طرز تهیه خمیر لوبیا برای موچی و سایر غذاهای کره ای، چینی و ژاپنی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

خمیر لوبیا قرمز که با نام هونگ دو شا در چینی شناخته می شود، در واقع خمیری است که از لوبیای قرمز آدزوکا، شکر و کمی هم چربی درست شده است. از این خمیر به عنوان فیلینگ برای پر کردن غذاهای متفاوت چینی، ژاپنی، کره ای و… نظیر موچی ژاپنی استفاده می شود. البته خمیر لوبیا قرمز نه تنها در رسیپی غذاهای چینی بلکه در غذاهای ژاپنی و کره ای هم کاربرد دارد.

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه موچی با مغز شکلات و میوه

روش تهیه خمیر لوبیا برای موچی ژاپنی

لازم به ذکر است که خمیر لوبیا قرمز به صورت آماده وجود دارد و می توان از سوپر مارکت ها تهیه اش کرد. اما خب هیچ خمیر لوبیا قرمز آماده ای طعمی مانند نمونه های خانگی ندارد. لازم به گفتن نیست اما مواد نگهدارنده و رنگ خوراکی که به خمیر های آماده اضافه می شود را هم نباید فراموش کرد. از همه مهم تر اینکه آماده کردن این خمیرِ کاربردی خیلی هم راحت است.

پس اگر شما هم مثل خیلی های دیگر در دنیا عاشق غذاهای چینی هستید با من در این مطلب آموزشی از سایت مینویسم همراه باشید تا طرز تهیه خمیر لوبیا قرمز خانگی را به شما آموزش دهیم. البته قبل از آن توضیحات کوتاهی در مورد لوبیا قرمز آدزوکی، شکرهای به کار رفته در رسیپی و علت به کار بردن چربی در این خمیر خواهم دارد.

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه سه غذای چینی با مرغ

مواد اولیه برای درست کردن خمیر لوبیا قرمز

مواد لازممقدار
لوبیای آدزوکی200 گرم
آب500 میلی لیتر
شکر سفید2 قاشق غذاخوری
شکر قهوه ای2 قاشق غذاخوری
کره80 گرم

طرز تهیه خمیر لوبیا قرمز برای موچی

  1. لوبیا را بخیسانید

    لوبیاها را یک شبانه روز در آب بخیسانید. سپس آبکش کرده و اجازه دهید خشک شوند.

  2. لوبیا ها را بپذید

    لوبیاها را درون قابلمه ای بریزید. کمی آب اضافه کرده و اجازه دهید تا جوش بیاید. لوبیاها باید 60 تا 90 دقیقه درون آب بمانند تا کاملا نرم و خمیری شوند. البته می توانید از زودپز هم برای پختن لوبیاها استفاده کنید. در این صورت 25 دقیقه دما دیدن لوبیاها کافی است.

  3. شکر و کره را به لوبیا های پخته شده اضافه کنید

    لوبیاها را آبکش کرده و اجازه دهید تا خشک شوند. سپس لوبیاها، شکر سفید، شکر قهوه ای و کره را درون میکسر ریخته و اجازه دهید تا با دور تند با هم مخلوط شوند. اگر ترکیب شما کمی سفت بود و به همین خاطر خوب در میکسر نمی چرخید کمی آب اضافه کنید. دقت کنید که فقط کمی آب!

  4. پوره را روی حرارت ملایم قرار دهید

    پوره لوبیای شیرین را به تابه ای منتقل کرده و با شعله ملایم رو به زیاد حرارت دهید. این پوره باید دائما هم بخورد و زیر و رو شود تا ته نگیرد. وقتی پوره شما سفت شد و حالتی خمیری مانند به خود گرفت از حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود.

  • روش دوم برای تهیه خمیر لوبیا : پوره کردن با دست
    برای پوره کردن لوبیاها می توان به جای میکسر از دست هم استفاده کرد. در این متد لوبیاها را باید پس از آبکش کردن و خشک کردن باید به تابه ای منتقل شوند. سپس باید شکر سفید و قهوه ای و کره را اضافه کرده و با ته یک شیشه یا گوشت کوب لوبیاها را له کنید.
    سپس باید به لوبیاهای له شده دما بدهید تا آب اضافی شان را از دست دهند. در این روش شعله اجاق باید زیاد باشد. فراموش نکنید که دائما ترکیب پوره را هم بزنید.

نکات طلایی در درست کردن خمیر لوبیا قرمز شیرین

  • این خمیر تا دو روز در یخچال و تا 2 ماه در فریزر سالم می ماند. قبل از استفاده حتما باید خمیر را یخ زدایی کنید.
  • می توان لوبیاهای قرمز آدزوکی را به صورت کنسرو خرید تا زحمت پختن شان کمتر شود.
  • برای اینکه خمیر لوبیا قرمز تان گیاهی باشد می توانید به جای کره از روغن نارگیل استفاده کنید. در این صورت مقدار روغن نارگیل را نصف کره در نظر بگیرید. چرا که این روغن طعم قوی دارد و ممکن است مزه خمیر لوبیا را تغییر دهد.
  • فراموش نکنید که خمیر لوبیای شما پس از سرد شدن، سفت تر و خشک تر می شود. پس در حرارت دادن و سفت کردنش زیاده روی نکنید.

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه کوفته خمیری چینی

پاسخ به سوالات متداول برای تهیه خمیر لوبیا قرمز

لوبیای قرمز آدزوکا چیست؟

این لوبیا گونه ای کوچک، گرد و قرمز رنگ از لوبیاست که معمولا در رسیپی غذاهای آسیایی استفاده می شود. لوبیای آدزوکی کمی از عدس مونگ بزرگتر بوده و در فروشگاه های مواد غذایی چینی-آسیایی به راحتی پیدا می شود.

لوبیای قرمز آدزوکا

بهترین شکر برای شیرین کردن خمیر لوبیای قرمز چیست؟

برای شیرینی کردن لوبیاها می توانید از هر شکری استفاده کنید. اما من ترکیب شکر سفید و قهوه ای تیره را ترجیح می دهم. چرا که شکر قهوه ای طعمی کاراملی  خوشمزه به خمیر لوبیا قرمز شما می دهد.

چرا در ترکیب خمیر لوبیا قرمز، چربی هست؟

ممکن است در برخی رسیپی ها اصلا چربی نباشد. این یعنی می توان این خمیر را بدون چربی هم درست کرد و هیچ مشکلی به وجود نمی آید. اما من همیشه به خمیر لوبیا قرمز کمی کره اضافه می کنم آن هم به سه دلیل. اول به این خاطر که خوشمزه تر خواهد شد؛ دوم به این خاطر که کرمی شده و بافتی لطیف تر پیدا خواهد کرد؛ و سوم به این خاطر که کره موجب می شود خمیر لوبیا قرمز من در زمان سرد شدن محکم تر و سفت تر باشد.

نظرات