Take a fresh look at your lifestyle.

روشهای ساده برای جلوگیری از نقص های مادرزادی

نکاتی برای جلوگیری از نقص های مادرزادی با روش های ساده

اگر قصد دارید عضو جدید را به خانواده اضافه کنید و یا اگر در حال حاضر باردار هستید ما در این مطلب موارد خیلی مهم و در عین حال ساده می پردازیم که شما با رعایت آنها می توانید از نقص های مادرزادی فرزندان خود تا حد خیلی زیادی جلوگیری کنید، با ما همراه باشید. به مادران باردار پیشنهاد می کنیم که از ژشت عکس بارداری با حجاب، متن زیبا برای حس بارداری و ژست عکس بارداری با بچه اول نیز بازدید نمایید.

نکاتی برای جلوگیری از نقص های مادرزادی

بدیهی است که نمی توان بطور 100 درصدی از همه نقص های مادرزادی پیشگیری کرد. اما، همچنین می دانیم که زنان می توانند با مدیریت شرایط بهداشتی و اتخاذ رفتارهای سالم قبل از باردار شدن، شانس خود را برای داشتن فرزند سالم افزایش دهند. با یک برنامه ریزی دقیق پیش از بارداری ، اجتناب از مصرف مواد مخدر، انتخاب یک سبک زندگی سالم و صحبت در مورد مراقبت های بهداشتی می توان تا حدی از بروز نقص های مادرزادی جلوگیری کرد.

1. فولیک اسید مصرف کنید!

هر روز 400 میکروگرم (میکروگرم) اسید فولیک مصرف کنید البته در این مورد با پزشک خود مشورت کنید. اسید فولیک یک ویتامین B است که اگر زنی حداقل یک ماه قبل و در طول بارداری اسید فولیک کافی در بدن خود داشته باشد، می تواند به جلوگیری از نقایص مادرزادی عمده مغز و ستون فقرات ( آنانسفالی و اسپینا بیفیدا ) کمک کند. زنان می توانند اسید فولیک را از غذاهای غنی شده یا مکمل ها یا ترکیبی از این دو، علاوه بر رژیم غذایی متنوع و غنی از فولات دریافت کنند.

به طور منظم به یک متخصص زنان مراجعه کنید. یک زن باید هنگام برنامه ریزی بارداری حتما به پزشک خود مراجعه کند و به محض اینکه متوجه شد که باردار است مراقبت های دوران بارداری را شروع کند. مهم است که در طول بارداری به طور منظم به پزشک مراجعه کنید. اگر در حال تلاش برای بچه دار شدن هستید یا فقط به آن فکر می کنید، وقت آن رسیده که مراقبت های پیش از بارداری را مطالعه کنید. از این چک لیست ها استفاده کنید تا به شما کمک کند و اهداف خود را در آن یادداشت کنید.

2. از مصرف مواد مخدر خودداری کنید!

برای جلوگیری از نقص مادرزادی، باید از مصرف هر گونه مواد مخدر و مشروبات الکلی خودداری کنید. از مصرف الکل در هر زمانی در دوران بارداری خودداری کنید. الکل موجود در جریان خون زن از طریق بند ناف به جنین در حال رشد می رسد. هیچ میزان مطمئنی از مصرف الکل در دوران بارداری یا هنگام تلاش برای باردار شدن وجود ندارد. همچنین هیچ زمان مطمئنی در دوران بارداری برای نوشیدن وجود ندارد. همه انواع الکل از جمله شراب و آبجو به یک اندازه مضر هستند.

نوشیدن الکل در دوران بارداری می تواند باعث سقط جنین، مرده زایی و طیفی از ناتوانی های جسمی، رفتاری و ذهنی مادام العمر شود. این ناتوانی ها در کودک که به دلیل نوشیدن الکل توسط مادر در دوران بارداری رخ می دهد، به عنوان اختلالات طیف الکل جنینی (FASDs) شناخته می شود.

از کشیدن سیگار خودداری کنید!

خطرات سیگار کشیدن در دوران بارداری شامل زایمان زودرس، برخی از نقایص مادرزادی ( شکاف لب یا شکاف کام ) و مرگ نوزاد است. حتی قرار گرفتن در اطراف دود تنباکو، زن و بارداری او را در معرض خطر مشکلات قرار می دهد. ترک سیگار قبل از بارداری بهتر است. برای زنی که در حال حاضر باردار است، ترک هر چه زودتر می تواند به محافظت در برابر برخی از مشکلات سلامتی برای کودک، مانند وزن کم هنگام تولد، کمک کند. هیچ وقت برای ترک سیگار دیر نیست.

از ماری جوانا و سایر مواد مخدر خودداری کنید!

زنی که در دوران بارداری از ماری جوانا یا سایر مواد مخدر استفاده می کند، می تواند نوزادی نارس به دنیا بیاورد، با وزن کم، یا مشکلات سلامتی دیگری مانند نقص مادرزادی داشته باشد. از آنجایی که ما از هیچ سطح ایمن استفاده از ماری جوانا در دوران بارداری اطلاعی نداریم، زنانی که باردار هستند یا قصد باردار شدن دارند، نباید از ماری جوانا استفاده کنند. خود در مورد درمان جایگزین با داده های ایمنی خاص بارداری صحبت کنند.

3. از عفونت جلوگیری کنید!

برخی از عفونت هایی که یک زن باردار ممکن است به آن مبتلا شود می تواند برای جنین در حال رشد مضر باشد و حتی می تواند باعث نقص عضو جنین شود.

در دوران بارداری از گرمای بیش از حد خودداری کنید و تب را سریع درمان کنید. گرمای بیش از حد می تواند ناشی از تب یا قرار گرفتن در معرض دمای بالا (مانند قرار گرفتن در وان آب گرم) باشد که دمای مرکزی بدن را افزایش می دهد. گرمای بیش از حد می تواند شانس داشتن نوزادی با نقص های مادرزادی خاص را افزایش دهد.

4. سبک زندگی سالم را انتخاب کنید

ساده ترین راه برای جلوگیری از نقص مادرزادی، سبک زندگی سالم را انتخاب کنید می باشد. دیابت یکی از مشکلات رایج در باردای است.دیابت را تحت کنترل نگه دارید. کنترل ضعیف دیابت در دوران بارداری، احتمال نقایص مادرزادی و سایر مشکلات بارداری را افزایش می دهد. همچنین می تواند عوارض جدی برای زن ایجاد کند. مراقبت های بهداشتی مناسب قبل و در طول بارداری می تواند به جلوگیری از نقایص مادرزادی و سایر پیامدهای بد کمک کند.

برای رسیدن و حفظ وزن ایده آل تلاش کنید. خانمی که قبل از بارداری چاق است ( شاخص توده بدنی [BMI] 30 یا بالاتر) در معرض خطر بیشتری برای عوارض دوران بارداری است. چاقی همچنین خطر چندین نقص مادرزادی جدی را در زنان باردار افزایش می دهد. حتی اگر زنی به طور فعال برنامه ریزی بارداری نداشته باشد، سالم بودن می تواند به تقویت سلامت و خلق و خوی او کمک کند. اگر زنی دارای اضافه وزن یا چاق است، باید قبل از بارداری با پزشک خود در مورد راه های رسیدن به وزن مناسب صحبت کند.

5. با پزشک خود در ارتباط باشید

در مورد مصرف هر گونه دارو با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کنید. ما می دانیم که برخی از داروها در صورت مصرف در دوران بارداری می توانند باعث نقص مادرزادی جدی شوند. برای بسیاری از داروهای مصرف شده توسط زنان باردار، تعیین ایمنی آن دشوار بوده است.

اگر زنی باردار است یا قصد بارداری دارد، نباید بدون مشورت با پزشک خود، مصرف داروهای مورد نیاز خود را قطع کند یا شروع به مصرف داروهای جدید کند. این شامل داروهای تجویزی و بدون نسخه و محصولات رژیمی یا گیاهی است.

با پزشک خود در مورد واکسیناسیون (شات) صحبت کنید. اکثر واکسیناسیون ها در دوران بارداری بی خطر هستند و برخی از واکسن ها مانند واکسن آنفولانزا و واکسن Tdap (واکسن کزاز بزرگسالان، دیفتری و سیاه سرفه بدون سلول) به طور خاص در دوران بارداری توصیه می شود.

برخی از واکسن ها از زنان در برابر عفونت هایی که می توانند باعث نقص مادرزادی شوند محافظت می کنند. انجام واکسیناسیون مناسب در زمان مناسب می تواند به حفظ سلامت یک زن و کودک او کمک کند. او باید با پزشک خود در مورد واکسن هایی که در دوران بارداری برای او توصیه می شود صحبت کند.

زنان باردار در مقایسه با زنان معمولی بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های شدید ناشی از آنفولانزا از جمله بستری شدن در بیمارستان و حتی مرگ هستند. زنان باردار مبتلا به آنفولانزا نیز در معرض خطر افزایش مشکلات جدی برای بارداری خود از جمله زایمان زودرس هستند. تزریق واکسن آنفولانزا اولین و مهمترین قدم برای محافظت در برابر آنفولانزا است. نشان داده شده است که واکسن آنفولانزا در دوران بارداری از مادر و نوزادش (تا 6 ماه پس از زایمان) در برابر آنفولانزا محافظت می کند.

بارداری دوران هیجان انگیزی است، اما می تواند استرس زا نیز باشد. دانستن اینکه تمام تلاش خود را برای آماده شدن برای بارداری انجام می دهید، سلامتی خود را در دوران بارداری حفظ می کنید و به کودک خود شروعی سالم در زندگی می دهید، به شما کمک می کند تا خیالتان راحت باشد.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.