طرز تهیه نان ریحان پستو و سس مخصوص آن با طعم بی نظیر
فصل بهار و تابستان فصل سبزی های تازه و خوش طعم و به ویژه ریحان سبز و تازه است و شما می توانید با ریحان یک نان خوشمزه و محبوب تهیه کنید. نام دیگر نان ریحان؛ نان پستو ریحان می باشد و طرز تهیه ساده ای دارد و به دلیل مواد اولیه آن، نانی مقوی است. اولین مرحله برای تهیه نان ریحان، آماده کردن سس پستو است که سسی بر پایه ریحان می باشد. در ادامه طرز تهیه سس پستو و نان ریحان را به همراه تمام ترفند های آن می آموزید. بدون اغراق این رسپی کاملترین رسپی نان پستو ریحان می باشد.
دستور تهیه نان پستو ریحان
نان پستو ریحان یکی از خوشمزه ترین نان های خانگی است. در این پست آموزشی طرز تهیه این نوع نان را به طور کامل می آموزید. لازم به ذکر است در ادامه مواد لازم را به دو بخش تقسیم می کنیم که یک بخش مواد لازم برای تهیه سس پستو ریحان و دیگری مواد لازم برای تهیه نان پستو ریحان می باشد. همچنین نحوه تهیه نان بازلاما ترکیه را که در مینویسم منتشر کرده ایم، ببینید.
مواد لازم برای تهیه سس نان پستو ریحان
برای آماده کردن نان پستو ریحان به طور کلی دو مرحله داریم؛ یک مرحله روش تهیه سس پستو و دیگری روش تهیه نان پستو!
روغن زیتون | 2 لیوان |
ادویه اورگانو(اختیاری) | کمی کمتر از 1.5 قاشق مرباخوری |
مغز گردو یا بادام | کمی کمتر از 1.5 لیوان |
پنیر پارمزان | 1.5 لیوان |
ریحان | 120 گرم |
سیر | 3 حبه |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
روش آماده کردن سس نان پستو
زمان مورد نیاز: 30 دقیقه
- آماده کردن ریحان
ریحان را با استفاده از خرد کن، به شکل خیلی ریز خرد می کنیم.
- خرد کردن مغز گردو
مغز گردو را خرد کرده و در ظرفی می ریزیم تا برای تهیه سس پستو آماده باشد.
- رنده کردن سیر
سیر را پوست کنده و در سیر خرد کن می ریزیم تا له شود.
- تهیه سس پستو ریحان
در این مرحله از طرز تهیه سس پستو برای نان ریحان، گردو خرد شده را به همراه سیر در ظرفی می ریزیم.
- اضافه کردن ریحان
همچنین ریحان را به مواد فوق اضافه می کنیم و هم می زنیم.
- ریختن روغن زیتون
روغن زیتون را ریخته و خوب هم می زنیم تا با بقیه مواد سس پستو ترکیب شود. حال ادویه اوراگانو را می ریزیم.
- افزودن پنیر پارمزان
سپس پنیر پارمزان را اضافه کرده همه ی مواد را هم می زنیم. سس پستو ریحان آماده است.
مواد لازم برای تهیه نان پستوی ریحان
شیر | 215 گرم |
آرد سفید | 400 گرم |
شکر | نصف قاشق چای خوری |
پودر خمیر مایه | کمی کمتر از نصف قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
روغن | 5.5 قاشق غذاخوری |
پنیر موزارلا | 6 قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
مطالب پیشنهادی : نان کندو عسلی
دستور تهیه نان پستو
پیشنهاد می شود روش آماده کردن نان بربری خانگی به چند روش را در مینویسم بخوانید.
دستور تهیه نان پستو ریحان تازه
زمان لازم برای تهیه نان ریحان، 40 دقیقه است.
- آماده کردن شیر : شیر را در شیر جوش ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا ولرم شود.
- به عمل آوردن خمیر مایه : خمیر مایه را در کاسه ای می ریزیم و شیر و شکر را به آن اضافه می کنیم. برای تهیه نان ریحان لازم است، خمیر مایه پف کند.
- اضافه کردن آرد : آرد را الک کرده و طی چند مرحله روی خمیر مایه به عمل آمده می ریزیم.
- ریختن نمک : نمک را در مواد بالا می ریزیم و هم می زنیم.
- افزودن روغن زیتون :روغن زیتون را به مواد قبلی نان پستو ریحان اضافه کرده و مواد را با دست ورز می دهیم تا حال خمیری شود.
- استراحت دادن خمیر : ظرفی را با روغن چرب کرده و این خمیر را در آن قرار می دهیم و در جایی گرم و تاریک می گذاریم تا حجم خمیر دو برابر شود. برای این مرحله 20 الی 30 دقیقه زمان نیاز داریم.
- ورز دادن خمیر : خمیر نان ریحان را روی سطح صافی قرار می دهیم. با دست 15 دقیقه ورز می دهیم. حال خمیر را به 3 قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را با وردنه صاف می کنیم تا دایره ای شکل شود. این خمیر را در جایی تاریک قرار می دهیم تا 10 دقیقه دیگر استراحت کند.
- اضافه کردن سس به خمیر نان ریحان : ابتدا یکی از این قسمت ها را روی سطح صافی که آرد پاشیده ایم قرار می دهیم. سپس نصف سس پستو را روی آن می ریزیم و پخش می کنیم. یکی دیگر از خمیر های دایره ای را روی آن می گذاریم و نصف دیگر سس پستو را می ریزیم و با پشت قاشق پخش می کنیم تا همه جای خمیر را بگیرد. حال خمیر دیگر را روی آن قرار می دهیم.
- شکل دادن نان ریحان : برای این که نان ریحان شما زیباتر شود به این روشی که اکنون بیان می کنیم خمیر را شکل داده و سپس بپزید. ابتدا خمیر سه لایه نان ریحان را در سینی فر از قبل چرب شده قرار داده و یک عدد لیوان در مرکز این سه لایه خمیر قرار دهید، با چاقو خمیر را از لبه های آن تا جایی که چاقو به لبه لیوان برسد، 4 برش مساوی ایجاد کنید. حال در هر کدام از این 4 قسمت ، 4 برش دیگر به همین شکل بزنید که خمیر شما دارای 16 قسمت شود. هر کدام از این قسمت ها را به شکل رولی بپیچید.( تمامی مراحل گفته شده را در تصویر زیر ببینید.)
- پختن نان پستو ریحان : سینی را 10 دقیقه در جای گرم قرار داده و سپس روی آن پنیر پارمزان بریزید و در فر با دمای 190 درجه قرار دهید و 20 دقیقه زمان دهید تا پخته و طلایی رنگ شود.
نکات مهم برای تهیه نان پستو ریحان
- در صورتی که ادویه اوراگانو در دسترس ندارید، می توانید آنرا حذف کنید.
- برای خوشمزه تر شدن سس پستو، کمی آب لیمو تازه بریزید.
- همچنین برای خوشرنگ تر شدن این سس، ریحان را ابتدای کار بلانچ کنید و سپس خرد کنید.(برای این کار ریحان را برای 2 دقیقه در مخلوط آبجوش و نمک که داغ است، قرار دهید و بعد از آن، به مدت 1 دقیقه در آب سرد حاوی یخ بگذارید.)
- برای جلوگیری از چسبندگی خمیر به سطح صاف، آن سطح را آرد پاشی کنید.
- این نان مزه ی کمی شور دارد و به عنوان پیش غذا و یا همراه با سوپ میل می شود.
- در اصل در سس پستو به جای گردو دانه کاج می ریزند و به این دلیل که سخت پیدا می شود، گردو را جایگزین می کنیم.
- توجه کنید که برای اینکه غلظت سس برای تهیه نان ریحان مناسب باشد، روغن را در چند مرحله اضافه کنید.
- ممکن است آرد از میزان گفته شده کمتر یا بیشتر باشد.
همچنین بخوانید :