Take a fresh look at your lifestyle.

آیا حق چک کردن گوشی موبایل همسرمان را داریم؟

آیا حق چک کردن گوشی همسرمان را داریم؟ جواب این سوال یک نه قاطعانه است. وارد شدن در حریم شخصی کسی حالا میخواهد همسرمان باشد، فرزندمان، دوست صمیمی یا هر کس دیگری کار کاملا اشتباهیست و عواقب خوبی ندارد. احترام به حریم شخصی اطرافیان یکی از مهم ترین اصول اخلاقی می‌باشد که رعایت آن باعث دوام و پایداری در هر رابطه ای میشود و در ذهن طرف مقابلتان چه دوستتان باشد، چه اعضای خانواده، چه همکار و…  از شما تصویر یک انسان محترم و متمدن را ایجاد میکند. اما گاهی ما در رابطه با همسرمان دچار شک و تردید شده و ترغیب میشویم به چک کردن گوشی همسرمان. در این مواقع خیلی سخت است که بتوانیم جلوی خودمان را بگیریم. اما باید بدانیم اساس هر رابطه ای اعتماد و احترام است و اریک فروم در کتاب هنر عشق ورزیدن میگوید احترام، اهمیت دادن، مسئولیت و شناخت چهار عنصر مشترک و مشخصه تمام عشق های واقعی است. و شناخت پیش آیند اعتماد میباشد، اگر ما واقعا کسی را دوست داریم پس باید از او شناخت کافی داشته باشیم و در غیراینصورت نمی‌تواند دوست داشتنی به وجود بیاید و در صورت شناخت همسرمان پس ما قطعا باید بتوانیم به او اعتماد کنیم و همینطور او و حریم شخصی اش را محترم بدانیم. و اگر خللی در این میان هست پس به جای چک کردن گوشی همسرمان باید دنبال علت این خلل و شک باشیم. دلایل زیادی برای این افکار وجود دارد. برای اطلاع بیشتر در ادامه با مینویسم همراه باشید.

آیا حق داریم گوشی همسرمان را چک کنیم؟

حس کنجکاوی در بین همه ما وجود دارد به خصوص اگر پای همسر در میان باشد. بعضی از زوجین به راحتی گوشی موبایل خود را در اختیار همسرشان قرار می دهند و از این بابت مشکلی ندارند اما برخی دیگر برای در اختیار قرار دادن رمز گوشی خود به همسرشان مقاومت می کنند و باعث می شوند طرف مقابل به آن ها بدبین شود و مدام با خود فکر کند که همسرش چه چیزی را از او پنهان می کند. در واقع صمیمیت و اینکه زن و شوهر رمز گوشی موبایل یکدیگر را بلد باشند موضوع خوبی است و باعث برطرف شدن هرگونه شک و شبهه ای می شود اما چک کردن و گشتن گوشی همسر با قصد پیدا کردن موارد مشکوک بی احترامی به خودمان و طرف مقابلمان می باشد. اگر همسر شما گوشی اش را در اختیار شما قرار نمی دهد عکس العمل تندی از خودتان نشان ندهید. ادامه مقاله را بخوانید.

دلایلی که باعث چک کردن گوشی همسرمان میشود چیست؟

چک کردن گوشی همسرمان رفتاری است که دلایل متفاوتی میتواند داشته باشد که برخی ریشه در خانواده و دوران کودکی دارند و طبق گفته محققان این کار بیشتر از طرف خانم ها صورت میگیرد. در صورتی که همسر ما کاری می‌کند که باعث میشود به او شک کنیم این شک طبیعی می‌باشد اما حتی در این صورت نباید اجازه دهیم که این شک به چک کردن گوشی همسرمان ختم شود. گاهی نیز دلیل این شک مسائل دیگری غیر از رفتار همسرمان است که باعث این شک و بدبینی میشود. در ادامه به بررسی دلایل چک کردن گوشی همسر میپردازیم تا با آگاهی از این موارد بهتر بتوانیم این مسئله را حل کنیم و به این سوال پاسخ دهیم که چرا چک کردن گوشی همسر جایز نیست و حق این کار را نداریم.

آیا حق چک کردن گوشی همسرمان را داریم؟
سرک کشیدن در حریم خصوصی همسر

1-رفتار همسرمان: همانطور که اشاره کردیم گاهی رفتار همسرمان طوری است که باعث شک و تردید میشود اما این به معنی خیانت حتمی او نیست. شاید او ناآگاهانه اینطور رفتار میکند اما خیانتی در کار نیست.

2- گذشته و اتفاقاتی که در آن افتاده: برخی از ما در گذشته از همسرسابق یا شریک رابطه عاطفی خیانت دیده ایم. آسیب ناشی از این مسأله باعث بی اعتمادی و ترس همیشگی از خیانت میشود که لازم است به جای چک کردن گوشی همسرمان  این مسئله را با یک روانشناس در میان بگذاریم و با کمک او به حل آن بپردازیم.

3- خیانت همسرمان: گاهی نیز ادامه زندگی و بخشش همسرمان بعد از خیانت و عدم ترمیم اعتماد بین مان باعث ایجاد حس ناامنی و اضطراب و ترس از خیانت دوباره در آن رابطه میشود که این احساسات منجر به ترغیب ما برای چک کردن گوشی همسرمان میشود.

همچنین بخوانید: بهترین عکس العمل بعد از خیانت دیدن چیست؟

4- گاهی نیز پیش می آید که در خانواده ما پدر یا مادرمان به دیگری خیانت می‌کند که این باور را در ما ایجاد میکند که زنان یا مردان همه خیانت کار هستند و ما را در مواجهه با زندگی آینده مان با مشکل مواجه می‌کند.

5- کمبود اعتماد به نفس: شاید برایتان عجیب باشد اما دلیل چک کردن گوشی همسرمان گاهی میتواند از کمبود اعتماد بنفس ناشی شود زیرا ما این باور را داریم که به اندازه کافی جذاب و دوست داشتنی نیستیم که او بخواهد به ما وفادار بماند و بخاطر همین همیشه ترس از دست دادن او در رقابت با دیگران که آن ها را از خودمان دوست داشتنی تر میدانیم داریم.

6- گاهی دلیل چک کردن گوشی همسرمان این است که ما مسئله ریشه ای ترس از طرد شدن را داشته باشیم و همیشه می‌ترسیم که اطرافیانمان ما را طرد کنند و تنهایمان بگذارند که ریشه این نیز در نهایت برمیگردد به کمبود عزت نفس و اعتماد به نفس که ریشه در دوران کودکی و رفتارهای دیگران بخصوص پدر و مادر دارد. به این صورت که ما همیشه حال خوب و همه ی چیزهای خوبی که برایمان وجود دارد را وابسته به دیگران و بیرون از خودمان میکنیم و فکر میکنیم خودمان برای خودمان کافی نیستیم و نمی‌توانیم به تنهایی حال خودمان را خوب کنیم برای همین همیشه می‌ترسیم که اگر عزیزانم نباشند من چه کنم؟ و این ترس باعث چک کردن گوشی همسرمان میشود تا اگر احتمال خیانتی بود جلوی آن را بگیریم.

7-بدبین و شکاک بودن: اگر ر فتارهای همسرمان هیچ جای شک و تردید ندارد اما ما باز گوشی همسرمان را چک میکنیم و مدام به او مشکوک هستیم دلیل این شک میتواند وجود اختلال در شخصیت ما باشد که نیاز به مداخله روانشناس و درمان دارد.

8- گاهی نیز دلیل چک کردن گوشی موبایل همسرمان این است که احساس نزدیکی زیادی با او کرده و فکر میکنیم که این مسأله یعنی میتوانیم به حریم شخصی او وارد شویم در صورتی که این مسأله کاملا اشتباه است.

پیامدهای چک کردن گوشی همسرمان چیست؟

  1. عذاب وجدان: اگر بعد از چک کردن گوشی همسرمان متوجه شویم که او به ما خیانت نکرده دچار عذاب وجدان و پشیمانی خواهیم شد.
  2. چک کردن کردن گوشی همسرمان به صورت دائم باعث میشود به این کار نادرست عادت کرده و تبدیل به انسانی شکاک شویم.
  3. گاهی در حین چک کردن گوشی همسرمان او متوجه کار ما شده و این باعث ایجاد دلخوری و ناراحتی و اختلاف خواهد شد.
  4. گاهی نیز بعد از چک کردن گوشی همسرمان متوجه میشویم او واقعا خیانت کرده و درگیر رابطه ی عاطفی دیگریست در حالی که آمادگی برای مواجهه با این مسئله و قدرت تصمیم گیری را نداریم و نهایتا مجبور به سکوت و تحمل عذابی بسیار دردناک خواهیم شد.

راهکارهای دیگری به جای چک کردن گوشی همسرمان اتخاذ کنیم

  1. اولین راهکار جایگزین به جای چک کردن گوشی همسرمان اینست که اگر دچار شک و تردید نسبت به همسرتان شدیم دنبال علت این افکار شک و تردید بگردیم. با دانستن علت بهتر میتوانیم درباره واکنش درست تصمیم بگیریم.
  2. به جای چک کردن گوشی همسرمان ارتباط عاطفی بین خودمان و او را تقویت کنیم تا او هیچ حس خلا در زمینه عاطفی نداشته باشد که بخواهد آن را در فضای مجازی یا ارتباط با شخص سوم پر کند.
  3. راهکار دیگر که جای چک کردن گوشی همسرمان میتوانیم به کار ببندیم اینست که اگر دچار افکار شک و تردید شدیم و رفتاری از او ما را آزار داد در مورد آن مسئله با آرامش و بدون حالت بازجویی و متهم کردن او صحبت کنیم تا بتوانیم تصمیم درست را اتخاذ کنیم.
  4. اگر دچار افکار شک و تردید و ترس از دست دادن همسرمان شدیم به یک متخصص روانشناسی مراجعه کنیم چون در صورت وجود مشکلات ریشه ای و عدم حل آن ها در دراز مدت سلامت روان ما بخطر می افتد.

چک کردن گوشی همسرمان در آیات و روایات چه حکمی دارد؟

از نظر شرعی سرک کشیدن در حریم شخصی دیگران و چک کردن گوشی آن ها حتی اگر همسرمان باشد جایز نیست.

امیرالمومنین علی (ع) در این باره فرمود: آنکس که گمان خود را نیکو نسازد از هر کسی وحشت میکند.

در روایات آمده تهمت زدن به دیگری زمینه ساز از بین رفتن حرمت های بین طرفین است. پس باید حواسمان به پیامدهای کارهایمان باشد.

مسئله دیگر اینکه به یاد داشته باشیم که سوظن بیش از حد باعث میشود همسر ما به سمت خیانت سوق داده شود. گاهی اصلا همسر ما افکار خیانت در سر ندارد اما این بی اعتمادی و شک و تردید و جو متشنج خانه باعث میشود او به دنبال کس دیگری برای ارضای نیازهای عاطفی اش باشد.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.