چگونه کودکان باهوش و اجتماعی تربیت کنیم؟
هدف از انتشار این مقاله بررسی راهکار هایی جهت تربیت کودک باهوش و اجتماعی می باشد. کودکان در جهان اجتماعی و پیچیده ای زندگی می کنند که با دنیای ما بزرگتر ها بسیار متفاوت بوده. اکثر پدر مادر ها گاهی شاهد خشونت کودکان نسبت به خود هستند و نگرانند که آنها نتوانند رابطه خوبی با دوست هایشان داشته باشند.
اما امروزه با روی کار آمدن فضای مجازی همچون اینستاگرام ، تلگرام ، واتساپ و … دایره ارتباطی کودکان گسترده تر از قبل گشته و ارتباط بهتری با دوستان خود بر قرار می نمایند.
معرفی راهکارهایی برای حفاظت از کودکان در فضای مجازی
چطور می توان کودکان باهوش و اجتماعی تربیت کرد؟
کودکان ما به طور غریزی نمی دانند چطور باید یک رابطه خوب را با دیگر کودکان در فرهنگ مدرن امروزی بسازند. خوشبختانه کودکان سالم، انتخاب های خوبی حتی در شرایط ضعیف انجام می دهند.
این یعنی اگر کودک در خانه ارتباط خوبی برقرار کرد، شروع خوبی خواهد داشت ،اما همچنان برای یادگیری ارتباط و گفتگو در جهان اجتماعی به کمک احتیاج دارد. در ادامه این مطلب بعضی از نکات جهت راهنمایی کودکان در بهبود مهارت های اجتماعی آمده است.
1. مهارت های اجتماعی را از نوزادی به آن ها یاد بدهید
این مورد یکی از مهم ترین مهارت هاست که کودک شما می تواند یاد بگیرد. این موضوع برای شادی و لذت آینده او نیز مهم است و می تواند باعث افزایش هوش او شود.
2. از دوستی های او حمایت کنید
کودک تان را به داشتن رابطه دوستانه با دیگران تشویق کنید. در مورد آنها صحبت کنید، فرصت هایی برایش فراهم کنید تا بازی کند و اجازه دهید با دیگران مشغول شود و حتی با آن ها دعوا کند، همانند بزرگسالان. این به معنای پایان دادن به دوستی او نیست بلکه آشنایی با مسائلی که با آنها روبرو می شود، می باشد.
چگونه فرزندان شاد داشته باشیم؟
3. احترام گذاشتن را به او یاد بدهید
به یاد داشته باشید کودک شما با دیگران همانطور برخورد می کند که شما با او برخورد کنید. باید در خلوت خود به او انتقاد کنید نه در مقابل دیگران، حتی دوستانش. این یعنی باید راه های منطقی و مناسبی برای صحبت با او و چگونگی رفتار آن ها با یک دیگر پیدا کنید تا به او کمک کنید با سختی هایی که در حین بازی برایش پیش می آید مقابله کند.
4. به کودک خود آموزش دهید که اطرافیان اهمیت دارند
همه پدر و مادرها دعوا می کنند و با سختی ها کنار می آیند اما باید به کودک خود چگونه ملاحظه کردن با دیگران را یاد بدهید. برای او فضا سازی کنید، او را تحسین کنید، اجازه دهید با فکر کردن مشکلاتش را حل کند و نگذارید به شخص دیگری عمدی و غیر عمدی بی احترامی کند.
اگر نمی توانید جلودار او شوید و نمی خواهید او را شرمنده کنید پس حتما کمی بعد در مورد آن صحبت کنید. وقتی کودکان بزرگ تر می شوند، باید صریح تر باشید. باید به نوجوانان یاد آوری شود و به آنها آموزش داده شود تا با مشکلاتی که در ارتباط با دستان و همکارانشان بوجود می آید کنار بیایند.
5. به کودکان یاد بدهید خواسته هایشان را منطقی درخواست کنند
یکی از راهکار هایی که به ما کمک می کند تا کودک اجتماعی داشته باشیم این است به آنها یاد بدهیم، خواسته هایشان را منطقی درخواست کنند.
به کودکان آموزش بدهید نیازها و خواسته های خود را بدون دعوا و جنگ با شخص دیگر بیان کنند. مثلا اگر در صف مدرسه با فردی که روبروی خود ایستاده به مشکل برمیخورد، به جای گفتن”تو بدجنس هستی” باید گفت “وقتی صف را کنار می زنی خوشم نمی آید.”
بیشتر بخوانید: اگر میخواهید کودکان موفقی داشته باشید به این پنج نکته علمی توجه کنید.
6. چگونه اصلاح کردن رابطه را به کودکان خود بیاموزید
برای اینکه کودکی اجتماعی داشته باشید باید به او کمک کنید تا یاد بگیرد چگونه باید رابطه را اصلاح کند. وقتی در مورد اصلاح و بهبود رابطه صحبت می کنیم، به عذرخواهی کردن فکر می کنیم. اما عذر خواهی بی جا نه تنها کمک کننده نیست بلکه می تواند منجر به دعوای شدیدتر شود.
بهتر است از او بخواهید که آرام باشد. عذرخواهی کردن یک مهارت دوستی مفید است اما در همه فرهنگ ها آسان نیست، به دلیل این که فکر می کنیم مقصر هستیم یا کار اشتباهی انجام داده ایم.
اما در روابط همه انسان ها دعوا وجود دارد و کودکان یاد گرفته اند چگونه با کشمکش ها کنار بیایند. پس مراقب باشید عذرخواهی باعث شرمندگی در مقابل جمع نشود که کودک تان همیشه از آن خودداری کند. روش صحیح عذرخواهی را به او یاد بدهید.
اگر هرگز عذر خواهی نمی کنید، آن ها هم از شما یاد می گیرند. اگر بیشتر مواقع عذرخواهی می کنید، آن ها هم همین کار را انجام می دهند. راز کمک به کودکان در یادگیری عذرخواهی است زیرا باعث می شود که آنها بیاموزند که عذرخواهی کردن برای آن ها تنبیه نیست و چیزی از ارزش های او کم نمی کند.