هفت آیه پر فضیلت همراه با معنی + خواص

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یگی ار بهترین راه های کسب آرامش خواندن قرآن است. برخی آیات قرآنی معروفتر هستند و در روایات بسیاری به ارزش و خواص آن ها اشاره شده است. و این مورد موجب شده است که دید مسلمانان به آن ها بیشتر باشد و بیشتر مورد توجه قرار بگیرند. برای مثال برخی آیات مهم سوره بقره که با نام آیت الکرسی مشهور است، دارای اهمیت و برکات بالایی است که اکثر مسلمانان آن را از حفظ هستند و آن را بسیار ارزشمند و پرفصیلت می دانند. در ادامه این مطلب می توانید هفت آیه پر فضیلت همراه با معنی را بخوانید.

متن هفت آیه پر فضیلت همراه با معنی

روایتی مهم از حضرت علی (ع) برای این هفت آیه وجود دارد که به شرح زیر می باشد:

حضرت علی (ع) فرمودند:

روزی پیامبر اکرم (ص) فرمودند : یا علی خواهی تو را چیزی آموزم که اگر خلق هفت آسمان و زمین جمع شوند، نتوانند به تو بدی و آسیبی رسانند و هیچ کس بر تو ظفر نیابد. گفتم : بلی. فرمودند :

هفت آیه در قرآن است. آن را این گونه بخوان و بر خود بدم.

اول : از پیش رو. دوم : پشت سر. سوم : بالای سر. چهارم : به سوی پایین. پنجم : بر طرف راست. ششم : بر طرف چپ. هفتم : بر تمام اعضا.

خواص هفت آیه پرفضیلت

یا علی ! هر کس این هفت آیه را بخواند، یا با خود دارد:حق سبحانه و تعالی هفتاد هزار بدی را از نامه عمل او دور کند و هفتاد هزار حسنه در نامه عمل وی نویسد. هفتاد هزار قصر در بهشت برایش بنا کند و هفتاد هزار حور و قصور و غلامان به او کرامت فرماید و هفتاد هزار حله از حریر بهشتی به او بپوشاند. چنانکه صفت آنها را حق داند و دیگری نداند .یا علی ! هر کس این هفت آیه را بخواند و با خود دارد خداوند در روز قیامت دارنده ی آن را به حرمت این آیات ببخشد اگر چه مستوجب کیفر باشد. و باز فرمود : یا علی ! هر کس آن را بخواند و بر خود بدمد اگر نزد امراء و حکام رود البته عزیز و مکرم باشد، اگر چه بر او خشم گرفته باشند نرم گرداند .

و آن هفت آیه این است:

آیه اول ( توبه_۵۱ )

قُلْ لَنْ یُصیبَنا اِلّا ما کَتَبَ اللهُ لَنا هُوَ مَوْلانا وَ عَلَی اللهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤمِنونَ . بگو هرگز نرسد ما را مگر آنچه را نوشت خدا بر ما ، اوست صاحب اختیار ما و بر خدا توکل کنند مؤمنان .

آیه دوم (انعام _ ۱۷ )

وَ اِنْ*یَمْسَسْکَ اللهُ بِضُرٍ* فَلا کاشِفَ لَهُ اِلّا هُوَ وَ اِنْ یَمْسَسکَ بِخَیْرٍ فَهُوَ عَلی کُلِّ شَیءٍ قدیرُ .
و گر از خدا ضرری به تو رسد هیچ کس جز خدا نتواند تو را از آن ضرر برهاند و اگر از او به تو خیری رسد هیچ کس تو را از آن منع نتواند کرد ، که او بر هر چیز تواناست .

آیه سوم  (هود _ ۶ )

وَمَا مِن دَآبَّةٍ فِی الأَرْضِ إِلاَّ عَلَى اللّهِ رِزْقُهَا وَیَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا کُلٌّ فِی کِتَابٍ مُّبِینٍ
و هیچ جنبنده‏اى در زمین نیست مگر [اینکه] روزیش بر عهده خداست و [او] قرارگاه و محل مردنش را مى‏ داند همه [اینها] در کتابى روشن [ثبت] است .

آیه چهارم ( هود _۵۶ )

إِنِّی تَوَکَّلْتُ عَلَى اللّهِ رَبِّی وَرَبِّکُم مَّا مِن دَآبَّةٍ إِلاَّ هُوَ آخِذٌ بِنَاصِیَتِهَا إِنَّ رَبِّی عَلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِیمٍ .
در حقیقت من بر خدا پروردگار خودم و پروردگار شما توکل کردم هیچ جنبنده‏اى نیست مگر اینکه او مهار هستى اش را در دست دارد به راستى پروردگار من بر راه راست است .

آیه پنجم ( عنکبوت _۶۰ )

وَکَأَیِّن مِن دَابَّةٍ لَا تَحْمِلُ رِزْقَهَا اللَّهُ یَرْزُقُهَا وَإِیَّاکُمْ وَهُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ .
و چه بسیار جنبنده ای که بر نمی دارد روزی خود را ، خدا روزی می دهد او را و شما را و او شنوای داناست .

آیه ششم ( فاطر _۲ )

یَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِن رَّحْمَةٍ فَلَا مُمْسِکَ لَهَا وَمَا یُمْسِکْ فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِن بَعْدِهِ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ .
دری که او از رحمت به سوی مردم می گشاید هیچ کس نتواند بست و آن را که او بندد هیچ کس جز او نتواند رها کند و اوست خدای بی همتای با حکمت و اقتدار .

آیه هفتم ( زمر _۳۸ )

وَلَئِن سَأَلْتَهُم مَّنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ لَیَقُولُنَّ اللَّهُ قُلْ أَفَرَأَیْتُم مَّا تَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرَادَنِیَ اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ کَاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِی بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِکَاتُ رَحْمَتِهِ قُلْ حَسْبِیَ اللَّهُ عَلَیْهِ یَتَوَکَّلُ الْمُتَوَکِّلُونَ .
و اگر از آنها بپرسى چه کسى آسمان ها و زمین را خلق کرده قطعا خواهند گفت‏ خدا بگو [هان] چه تصور مى ‏کنید اگر خدا بخواهد صدمه‏ اى به من برساند آیا آنچه را به جاى خدا مى ‏خوانید مى ‏توانند صدمه او را برطرف کنند یا اگر او رحمتى براى من اراده کند آیا آنها مى‏ توانند رحمتش را بازدارند بگو خدا مرا بس است اهل توکل تنها بر او توکل مى‏ کنند .

نظرات