چگونه الفبا را به کودکان پیش دبستانی آموزش دهیم؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اگر می خواهید به کودکان پیش دبستانی خود الفبا یاد بدهید و یا به دنبال ایده های مختلف و جذاب در این باره هستید، این مقاله را مطالعه نمایید.

قدرت یادگیری در همه کودکان یکسان نیست. با توجه به این که اگر در خانه هستید و روزها را در کنار فرزندتان سپری می کنید، می توانید از راه های ساده برای آموزش الفبا به کودکان استفاده کنید و ما در ادامه مطلب به بیان راهکارهایی که باعث می شود موضوع جذاب تر شود می پردازیم که حتی مربیان می توانند از آن استفاده نمایند.

بیشتر بخوانید: چگونه به کودکان جدول ضرب بیاموزیم؟

7 راه برای آموزش الفبا به کودکان پیش دبستانی

والدینی که به دنبال رشد و پیشرفت فرزندان خود هستند و به دنبال روش های آموزشی جدید برای یاددهی بهتر الفبا که پایه و اساس خواندن و نوشتن است ، هستید می توانید با خواندن الفبا بصورت شعر های شاد ، نوشتن روی تابلو ، یاد دادن حروف اسم شخص مورد علاقه کودک و به کمک کتاب و نرم افزار های آموزشی الفبا را به کودکان پیش دبستانی خود آموزش دهید. در ادامه به شرح تمامی این راهکار ها می پردازیم.

  •  بخوانید، بخوانید و بخوانید

اشعار مخصوص کودکان را با لحن شاد و آهنگین بخوانید و یا کتاب های تصویری یا داستانی بخوانید و به خواندن ادامه دهید.

  • حروف را روی تابلو بنویسید

یکی از راهکار های آموزش حروف الفبا به کودکان پیش دبستانی نوشتن حروف روی تابلو می باشد که آنها با شکل ظاهری و نموه ای از کلماتی که با آن ساخته می شود آشنا شوند.

  • شروع به آموزش حروف اسامی و نام های اطرافیان کنید.

قبل از شروع آموزش الفبا به کودکان پیش دبستانی، حتما حروف نام های خواهر برادر و اطرافیان را به او یاد دهید.

  • الفبا را حروف به حروف یاد دهید

الفبا را حروف به حروف به کودکان آموزش دهید همه معلم ها هر حرف را در یک هفته آموزش نمی دهند، زیرا فرصتی برای این کار ندارند. اما یادگیری هر حرف در یک هفته یک راهکار موثر برای آموزش الفبا به کودکان می باشد.

اگر از یک موضوع یا زمینه خاص برای آموزش به کودکان استفاده می کنید، تنوع بسیار زیادی در فعالیت های مختلف برای آموزش الفبا پیدا خواهید کرد. وقتی برنامه حروف را خریداری کنید، تمام فعالیت ها را به طور منظم در آن خواهید دید. اگر برای آموزش هر حرف الفبا یک هفته زمان بگذارید می توانید موارد زیر را نیز انجام دهید :

  1. کتاب هایی برای آن حرف به خصوص می خوانید.
  2. فعالیت های شاد و محرک انجام می دهید.
  3. ریتم ها و آهنگ های ساده یاد می گیرید.
  4. پروژه های هنری جذاب خلق می کنید.
  5. بازی های ریاضی انجام می دهید.
  6. تفریحات حسی می توانید ایجاد کنید.
  • بعد از یادگیری حرف جدید دوباره مرور کنید

اگر فعالیت های مختلفی را انجام می دهید؛ در حین آن دوباره باید کل الفبا را مرور کنید.

  • منعطف باشید

احتمالا بعد از یادگیری هر حرف در یک هفته منعطف خواهید شد و کودکان قادر به تشخیص حروف خواهند بود البته شما با توجه به سلایق و خلقیات کودک می توانید از متد های آموزشی دیگر نیز استفاده نمایید. شما حق این را دارید که انتخاب کنید با چه فعالیتی آموزش خود را ادامه دهید.

حتی اگر نمی خواهید حروف را هفته ای یاد دهید، باز هم کودک شما از شنیدن کتاب های عالی لذت خواهد برد. همچنین می توانید فعالیت های هنری را برای هفته خود انتخاب کنید و بازی های ریاضی نیز قطعا نباید به یک حرف خاص توجه کنند و باید کل الفبا را پوشش دهند.

  • از روش های آموزشی جذاب و مفرح استفاده کنید

یکی از راه های جذاب کردن الفبا؛ موزیک و شعر های کودکانه است. می توانید در خودرو به آهنگ های الفبا گوش دهید و با هم بخوانید به یاد داشته باشید کودکان در این سن با بازی کردن بهتر یاد می گیرند. آن ها به فلش کارت های گران یا تکالیف زیاد نیاز ندارند و دوست دارند فعالیت هایی انجام دهند تا ذهن آن ها تحریک شود و به هدفی که می خواهند برسند.

باید بخوانید: چگونه فرزندان شاد داشته باشیم؟ 

کلام آخر:

شما کودک خود را بهتر از هر کسی می شناسید، فعالیت هایی انجام دهید که کودک تان به آن نیاز دارد، آن ها را دوست دارد و … اگر ایده های متفاوتی را برای آموزش هر حرف یاد گرفتید، نباید همه را انجام دهید اما می توانید از بین آن بهترین را انتخاب کنید که روی فرزندتان جواب دهد.
در صورت علاقه مندی می توانید از مطالب مرتبط همچون ترانه هایی برای تشویق کودکان به غذا خوردن بازدید نمایید.

نظرات