با مهم ترین غذاهای ضد سرطان سینه آشنا شوید

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

با مطالعه این مقاله با مهم ترین غذاهای ضد سرطان سینه آشنا شوید. سرطان سینه نوعی بیماری است که در آن سلول‌های سرطانی درون بافت سینه بوجود می آیند. برخلاف باور عموم این بیماری فقط مختص زنان نیست و سالانه درصد کمی از آقایان نیز به این بیماری دچار می شوند.

تغذیه همیشه از مهمترین موارد حفظ سلامتی بوده است و برای پیشگیری و حتی درمان بیماری ها داشتن رژیم غذایی مناسب بسیار مفید است. در ادامه این مطلب می توانید 15 مورد از بهترین غذاهای ضد سرطان سینه را بشناسید.

بیشتر بخوانید: آیا به درمان سرطان نزدیک هستیم؟

15 مورد از بهترین غذاهای ضد سرطان سینه

از جمله مواد غذایی ضد سرطان سینه می توان به روغن زیتون ، قهوه ، ماهی و انواع میوه و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان مانند : بروکلی ، سیب ، هویج ، گوجه فرنگی و جعفری و … اشاره نمود که در ادامه به شرح هر یک از آنها می پردازیم.

1) روغن زیتون

پژوهشگران اسپانیایی با تحقیق بر روی 4300 زن به مدت 5 سال، به چگونگی اثر رژیم غذایی بر میزان ابتلا به سرطان سینه پی بردند. گروهی از بانوانی که مقدار زیادی از روغن خالص و بکر زیتون استفاده کردند و گروه دیگر از مغز های خوراکی و گروه سوم مصرف چربی را در رژیم غذایی خود کاهش دادند.

گروه اول که روغن زیتون خالص را به میزان کافی در رژیم غذایی خود داشتند 62 درصد از زنانی که چربی را کاهش داده بودند کمتر نشانه های سرطان سینه را داشتند.

تاثیر قهوه بر پیشگیری از سرطان سینه

2) قهوه

مصرف یک فنجان قهوه در روز درصد ابتلا به سرطان را به میزان 3 درصد کاهش می دهد. قهوه بر زنانی که داروی هورمون تاموکسیفن را که یک درمان استاندارد برای بیماران مبتلا به سرطان سینه است،به دلیل مثبت بودن گیرنده استروژن است، اثرات بسیاری دارد.

در دانشگاه لوند سوئد تحقیقی انجام شد که نشان داد زنانی که در روز دو فنجان قهوه یا بیشتر می نوشند، به هنگام جذب دارواحتمال بروز سرطان را به نصف کاهش دادند.

با فواید قهوه برای درمان افسردگی بر اساس مطالعات علمی بیشتر آشنا شوید

3) ماهی آزاد

ماهی آزاد یا سالمون یک ماهی محبوب سرشار از امگا 3 و اسید چرب امگا 3 می باشد که برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرطان بسیار مفید است.

پوست سیب خاصیت ضد سرطانی دارد

4) سیب

پوست سیب حاوی ترکیبات ضد سرطان است.در دانشگاه کرنل، بر اساس تحقیقی دریافتند تریپنوئید و مواد فیتوشیمیایی، ترکیبات ضد سرطان هستند که در پوست سیب وجود دارد. که می‌توانند از رشد تومور‌ در سلولهای سرطانی سینه جلوگیری کرده یا آنها را بکشند.

5) بروکلی

مواد غذایی موجود در این سبزیجات می تواند رشد سلولهای سرطانی را متوقف کند. در یک پژوهش انجام شده در موسسه سرطان راوسل پارک مشخص شد که خوردن برکلی به خصوص به کاهش خطر سرطان در زنان پیش از یائسگی کمک می‌کند.

6) گردو

با انجام آزمایشی که محققان بر روی موشها انجام دادند دریافتند که وقتی موش ها با سرطان سینه انسانی، دو برابر وعده مصرف هر انسان در روز گردو مصرف کردند، 80 درصد نرخ رشد سرطان در آنها متوقف شد علاوه بر این گروهی از موش هایی که گردو مصرف کردند، نسبت به موش هایی که گردو مصرف نکردند ۴۰ درصد تعداد تومور کمتری داشتند.

فواید گردو برای پیشگیری از سرطان سینه

همه چیز درباره سرطان کولورکتال

7) هویج

هویج برای سلامت سینه بسیار مفید است. براساس تحقیق انجام شده در دانشگاه هاروارد میزان بالایی از کاروتنوئید ( نوعی رنگدانه در هویج) موجود در هویج خطر ابتلا به سرطان را تا حدود ۲۸ درصد کاهش دهد. بویژه آلفا کاروتن و بتا کاروتن می‌توانند خطر عود و مرگ ناشی از سرطان سینه را تا ۶۸ درصد کاهش می دهد.

بلوبری ضد سرطان سینه می باشد

8) بلوبری

طی تحقیقات انجام شده در سال 2010 که توسط موسسه آمریکایی برای تحقیقات سرطان منتشر شده مشخص شدد که مواد فتوشیمیایی بلوبری که مقابل سلول ها سرطانی عمل می کند و از گسترش آن جلوگیری میکند.

9) غلات کامل

طی تحقیقات گسترده انجام شده که با همکاری هزاران زن انجام شد نشان داد جذب فیبر بالا باعث کاهش 24 درصدی سرطان سینه قبل از یائسگی می شود و فقط 10 گرم فیبر اضافی در هر روز به کاهش ابتلا به سرطان به اندازه 13 درصد می شود.

گوجه فرنگی برای پیشگیری از سرطان سینه مفید است

10) گوجه فرنگی

گوجه‌فرنگی دارای مواد مغذی بسیاری است ولیکوپن یکی از آنهاست. لیکوپن آنتی‌اکسیدان موثری است که رادیکال‌های آزاد را از بین برده واز حمله‌ی سلول‌های سرطانی جلوگیری می کند.. لیکوپن رشد تومورها مهار می‌کند.اثبات شده که لیکوپن در برخورد با انواع دیگر سرطان مانند سرطان ریه و اندومتر (مخاط رحم) نیز موثر است.

بیشتر بدانید: همه چیزهایی که باید در مورد سرطان بدانید!

11) جعفری

جعفری دارای یک نوع ترکیب گیاهی به نام آپی ژنین است. وقتی حیدر سلمان استاد دانشگاه میسوری به موشهایی که سرطان سینه داشتند، آپی ژنین خوراند، تعداد کمتری تومور در موشها رشد کرد و تاخیر چشمگیری در تشکیل تومور بوجود آمد.

دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که دوز قطعی آپی ژنین که باید برای انسانها در نظر گرفته شود چقدر است اما توصیه می‌کنند که هر روز کمی از آن مصرف شود.

مصرف اسفناج برای پیشگیری از سرطان سینه

12) اسفناج

اسفناج با توجه به خواصی که دارد یک ابر خوراکی است.اسفناج به جلوگیری از سرطان پستان کمک می‌کند و سرشار از آنتی اکسیدان هاست. این گیاه پرخاصیت دارای لوتئین است که از بدن در برابر سرطان سینه،دهان، معده و روده محافظت می کند.

کاروتنوئیدها و زآگزانتین موجود در اسفناج به از بین بردن مولکول‌های بی‌ثبات و خارج کردن رادیکال‌های آزاد از سیستم بدن یاری می رساند.

13) سیر

سیر یکی از بهترین داروهای طبیعی برای سرطان سینه محسوب می شود. سیر حاوی فلاون‌ها و فلاونول‌ها است که این ترکیبات گوگردی هستند. این ترکیبات سلول‌های سرطانی را از بین می برند و سرطان سینه، سرطان کولون (روده‌ی بزرگ)، سرطان معده و حتی سرطان دهان را مهار می‌کنند.

انار

بیشتر بخوانید : با 30 مورد از خواص شگفت انگیز سیر آشنا شوید

14) انار

انار نیز یک درمان موثر برای سرطان سینه محسوب می شود.طبق تحقیقات انجام شده انار یک عامل سرکوبگر است که حاوی اورولیتین ب می باشد که سرطان های مرتبط با هورمون مانند سرطان سینه را مهار می کند. انار اسید الاجیک آنتی‌اکسیدانی که یک ضد سرطان محسوب می‌شود را دارد.

15)قارچ

قارچ‌ها، دارای آنتی‌اکسیدانی به نام «ال-ارگوتیونئین» هستند که می تواند از بدن در برابر سلول‌های سرطان سینه، محافظت کنند. از این جهت به خانم ها توصیه می‌شود که تکه‌های قارچ را به انواع سالاد، املت یا ساندویچ‌های خود اضافه کنند.

سرطان پستان از جمله بیماری هایی است که اگر در زمان درست تشخیص داده شود قابل درمان است و این مورد مستلزم هوشیاری، چکاب های همیشگی و مداوم می باشد.

عوامل خطرزا برای ابتلا به سرطان سینه

سن بالا، قائدگی در سن پایین، حاملگی اول در سنین بالا، هرگز باردار نشدن، ژنتیک، مادر یا خواهر مبتلا، نوشیدن الکل، پوست سفید، دریافت هورمون هایی چون استروژن و پروژسترون و پرتو درمانی در قفسه سینه از عوامل خطرزا برای ابتلا به سرطان سینه هستند.

نظرات