خواص شلغم برای قلب + دیگر خواص شلغم

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

وقتی صحبت از شلغم میشود، همه ی ما یاد سرما و سرماخوردگی و خواص ضدویروس شلغم در درمان سرماخوردگی می افتیم. اما خواص شلغم محدود به درمان سرماخوردگی نمیشود و این گیاه خواص معجزه آسای بسیاری دارد که از بین آن ها میتوان به تقویت سیستم ایمنی و گوارش، درمان کم خونی فقر آهن، خاصیت ضد سرطان و از همه مهم تر کمک به سلامت قلب و پیشگیری از بیماری های قلبی در شلغم اشاره نمود. در ادامه میخواهیم به تشریح خواص شلغم برای قلب و اشاره به برخی خواص دیگر آن بپردازیم.

فواید شلغم برای قلب

شلغم حاوی مقادیر بالایی از پتاسیم و فیبر می‌باشد که جزو مواد معدنی ضروری برای عملکرد درست بدن هستند. پتاسیم رگ ها را منبسط کرده و تنگی عروق و رگ های خونی را کاهش میدهد و با پائین آوردن فشارخون، از فشار وارده به شریان ها و رگ های خونی میکاهد و اگر شلغم بدون نمک پخته شود میتواند پرفشاری خون را درمان کند و باعث پیشگیری از بروز آترواسکلروز و سکته قلبی و مغزی خواهد شد.

همچنین ویتامین c موجود در شلغم به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کرده و مسائل مزمن مانند بیماری های قلبی را کاهش میدهد.

شلغم دارای خواص ضد دیابتی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که ممکن است به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی کمک کند. سبزیجات حاوی مقدار زیادی چربی سالم هستند که ممکن است به تنظیم سطح کلسترول کمک کند.

خواص شلغم برای سلامت بدن

به خواص شلغم برای قبل اشاره کردیم و دلیل اینکه می گویند شلغم برای قلب خوب است را فهمیدیم. حالا بهتر است دیگر فواید شلغم را نیز بررسی کنیم.

خواص شلغم برای تقویت سیستم ایمنی بدن

  • وجود ویتامین c و اسیداسکوربیک در شلغم سیستم ایمنی بدن را فعال سازی و تقویت میکند. ویتامین c همچنین نقش مهمی در ساخت سلول های مهم خون و آنتی بادی ها دارد و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کرده و بیماری های دوره ای را کاهش میدهد. توصیه میشود افراد مبتلا به نقرس و بیماری های دوره ای برگ های شلغم را بجوشانند و آب آن را میل نمایند.

فواید شلغم برای کاهش التهاب

  • همچنین شلغم حاوی ویتامین k و امگا ۳ می‌باشد که نقش ضروری در کاهش التهابات دارند. افزایش کلسترول بیماری های التهابی را تشدید میکند، برگ های شلغم با کاهش کلسترول از این امر جلوگیری مینماید.

شلغم و پیشگیری از سرطان

  • در شلغم منگنز، بتاکارون و ویتامین E وجود دارد که به عنوان آنتی اکسیدان جلوگیری از سرطان عمل میکند و سلول های سرطانی را از بین برده، از بروز مجدد آن ها جلوگیری مینماید.نتایج امیدوارکننده ای در مطالعات انجام شده در مورد آزمایش توانایی سولفورافان در به تاخیر انداختن یا ممانعت از سرطان با انواع مختلفی از سرطان ها از جمله ملانوم ، مری ، پروستات و سرطان لوزالمعده مشاهده شده است.غذاهای حاوی سولفورافان می توانند در آینده بخشی جدایی ناپذیر از درمان سرطان باشند.

درمان کم خونی با شلغم

  • شلغم حاوی مقدار زیادی آهن می‌باشد که برای افراد دچار کم خونی و تعداد پائین سلول های خون بسیار مفید است و نقش ضروری در ساخت سلول های قرمز خون دارد. سلول های قرمز خون نقش ضروری در اکسیژن رسانی و عملکرد مناسب سیستم های بدن دارند. پس افزایش آهن موجب بهبود خون‌رسانی به اندام های بدن و درمان کم خونی خواهد شد. از آنجایی که بین ایجاد جوش و کم خونی ارتباط وجود دارد در صورتی که جوش های شما ناشی از کم خونی باشد می توانید با خوردن شلغم به درمان آن ها امیدوار باشید.

درمان یبوست

  • هر دو پیاز شلغم و برگهای آن مغذی هستند. مواد غذایی با فیبر بالا با کاهش خطر مشکلات روده مانند سرطان روده بزرگ و دیورتیکولیت ارتباط دارد. شلغم و سایر غذاهای سرشار از فیبر می توانند با جذب آب در روده بزرگ و سهولت در دفع مدفوع، به کاهش شیوع بیماری دیورتیکولیت و همچنین درمان یبوست کمک کنند. فیبر موجود در شلغم از یبوست جلوگیری کرده و باعث حرکات منظم و کافی روده برای دفع سموم از طریق صفرا و مدفوع خواهد شد.

کاهش فشار خون

  • همان طور که در بخش خواص شلغم برای قلب گفتیم یکی از فواید شلغم برای قلب کاهش فشار خون می باشد. بر اساس مطالعات غذاهای حاوی نیترات مانند شلغم و سبزی، می توانند مزایای زیادی برای سلمت قلب و عروق داشته باشند. این موارد شامل کاهش فشار خون، مهار تجمع پلاکت ها و حفظ یا بهبود اختلال اندوتلیال است. شلغم همچنین دارای پتاسیم است که تصور می شود با آزاد کردن سدیم از بدن و کاهش اتساع عروق، فشار خون را کاهش می دهد.

خواص شلغم برای لاغری و کاهش وزن

  • شلغم و سایر سبزیجات که سرشار از فیبر هستند به شما کمک می کند احساس سیری طولانی تری داشته باشید و همچنین کالری کمی دارند. خوردن وعده های غذایی با فیبر بالا به ثابت ماندن سطح قند خون کمک می کند. مطالعات اخیر نشان داده است که فیبر رژیمی ممکن است در تنظیم سیستم ایمنی و التهاب نقش داشته باشد. این ممکن است خطر بیماری های مرتبط با التهاب مانند بیماری های قلبی عروقی ، دیابت ، سرطان و چاقی را کاهش دهد. برای خواند میزان کالری شلغم آب پز کلیک کنید.

فواید شلغم برای سلامت کبد

  • شلغم برای کبد مفید است. عصاره آب شلغم برای درمان فیبروز کبدی مفید است. نقش مشابه شلغم در کلیه ها مشاهده شد. این سبزی یک اثر محافظتی در برابر آسیب کلیوی دارد.

خواص شلغم برای سلامت پوست و مو

  • شلغم منبع غنی ویتامین A و C و آهن است. همه آنها برای سلامت پوست و مو ضروری هستند. ویتامین A برای فیزیولوژی پوست مهم است و همچنین به تولید سبوم و پیشگیری از آکنه کمک می کند.
  • ویتامین C باعث تولید کلاژن می شود. کلاژن ساختار پوست را تأمین می کند و پوست را جوان و نرم نگه می دارد.
  • آهن به تولید ملانین در مو کمک می کند. گزارش شده است که کمبود آهن باعث ریزش مو و سفیدی زودرس مو می شود. خوردن شلغم خام و سایر غذاهای غنی از آهن ممکن است به کاهش ریزش مو کمک کند.

خواص شلغم برای حافظه

  • شلغم حاوی کولین است. کولین برای بسیاری از عملکردهای حیاتی ضروری است که به حافظه کمک می کند. همچنین جزء انتقال دهنده های عصبی است و به کاهش التهاب کمک می کند.

فواید شلغم در بارداری

شلغم منبع خوبی از اسید فولیک و آهن است. اینها برای زنان در دوران بارداری ضروری است.. مصرف منظم این سبزی ریشه ای، به همراه سایر سبزیجات سبز برگ، می تواند به زنان باردار در تامین نیازهای غذایی روزانه آنها کمک کند.

نحوه نگهداری از شلغم

شلغم را میتوانید در یک کیسه پلاستیکی تا یک هفته در یخچال نگهداری نمایید.

نکته قابل ذکر اینکه شلغم های کوچک که لک ندارند ماندگاری بهتری دارند.

اگر شلغم دوست ندارید و نمیتوانید آن را به تنهایی بخورید میتوانید از آن در انواع سوپ و سالاد استفاده نمایید. یک نمونه از این غذاها را در پست مرتبط با طرز تهیه آش شلغم مطالعه نمایید.

نکته قابل ذکر اینست که افراد مبتلا به تیروئید بهتر است از شلغم و سایر سبزی های ریشه دار استفاده ننمایند. اما برای اطلاعات جزئی تر لازم است با پزشک متخصص مشورت نمایید.

 

در پایان

امیدواریم این مطالب جهت توضیح خواص شلغم برای قلب برای شما مفید واقع شده باشد. با وجود فواید شلغم ممکن است آن طور که باید از خواص آن بهره مند نشویم. به خواص شلغم برای قلب و سلامت کلی بدن اشاره شد. فواید شلغم شامل سلامت استخوان، محافظت از قلب و جلوگیری از سرطان، کاهش التهاب، بهبود هضم، تنظیم متابولیسم، افزایش گردش خون و تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد.

نظرات