عرق کاسنی را چطور مصرف کنیم
یکی از گیاهان دارویی که خواص خیلی زیاد و فراونی دارد کاسنی است که در دو نوع در طبیعت یافت می شود و همه اجزای آن دارای خواص دارویی و مفید برای بدن می باشد. اما عرق کاسنی را چطور مصرف کنیم، نحوه استفاده، زمان و میزان مصرف عرق کاسنی را در ادامه توصیح خواهیم داد.
نحوه مصرف عرق کاسنی
عرق کاسنی خواص و فواید زیادی مانند تصفیه کننده خون و شستشو دهنده کبد دارد. این گیاه مفید در دو نوع وجود دارد. نوع پروشی که در گلخانه ها پرورش داده می شود و نوع وحشی یا صحرایی آن که در اوایل فصل بهار در کنار جویبار یا سبزه زار ها رشد می کند.
نحوه مصرف کاسنی به این صورت است که هم می توان از آب برگ گیاه کاسنی استفاده کرد که برای درمان یرقان, مشکلات کبد و کلیه استفاده میشود. از دیگر روش های مصرف کاسنی جوشانده گیاه کاسنی است. بعد از جوشاندن کاسنی در آب آن را صاف کرده و مینوشند. کاسنی تب های کهنه را برطرف کرده و مصرف آن همراه با گل قند باعث تقویت معده و درمان تب های جزئی اما مداوم میباشد. از پماد کاسنی برای برطرف کردن ورم های گرم و درد چشم و افزایش بینایی استفاده می کنند. همچنین برای درمان سرطان هایی که دارای زخم هستند از کاسنی, سرب و روغن گل آن ضماد تهیه می کنند.
در ادامه بعد از ذکر خواص عرق کاسنی روش های مصرف عرق کاسنی را توضیح می دهیم. یکی از راه های مصرف عرق کاسنی می توان به نوشیدن عرق کاسنی همراه با آب خیار چنبر اشاره کرد که برای درمان آنژین و همچنین بیماری های حلقوی مفید می باشد.
عرق کاسنی را می توان با آب معمولی نیز مصرف کرد که توصیه شده آب در دمای معمولی باشد.
ترکیب عرق کاسنی با شاتره برای درمان جوش های صورت مفید است. به این منظور می توانید عرق کاسنی و شاهتره را به نسبت 2 به 1 با هم مخلوط کرده و قبل از غذا میل کنید.
خواص عرق کاسنی برای سلامتی
درمان سوء هاضمه: یک قاشق غذاخوری عرق کاسنی با آب روزانه سه مرتبه
- درمان یبوست: عرق کاسنی رقیقشده با آب، هر روز صبح
- خواص آنتیباکتریال: روزانه، دو قاشق غذاخوری از آن را مصرف کنید.
- درمان بیخوابی: روزانه دو استکان عرق کاسنی رقیق شده
- پیشگیری از سرطان: مصرف روزانه و مداوم عرق کاسنی رقیق شده
- کاهش کلسترول خون: هر روز مقداری عرق کاسنی را با آب ترکیب و میل کنید.
- دمنوش کاسنی: به دفع سموم بدن و حفظ سلامت کلیهها کمک میکند.
- درمان کهیر: برای درمان کهیر با داروهای گیاهی می توانید از گیاه کاسنی و یا عرق کاسنی استفاده کنید.
- خواص عرق کاسنی برای کبد: کبد یکی از مهم ترین عضوهای بدن است که از عمده وظایف آن سوخت و ساز چربی و دفع مواد سمی بدن می باشد. توصیه می شود هر روز یک قاشق غذا خوری عرق کاسنی را در یک لیوان آب مخلوط کنید و میل کنید که برای تصفیه خون و پاکسازی کبد خیلی موثر است.
- عرق کاسنی برای درمان نقرس و هپاتیت: برای مبتلایان نقرس و هپاتیت مفید است و ایمنی بدن را در مقابل بیماری های عفونی بیشتر می کند.
- ویتامین های موجود در عرق کاسنی: عرق کاسنی دارای مقدار زیادی ویتامین سی است. نوع وحشی و صحرایی کاسنی دارای آهن و فسفر است.
- فواید عرق کاسنی برای پوست. همچنین عرق کاسنی برای روشن کردن پوست، بیماری های پوستی مانند اگزما، رسوبات ادراری و جوش های که به دلیل گرمی غذا ایجاد می شود مفید است.
- برای افزایش قوای جنسی آقایان مفید است.
- درمان فشار خون: میزان مصرفی این داروی گیاهی برای درمان فشار خون، تقویت معده، کلیه، کبد، برای درمان ضعف اعصاب و رفع عطش بسیار توصیه می شود.
- خواص عرق کاسنی برای تنظیم فشار خون: اگر قصد کاهش وزن دارید عرق کاسنی به دلیل آسید امنه باعث کم شدن اشتها می شود و برای کاهش وزن و لاغری می توان استفاده کرد. میزان مصرف عرق کاسنی برای لاغری 1 الی 2 لیوان در طول روز برای کاهش وزن مفید است و توصیه میشود.
- عرق کاسنی را برای بیماران قلبی و سرطانی توصیه می کنند: تحقیقات درباره عرق کاسنی نشان داده است که این داروی گیاهی را می توانید به اندازه یک تا دو لیوان به همراه آب در طول روز مصرف کنید که برای جلوگیری از تومورهای بدخیم سرطان سینه و روده بزرگ در خانم ها توصیه شده است.
با این که عرق کاسنی فوایدی زیادی دارد اما ممکن است برخی از مردم به آلرژی های تنفسی یا غذایی مبتلا باشند. قبل از این که از این داروی گیاهی استفاده کنید باید مطمئن شوید که به آن آلرژی ندارید. افرادی که به گردو، بعضی از ماهی ها و مارمالاد یا مربای برخی از میوه ها آلرزی دارند از عرق کاسنی استفاده نکنند.
میزان مصرف عرق کاسنی و بهترین زمان نوشیدن آن
همان طور که در مطالب بالا اشاره شد عرق کاسنی برای تصفیه خون مفید است و میزانی که در این مورد توصیه می شود یک فنجان عرق کاسنی با آب را در دو نوبت صبح و شب مصرف نمایید.
زیادهروی نکنید: یکی از کارشناسان داروی گیاهی در دانشکده دارو سازی زنجان گفته است که مصرف طولانی مدت عرق یا فرآورده های کاسنی، باعث می شود که عروق شبکیه تخریب شود، همچنین اشاره کرده اند که باعث افزایش ترشحات صفرا و افت فشار خون می شود.