عرق بوقناق برای دیابت مفید است یا نه + مقدار و طریقه مصرف
اگر در بین شما فرد یا افرادی هستند که به بیماری دیابت دچار هستند و نمی خواهند یا دوست ندارند از داروهای شیمیایی استفاده کنند یا این که استفاده از دارو های شیمیایی برای آن ها مشکل است می توانید راه های درمانی سنتی و گیاهی را به آن ها پیشنهاد دهید که موثر هم می باشد. در ادامه این مطلب ما برای شما توضیح خواهیم داد که عرق بوقنات برای دیابت مفید است یا خیر و همچنین نحوه استفاده از عرق بوقناق برای دیابت را هم توضیح داده ایم.
فهرست مطالب
آیا عرق بوقناق برای دیابت خوب است؟
بوقناق نوعی گیاه علفی است که گاها ارتفاع آن به یک متر هم میرسد. ساقه های آن به شکل مثلث و پوشیده از تارهای پنبه ای است و رنگ های سفید و آبی روشن دارد. این گیاه پر خاصیت دارای برگ های بزرگ و بیضی شکل است و در انتهای آن ساقه ای گل دهنده وجود دارد که گل های آن به رنگ بنفش موجود است که دارای خار می باشد.
این گیاه پر فایده دارای اسم های زیادی است و نام علمی آن Eryngium billardieri می باشد همچنین به نام های چرخه، خارزن بابا، شوکة البیضا، شکاعی و قرصعنه در زبان فارسی، عربی و همچنین در کتب طب سنتی از این نام ها استفاده شده است. گیاه بوقناق دارای مقداری اینولین است و این سبب شده که به آن کنگر فرنگی وحشی نیز بگویند. در طب سنتی طبع بوقناق گرم و خشک است. در عین حال برخی معتقدند این گیاه سرد بوده و ضد سم است.
این گیاه در مناطق معتدل کشور همچون شهر های کردستان، همدان، آذربایجان، اصفهان و دامنه های زاگرس یافت میشود.
هم از ریشه و میوه این گیاه در درمان بیماری ها استفاده می شود. عرق بوقناق بیشتر از ریشه آن بدست می آید و دارای خواص بسیاری می باشد. یکی از این خواص این است که برای افراد دیابتی توصیه می شود. در ادامه درباره خواص عرق بوقناق برای دیابت بیشتر توضیح می دهیم.
خواص عرق بوقناق برای دیابت
بوقناق باعث افزایش ترشح انسولین، فعال کردن لوزالمعده، کاهش قند خون به درمان دیابت کمک می کند. به همین جهت در افراد غیر دیابتی باید حتما با کمی عسل طبیعی میل شود چون به شدت قند خون را کاهش می دهد.
طریقه مصرف عرق بوقناق برای دیابت
در طی روز می توانید 2 تا 4 لیوان از عرق بوقناق بنوشید. نکته بسیار جالبی که باید به آن دقت کرد این است که میزان مصرف عرق بوقناق برای بیماران دیابتی بستگی به موارد زیر دارد و حتما باید با توجه به شرایط زیر تعیین شود.
- میزان قند خون ناشتا
- پاسخگویی سلول های بدن فرد به عرق بوقناق
- حال عمومی بیمار
- توجه به روند بهبود بیمار دیابتی
- هنگامی که قند خون شما یا فرد بیمار بالا است باید هر 4 ساعت یک استکان از این گیاه بنوشید.
از دیگر خواص این گیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد.
خواص عرق بوقناق برای پاکسازی کبد:
گیاه بوقناق خاصیت ضد سم دارد و برای پاکسازی کبد از سموم و بازکردن مجاری کبد بسیار مفید می باشد. عرق بوقناق برای فعالیت بهتر آنزیم های کبدی مفید است.
خواص عرق بوقناق برای درمان جوش:
مصرف این عرق سبب شفاف شدن صورت و درمان جوش خواهد شد زیرا خون را تصفیه کرده و کبد را از سموم پاکسازی نموده و به باز کردن مجاری کبدی کمک می کند و به دلیل همین خاصیت در طب سنتی از عرق بوقناق برای درمان جوش و شفاف کردن پوست نیز است
برای نفخ معده و روده و برای دستگاه گوارش، درمان کولیت وفعال کردن کبد و تولید صفرا و ریختن آن دراثنی عشر (دوازدهه) و تجزیه وتحلیل بردن چربی ها بسیار موثر است. افرادی که ناراحتی معده وکولیت دارند می توانند قبل از غذا یک استکان و بعداز غذا نصف استکان از عرق بوقناق میل کنند.
عرق بوقناق غدد فوق کلیه را فعال کرده ترشح آدرنالین را تنظیم می کند، استرس، عصبانیت و اضطراب را از بین می برد. یبوست را از میان برده و به روده ها نرمی می دهد و بسیار مدر است. جهت درمان ورم و سنگ کلیه و مثانه از آن می توان استفاده کرد.
از همه جالب تر نقش آن در باعث افزایش ترشح شیر در مادران شیرده می گردد.
مطالب مرتبط: