بخش بعدی سوره به او نوید بخشش خداوند را می دهد و میفرماید كه خداوند آنقدر به او عطا خواهد کرد كه خشنود شود.
در آخرین قسمت سوره با یادآوری پیشینه ی زندگانی پیامبر میفرماید كه خداوند چگونه او را همیشه مورد عنایت و رحمت خود قرار داده و در سخت ترین لحظات زندگی او را تنها نگذاشته است.
به همین دلیل در آیات پایانی به او دستور می دهد كه به شكرانه این نعمت ها با یتیمان و مستمندان مهربانی كند و نعمت خدا را برایشان بازگو کند.
به طور کلی هدف از نزول سوره ضحی در ابتدا یادآوری نعمت هاى الهى به پيامبر اسلام ( ص) و نوید بخشش خداوند به ایشان جهت خشنودی و سپس سفارش در مورد مهربانى و کمک به يتيمان و بينوايان میباشد.
آثار و برکات تلاوت سوره ضحی
یکی از برکات قرائت سوره ضحی بیاد آوردن امر فراموش شده میباشد، به این صورت که اگر سوره ضحی را برای یک امر فراموش شده بخواند به یاد می آورد.
یکی دیگر از اثرات خواندن سوره ضحی بازگشت غائب میباشد، در رابطه با این اثر در روایات چنین آمده است که هر گاه بخواهی غایبی را حاضر کنی سوره ضحی را 11 بار تلاوت کن.
سوره ضحی از جمله سوره هایی است که تلاوتش، شفاعت آن شخص را در روز قیامت بر پیامبر(ص) واجب می کند.
سوره ضحی سوره ای پر خیر و برکت است از جمله تاثیرات آن این است که به عنوان دعای محبت بین زن و شوهر خوانده می شود.
متن سوره ضحی بدون ترجمه با خط درشت
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم وَالضُّحَى ﴿١﴾ وَاللَّیْلِ إِذَا سَجَى ﴿٢﴾ مَا وَدَّعَکَ رَبُّکَ وَمَا قَلَى ﴿٣﴾ وَلَلآخِرَةُ خَیْرٌ لَکَ مِنَ الأولَى ﴿٤﴾ وَلَسَوْفَ یُعْطِیکَ رَبُّکَ فَتَرْضَى ﴿٥﴾ أَلَمْ یَجِدْکَ یَتِیمًا فَآوَى ﴿٦﴾ وَوَجَدَکَ ضَالا فَهَدَى ﴿٧﴾ وَوَجَدَکَ عَائِلا فَأَغْنَى ﴿٨﴾ فَأَمَّا الْیَتِیمَ فَلا تَقْهَرْ ﴿٩﴾ وَأَمَّا السَّائِلَ فَلا تَنْهَرْ ﴿١٠﴾ وَأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّکَ فَحَدِّثْ ﴿١١﴾
متن سوره ضحی همراه با ترجمه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ به نام خداوند رحمتگر مهربان وَالضُّحَى ﴿۱﴾ قسم به روز در آن هنگام که آفتاب بر آید (و همه جا را فرا گیرد). (۱) وَاللَّیْلِ إِذَا سَجَى ﴿۲﴾ و سوگند به شب در آن هنگام که آرام گیرد. (۲) مَا وَدَّعَکَ رَبُّکَ وَمَا قَلَى ﴿۳﴾ که خداوند هرگز تو را وانگذاشته، و مورد خشم قرار نداده است. (۳) وَلَلْآخِرَةُ خَیْرٌ لَکَ مِنَ الْأُولَى ﴿۴﴾ و مسلما آخرت برای تو از دنیا بهتر است. (۴) وَلَسَوْفَ یُعْطِیکَ رَبُّکَ فَتَرْضَى ﴿۵﴾ و به زودی پروردگارت آن قدر به تو عطا میکند که خشنود شو (۵) أَلَمْ یَجِدْکَ یَتِیمًا فَآوَى ﴿۶﴾ آیا تو را یتیم نیافت و سپس پناه داد؟ (۶) وَوَجَدَکَ ضَالًّا فَهَدَى ﴿۷﴾ و تو را گمشده یافت و هدایت کرد. (۷) وَوَجَدَکَ عَائِلًا فَأَغْنَى ﴿۸﴾ و تو را فقیر یافت و بینیاز نمود. (۸) فَأَمَّا الْیَتِیمَ فَلَا تَقْهَرْ ﴿۹﴾ حال که چنین است یتیم را تحقیر مکن. (۹) وَأَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ ﴿۱۰﴾ و سؤ ال کننده را از خود مران. (۱۰) وَأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّکَ فَحَدِّثْ ﴿۱۱﴾ و نعمتهای پروردگارت را بازگو کن. (۱۱)
متن سوره ضحی پی دی اف pdf
از پیامبر(ص) نقل شده است هر کس سوره ضحی را بخواند، از افرادی خواهد بود که شفاعت او توسط پیامبر واجب می شود و ثوابی به تعداد ده برابر تعداد همه سائل ها و یتیمان خواهد برد.
در روایتی از امام صادق(ع) نقل شده است کسی که سورههای والضحی، واللیل، انشراح و شمس را در شب یا روز بسیار بخواند، در روز قیامت همه چیزهایی که در نزد اوست به نفع او شهادت می دهند؛ حتی مو، پوست، گوشت، استخوان، خون، رگها و …
11 آیه و در جز 30 ام قرار دارد.
در برخی روایات آمده است که سوره ضحی و انشراح یک سوره به شمار میروند. بر اتحاد این دو سوره ادعای اجماع نیز شده است، با این حال برخی در اتحاد آن دو اشکال کرده و آن را نپذیرفته اند.
به طور کلی در نماز بنابر قول به وجوب قرائت سوره کامل، باید هر دو سوره به ترتیبی که در قرآن آمده خوانده شوند و قرائت یکی از آن دو کفایت نمی کند.