خواص روغن نارگیل برای پوست + طرز استفاده و مضرات

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

روغن نارگیل به پوست کمک می‌ کند تا نرم و هیدراته باقی بماند. روغن نارگیل سرشار از چربی‌ های طبیعی و خواص ضد التهابی است که می‌ توانید به روش‌ های مختلف از آن برای زیبایی و سلامت پوست استفاده کنید. شما می‌ توانید روغن نارگیل را برای مشکلات پوستی و بهبود ظاهر پوست بکار ببرید. این روغن همچنین ماده‌ اصلی بکار رفته در بسیاری از درمان‌ های خانگی و محصولات مراقبت از پوست تجاری محسوب می‌شود. اگر می‌خواهید با خواص روغن نارگیل برای پوست و همچنین، نحوه‌ استفاده از روغن نارگیل برای پوست آشنا شوید، با مینویسم در این مقاله همراه باشید. 

نکات کلیدی

  • روغن نارگیل دارای مزایای بسیار زیادی برای پوست است از جمله نرم کردن پوست، جلوگیری از آسیب ناشی از UV، پاکسازی و مرطوب کردن پوست. 
  • از این روغن می‌توانید به عنوان ماده طبیعی برای پاک کردن آرایش، پاک کننده پوست، لایه‌بردار، مرطوب‌کننده، روغن کوتیکول یا ژل اصلاح استفاده کنید. 
  • با وجود فواید فراوان روغن نارگیل برای پوست، از آنجایی که روغن نارگیلی حاوی کومدوژنیک است، استفاده از آن روی پوست‌ های مستعد آکنه ممکن است منجر به جوش شود. 

روغن نارگیل چیست؟

روغن نارگیل، روغن به شدت اشباع شده‌ای است که از نارگیل تازه یا خشک شده استخراج می‌شود. به همین دلیل است که این روغن در دمای اتاق یا پایین منجمد می‌شود. این روغن حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب از قبیل موارد زیر است:

سید لائوریک 49 درصد
میریستیک اسید 18 درصد
المیتیک اسید 8 درصد
کاپریلیک اسید 8 درصد
کاپریک اسید 7 درصد
اولئیک اسید 6 درصد
لینولئیک اسید 2 درصد
استئاریک اسید 2 درصد

روغن نارگیل همچنین حاوی مقداری چربی‌ تک اشباع نشده و چند غیر اشباع است. این روغن دارای مزایای فوق‌ العاده‌ای برای سلامت پوست است. در بخش بعدی، به معرفی این فواید روغن نارگیل برای پوست می‌ پردازیم. 

خواص روغن نارگیل برای پوست

1- از سد پوستی محافظت می‌ کند

روغن نارگیل دارای خواص ضد التهابی است و از سد پوستی محافظت می‌کند. این روغن در تسکین علائم اختلالات پوستی از قبیل اگزما و درماتیت آتوپیک و بازسازی سد پوستی بسیار موثر است. 

همچننی بخوانید: خواص روغن نارگیل برای مو

2- آسیب ناشی از اشعه UV را به حداقل می‌ رساند

قرار گرفتن در معرض اشعه UV منجر به آفتاب‌ سوختگی و پیری زودرس می‌شود. استفاده موضعی از روغن نارگیل می‌تواند از اثرات اشعه UV بر روی پوست جلوگیری کند و مانع از ورود 20 درصد از این اشعه‌ها به پوست شود. 

3- روغن نارگیل، روند التیام زخم را بهبود می‌ دهد

مطالعه‌ی انجام گرفته در خصوص فواید روغن نارگیل برای پوست که بر روی موش‌ ها انجام شد نشان داد که روغن نارگیل بکر، ساخت کلاژن و روند التیام زخم را تسریع می‌ بخشد. اسیدهای چرب و سایر مولفه‌های موجود در روغن نارگیل، فیبروبلاست‌ها (سلول‌های تولیدکننده‌ی کلاژن) را تحریک می‌کنند و فعالیت‌های آنزیم آنتی اکسیدانی برای التیام زخم را بهبود می‌دهند. 

4- آرایش را پاک می‌ کند

این روغن را می‌توان برای پاک کردن پوست بعد از آرایش نیز استفاده کرد. آن به آرامی مواد آرایشی ضد آب را حل و پوست را پاک می‌کند. 

5- پوست را مرطوب می‌ کند

شاید یکی از مهمترین خواص روغن نارگیل برای پوست خاصیت نرم کنندگی آن باشد. روغن نارگیل، یک نرم‌ کننده است و می‌تواند پوست را نرم یا مرطوب کند. آن همچنین از دست دادن آب ترانس‌اپیدرمال (TEWL) را به منظور بهبود خشکی و بافت پوست کاهش می‌دهد. 

به روش‌های مختلفی می‌توان از این روغن روی پوست استفاده کرد. برخی از این روش‌ها را در بخش بعدی بررسی خواهیم کرد. 

اگر پوست خشکی دارید می توانید مطلب ماسک برای نرم شدن پوست را بخوانید.

روش‌های استفاده از روغن نارگیل برای پوست

1- پاک‌ کننده‌ پوست

صورت خود را با چند قطره از این روغن ماساژ دهید. آن را با یک پارچه‌ی نخی تمیز کنید. برای از بین بردن اثرات باقیمانده از روغن و گرد و غبار، از یک پاک‌کننده‌ صورت نیز استفاده کنید. 

2- لایه‌ بردار پوست

روغن نارگیل را با نسبت برابر با شکر قهوه‌ای ترکیب کنید. صورت خود را با این لایه‌بردار به مدت یک دقیقه ماساژ دهید و سپس، آن را با آب ولرم بشویید. این لایه‌بردار، سلول‌های مرده‌ی پوست را بدون آسیب رساندن به خود پوست از بین می‌برد. می‌توانید از این لایه‌بردار دو بار در هفته استفاده کنید. آموزش ساخت لایه بردار خانگی در مطالب قبلی آموزش داده شده که می توانید ببینید.

3- مرطوب‌ کننده‌ صورت

شما می‌ توانید از روغن نارگیل به عنوان مرطوب‌ کننده‌ صورت و آخرین مرحله از برنامه‌ی مراقبت از پوست خود به منظور بهره‌مندی از فواید محصولات استفاده کنید. صورت خود را با چند قطره روغن نارگیل بک ماساژ دهید تا پوستی نرم داشته باشید. 

به یاد داشته باشد: اگر پوست چرب یا مستعد آکنه دارید، از این روغن استفاده نکنید. 

4- روغن کوتیکول

کورتیکول از ناخن‌ها در برابر باکتری‌ها محافظت می‌کند. با این وجود، کورتیکول ممکن است خشک شود و آسیب ببیند. برای هیدراته و سالم نگه داشتن کوتیکول، آن را با روغن‌ های نارگیل به آرامی ماساژ دهید. 

5- ژل اصلاح

اگر قصد اصلاح پا و زیربغل را دارید، از این روغن به منظور چرب کردن پوست برای جلوگیری از بریدگی یا موی زیرپوستی استفاده کنید. این روغن، پوست را برای نتایج اصلاح خوب چرب می‌کند. علاوه بر این، خواص نرم‌ کننده‌ی آن، پوست را مرطوب می‌کند و از آن محافظت می‌نماید. 

همیشه از روغن‌ های نارگیل خالص، ارگانیک و بکر بر روی پوست خود استفاده کنید تا به بهترین نتایج ممکن دست یابید. از استفاده از روغن‌هایی که حاوی مواد افزودنی هستند، بپرهیزید. پیش از استفاده، آن را بر روی قسمتی از پوست برای بررسی عوارض جانبی روغن‌های نارگیل تست کنید. 

عوارض جانبی روغن نارگیل برای پوست

در صورتی که به آجیل یا این روغن آلرژی دارید، استفاده از آن ممکن است منجر به مشکلات زیر شود:

  • حساسیت
  • کهیر
  • خارش
  • راش پوستی
  • قرمزی پوست

این روغن، کومدوژنیک است. در صورتی که پوستی چرب یا مستعد آکنه دارید، استفاده از آن ممکن است منجر به جوش شود. 

سخن پایانی

در این نوشته برخی از مهمترین خواص روغن نارگیل برای پوست معرفی شد. روغن نارگیل حاوی چربی‌ های مفیدی است که پوست را هیدراته، نرم و سالم نگه می‌دارد. این روغن، التهاب پوستی را کاهش می‌ دهد و از آسیب رادیکالی به منظور حفظ ظاهر جوان پوست جلوگیری می‌ کند. روغن نارگیل به خصوص برای پوست‌ های خشک و کم‌ آب مفید است. با این وجود، اگر به آجیل آلرژی دارید یا پوستتان مستعد آکنه است، برای جلوگیری از عوارض جانبی از استفاده از این روغن بپرهیزید. 

پاسخ متخصصان به سوالات مخاطبان

آیا روغن نارگیل، منافذ پوست را مسدود می‌کند؟

بله. این روغن کومود ژنتیک است؛ بدان معنی که می‌تواند منافذ پوستی را مسدود کند. 

آیا روغن نارگیل پوست را تیره می کند؟

نه. این روغن، پوست را تیره نمی‌ کند. 

آیا روغن نارگیل برای درمان چین و چروک مفید است؟

بله. این روغن به تولید کلاژن کمک می‌کند و پوست را مرطوب نگه می‌دارد. به این ترتیب، چین چروک صورت و خطوط ریز پوستی را کاهش می‌دهد. 

استفاده از چه نوع روغن نارگیلی برای پوست بهتر است؟

روغن نارگیل بکر برای استفاده‌ موضعی بهتر است. 

 

نظرات