Take a fresh look at your lifestyle.

چگونه فرزندان شاد داشته باشیم؟ (بیان راه کارهای ساده و کارآمد)

ساختن زندگی ای شاد برای فرزندان در موفقیت آنها بسیار موثر است. اما سوالی که ذهن بسیاری از والدین را به خود مشغول کرده این است که چگونه می توان در دنیای امروزی فرزندان شاد پرورش داد؟

داشتن زندگی شاد به معنای ایجاد لذت های لحظه ای نیست و شما می بایست امکان خوشبختی مادام العمر را برای آنها فراهم آورید. اما این کار چگونه امکان پذیر است؟ شما می توانید با آموزش عاداتی همیشگی ، فرزندان خود را در پرورش این مهارت ها یاری دهید. در این مطلب به ذکر 10 روش برای پرورش فرزندان شاد می پردازیم.

بیشتر بدانید: اگر میخواهید کودکان موفقی داشته باشید به این پنج نکته علمی توجه کنید.

10 روش برای پرورش فرزندان شاد

فرزندان شاد تربیت کنید و به آنها شاد زیستن و خوشحال شدن با چیز های کوچک را بیاموزید. تاثیر شاد بودن و داشتن زندگی شاد بر روحیه تمامی افراد یک خانواده تاثیر می گذارد والدین می توانند با راهکار های ساده ای همچون تشویق فرزندانشان به بازی ، محدود کردن زمان بازی های رایانه ای و گوشی تلفن همراه و حتی ورزش کردن فرزندانی شاد داشته باشید.

1. ترغیب به بازی در فضای آزاد

شادی و انرژی بازی در فضای باز را دست کم نگیرید. دویدن روی چمن ، بالا رفتن از درختان و بازی با خاک و گل برای بچه ها مفید است. مطالعات نشان می دهد رایحه هایی مرتبط با طبیعت ، مانند درختان کاج ، چمن های کوتاه شده و اسطوخودوس می تواند در تقویت روحیه فرزندانتان موثر باشد.

بنابراین شما با تشویق فرزندانتان به انجام کار های روزمره در فضایی خارج از خانه مانند تراس لطف بزرگی در حق آنها خواهید کرد. ایجاد چنین فضاهایی ضمن افزایش شادمانی و تقویت روحیه در بهبود مهارت های اجتماعی نیز موثر است.

طبق مطالعات منتشر شده در ژورنال علوم پزشکی 2017 ، کودکانی که وقت بیشتری در خارج از خانه می گذرانند ، از حس همدلی ، تعامل و خودکنترلی بیشتری برخوردارند که این خود از مهارت های اجتماعی حیاتی برای یک فرد است.

بازی با فرزندان شاد در فضای باز یکی از روش های شاد زیستن
بازی با فرزندان شاد در فضای باز

فرزندانی با مهارت های اجتماعی بالا، احتمالاً در آینده روابط سالم تری را تجربه خواهند کرد. طبق مطالعات صورت گرفته ، احتمال ورود به دانشگاه در کودکان با مهارت های اجتماعی بالا بیشتر است و همچنین احتمال مصرف مواد مخدر، چاقی و خشونت در این افراد کمتر است.

بنابراین توصیه می شود برای داشتن فرزندان شاد بازی در فضای آزاد را به یک عادت روزانه تبدیل کنید. حتی وقتی هوا مساعد نیست ، بچه های خود را به دوچرخه سواری و بازی با هم محله ای ها تشویق کنید .

بهترین رشته ورزشی برای کودکان در رده های سنی مختلف چیست؟

2. زمان استفاده از تلفن همراه و بازی های ویدئویی را محدود کنید

اصرار فرزندان مبنی بر ساعت ها بازی ویدئویی را نادیده بگیرید زیرا این قبیل بازی ها و مشاهده صفحه نمایش بر روان فرد اثرات منفی در پی دارد.

طبق مطالعات منتشر شده در مجله Emotion در سال 2018،  نوجوانانی که وقت کمتری صرف دستگاه های دیجیتالی می کنند و زمان بیشتری را به ورزش و فعالیت های این چنینی اختصاص می دهند از احساس رضایت بیشتری برخوردارند.

برای داشتن فرزندان شاد اگر فرزندتان دارای تلفن هوشمند شخصی است ، دسترسی او به گوشی را هنگام حضور در جمع های خانوادگی ، سوارشدن در ماشین و سفر ها محدود کنید همچنین دستورالعمل های واضحی را در رابطه با چگونگی صرف وقت در تماشای تلویزیون و استفاده از رایانه تنظیم کنید.

3. تمرین قدردانی و شکرگزاری

قدردانی در زندگی روزمره تاثیر به سزایی در پرورش فرزندان شاد و سالم و با نشاط دارد. به خاطر داشته باشید که تفاوت زیادی بین اجبار در گفتن کلماتی قبیل “تشکر” و معنی واقعی آن وجود دارد.

طبق مطالعاتی که در سال 2012 صورت گرفت، افراد سپاسگزار از روابط بهتری برخوردار هستند. بهترین راه برای ایجاد این عادت در فرزندان الگو برداری است. هنگامی که از شخص دیگری سپاسگزار هستید ، صمیمانه حس خود را ابراز کنید. تشکر به دلیل انجام کارهای خوبی که توسط فرزندان شما صورت می گیرد نیز در آموزش این کار موثر است.

تشکر کردن را به یک عادت خانوادگی تبدیل کنید و در مورد مواردی که از آنها سپاسگزار هستید صحبت کنید. سه مورد که حس قدردانی شما را برمی انگیزد نام ببرید و در رابطه با آنها صحبت کنید.

ارسال یادداشت های تشکر آمیز نیز در تقویت این حس بسیار موثر است. لازم نیست این قبیل یاد داشت ها را صرفا هنگام اهدای هدایا تقدیم کسی کنید، می توانید فرزند خود را به نوشتن یادداشتی محبت آمیز برای معلمش به منظور تشکر از زحمات وی در طول سال تحصیلی و یا مربیان خود برای مهربانی آنها تشویق کنید.

4. سطح توقع و انتظارات خود را ارتقا دهید

طبق مطالعات ، کسانی که در جهت انجام کار های دشوار تلاش می کنند زندگی شاد تری پیش رو خواهند داشت.

انتظارات شما تأثیر بسیاری در تمایل فرزند شما برای به چالش کشیدن خود دارد . کودکان تا زمانی که انتظارات شما منطقی باشد ، برای تحقق انتظارات شما سخت تلاش خواهند کرد. مطالعات نشان می دهد که والدینی که از فرزندانشان توقع نمرات بالا دارند ، کودکان عملکرد بهتری در مدرسه دارند.

انتظارات بیجا ، ضمن افزایش خطر ابتلا به مشکلات روانی ، موجب چشم پوشی از اهدافی که برای آنها در نظر گرفته اید می شود.

5. خود کنترلی را آموزش دهید

خوردن یک کلوچه اضافی ، مشروبات الکلی برای سرگرمی و تماشای تلویزیون به جای انجام کارهای روزمره اگرچه لذتی لحظه ای را در پی دارد اما در دراز مدت موجب عدم خودکنترلی شده و صدمات جبران ناپذیری به فرد وارد می کند.

طبق مطالعات صورت گرفته در سال 2014 ، افراد با خودکنترلی بالا ، از روحیه بهتری برخوردارند. محققان خاطرنشان كردند كه افرادی از روحیه خودکنترلی برخوردارند، در مقایسه با دیگران ، کمتر در شرایط وسوسه‌ انگیز قرار می گیرند.

آنها اساساً خود را خوشحال می دانند. آموزش نظم و انضباط را در سنین پایین آغاز کنید و فرزندان شاد تربیت کنید. در عین حال ، به او بیاموزید که خود را از شرایط وسوسه برانگیز دور کند.

چند روش برای یاددهی خود کنترلی به فرزندان:

  • یک سبد داخل آشپزخانه قرار دهید. به فرزند خود بگویید که هنگام انجام کار های روزانه ، تلفن هوشمند خود را در سبد قرار دهد تا هنگام کار ، از آن استفاده نکند.
  • غذا و خوراکی های سالم تهیه کنید و دسترسی به خوراکی های مضر را  دشوار کنید .(مانند قرار دادن در قفسه های بالایی)
  • تمام وسایل الکترونیکی را قبل از خواب در یک نقطه از خانه قرار دهید. تا وسوسه استفاده از آن هنگام خواب پیش نیاید .

بیشتر بخوانید: نشانه های عدم تمرکز در کودکان را بشناسید + دلایل و راه حل مقابله با آن

6. واگذار کردن مسئولیت

واگذاری کارها می تواند عامل اصلی دستیابی به خوشبختی طولانی مدت باشد. طبق مطالعات صورت گرفته ، واگذاری مسئولیت به کودکان در سن 3 و 4 سالگی در موفقیت آنها بسیار موثر خواهد بود.

مسئولیت در برقراری ارتباط با خانواده نیز موثر است و این حس ارتباط به آنها کمک می کند تا هنگام مواجهه با شرایط سخت از نظر ذهنی قوی بمانند. این امر همچنین در تحمل سختی ها موثر است.

مرتب کردن تخت خواب و تمیز کردن آشپزخانه از جمله مواردی هستند که می تواند به آنها حس موفقیت بخشد و به آنها نشان دهد که اگرچه کم سن هستند ، اما قادر به ایجاد تغییرات بزرگ می باشند.

7. با هم غذا بخورید

غذا خوردن پس از فعالیت های ورزشی و یا بازی کردن می تواند وسوسه برانگیز باشد اما اگر می خواهید فرزندان شاد پرورش دهید ، سعی کنید شرایطی مهیا کنید که همیشه تمام اعضای خانواده با هم غذا بخورند . مطابق مطالعات صورت گرفته، فراوانی وعده های غذایی خانوادگی با خلق و خوی نوجوانان رابطه تنگاتنگی دار .

یکی از راهکار های تربیت فرزند شاد ، شام خوردن خانوادگی است

نوجوانانی که با خانواده ، وعده های غذایی را صرف می کنند ، نسبت به آینده دید مثبت تری دارند. کودکانی که به همراه والدین خود غذا می خورند ، کمتر دچار اضافه وزن یا اختلال در خوردن غذا می شوند. نوجوانانی که با والدین خود شام می خورند ، نیز کمتر احتمال دارد درگیر مشکلاتی قبیل مصرف مواد مخدر شوند.

8. از زیاده خواهی فرزندان جلوگیری کنید

اگر می خواهید فرزند شاد داشته باشید، آنها را زیاده خواه بار نیاورید. خرید هدایای زیاد برای فرزندتان در تمامی مناسبت ها یا اهدای هر آنچه که تقاضا می کنند، خوشحالی حقیقی را برای آنها به ارمغان نمی آورد.

ممکن است این تفکر پیش آید که خوشبختی ناشی از کالاهای مادی است. پس در برابر اصرار آن ها مقاومت کنید تا فرزندان ، برای هر آنچه می خواهند تلاش کنند به همین دلیل فرصت کسب تجربه برای آنها فراهم می شود فرزندان شاد تجربه کسب می کنند.

مطالعات نشان می دهد افرادی که احساس خوشبختی می کنند ، وقت و هزینه خود را صرف ایجاد خاطرات می کنند و نه خرید مواد بیشتر.

9. ورزش خانوادگی

ورزش می تواند ضمن جمع کردن خانواده در کنار هم ، در افزایش شادی و نشاط موثر است .  طبق مطالعات منتشر شده در سال 2018 ، نوع ورزش اهمیت چندانی ندارد . ایروبیک ، تمرینات کششی ، تعادل و وزنه برداری افزایش شادی را در پی دارد.

اما ممکن است فکر کنید نیازی به ورزش خانوادگی نیست اما توجه داشته باشید که ورزش موجب شادی شما و فرزندانتان می شود و فرزندان شاد همراه پدر یا مادر و یا خواهر و برادر خود ورزش و بازی می کنند.

10. به افراد دیگر کمک کنید

در بسیاری از مطالعات ارتباط مثبتی بین نوع دوستی و خوشبختی  وجود دارد ، در حقیقت مهربان بودن با دیگران خوشبختی و شادکامی را در پی دارد. طبق مطالعات منتشر شده در ژورنال روانشناسی سال 2010 ، داوطلبان به سه دسته تقسیم شدند.

گروهی ملزم به مهربانی به دیگران ، گروهی ملزم به انجام کار های جدید و گروهی بدون انجام کاری خاص ، پس از گذشت تنها 10 روز ، گروه رهایی كه به مهربانی و کارهای نوین مشغول بودند ، احساس رضایت و شادمانی بیشتری داشتند. روش های بسیاری وجود دارد که می توانید فرزندان خود را درگیر رفتارهای نوع دوستانه کنید.

در ادامه به ذکر چند روش پرداخته ایم، همه افراد خانواده را به چالش بکشید که هر روز یک عمل مهربانی انجام دهند و آنچه را که انجام داده اند تعریف کنند. سالانه چند سازمان را انتخاب کنید و هر هفته به صورت داوطلبانه به آن کمک کنید.

سخن آخر

به خاطر داشته باشید که فرزندان علاوه بر احساس خوشبختی  می بایست تمامی حس های دیگر قبیل غم ،  عصبانیت ، ترس و ناامیدی را تجربه کنند. در چنین مواردی کودکان خود را راهنمایی کنید که چگونه بر حس خود غلبه کنند و آن را  تسکین دهند، عدم احساس رضایت در روز ، به دلیل اشتباهات شما نیست. شما موظف به شاد کردن آنها نیستید بلکه می بایست مهارت های لازم جهت مدیریت صحیح احساسات را به آنها آموزش دهید سرانجام ، بهترین کار برای پرورش فرزندان شاد ، ایجاد محیطی شاد و سالم است.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.