ادویه خورشت کرفس مجلسی خوشمزه و خوش عطر
خورشت کرفس از جمله غذاهایی است که یا باید یکی از طرفداران پروپاقرص آن باشید و از خوردن آن لذت ببرید و یا یکی از دشمنان این خورشت باشید و آن را به هیچ عنوان دوست نداشته باشید. عاشقان این خورش فوت و فن های خاص و عجیبی برای تهیه این غذا ندارند. در تهیه خورشت کرفس نیز مانند دیگر خورشت های ایرانی از ادویه های روتین و معمول استفاده می شود. در این مطلب درباره ادویه خورشت کرفس و چاشنی های مورد استفاده در تهیه این غذا صحبت شده است.
ادویه برای خورشت کرفس مجلسی
در تهیه خورشت کرفس این غذای خوشمزه ایرانی از ادویه های زیادی استفاده نمیشود. ادویه خورشت کرفس شامل:
- نمک
- فلفل سیاه
زردچوبه که سه ادویه اصلی در تهیه این خورشت خوشمزه هستند.
البته استفاده از چاشنی هایی مانند:
- آبلیمو
- آبغوره و لیمو عمانی از جمله چاشنی های مهم برای این خورشت میباشد.
نیم ساعت آخر پخت خورشت آبلیمو یا آبغوره و لیمو عمانی را به اندازه مناسب اضافه کنید. اگر از لیمو عمانی استفاده میکنید از چند ساعت قبل آنها را در آب خیس کنید. سعی کنید نمک و فلفل سیاه را هم مراحل پایانی به غذا اضافه کنید. اضافه کردن نمک و فلفل در اوایل پخت باعث میشود که گوشت دیرتر بپزد.
سبزی برای خوش طعم شدن خورش کرفس:
- نعنا: نصف برگهای کرفس
- جعفری: نصف برگهای کرفس
دقت کنید که نعناع و لیمو عمانی اگر به مقدار زیاد استفاده شوند ممکن است باعث تلخ شدن خورشت کرفس شما شوند.
طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت قرمز
در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت خورشت کرفس را بخوانید:
مواد لازم خورشت کرفس با گوشت قرمز |
|
گوشت خورشتی | ۲۵۰گرم |
نعناع و جعفری و برگ تازه کرفس | ۴۰۰ گرم |
آبغوره یا آبلیمو | نصف لیوان |
زرد چوبه | ۱ قاشق مربا خوری |
نمک ، فلفل | به میزان دلخواه |
ساقه کرفس خرد شده | 1/5 عددبزرگ |
پیاز نگینی خرد شده | ۱ عدد بزرگ |
رب گوجه (به دلخواه) | نصف قاشق |
لیمو عمانی | به میزان دلخواه |
دستورالعمل تهیه خورشت کرفس:
- پیاز را نگینی خورد کنید. در یک قابلمه روغن بریزید و پیازها را تفت بدهید.
- وقتی پیاز ها کمی تغییر رنگ داد گوشت را اضافه کرده و به همراه فلفل و زردچوبه تفت بدهید.( اگر تمایل به اضافه کردن رب دارید در این مرحله رب را به مواد اضافه کنید و تفت بدهید.)
- نعنا و جعفری و برگ های کرفس ریز شده را در ظرفی جداگانه تفت بدهید تا تغییر رنگ بدهد. سپس کرفس های خرد شده را اضافه و با بقیه سبزیها سرخ کنید. ( میتوانید از سبزی قرمه هم کمی اضافه کنید تا لعاب بیشتری به خورشت بدهد.)
- درب ظرف را بگذارید و زیر شعله را کم کنید. 2 ساعت و نیم زمان بدهید تا با شعله ملایم بپزد.
- بعد از جا فتادن خورشت لیمو عمانی یا آبغوره و فلفل سیاه را به عنوان چاشنی ترشی اضافه و نیم ساعت دیگر زمان بدهید تا به خوبی جا بیفتد.