انشا درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و خصوصیات ایشان
ایام فاطمیه یادآور شهادت حضرت فاطمه زهرا است که در سوم جمادی الثانی سال 11 هجری از دنیا رفت. او که در سن کم و در سن 18 سالگی به شهادت رسید، بصورت شبانه و مخفیانه توسط امام علی (ع) و فرزندانشان به خاک سپرده شد و تاکنون کسی از محل دقیق مزار ایشان اطلاع ندارد. گفته می شود با ظهور منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) مزار مطهر ایشان آشکار خواهد شد. در این مطلب چند انشا درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را با شما به اشتراک می گذاریم.
همچنین عکس نوشته تسلیت شهادت حضرت فاطمه را می توانید در مینویسم دنبال کنید.
انشا درباره حضرت فاطمه
پیش از نوشتن انشا درباره ی حضرت فاطمه زهرا (س)، این مطلب را یادآور شویم او بانویی بود که مردان بزرگی چون امام حسن (ع) و امام حسین (ع) را پرورش داد که در شجاعت و جوانمردی سرآمد مردان تاریخ هستند. قطعا از دامن چنین مادری فرزندان شایسته ای مانند آنها پرورش خواهند یافت.
حضرت فاطمه (س) در دورانی متولد شد که مردان عربستان، تولد دختر را شوم و بد یمن می دانستند. او متولد شد تا این عقابد و خرافات را نقض کند و محبت او چنان در دل و جان پدر، حضرت محمد (ص) جای گرفته بود که پیامبر (ص) او را پاره تن خود نامید و بوی او را همچون بوی بهشت می دانست.
حضرت فاطمه زهرا (س) نماد زنانگی و پاکدامنی و ازدواج او با امام علی (ع) امری آسمانی و به امر الهی بود و با وجود سختی هایی که در زندگی او با حضرت علی (ع) وجود داشت، هیچ گاه شکایتی نکرد و هیچ گاه حرف یا سخنی بر زبان نیاورد که باعث ناراحتی همسرش شود.
مخالفت های مردم کوفه با امام علی (ع) باعث شد تا به طرز ناجوانمردانه ای به منزل ان حضرت حمله کنند و در اثر این حملات پهلوی حضرت فاطمه (س) آسیب سختی دید تا جایی که در بستر بیماری افتاد و پس از مدتی در سن جوانی از دنیا رفت.
انشا حضرت فاطمه زهرا
درباره ی حضرت فاطمه زهرا (س) گفته شده، او همیشه به عنوان الگوی شایسته برای زنان جهان معرفی شده است. زیرا از همه جهات بانوی کاملی بود و در همه امور رضایت خداوند را در نظر داشت و دستورات خدا را با جان و دل می پذیرفت.
بعد از وفات حضرت خدیجه، فاطمه زهرا مرهمی برای زخم های پدرش بود و حضور او در خانه موجب آرامش پیامبر (ص) بود. از اینرو پیامبر او را ام ابیها (مادر پدر) صدا میزد. زیرا حضرت فاطمه مانند مادری دلسوز غمخوار دردهای پدرش بود و در عین حال همواره رفتار او با پدرش سرشار از احترام و ادب بود.
حضرت محمد (ص) درباره حضرت فاطمه فرموده اند: “فاطمه پاره تن من است هر کس او را بیازارد مرا آزرده است.”
همچنین در روایتی دیگر فرمودند: (فاطمه عزیزترین مردم در نزد من است. بی شک خداوند با خشم فاطمه به خشم می آید و با خشنودی او خشنود می شود. هر کس فاطمه علیها السلام را زیارت کند، مانند این است که مرا زیارت کرده است.)
حضرت زهرا لقب های مختلفی داشت . از جمله لقب های او صدیقه و طاهره بود. صدیقه به معنی فردی بسیار راستگو و صادق است که کسی جز حرف راست از او نشنیده است و طاهره به معنی پاک و پاکیزه است.
حضرت فاطمه زهرا کسی بود که در تمام جوانب زندگی بهترین الگوی برای زنان است. او برای حضرت علی (ع) همسری دلسوز و مهربان، برای فرزندانش مادری شایسته و برای تمامی زنان جهان بهترین الگو و نمونه یک زن واقعی بود و کسی بود که، تنها شیر مرد تاریخ، امام علی (ع) شایستگی همسری او را داشت.
شخصیت حضرت فاطمه زهرا به حدی ستودنی است که نمی توان با صفات ظاهری، او را وصف کرد. او در معرفت و اخلاق و ایمان منحصر به فرد بود.
آیات مختلفی از قرآن نیز در وصف شان بالای حضرت فاطمه زهرا (س) نازل شده است که همگی نشاندهنده مقام والای این بانوی بزرگ است.
در روزهای فاطمیه همه مردم مراسم عزاداری برپا می کنند و در غم دوری کسی سوگواری می کنند که مادر اهل بیت بود و الگویی بی نظیر برای زنان جهان در همه جنبه های زندگی بود.
انشا درباره حضرت فاطمه زهرا کلاس چهارم
حضرت فاطمه زهرا تنها دختر پیامبر بود که با متولد شدن او سوره کوثر نازل شد و خیر و برکت زیادی را با خود به همراه داشت. حضرت فاطمه مورد علاقه پدرش بود و پیامبر می فرمود که من بوی بهشت را از او استشمام می کنم.
کلمه فاطمه به معنی جدا شده است و پیروان حضرت فاطمه از آتش دوزخ جدا شده هستند و رستگار خواهند شد. زهرا نیز به معنی درخشان است که حضرت فاطمه را به این دلیل زهرا نامیده اند که هنگامی که او مشغول عبادت بود محرابش درخشان و پرنور بود.
حضرت فاطمه زهرا بانویی نمونه و صبور بود و در زندگی با حضرت علی (ع) نیز ساده زیست و کم توقع بود و علاوه بر اینکه همسر مهربانی برای حضرت علی بود، مادری فداکار برای فرزندانش بود و همیشه سعی داشت فرزندانش را به بهترین شکل تربیت کند و در عین حال برای فرزندانش احترام زیادی قائل بود.
انشا درباره حضرت فاطمه زهرا برای کلاس سوم
حضرت فاطمه زهرا علاوه بر اینکه همیشه به کارهای خانه و تربیت فرزندان مشغول بود، در جامعه نیز از ولایت حضرت علی (ع) دفاع می کرد و حضرت علی (ع) را رهبری الهی برای مردم معرفی می کرد که راه سعادت را نشان خواهد داد و در خطبه فدک و در میان مردم سخنرانی به یاد ماندنی انجام داد.
حضرت فاطمه همواره پابه پای امام علی (ع) در دفاع از اسلام و اهل بیت ایستادگی کرد و سرانجام نیز در سن کم، در خانه اش مورد هجوم دشمن قرارگرفت و در سن 18 سالگی بر اثر بیماری و آسیبی که به او وارد شده بود از دنیا رفت.
او از حضرت علی خواسته بود تا شبانه و مخفیانه به خاک سپرده شود به همین خاطر هیچ کس از محل دقیق دفن او خبر ندارد.
همه زنان جهان باید حضرت فاطمه (س) را الگوی خود در زندگی قرار دهند و روش زندگی او را به کار گیرند. او نه تنها دختر محبوب پیامبر بلکه همسر فداکار حضرت علی ع و مادر نمونه و مهربانی برای فرزندانش بود و در همه دوران ها به عنوان با ارزش ترین زن جهان شناخته میشود.
انشا درباره حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام
حضرت فاطمه (س) بزرگ بانوی اسلام مانند ستاره ای در شب ظلمانی این جهان میدرخشد. این بانوی پاک از چنان جایگاه ویژه ای در نزد خداوند برخوردار است که بسیاری از برکات نازل شده از سوی خدا به خاطر وجود ایشان است. حضرت فاطمه (س) در همه زمینه ها کامل و نمونه بودند. ایشان یک مادر مهربان، یک همسر فداکار و یک دختر شایسته برای پیامبر اکرم ص بودند. ایشان در عمر کوتاه خود به بالاترین درجات فضایل نیک رسیدند و از این جهت برای همه بانوان عالم الگوی رفتاری هستند.
حضرت محمد (ص)، پیامبر عظیم الشان اسلام، در جایی گفتهاند که؛ “فاطمه (س) پاره تن من است. هر کس که او را به خشم آورد، من را به خشم آورده است و هر که من را به خشم آورد، خداوند را به خشم آورده است.” این حدیث حاکی از آن است که پیامبر اسلام تا چه اندازه مقام فاطمه را ارزشمند دانسته و جایگاه این بانوی ممتاز را آشکار میسازد.
حال که در ایام فاطمیه قرار گرفته ایم بهتر است با رفتار و اعمال این بانوی بزرگوار بیشتر آشنا شویم و سعی کنیم در زندگی خود از ایشان الگو بگیریم زیرا حضرت فاطمه زهرا از هر جهت بدون نقص و عیب بودند و بهترین کار در ایام شهادت ایشان این است که پیرو ایشان باشیم.
انشا درباره حضرت فاطمه زهرا صلی الله
زندگی حضرت فاطمه سلام الله علیها سرشار از نکات پندآموز برای همه انسان ها است. در این انشا میخواهم درباره سخاوت و بخشندگی حضرت فاطمه س بگویم. حضرت زهرا بعد از ازدواج با حضرت علی (ع) لباس عروس خود را به یک فقیر بخشیدند. با توجه به این که وضع مالی خیلی خوبی نداشتند و با زحمت و تلاش زیاد همه چیز را برای آسایش زندگی خود فراهم می کردند از این داستان به میزان بخشندگی حضرت فاطمه زهرا پی می بریم.
ما هم باید در زندگی مانند حضرت فاطمه چیزهایی که دوست داریم را به دیگران ببخشیم. آن وقت است که می توانیم بگوییم ما یک مسلمان واقعی و پیرو حضرت فاطمه هستیم. معمولا آدم ها نمی توانند از چیزهایی که دوست دارند ساده دل بکنند و این رفتار حضرت فازمه نشان می دهد که ایشان وابسته دنیا نبوده اند.
چگونه نماز حضرت زهرا را بخوانیم
انشا درمورد حضرت فاطمه زهرا
فاطمه به معنی جدا شده از بدی ها می باشد. پدر ایشان یعنی حضرت محمد (ص) و مادرش یعنی حضرت خدیجه (س) در روز تولد حضرت فاطمه بسیار خوشحال و شاد بودند. پیامبر (ص) دختر خود را بسیار دوست می داشتند و برخلاف دیگران که وقتی دختر دار می شدند زانوی غم بغل می کردند از تولد حضرت فاطمه بسیار راضی و خوشنود بودند. بعد از تولد حضرت فاطمه سوره کوثر نازل شد. در واقع خداوند با نزول این سوره جواب افرادی که به پیامبر میگفتند نسل تو ادامه پیدا نمی کند زیرا صاحب دختر شده ای را داد.
به نام خداوند بخشنده مهربان. ما تو را کوثر دادیم. پس براى پروردگارت نماز گزار و قربانى کن. دشمنت خود بى تبار خواهد بود.
پیامبر (ص) دخترش را خیلی دوست داشت و او را می بوسید و می گفت که فاطمه بوی بهشت می دهد. او با حضرت علی (ع) پسر عموی پیامبر و امام اول ما شیعیان ازدواج کرد و چهار فرزند یعنی امام حسن (ع)، امام حسین (ع)، حضرت زینب (س) و حضرت ام کلثوم (س) را به دنیا آورد.
پیامبر به دخترش ام ابیها می گفت که یعنی فاطمه مانند مادر پدرش است. حضرت فاطمه (س) پاک ترین خانم دنیا است که از او نسل پاک به جای مانده است.
حضرت فاطمه در پیشگاه خداوند 9 اسم مخصوص دارند: فاطمه، صدیقه، مبارکه، طاهره، زکیه، راضیه، مرضیه، محدثه و زهرا. اما نام رسمی ایشان فاطمه بود، این نام را حضرت رسول به امر خداوند برای دخترش انتخاب کردند.
از دامان ایشان و حضرت علی (ع) نسل بهترین انسان های جهان هستی و بهترین خلیفه های خداوند بر روی زمین رشد یافتند تا چراغ هایی باشند برای نشان دادن مسیر توحید برای ما انسان ها که از گمراهی نجات پیدا کنیم.
السلام علیک یا فاطمه الزهرا (س)
انشا درباره حضرت فاطمه کوتاه
حضرت فاطمه زهرا بانوی نمونه اسلام است که در متانت و بزرگی الگوی همه زنان می باشد. او قبل از ازدواج با حضرت علی (ع) خواستگاران بی شماری از بین صحابه پیامبر (ص) داشت که همگی به لحاظ ثروت جایگاه بالایی داشتند اما جبرئیل پیامی از سوی خداوند آورد مبنی بر اینکه خداوند علی را برای فاطمه و فاطمه را برای علی پسندیده است. امام علی (ع) در مورد رفتار حضرت فاطمه با ایشان فرموده اند: (بـه خدا قسم در تمام زندگی کاری نکردم کـه فاطمه ناراحت شود فاطمه هم هیچ وقت مرا ناراحت نکرد.)
از ایشان نسلی پاک پدید آمد که همگی در اخلاق و اداب اسلامی زبانزد و الگو بودند. حضرت فاطمه زهرا در سن 18 سالگی در اثر ضربه و صدمات ناشی از آن از سوی دشمنان به شهادت رسیدند و مزار ایشان بر همه پوشیده است.
انشا درباره حضرت فاطمه کلاس ششم
حضرت فاطمه زهرا (س) یکی از چهارده معصوم و یکی از پنج تن آل عبا و اهل بیت پیامبر (ص) می باشد. که سوره کوثر در زمان به دنیا آمدن ایشان بر پیامبر نازل شد. چرا که پیامبر را به دلیل دختر دار شدن ابتر می نامیدند و خداوند این سوره را در شان حضرت فاطمه نازل نمود.
حضرت فاطمه (س) سال ها همراه و غمخوار پدر و همسرش بود و به قدری مهربان و صبور بود که هیچ گاه از سختی ها و ناملایمات زندگی گلایه نکرد. امام حسم عسکری (ع) در مقام و بزرگی حضرت فاطمه فرموده اند: (ما حجت خدا بر مردم هستیم، اما فاطمه حجت خدا بر ماست.)
بعد از رحلت پیامبر (ص) حضرت فاطمه از ولایت امام علی (ع) دفاع کرد و خطبه فدکیه را خواند که در تاریخ ماندگار شد. بعد از شهادت حضرت فاطمه (س) یار و یاور حضرت علی (ع) چاهی بود که با آن درد و دل می کرد و در آنجا می گریست.
گرچه حضرت زهرا (س) عمر دنیوی کوتاهی داشتند اما بهترین نسل تاریخ را پرورش دادند که بزرگترین گنجینه است و مسیر هدایت و روشنایی را برای مومنان روشن نگه داشتند.