فواید و مضرات قهوه برای افراد مسن
این گونه تصور می شود که کافئین و سایر خواص موجود در قهوه بر سلامتی سالمندان تأثیر منفی دارد. اما به نوشیدن بیش از حد در یک دوره کوتاه مربوط می شود. در حد متوسط و معمول، قهوه می تواند چندین مزیت مثبت برای افراد مسن داشته باشد. در این مقاله شما را با مزایا و مضرات قهوه برای افراد مسن و سالمند آگاه میکنیم.
مصرف قهوه در افراد مسن
سالمندان قهوه را دوست دارند. در واقع ، افراد مسن بیشتر از هر گروه سنی دیگر قهوه می نوشند ، با توجه به آمارهای آماری تقریباً سه چهارم آمریکایی های 55 سال به بالا حداقل یک فنجان در روز می نوشند. در حالی که نوشیدن چند فنجان هر روز ممکن است به طور مثبت بر سلامتی ، انرژی و سطح خلق و خو تأثیر بگذارد ، اما مصرف بیش از حد آن می تواند باعث مشکلات خواب ، آبرسانی و شرایط سلامتی موجود شود. مدیریت مصرف برای جلوگیری از عوارض جانبی منفی غیر ضروری ضروری است. قهوه نوشیدنی است که از دانه های قهوه تهیه می شود ، از میوه های بو داده بوته Coffea arabica است. مردم برای رفع خستگی ذهنی و جسمی و افزایش هوشیاری ذهنی قهوه می نوشند. همچنین از قهوه برای جلوگیری از بیماری پارکینسون ، زوال عقل و بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. در ادامه درباره فواید و مضرات قهوه برای افراد مسن صحبت می کنیم.
فواید مصرف قهوه برای افراد مسن
در زیر به برخی از مهمترین خواص و فواید قهوه برای سلامتی افراد مسن اشاره می کنیم.
عملکرد مثبت در اعصاب
مصرف متوسط قهوه تأثیر مثبتی در نحوه عملکرد مغز دارد. وقتی فرد مسن قهوه می نوشد ، کافئین وارد جریان خون می شود و به مغز او می رود. این ماده روانگردان محبوب به انسداد آدنوزین ، انتقال دهنده عصبی بازدارنده کمک می کند. این امر باعث افزایش انتقال دهنده های عصبی دیگر مانند دوپامین و نوراپی نفرین می شود. در نتیجه باعث افزایش قابل توجهی در عملکرد شناختی ، خلق و خو ، حافظه ، انرژی ، هوشیاری و زمان واکنش فرد مسن میشود.
تاثیر قهوه بر کاهش وزن
مصرف قهوه به مدت 12 هفته ممکن است به کاهش وزن کمک کند. به نظر می رسد نوشیدن قهوه به کاهش مصرف غذا کمک کرده و به کاهش وزن کمک می کند.
کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم
چندین مطالعه اخیر کاهش قابل توجهی در خطر ابتلا به دیابت نوع 2 برای افرادی که یک یا چند فنجان قهوه در روز می نوشند کشف کرده است. یک گزارش حاکی از آن است که نوشیدن قهوه به طور منظم در افراد مسن باعث کاهش23 تا 50 درصد ابتلا به دیابت نوع دوم میشود. با این حال ، این فقط در صورت مصرف قهوه ای که از مواد خامه ای چرب و مقدار زیادی شکر استفاده نشده باشد ، درست است.
کاهش خطر بیماری های دژنراتیو (آلزایمر و پارکینسون)
قهوه ممکن است در برابر پارکینسون و آلزایمر محافظت کند. طبق تحقیقات اخیر ، افراد مسنی که حداکثر دو فنجان قهوه در روز می نوشند می توانند خطر ابتلا به پارکینسون را تا 60 درصد کاهش دهند. مصرف کنندگان نرمال قهوه تا 65 درصد کمتر در معرض ابتلا به آلزایمر هستند. کافئین به شما کمک می کند خاطرات خود را شکل دهید و آنها را به یاد بیاورید.
افزایش محافظت از کبد
این دم کرده غنی و معطر می تواند از کبد در برابر انواع بیماری ها از جمله سیروز و کبد چرب محافظت کند. کلید شناخت این فایده در نحوه مصرف قهوه نهفته است. قهوه با شیر ، شکر ، شیرین کننده های مصنوعی و سایر مواد افزودنی در واقع می تواند اثر عکس بر کبد و کلیه ها بگذارد. با این حال ، نوشیدن قهوه سیاه در مقادیر متوسط می تواند خطر سیروز عزیز مسن شما را تا 80 درصد کاهش دهد.
مهارت های حافظه و تفکر (عملکرد شناختی)
نوشیدن قهوه در طول زندگی مهارت تمرکز و فکر را در زنان 80 ساله بهبود میبخشد. قهوه همچنین ممکن است سرعت تفکر و انواع خاصی از حافظه را در بزرگسالان سالم بهبود دهد.
افزایش انرژی
قهوه محرکی است که می تواند در صورت نیاز بیشتر به افراد مسن ، انرژی را در آنها سریع افزایش دهد. با این حال ، مقدار زیادی از این محرک می تواند فرد مسن شما را بیش از حد شارژ و بی قرار کند و می تواند الگوی خواب او را مختل کند ، به همین دلیل این دم کرده بهتر است صبح نوشیده شود. اعتقاد بر این است که خواص معطر آن به تنهایی درمانی است ، زیرا بسیاری از افراد به محض ورود عطر و بوی قهوه تازه دم کرده ، بلافاصله هوشیارتر می شوند.
قهوه و محافظت از چشم
یک آنتی اکسیدان دارد که به شما در جلوگیری از آسیب به شبکیه چشم کمک می کند. این از بینایی شما محافظت می کند.
هوشیاری ذهنی
قهوه حاوی کافئین است. کافئین باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی ، قلب و ماهیچه ها میشود. بنظر می رسد نوشیدن قهوه و سایر نوشیدنی های حاوی کافئین در طول روز باعث افزایش هوشیاری و تفکر روشن می شود. کافئین می تواند هوشیاری بعد از کم خوابی را بهبود بخشد. حتی یک نوشیدنی قهوه می تواند خستگی را کاهش داده و هوشیاری را افزایش دهد.
بهبود اختلال در گوارش غذا در روده پس از جراحی
نوشیدن قهوه ممکن است سرعت اولین مدفوع و توانایی فرد در خوردن غذا را پس از جراحی های خاص روده سرعت بخشد.
دیگر فواید قهوه برای سالمندان
- کاهش ابتلا به بیماری قلبی
نوشیدن قهوه هر روز با کاهش بیماری قلبی در ارتباط است. مشخص نیست که آیا نوشیدن قهوه با خطر کمتری از مرگ ناشی از سرطان ارتباط دارد یا خیر.
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان مری
افرادی که قهوه می نوشند در معرض سرطان مری کمتری هستند.
- کاهش احتمال ابتلا به تصلب شرایین
تجمع پلاک در عروق ، نشانه تصلب شرایین است. احتمالا نوشیدن قهوه با تجمع کمتر پلاک در رگ ها ارتباط دارد.
- بهبود ضربان قلب نامنظم (فیبریلاسیون دهلیزی)
بنظر می رسد نوشیدن قهوه بیشتر با کاهش خطر فیبریلاسیون دهلیزی ارتباط داشته باشد.
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان مثانه
به نظر می رسد نوشیدن قهوه خطر سرطان مثانه را کاهش دهد.
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان مغز در سالمندان
برخی شواهد اولیه حاکی از آن است که افراد مسنی که قهوه بیشتری می نوشند کمتر در معرض ابتلا به سرطان مغز قرار دارند.
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان پستان
افرادی که قهوه می نوشند ابتلا به سرطان پستان در آنها کمتر است.
- کاهش احتمال ابتلا به بیماری کلیوی طولانی مدت
افرادی که قهوه می نوشند کمی دچار بیماری کلیوی می شوند ممکن است خطر کمتری در کلیه یا مرگ به دلیل نارسایی کلیه داشته باشند.
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ ، سرطان راست روده
ژاپنی هایی که قهوه بیشتری می نوشند شانس کمتری برای ابتلا به سرطان روده بزرگ دارند. نوشیدن بیشتر قهوه خطر مرگ را در افرادی که سرطان روده بزرگ دارند، کمی کاهش می دهد.
- کاهش احتمال ابتلا به افسردگی در افراد مسن
افرادی که قهوه بیشتری می نوشند ممکن است احتمال افسردگی کمتری داشته باشند.
- کاهش احتمال ابتلا به بیماری کیسه صفرا
به نظر می رسد افرادی که نوشیدنی هایی مانند قهوه می نوشند و حداقل 400 میلی گرم کافئین در روز مینوشند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سنگ صفرا قرار دارند. هرچه مصرف کافئین بیشتر باشد ، خطر کاهش می یابد.
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان معده
به نظر نمی رسد خطر ابتلا به سرطان معده در افرادی که قهوه بیشتری می نوشند، زیاد باشد.
- کاهش احتمال ابتلا به نقرس
به نظر می رسد هر دو قهوه کافئین دار و بدون کافئین به جلوگیری از نقرس کمک می کنند. اما قهوه کافئین دار نتیجه بهتری دارد.
- کاهش احتمال از دست دادن شنوایی
افراد مسنی که روزانه حداقل یک فنجان قهوه می نوشند کمی کاهش شنوایی دارند. اما به نظر نمی رسد نوشیدن قهوه در زنان این تأثیر را دارد.
- کاهش احتمال ابتلا به افزایش چربی خون
نوشیدن قهوه کافئین به اندازه مناسب باعث کاهش مقدار کلسترول کل ، یا کلسترول بد و چربی خون به نام تری گلیسیرید می شود.
- کاهش احتمال ابتلا به فشار خون بالا
افرادی که به مدت طولانی قهوه می نوشند ممکن است کمتر در معرض فشار خون بالا باشند. سیگار کشیدن این مزیت را از بین میبرد.
- کاهش احتمال ابتلا به فشار خون پایین
نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه باعث افزایش فشار خون در افراد مسنی می شود که به دلیل فشار خون پایین بعد از غذا دچار سرگیجه می شوند.
- کاهش احتمال ابتلا به بیماری کبد و سرطان کبد
افرادی مسنی که قهوه بیشتری می نوشند ممکن است کمتر در معرض خطر سرطان کبد باشند. افرادی مسنی که قهوه بیشتری می نوشند ممکن است خطر کمتری در برابر ابتلا به بیماری کبد داشته باشند.
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان ریه
نوشیدن قهوه کافئین ممکن است به جلوگیری از سرطان ریه کمک کند.
- کاهش احتمال ابتلا به جدی ترین نوع سرطان پوست (ملانوم)
وقتی عواملی مانند سن و قرار گرفتن در معرض آفتاب در نظر گرفته شود ، به نظر می رسد نوشیدن قهوه با احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان پوست ارتباط داشته باشد.
- کاهش احتمال ابتلا به کبدچرب غیرالکلی
در کبد تجمع چربی در افرادی که الکل کم یا بدون الکل مصرف می کنند، نوشیدن قهوه خطر ابتلا به کبدچرب غیرالکلی را کاهش می دهد.
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان پوست غیر ملانوم
نوشیدن قهوه در روز ممکن است خطر ابتلا به نوع خاصی از سرطان پوست به نام کارسینوم سلول بازال را کاهش دهد.
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان دهان
خطر ابتلا به سرطان دهان در افرادی که قهوه بیشتری می نوشند، کمتر است.
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان تخمدان
نوشیدن قهوه ابتلا به سرطان تخمدان را در بانوان کاهش میدهد.
- کاهش احتمال ابتلا به تورم لوزالمعده
نوشیدن قهوه خطر ابتلا به پانکراتیت را کاهش می دهد.
- کاهش احتمال ابتلا به نوعی سرطان گلو (سرطان حلق)
افرادی که قهوه بیشتری می نوشند ممکن است شانس کمتری برای ابتلا به سرطان حلق داشته باشند.
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان پروستات
افرادی که قهوه بیشتری می نوشند ، خطر ابتلا به سرطان پروستات که به خارج از پروستات گسترش نیافته است ، کمی کمتر است.
- کاهش احتمال ابتلا به سرطان تیروئید
بنظر می رسد نوشیدن قهوه بیشتر با کاهش خطر ابتلا به سرطان تیروئید ارتباط دارد.
مضرات مصرف قهوه برای افراد مسن
اگر افراد مسن بیماری خاصی داشته باشند ، اثرات کافئین می تواند مضر باشد. این بیماری شامل زخم یا ورم معده ، دیابت و پوکی استخوان است. مصرف قهوه ممکن است شرایط معده را بدتر کند.
قهوه ادرار آور است ، یعنی مایعات را از بدن خارج می کند. برای افراد مسن که نگران کم آبی هستند ، اگر قهوه می نوشند ، پس از آن مقدار زیادی آب بنوشید.
برخی از آنتی بیوتیک ها و سایر داروها در صورت مصرف با کافئین می توانند واکنش های منفی و تداخل ایجاد کنند. افراد مسن حتما با پزشک خود در رابطه با مصرف قهوه صحبت کنند.
مصرف زیاد قهوه می تواند منجر به اعتیاد شود.
اثرات جانبی مصرف قهوه برای سالمندان و افراد مسن
قهوه برای افراد مسن در صورت مصرف متوسط (در حدود 4 فنجان در روز) ایمن است. قهوه حاوی کافئین می تواند باعث بی خوابی ، عصبی و بی قراری ، ناراحتی معده ، حالت تهوع و استفراغ ، افزایش ضربان قلب و تنفس و سایر عوارض جانبی میشود.
قهوه کافئین دار وقتی به مدت طولانی یا با دوز بالا (بیش از 4 فنجان در روز) مصرف شود ، بی خطر است. نوشیدن مقادیر زیادی قهوه کافئین دار ممکن است باعث سردرد ، اضطراب ، تحریک ، زنگ زدن در گوش و ضربان نامنظم قلب شود. دوزهای بیشتر ممکن است باعث سردرد ، اضطراب ، تحریک و درد قفسه سینه شود.
- از دست دادن کنترل مثانه
کافئین با افزایش ادرار و تکرر در ادرار همراه است.
- آرتروز
نوشیدن 7 فنجان یا بیشتر قهوه در روز با احتمال بیشتر آرتروز زانو در افراد مسن مرتبط است.
- پوکی استخوان
نوشیدن قهوه کافئین دار می تواند مقدار کلسیم خارج شده در ادرار را افزایش دهد. این ممکن است استخوان ها را ضعیف کند. اگر پوکی استخوان دارید مصرف کافئین را به کمتر از 300 میلی گرم در روز (کمتر از 3 فنجان قهوه کافئین دار) محدود کنید. مصرف مکمل های کلسیم ممکن است به جبران کلسیم از دست رفته کمک کند. زنان مسن باید هنگام استفاده از کافئین محتاط باشند.
هشدارها و احتیاط های ویژه برای مصرف قهوه
دوران بارداری و شیردهی: قهوه کافئین دار برای زنان باردار در مقادیر 3 فنجان در روز یا کمتر ایمن است. مصرف مقادیر بیشتر در دوران بارداری یا زمانی که شیردهی احتمالاً بی خطر است. نوشیدن بیش از 3 فنجان در روز در طول بارداری با افزایش خطر سقط جنین ، زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد مرتبط است. همچنین ، کافئین می تواند به شیر مادر منتقل شود ، بنابراین مادران شیرده باید مصرف کافئین را کنترل کنند.
کودکان: قهوه حاوی کافئین درصورتی که توسط کودکان و نوجوانان در مقادیری که معمولاً در غذاها و نوشیدنیها یافت می شود ، ایمن است.
افراد دارای اختلالات اضطرابی: کافئین موجود در قهوه ممکن است اضطراب را بدتر کند.
افراد دارای اختلال دو قطبی: کافئین موجود در قهوه ممکن است علائم شیدایی را بدتر کند.
افراد با اختلالات خونریزی: قهوه باعث بدتر شدن اختلالات خونریزی شود.
اسهال: کافئین موجود در قهوه ، به ویژه اگر مقدار زیادی مصرف شود ، می تواند اسهال را بدتر کند.
صرع: افراد مبتلا به صرع باید از مصرف کافئین در دوزهای بالا خودداری کنند.
گلوکوم: نوشیدن قهوه کافئین دار فشار داخل چشم را افزایش می دهد.
فشار خون بالا: نوشیدن قهوه کافئین دار ممکن است فشار خون را در افرادی که فشار خون بالا دارند افزایش دهد. با این حال ، این اثر ممکن است در افرادی که به طور منظم قهوه می نوشند، کمتر باشد.
سندرم روده تحریک پذیر: کافئین موجود در قهوه ، به ویژه اگر مقدار زیادی مصرف شود ، ممکن است اسهال و سایر علائم را بدتر کند.
تداخل برخی ترکیبات با قهوه
داروی اعصاب با قهوه
کافئین موجود در قهوه و داروی اعصاب هر دو داروی محرک هستند. نوشیدن قهوه و مصرف داروی اعصاب ممکن است باعث تحریک بیش از حد و گاهی اوقات عوارض جانبی جدی و مشکلات قلبی شود.
آدنوزین (آدنوکارد) با کافئین
کافئین موجود در قهوه ممکن است جلوی آدنوزین را بگیرد. آدنوزین (آدنوکارد) برای انجام آزمایش قلب استفاده می شود. حداقل 24 ساعت قبل از آزمایش استرس قلبی ، مصرف قهوه یا سایر محصولات حاوی کافئین را متوقف کنید.
الکل با قهوه
بدن کافئین موجود در قهوه را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود. الکل می تواند سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش دهد. مصرف قهوه همراه با الکل ممکن است باعث ایجاد بیش از حد کافئین در جریان خون و عوارض جانبی کافئین از جمله بی حسی ، سردرد و ضربان قلب سریع شود.
آلندرونات با قهوه
قهوه می تواند میزان جذب آلندرونات بدن را کاهش دهد. مصرف همزمان قهوه و آلندرونات اثربخشی آلندرونات را کاهش داده است.
آنتی بیوتیک ها (آنتی بیوتیک های کینولون) با قهوه
بعضی از آنتی بیوتیک ها ممکن است سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش دهند. مصرف این آنتی بیوتیک ها به همراه قهوه می تواند خطر عوارض جانبی از جمله احساس خستگی ، سردرد ، افزایش ضربان قلب و سایر عوارض جانبی را افزایش دهد.
برخی از آنتی بیوتیک ها که سرعت شکستن کافئین در بدن را کاهش می دهند شامل سیپروفلوکساسین (سیپرو) ، انوکساسین (پنترکس) ، نورفلوکساسین (چیبروکسین ، نوروکسین) ، اسپارفلوکساسین (زاگام) ، تروافلوکساسین (ترووان) و گریپافلوکساسین (راکسار) است.
کلوزاپین (کلوزاریل) با قهوه
بدن کلوزاپین را تجزیه کرده و دفع میکند. کافئین موجود در قهوه ممکن است سرعت تجزیه کلوزاپین در بدن (کلوزاریل) را کاهش دهد. مصرف قهوه همراه با کلوزاپین (کلوزاریل) می تواند اثرات و عوارض جانبی کلوزاپین (کلوزاریل) را افزایش دهد.
دی پیریدامول (پرستین) با کافئین
کافئین موجود در قهوه ممکن است اثرات دی پیریدامول را مسدود میکند. از دیپیریدامول پزشکان برای انجام آزمایش قلب استفاده می شود. نوشیدن قهوه یا سایر محصولات حاوی کافئین را حداقل 24 ساعت قبل از آزمایش استرس قلبی متوقف کنید.
دی سولفیرام با کافه
دی سولفیرام می تواند سرعت بدن در کاهش کافئین را کاهش دهد. مصرف قهوه همراه با دی سولفیرام ممکن است اثرات و عوارض جانبی قهوه از جمله لرزش ، بیش فعالی ، تحریک پذیری و سایر موارد را افزایش دهد.
استروژن ها با کافه
استروژن سرعت تجزیه کافئین را کاهش میدهند. مصرف قرص های استروژن و نوشیدن قهوه می تواند باعث لرزش ، سردرد ، ضربان قلب سریع و سایر عوارض جانبی شود. اگر قرص های استروژن مصرف می کنید ، مصرف کافئین خود را محدود کنید.
فلوووکسامین با قهوه
فلووکسامین می تواند سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش دهد. مصرف کافئین همراه با فلووکسامین ممکن است باعث کافئین بیش از حد در بدن شود و اثرات و عوارض جانبی کافئین را افزایش دهد.
لیتیوم با قهوه
اگر محصولی حاوی کافئین مصرف می کنید و لیتیوم مصرف می کنید ، مصرف محصولات کافئین را به آرامی متوقف کنید. قطع کافئین عوارض جانبی لیتیوم را افزایش میدهد.
داروهای افسردگی با کافئین
کافئین موجود در قهوه می تواند بدن را تحریک کند. برخی از داروهایی که برای افسردگی استفاده می شوند نیز می توانند بدن را تحریک کنند. نوشیدن قهوه و مصرف برخی از داروها برای افسردگی ممکن است باعث تحریک بیش از حد و عوارض جانبی جدی از جمله ضربان قلب سریع ، فشار خون بالا ، عصبی شدن و سایر موارد شود.
داروهای ضد انعقاد / ضد پلاکت با کافئین
قهوه ممکن است لخته شدن خون را آهسته کند. مصرف قهوه همراه با داروهایی که لخته شدن آنها نیز کند است ، ممکن است احتمال کبودی و خونریزی را افزایش دهد.
پنتوباربیتال (نمبوتال) با کافه
اثرات محرک کافئین موجود در قهوه می تواند جلوی تولید خواب پنتوباربیتال را بگیرد.
فنوتیازین با کافه
قهوه حاوی مواد شیمیایی به نام تانن است. تانن به بسیاری از داروها متصل شده و مقدار داروی را در بدن کاهش میدهد. برای جلوگیری از این تداخل ، یک ساعت قبل و دو ساعت پس از مصرف داروهای فنوتیازین از قهوه خودداری کنید.
فنیل پروپانول آمین با کافه
کافئین موجود در قهوه و فنیل پروپانولامین بدن را تحریک میکند. مصرف کافئین و فنیل پروپانول آمین با هم ممکن است باعث تحریک بیش از حد و افزایش ضربان قلب ، فشار خون و ایجاد عصبی شود.
تئوفیلین با کافه
کافئین موجود در قهوه مانند تئوفیلین کار می کند. قهوه و تئوفیلین اثرات و عوارض جانبی تئوفیلین را افزایش میدهند.
لووتیروکسین (سینتروئید ، لووتروئید ، لووکسیل و غیره) با قهوه
نوشیدن برخی از انواع قهوه ممکن است مقدار لووتیروکسین را که هنگام مصرف از طریق دهان جذب می شود ، کاهش دهد. این می تواند میزان عملکرد لووتیروکسین را کاهش دهد. از مصرف قهوه همزمان با لووتیروکسین خودداری کنید.
داروهای ضد بارداری با قهوه
قرص های ضد بارداری می توانند سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش دهند. مصرف قهوه همراه با قرص های جلوگیری از بارداری می تواند باعث لرزش ، سردرد ، ضربان قلب سریع و سایر عوارض جانبی شود.
سایمتیدین با قهوه
سایمتیدین می تواند سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش دهد. مصرف سایمتیدین همراه با قهوه ممکن است احتمال بروز عوارض جانبی کافئین از جمله لرزش ، سردرد ، ضربان قلب سریع و سایر موارد را افزایش دهد.
فلوكونازول با قهوه
بدن کافئین موجود در قهوه را تجزیه می کند تا از شر آن خلاص شود. فلوکونازول ممکن است سرعت بدن را از کافئین خلاص کند. مصرف فلوکونازول و نوشیدن قهوه ممکن است اثرات و عوارض جانبی قهوه از جمله عصبی بودن ، اضطراب و بی خوابی را افزایش دهد.
داروهای ضد دیابت با کافئین
از داروهای دیابت برای کاهش قند خون استفاده می شود. با افزایش قند خون ، قهوه ممکن است اثر داروهای دیابت را کاهش دهد. قند خون را کنترل کنید. دوز داروی دیابت امکان دارد، تغییر داده شود.
مکسیلتین با قهوه
مکسیلتین (مگزیتیل) می تواند سرعت تجزیه کافئین در بدن را کاهش دهد. مصرف مکسیلتین (مگزیتیل) همراه با قهوه ممکن است اثرات کافئین و عوارض جانبی قهوه را افزایش دهد.
تربینافین (لامیزیل) با قهوه
تربینافین (لامیزیل) می تواند سرعت بدن در کاهش کافئین را کاهش دهد و خطر عوارض جانبی از جمله لرزشی ، سردرد ، افزایش ضربان قلب و سایر اثرات را افزایش دهد.
مصرف با احتیاط قهوه برای افراد مسن
کافئین برای افراد مسن مضر نیست ، کسانی که روزانه بیش از چهار فنجان قهوه می نوشند می توانند اضطراب ، سردرد ، بی قراری و تپش قلب را تجربه کنند. کافئین بیش از حد باعث تحریک بیش از حد سیستم عصبی می شود و منجر به لرزیدن ، ناراحتی معده و مشکلات خواب سالمندان می شود.
در بزرگسالان بالای 65 سال متابولیسم کافئین 33٪ بیشتر از بزرگسالان جوان تر طول می کشند ، بنابراین مدت بیشتری در سیستم عصبی می ماند. بنابراین ، اگر والدین مسن شما ساعت 4 بعد از ظهر یک فنجان قهوه نوشیدند ، احتمال اینکه بدن آنها هنوز ساعت 10 شب در حال پردازش آن است ، باعث می شود شب بیدار بمانند.
کمبود آب بدن و افزایش فشار خون نیز از عوارض مصرف بیش از حد کافئین است. کم آبی یکی از مهمترین دلایل بستری شدن در بیمارستان در میان بزرگسالان بالای 65 سال است. نوشیدن قهوه به جای آب در طول روز در هنگام تشنگی می تواند به کمبود آب کمک کند.
قهوه می تواند پوشش معده افراد مسن را با زخم و ورم معده تحریک کند زیرا به تولید اسید معده کمک می کند و تولید اسید معده را تحریک می کند. همچنین می تواند با کاهش جذب در بدن با برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی ، داروهای تیروئیدی و داروهای stereopsis اختلال ایجاد کند.
مراقب غذاهای دیگر با کافئین باشید
در حالی که فرد مسن شما ممکن است فقط یک یا دو فنجان قهوه روزانه بنوشد ، غذاهای دیگری حاوی کافئین را در نظر بگیرید. از جمله:
- شکلات
- چای
- بستنی و ماست یخ زده
- پودینگ
- کاکائو داغ
- جوش شیرین
- آب انرژی زا
- مسکن ها
میزان مصرف کافئین توصیه شده برای افراد مسن
مراقبان و عزیزان باید میزان و زمان نوشیدن قهوه و سایر نوشیدنی ها و غذاهای کافئین دار را توسط افراد سالخورده کنترل کنند. حفظ (یا کاهش) میزان توصیه شده کافئین برای جلوگیری از عوارض جانبی جدی و بی خوابی مهم است.
از آنجا که سالمندان از قهوه خود لذت می برند ، ممکن است بخواهند این عادت قدیمی را کنار بگذارند. ترک قهوه می تواند منجر به سردرد ، خستگی ، تحریک پذیری و عدم تمرکز شود.
قهوه شامل چه مواد مغذی ای است
- قهوه آنتی اکسیدان زیادی دارد و با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها ارتباط دارد.
- قهوه سرشار از بسیاری از مواد مغذی است که به طور طبیعی در دانه های قهوه یافت می شود.
- یک فنجان قهوه شامل ترکیبات زیر است:
- ویتامین B2 ریبوفلاوین: 11٪
- ویتامین B5 اسید پانتوتنیک: 6٪
- ویتامین B1تیامین: 2٪
- ویتامین B3 نیاسین: 2٪
- فولات: 1٪
- منگنز: 3٪
- پتاسیم: 3٪
- منیزیم: 2٪
- فسفر: 1٪
- این مقادیر ممکن است زیاد به نظر نرسد ، اما سعی کنید آن را با تعداد فنجان هایی که در روز می نوشید ضرب کنید. قهوه حاوی مقدار کمی ویتامین و مواد معدنی است که اگر روزانه فنجان زیادی بنوشید ، این ویتامین اضافه می شود. همچنین آنتی اکسیدان زیادی دارد.
- اصلی ترین ترکیب فعال در قهوه ، کافئین محرک است. این می تواند باعث افزایش کوتاه مدت در سطح انرژی ، عملکرد مغز ، میزان متابولیسم و عملکرد ورزشی شود.
- در افراد مشروب قهوه خطر سیروز و سرطان کبد به میزان قابل توجهی کمتر است. هرچه قهوه بیشتری بنوشید ، خطر شما کاهش می یابد.
- نوشیدن کنندگان قهوه خطر افسردگی و خودکشی بسیار کمتری دارند
- مطالعات نشان می دهد افرادی که قهوه می نوشند خطر افسردگی کمتری دارند و به میزان قابل توجهی کمتر خودکشی می کنند.
- برخی مطالعات نشان می دهد که به طور متوسط نوشیدن کنندگان قهوه عمر طولانی تری نسبت به افراد غیر قهوه دارند.
- کافئین می تواند اثرات منفی مختلفی مانند اضطراب و اختلال در خواب داشته باشد – اما این امر به فرد بسیار بستگی دارد.
- مسئله دیگر در مورد کافئین این است که می تواند منجر به اعتیاد شود.
چگونه مزایای قهوه را افزایش دهیم
برخی موارد وجود دارد که می توانید برای به حداکثر رساندن اثرات مفید قهوه بر سلامتی انجام دهید.
- مهمترین چیز این است که مقدار زیادی قند به آن اضافه نکنید.
- تکنیک دیگر دم کشیدن قهوه با فیلتر کاغذ است. قهوه فیلتر نشده حاوی کافستول است ، ماده ای که می تواند سطح کلسترول را افزایش دهد.
- مهم است که مقدار زیادی قند در قهوه خود قرار ندهید. دم کردن با فیلتر کاغذ می تواند از ترکیب ترکیبی کلسترول به نام کافستول خلاص شود.