خواص گردو برای کم کاری تیروئید + تغذیه مناسب برای تیروئید کم کار

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

خواص گردو برای کم کاری تیروئید بیشتر مبحثی است که در میان افراد علاقمند به سلامت و تندرستی از طریق تغذیه سالم مطرح می‌شود. گردو را اغلب به سلامت غده تیروئید مرتبط می‌کنند زیرا حاوی سلنیوم است، یک ماده معدنی که به عملکرد تیروئید کمک می‌کند.

در مطالب گذشته درباره درمان تیروئید با مرزنجوش صحبت کردیم. در این مقاله، ما با خواص گردو برای کم کاری تیروئید و به طور کلی سلامت غده تیروئید آشنا می‌شویم. اما ابتدا باید بدانیم که تیروئید چیست و چه عملکردی در بدن دارد.

غده تیروئید چیست؟

تیروئید یک غده درون ریز پروانه‌ای شکل است که در قسمت پایین گردن قرار دارد. این غده دقیقا جلوی نای ما (نای) و زیر حنجره (جعبه صدا) واقع شده است. این غده به دو لوب در دو طرف لوله تنفس تقسیم می‌شود. در قسمت مرکزی یک بافت باریک به نام ایسموس (تنگه) قرار دارد که دو لوب را به هم متصل می‌کند.

نقش غده تیروئید در بدن

وظیفه و نقش اصلی غده تیروئید اطمینان از عملکرد درست متابولیسم (سوخت و ساز) بدن است. غده تیروئید این کار را با دریافت ید موجود در مواد غذایی مختلف و تبدیل آن به دو هورمون ترشح شده در جریان خون انجام می‌دهد.

یکی از این هورمون‌ها تیروکسین نام دارد (که معمولاً با نام T4 شناخته می‌شود). این هورمون شامل چهار اتم از ید است. هورمون دیگر تری یدوتیرونین (معروف به T3) با سه اتم ید است. T3 هورمون بیولوژیکی فعال است؛ به این معنی که سلول‌های بدن ما از آن برای انرژی مورد نیاز عملکردهای بدن استفاده می‌کنند. T4 هورمون ذخیره شده است و در صورت نیاز بدن به T3 تبدیل می‌شود.

این دو هورمون برای عملکرد و فعالیت مناسب هر سلول در بدن ما حیاتی هستند. بنابراین وقتی اختلالی در عملکرد آن‌ها ایجاد شود، جای تعجب نیست که علائم و نشانه‌های متفاوتی بروز می‌کنند.

عملکرد تیروئید چگونه کنترل می‌شود؟

غده هیپوفیز عملکرد غده تیروئید را کنترل می‌کند. این غده که به اندازه‌ی یک نخود است به مانند هارد درایو بدن کار می‌کند. غده هیپوفیز درست پشت پل بینی ما قرار دارد و توسط یک ساقه نازک به قاعده مغز ما متصل شده است. غده هیپوفیز غده اصلی بدن است زیرا بسیاری از غدد هورمونی ازجمله غده تیروئید را کنترل می‌کند.

غده هیپوفیز مسئول تحریک غده تیروئید به منظور ترشح مقدار مناسبی از هورمون تحریک کننده تیروئید به نام TSH است تا متابولیسم بدن را تنظیم کند. وقتی غده هیپوفیز توانایی خود در تولید مقدار کافی از هورمون TSH را از دست می‌دهد، اختلالات تیروئیدی رخ می‌دهند.

اختلالات تیروئید

به طور کلی، دو مشکل رایج وجود دارند که عملکرد طبیعی غده تیروئید را مختل می‌کنند. اولین مشکل، کم کاری تیروئید است که در آن غده تیروئید کم کار می‌شود و مقدار کافی هورمون T4 مورد نیاز بدن را تولید نمی‌کند.

مشکل دیگر، پر کاری تیروئید است که همانطور که از نامش پیداست، غده تیروئید بیش از حد فعال است و بیش از حد نیاز بدن هورمون T4 تولید می‌کند.

از بین این دو مورد، کم کاری تیروئید شایع‌تر است، خصوصا در بین زنان بالای 40 سال. حدود 2% از جمعیت بریتانیا به کم کاری تیروئید مبتلا هستند. با این وجود، تصور می‌شود که به دلیل عدم شناسایی علائم و نشانه‌ها این رقم بسیار بالاتر است.

دلایل کم کاری تیروئید

دلایل متعددی برای کم کاری تیروئید وجود دارد، اما شایع‌ترین آن‌ها بیماری‌های خودایمنی هستند. این یک واکنش غیر طبیعی از سیستم ایمنی بدن است و تقریبا همه قسمت‌های بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در مورد تیروئید، سیستم ایمنی بدن آنتی بادی‌هایی را تولید می‌کند که به سلول‌های تیروئید آسیب می‌زنند. شایع‌ترین نوع کم کاری تیروئید ناشی از خود ایمنی با نام تیروئیدیت هاشیموتو شناخته می‌شود.

در اغلب موارد، سطح پایین روی در بدن با کم کاری تیروئید ناشی از خود ایمنی در ارتباط است زیرا روی بخش مهمی از آنزیم دیدیناز است که هورمون T4 را به هورمون T3 تبدیل می‌کند.

علائم کم کاری تیروئید

تشخیص کم کاری تیروئید می‌تواند دشوار باشد زیرا علائم آن از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند. برخی از این علائم ممکن است آنقدر بی ربط به نظر آیند که تشخیص ارتباط بین آن‌ها و کم کاری تیروئید بسیار دشوار خواهد بود.

برخی از شایع‌ترین علائم مربوط به کم کاری تیروئید عبارتند از:

  • خستگی ( علت خستگی مداوم بدن )
  • افزایش حساسیت به سرما
  • خشکی پوست/شکنندگی ناخن و مو
  • ضعف عضلانی، درد مفاصل، گرفتگی
  • قاعدگی‌های نامنظم
  • افزایش وزن
  • کندی در گفتار، حرکات و افکار
  • بی حوصلگی و افسردگی
اگرچه هیچ یک از این علائم لزوما با کم کاری تیروئید در ارتباط نیستند، اما به ما نشان می‌دهند که تا چه اندازه احتمال دارد افراد معمولی به این بیماری مبتلا باشند.

تشخیص تیروئید

در صورتی که نسبت به علائم خود مطمئن نیستید، تشخیص بسیار کلیدی است. پزشک عمومی یک معاینه فیزیکی از ناحیه گردن شما انجام می‌دهد تا ببیند آیا چیز غیر طبیعی وجود دارد. آزمایش خون یک روش ساده و دقیق برای بررسی عملکرد غده تیروئید است. آزمایش آنتی بادی‌های تیروئید نیز به تشخیص این که این بیماری خود ایمنی است یا نه کمک می‌کند.

درمان کم کاری تیروئید

اگر به کم کاری تیروئید مبتلا هستید، پزشک به احتمال زیاد داروهایی را برای شما تجویز می‌کند تا میزان تولید هورمون T4 توسط غده تیروئید را تنظیم کنند. این یک نسخه مصنوعی از هورمون T4 تیروکسین به نام لووتیروکسین است. بر اساس نتایج آزمایش خون، پزشک دوز مناسب را برای شما تجویز خواهد کرد.

کم کاری تیروئید و تغذیه

تغذیه نقش بسیار مهم و کلیدی را در سلامت و عملکرد کلی تیروئید ایفا می‌کند. فرقی نمی‌کند که عملکرد تیروئید شما طبیعی است یا اختلالی در آن وجود دارد، در هر صورت تغذیه متعادل بسیار مهم است.

 مکاتب فکری زیادی در مورد بهترین و بدترین مواد غذایی در صورت ابتلا به کم کاری تیروئید بحث کرده‌اند. اما با وجود توصیه‌های متعدد که اکثر آن‌ها با هم در تناقض هستند، داشتن یک تغذیه سالم کار ساده‌ای نیست. ما در این مقاله قصد داریم همه چیز را در مورد گردو و خواص آن برای کم کاری تیروئید بررسی کنیم. با ما باشید.

خواص گردو برای تیروئید کم کار

در اغلب موارد، گردو به عنوان یکی از سالم‌ترین مغزیات در نظر گرفته می‌شود. هزاران سال است که این ماده مغزی در سراسر جهان به دلیل داشتن خواص شگفت‌انگیز مورد استفاده قرار گرفته است. چند دلیل اصلی برای ارتباط دادن گردو به سلامت غده تیروئید و خواص آن برای کم کاری تیروئید وجود دارد.

گرو سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 و امگا 6 است که برای بدن ضروری هستند. این بدان معنی است که بدن ما برای عملکرد مناسب بدان‌ها نیاز دارد، اما نمی‌تواند آن‌ها را تولید کند. بنابراین، باید آن‌ها را از طریق تغذیه دریافت کنیم و در رژیم غذایی خود بگنجانیم. به همین دلیل  مصرف گردو برای کم کاری تیروئید توصیه می شود.

امگا 3 و عملکرد تیروئید

ما برای عملکرد طبیعی مغز و سلول‌های بدن به اسیدهای چرب نیاز داریم. غده تیروئید نیز مستثنی نیست. کمبود در اسیدهای چرب ضروری می‌تواند به التهاب منجر شود که به نوبه خود موجب واکنش خود ایمنی می‌شود. همین امر می‌تواند به اختلال در عملکرد تیروئید منجر شود.

مطالعه‌ای که تأثیرات امگا 3 در روند التهابی را مورد بررسی قرار داد، نشان داد که EPA و DHA (دو نوع اسیدهای چرب امگا 3) باعث افزایش رزولوین‌های ضد التهابی می‌شوند. این بدان معنی است که این رزولوین‌ها نه تنها التهاب را کاهش می‌دهند، بلکه در برخی موارد می‌توانند از بروز آن جلوگیری کنند.

مطالعه‌ای دیگر تاثیر کم کاری تیروئید بر حافظه، مکانیزم‌های اساسی و ارزش درمانی احتمالی مکمل امگا 3 بر اختلال حافظه ناشی از کم کاری تیروئید را مورد بررسی قرار داد. نتایج بدست آمده نشان دادند که اختلالات شناختی ناشی از فاکتورهای مختلف مانند استرس اکسیداتیو و کاهش انتقال دهنده‌های عصبی، همگی فاکتورهایی برای ابتلا به کم کاری تیروئید در بزرگسالان هستند.

این مطالعه همچنین نتیجه گرفت که امگا 3 اختلالات شناختی ناشی از کم کاری تیروئید را کاهش می‌دهد. آن‌ها پیشنهاد کردند که با آزمایشات بیشتر، امگا 3 می‌تواند به عنوان یک عامل محافظ در برابر چنین مسائل شناختی مرتبط با کم کاری تیروئید مورد استفاده قرار گیرد.

لازم به ذکر است که امگا 3 موجود در گردو از نوع آلفا لینولنیک اسید یا ALA است. ALA رایج‌ترین اسید چرب امگا 3 است و بیشتر در غذاهای گیاهی وجود دارد. ALA به صورت بیولوژیکی فعال نیست، بلکه وقتی فعال می‌شود که بدن آن را به DHA یا EPA تبدیل کند.

آیا سلنیوم موجود در گردو مشکلات مرتبط با تیروئید را درمان می‌کند؟

همانطور که پیش‌تر گفته شد، گردو حاوی سلنیوم است. سلنیوم یک ماده معدنی ضروری است که مقدار زیادی از آن در غده تیروئید وجود دارد. این ماده معدنی برای تعداد زیادی از فرآیندهای مهم بدن ضروری است. سلنیوم دارای خواص آنتی اکسیدانی است که از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت کرده و نقش حیاتی را در عملکرد مناسب غده تیروئید ایفا می‌کند.

دانشمندان همچنان در حال تحقیق در مورد ارتباط بین خواص گردو برای کم کاری تیروئید هستند. با این وجود، آنچه روشن است این است که میزان این ماده معدنی در غده تیروئید از اندام‌های دیگر بدن بیشتر است. این بدان معنی است که سلنیوم همراه با ید نقش مهمی را در ساختار و متابولیسم هورمون تیروئید ایفا می‌کند. البته لازم به ذکر است که مقدار زیاد سلنیوم می‌تواد برای بدن سمی باشد. مطالعات نشان می‌دهند که افرادی که سطح سلنیوم خون آن‌ها پایین است بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات مرتبط با تیروئید قرار دارند.

با این وجود، این که آیا مکمل غذایی سلنیوم می‌تواند به درمان یا کاهش خطر بیماری تیروئید کمک کند یا خیر، قطعی نیست و نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

100 گرم گردو حاوی 9 درصد از میزان توصیه شده سلنیوم برای بدن است. این در حالی است که برخی از مغزیات مقدار سلنیوم بسیار بیشتری را دارند. در نتیجه،‌ اگرچه گردو به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل بسیار مفید است اما شواهد کافی مبنی بر درمان مشکلات تیروئید وجود ندارد.

تغذیه و کم کاری تیروئید

در اصل، سلامت غده تیروئید با دستیابی به تعادل حاصل می‌شود. هم تولید کم و هم تولید بیش از حد هورمون می‌تواند عوارض جانبی را به همراه داشته باشد. اگر برای کم کاری تیروئید خود لووتیروکسین را مصرف می‌کنید، بهتر است قبل از درمان‌های خانگی با پزشک خود مشورت کنید.

خواص گردو برای کم کاری تیروئیددلیل آن این است که داروهای تجویزی تعادل تولید هورمونی را در بدن ایجاد می‌کنند، و درمان‌های خانگی ممکن است این تعادل را بر هم زده و علائم بیماری را تشدید کنند. البته، مصرف گردو برای افرادی که مشکل تیروئید ندارند بسیار مفید است.

در مورد خواص گردو برای کم کاری تیروئید باید بگوییم اگرچه به لحاظ علمی هیچ ماده غذایی برای درمان اختلالات تیروئید ازجمله کم کاری تیروئید وجود ندارد، اما گنجاندن مواد مغذی همچون گردو برای سلامت کلی بدن مفید است. بنیاد تیروئید بریتانیا توصیه می‌کند که حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات در روز، مقدار زیادی غلات کامل و پروتئین و 6 تا 8 لیوان آب در روز برای کمک به سلامت تیروئید، به ویژه اگر به اختلال تیروئید مبتلا هستید، مفید است. برای خواندن مقاله علائم نامتعادل بودن هورمون ها کلیک کنید.

غذاهایی که می‌توانند به کاهش علائم کم کاری تیروئید کمک کنند

علائم کم کاری تیروئید از فردی به فرد دیگر متفاوت می‌باشند، در نتیجه غذاهایی که توصیه می‌شوند نیز برای همه یکسان نیستند. به عنوان مثال، اگر از یبوست رنج می‌برید، مواد غذایی سرشار از فیبر می‌توانند به شما کمک کنند.

اگر در نتیجه‌ی کم کاری تیروئید انرژی کافی را ندارید، باید مواد غذایی مصرف کنید که موجب بالا بردن سطح انرژی می‌شوند. علاوه بر این، کم کاری تیروئید می‌تواند موجب بروز مشکلات گوارشی در فرد شود. به همین دلیل، مصرف باکتری‌های مفید معده می‌تواند به تسکین علائم کمک کند.

مواد غذایی که باید از مصرف آن‌ها خودداری کنید

نکته کلیدی این است که مصرف هیچ غذایی کاملا ممنوع نیست، بلکه در بیشتر موارد مصرف متعادل مواد غذایی توصیه می‌شود.

گواتروژنیک

مصرف بیش از حد مواد غذایی گواتروژنیک می‌تواند برای افرادی که از اختلالات تیروئید رنج می‌برند، مشکل‌ساز باشد. دلیل آن این است که چنین مواد غذایی می‌تواند موجب گوارتر (بزرگ شدن غده تیروئید) شوند.

فهرست مواد غذایی گواتروژنیک بسیار گسترده است و از بین مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کلم، کلم بروکسل، کلم بروکلی، گل کلم، سویا، توفو، کلم پیچ و خردل اشاره کرد. همچنین، باید توجه داشت که بیشتر مشکل وقتی رخ می‌دهد که این مواد غذایی را به صورت خام مصرف کنید. بنابراین، پختن آن‌ها می‌تواند تا حد زیادی این مشکل را برطرف کند.

گلوتن

کم کاری تیروئید ممکن است علائمی شبیه به حساسیت به گلوتن را در شما ایجاد کند. دلیل آن این است که گلوتن همان واکنش خود ایمنی را به وجود می‌آورد که افراد مبتلا به تیروئید هاشیموتو تجربه می‌کنند زیرا سلول‌های تیروئید مشابه ترکیب گلوتن هستند. این شباهت بدن شما گمراه کرده و در نتیجه حمله تیروئیدی خواهید داشت.

اگر این چنین است، ممکن است بخواهید رژیم غذایی بدون گلوتن را حداقل برای مدتی در نظر بگیرید تا ببینید علائم شما بهبود می‌یابند یا خیر. در سال‌های اخیر، زندگی بدون گلوتن بسیار ساده‌تر شده است زیرا طیف گسترده‌ای از آردهای بدون گلوتن در بازار موجود است و می‌توانید آن‌ها را جایگزین آرد سفید کنید.

شکر تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده

شکر تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده بسیاری از عملکردهای بدن را مختل می‌کنند. یکی از این اختلالات کم کاری تیروئید است. این مواد غذایی موجب تشدید التهاب می‌شوند. بنابراین، اگر یک رژیم غذایی مملو از غذاهای فرآوری شده را دنبال می‌کنید بهتر است آن‌ها را با غذاهای ارگانیک و غلات کامل جایگزین کنید تا هرچه سریع‌تر به نتیجه مطلوب دست یافته و علائم کم کاری تیروئید در شما کاهش یابند.

کلام آخر

در این نوشته درباره بیماری تیروئید و همچنین خواص گردو برای کم کاری تیروئید صحبت کردیم. گردو به دلیل اینکه سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و سلنیوم می باشد برای تروئید مفید است. با توجه به کمبود شواهد و مدارک علمی، بهترین راه حل به منظور مدیریت کم کاری تیروئید تعادل در رژیم غذایی است. اگر برای کم کاری تیروئید خود دارو مصرف می‌کنید، بهتر است قبل از مصرف هرگونه مکمل یا یک مواد غذایی خاص با پزشک خود مشورت کنید.

نظرات