شاید تابحال نام لوه کباب را نشنیده اید اما اگر به رستوران های مازندرانی رفته باشید، حتما در منوی آن ها با نام لوه کباب مواجه شده اید و اگر این غذا را نوش جان کرده باشید، مطمئنم عاشق آن شده اید و دوست دارید طرز تهیه لوه کباب را بیاموزید و این غذا را در خانه تهیه کنید.
طرز تهیه لوه کباب با گوشت گوسفندی
لوه کباب غذای اصیل مازندران است و ما در این پست طرز تهیه لوه کباب، این غذای جذاب مازنی را به شما آموزش می دهیم.
دستور تهیه خورش ترش واش مازندرانی
مواد لازم برای تهیه لوه کباب
پیاز | 5 عدد |
زرشک | 3 قاشق غذاخوری |
کره | 80 گرم |
گوشت گوسفندی | 800 گرم |
نمک | به میزان لازم |
رب انار | 1.5 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
دارچین | به میزان لازم |
شکر | 1.5 قاشق مرباخوری |
آلو بخارا | 8 عدد |
زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه لوه کباب مجلسی
زمان مورد نیاز: 2 ساعت و 40 دقیقه
- خیس کردن آلو بخارا
از تقریبا 4 ساعت مانده به تهیه لوه کباب، آلو بخارا را درون آب ریخته و خیس می کنیم.
- خرد کردن گوشت
گوشت را به تکه های کوچکتر تقسیم می کنیم.
- خرد کردن پیاز
برای تهیه لوه کباب مازندرانی، پیاز را پوست کرده و نگینی ریز خرد می کنیم.
- تفت دادن آلو بخارا
نیمی از کره را در تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. حال آلو بخارا خیس خورده را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم.
- تفت دادن زرشک
نیم دیگر از کره را در تابه دیگر ریخته و زرشک را به آن اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
- افزودن شکر
در این مرحله از طرز تهیه لوه کباب، شکر را به زرشک اضافه کرده و مدام هم می زنیم تا زرشک تفت بخورد و سپس از روی حرارت بر می داریم.
- تهیه لوه کباب
در قابلمه ای مقداری روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
- ریختن گوشت
گوشت خرد شده را به پیاز اضافه می کنیم و هم می زنیم تا تفت بخورد.
- اضافه کردن ادویه
فلفل سیاه و زردچوبه می ریزیم و مواد لوه کباب را هم می زنیم.
- ریختن دارچین
دارچین اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا پیاز کمی نرم شود.
- ریختن زعفران
زعفران را به مواد قبلی لوه کباب اضافه کرده و هم می زنیم.
- افزودن رب انار
رب انار را می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم.
- اضافه کردن آب
مقداری آب ریخته و می گذاریم گوشت بپزد.
- افزودن زرشک
بعد از اینکه گوشت پخت، زرشک تفت داده را به مواد لوه کباب اضافه کرده و هم می زنیم.
- اضافه کردن آلو
حال آلو تفت داده را می ریزیم و هم می زنیم.
- اضافه کردن نمک
نمک را به مواد فوق اضافه کرده و هم می زنیم. بعد از اینکه گوشت پخت و آب آن کمی کشیده شد، از روی حرارت بر می داریم.
فوت و فن لوه کباب
- لوه کباب به همراه برنج یا نان قابل سرو است.
- می توانید آب نارنج یا رب آلو را جایگزین رب انار کنید تا طعم لوه کباب متفاوت تر شود.
- اگر مقدار پیاز را بیشتر بریزید، لوه کباب خوشمزه تر شود.
- لوه کباب با مرغ یا گوشت خروس نیز خوش طعم خواهد شد.
- بهتر است گوشت را کمی درشت تر از گوشت خورشتی خرد کنید.
- در برخی رسپی ها، چوب دارچین را جایگزین پودر دارچین می کنند و بعد از پخت لوه کباب از قابلمه خارج می کنند.
- روغن محلی را می توان جایگزین کره کرد و لوه کباب مقوی تری تهیه کرد.
- توجه کنید که لوه کباب ته نگیرد و اگر لازم بود کمی آب بریزید.
- برخی افراد گوشت استخوان دار را جایگزین گوشت خرد شده می کنند.
- از شعله ای استفاده کنید که حرارت به همه جای قابلمه برسد و لوه کباب بهتر بپزد.
- برای خوش عطر تر شدن لوه کباب، کمی فلفل دلمه ای خرد شده بریزید.
- می توانید رب گوجه فرنگی و گردو خرد شده نیز اضافه کنید.
- بهتر است زعفران بیشتری بریزید تا لوه کباب خوشمزه تر شود.
- زنجبیل نیز باعث خوش طعم تر شدن لوه کباب می شود.
- می توان گوشت گوساله یا گوسفندی استفاده کرد.
پست های بیشتر : روش پخت ترش کباب گیلانی