میوه های فصل تابستان و فواید آن ها
آنچه برای مبارزه با گرمای تابستان به آن نیاز دارید، میوه های فصل تابستان هستند که شما را هیدراته نگه می دارند، انرژی لازم را برای شما فراهم می کنند و خوشمزه هستند. در این مقاله، 20 مورد از میوه های فصل تابستان را به شما معرفی می کنیم که بدن را هیدراته نگه میدارند، انرژی را بازیابی می کنند، سلامت را تقویت م یکنند و به شما کمک می کنند تا از شر گرمای تابستان رها شوید.
میوه های فصل تابستان
خصوصیات میوه های فصل تابستان
میوه هایی که در فصل تابستان در دسترس هستند، میوه های فصل تابستان نامیده می شوند. مشخصات میوه های فصل تابستان عبارتند از:
- سرشار از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد شیمیایی گیاهی
- محتوای آب زیاد
- هضم سبک و راحت
- سرشار از طعم
- غنی از مواد معدنی برای بازگرداندن مواد معدنی و نمک از دست رفته
20 مورد از بهترین میوه های فصل تابستان
در اینجا فهرستی از میوه های فصل تابستان که سرشار از مواد مغذی هستند و در عین حال خوشمزه می باشند، آورده شده است.
1. هندوانه
هندوانه با محتوای 92 درصد آب یکی از بهترین میوه های فصل تابستان است. طبق مطالعات انجام شده، هندوانه دارای مواد مغذی است که خواص زیر را دارند:
خواص هندوانه:
- ضد التهاب (کاهش درد، تورم و قرمزی در بدن)
- ضد سرطان (جلوگیری از سرطان)
- حاوی آنتی اکسیدان (کاهش آسیب سلولی و جلوگیری از پیری زودرس)
هندوانه یک منبع غنی از مواد شیمیایی گیاهی است مانند لیکوپن و یکی از میوه های حاوی ویتامین C است. این مواد شیمیایی گیاهی انرژی مورد نیاز بدن را تامین میکنند و از ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، سرطان و فشار خون بالا جلوگیری میکنند.
در فصل تابستان هندوانه بدن شما را هیدراته نگه میدارد و ویتامین ها و مواد معدنی از دست رفته را جبران میکند. طبق مطالعات انجام شده، هندوانه منبع غنی از ویتامین B، C، E و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، منیزیم و فسفر است.
حال که با تمام فواید هندوانه به عنوان یک میوه تابستانی آشنا شدید، وقت آن رسیده است که بهترین روش مصرف آن را یاد بگیرید. آب هندوانه یا برشهای هندوانه رایجترین شیوه های مصرف این میوه هستند.
به منظور تهیه آب هندوانه مراحل زیر را دنبال کنید:
- کل هندوانه را با آب بشویید. اگر هندوانه را به صورت قاچ خریداری کردهاید، آن را در یخچال نگهداری کنید و وقتی خنک شد یک قاشق بردارید و از خوردن آن لذت ببرید.
- هندوانه را به قطعه های کوچک تر تقسیم کنید.
- تفاله آن را بردارید و دانهها را با کمک چاقو جدا کنید.
- تمام هندوانه را در یک مخلوطکن بریزید.
- کمی لیمو، زنجبیل و چند برگ نعناع را به مخلوطکن اضافه کنید.
- آن را مخلوط کنید تا وقتی که یکدست شود.
- آن را در یک لیوان بریزید.
- شما میتوانید بلافاصله آب هندوانه را بنوشید و یا آن را کمی در یخچال بگذارید و بعد از حدود 30 دقیقه که خنک شد، میل نمایید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شربت هندوانه
2. انبه
انبه سرشار از کالری، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است و بدون شک پادشاه میوه های فصل تابستان به حساب میآید. طبق مطالعات انجام شده، انبه دارای ترکیبات زیست فعالی است که آسیب سلولی را کاهش میدهند، از پیری زودرس جلوگیری میکنند، سلامتی را بهبود می بخشند و به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن کمک می کنند. در فصل تابستان در ساعاتی که آفتاب سوزان است و شما کمترین سطح انرژی را دارید و آب بدنتان کم شده است، نوشیدن آب انبه یا یک اسموتی انبه بهترین گزینه است.
دستورهای مصرف انبه که نمیخواهید تابستان امسال از دست بدهید:
- اسموتی انبه
- نوشیدنی پانا انبه
- موس انبه
- نوشیدنی انبه ماست
- اسموتی انبه شکلاتی
اگر صبر و تحمل کافی ندارید، انبه را از یخچال بیرون بیاورید و آن را برش بزنید و با کمک یک قاشق از طعم فوق العاده آن لذت ببرید.
3. خربزه
خربزه که از نظر ظاهری شبیه به هندوانه است، یکی دیگر از میوه های فصل تابستان است که مقدار زیادی آب دارد و می تواند شما را هیدراته نگه دارد. طبق مطالعات انجام شده، خربزه منبع خوبی از ویتامین A، C، پتاسیم و منیزیم است.
همچنین به داشتن خواص دارویی زیر معروف است:
- مسکن (تسکیندهنده درد)
- ضد التهاب (کاهش تورم، قرمزی و درد)
- ضد دیابت (جلوگیری از دیابت)
- ضد زخم
- ضد سرطان
- تقویتکننده ایمنی (بدن ما را برای مبارزه با عفونتها تقویت میکند)
خربزه سرشار از مواد مغذی و خواص دارویی است، به همین دلیل یکی از بهترین میوه های فصل تابستان به حساب میآید. شما میتوانید خربزه را به صورت شیک مصرف کنید یا قاچ آن را از یخچال خارج کرده و بخورید. در خوردن خربزه احتیاط کنید پیشنهاد می کنیم مقاله بعد از خربزه چی نخوریم را بخوانید.
همچنین بخوانید: میوه های مفید برای دیابت
4. کیوی
طبق تحقیقات، کیوی یکی از میوههایی است که در تمام فصول سال یافت میشود و فوایدی مانند کمک به هضم، خواب بهتر و کاهش افسردگی دارد.
در ماه های تابستان، ما زیاد عرق میکنیم و برخی از مواد معدنی از بدن ما خارج میشوند. کیوی که سرشار از ویتامین هایی مانند ویتامین A، B6، C و مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم و آهن است، میتواند این مسئله را جبران کند.
تابستان امسال میتوانید از خوردن کیوی لذت ببرید یا میتوانید دستورهای زیر را امتحان کنید:
- ترکیب کیوی و انبه: قدرت ترکیبی این دو میوه تابستانی برای حفظ انرژی و هیدراته ماندن شما ایده آل است.
- اسموتی کیوی همراه با ملون: این نوشیدنی مغذی خوشمزه، انرژی زا و آبرسان را در تابستان امسال میل کنید.
5. پرتقال
پرتقال میوهای است که بیش از 80 درصد از آن را آب تشکیل میدهد. پرتقال سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است که باعث میشود بدن شما هیدراته باقی بماند و در برابر گرمازدگی از شما محافظت میکند. آب پرتقال سادهترین و بهترین روش برای استفاده از پرتقال در فصل تابستان است.
6. پاپایا
پاپایا از میوههای استوایی بسیار محبوب در کشورهای استوایی است. طبق مطالعات انجام شده، پاپایا به دلیل داشتن آنزیم (پاپائین و کیموپاپائین) یکی از بهترین میوه های فصل تابستان است که ایمنی بدن در برابر عفونتهای ویروسی، باکتریایی و قارچی را تقویت میکند. پوست پاپایا را بکنید و آن را به برشهای نازک تقسیم کرده و با کمی نمک سیاه میل کنید.
7. آناناس
آناناس از نظر خواص و فواید شبیه به سایر میوه های ذکر شده در این فهرست است. آناناس سرشار از ویتامینهای A، B1، B2، B3، B6، C، روی، منیزیم، فسفر، کلسیم و پتاسیم است و به بازیابی مواد معدنی از دست رفته در گرمای تابستان کمک میکند.
میوه های فصل تابستان مانند آناناس به هیدراته نگه داشتن بدن و حفظ تعادل اسیدی در فصل تابستان کمک میکند. آناناس را میتوان به صورت آب آناناس یا برشهای نازک مصرف کرد.
همچنین بخوانید: آیا خوردن آناناس برای نوزادان مضر است
8. گواوا
گواوا یکی از میوه های مغذی فصل تابستان است. طبق مطالعات انجام شده، گواوا سرشار از آب، فیبر، آهن، ویتامین B کمپلکس، فسفر، کلسیم و کاروتن است.
در این مطالعه گواوا دارای خواص دارویی زیر ذکر شده است:
- آنتی اکسیدان (کاهش آسیب سلولی و جلوگیری از پیری زودرس)
- درمان سرفه
- تقویتکننده سیستم ایمنی برای مبارزه با عفونتهای باکتریایی و قارچی
- برای دیابت، سرطان و فشار خون بالا موثر است
گواوا، مانند اکثر میوه های تابستانی، بیشتر به صورت خام مصرف میشود. می توان آن را به عنوان اسموتی نیز میل کرد.
9. آلو
آلو میوه تابستانی است که منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات زیست فعال مانند کاروتنوئیدها و اسیدهای فنولیک است. طبق مطالعات انجام شده، آلو به بهبود حافظه، کاهش سطح قند خون، تقویت سلامت استخوانها و پیشگیری از طیف گستردهای از بیماریها کمک میکند.
10. لیچی یا سرخالو
لیچی بعد از انبه مرسومترین میوه تابستانی در کشور هند است. این میوه به صورت تازه مصرف میشود. لیچی به دلیل طیف گستردهای از ترکیبات غذایی مانندپلی فنولها دارای خواص زیادی برای سلامت انسان است.
11. توت فرنگی
یکی از میوه های فصل تابستان توت فرنگی است که از مشکلات پوستی مرتبط با این فصل محافظت میکند. فلاونوئیدها و فیتونوترینتها به توت فرنگی رنگ قرمز جذابی میدهند. طبق یک گزارش، این ترکیبها باعث میشوند که توت فرنگی به عنوان یک آنتی اکسیدان به منظور کاهش کلسترول خون، پیشگیری از بیماریهای قلبی و توقف رشد سلولهای سرطانی مفید باشد. توت فرنگی را میتوان به صورت اسموتی، بستنی، کیک و یا به صورت خام مصرف کرد. اسموتی هندوانه و توت فرنگی نیز طعم بی نظیری دارد.
همچنین بخوانید: طرز تهیه آب میوه ترکیبی با میوه های تابستانی
12. انگور
در فصل تابستان انگور در همه جا در دسترس است. طبق مطالعات انجام شده، انگور برای اهداف تغذیهای و درمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
انگور سرشار از پلیفنولها و آنتی اکسیدانهایی است که برای مقابله با عفونتها و تقویت سلامت مغز مفید هستند. طبق گفته یک مطالعه،انگور ممکن است برای زنان مبتلا به سرطان سینه مفید باشد.
13. انجیر
انجیر از میوه های فصل تابستان است که قند طبیعی دارد و همین امر موجب میشود تا انرژی مورد نیاز در روزهای طولانی تابستان را تامین کند. انجیر به تامین مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم به بدن کمآب تابستان کمک میکند.
14. موز
موز یک میوه خاص فصل تابستان نیست، اما بیشتر در ماههای تابستان برای تامین انرژی مورد نیاز بدن مورد استفاده قرار میگیرد. موز علاوه بر تامین انرژی، به حفظ سلامت دستگاه گوارشی و رفع یبوست کمک میکند. شیک موز با بستنی میتواند یک نوشیدنی طراوتبخش در فصل تابستان باشد.
15. زردآلو
زردآلوهای خوشمزه یکی از بهترین میوه های فصل تابستان به شمار میآیند. آنها منبع غنی از بتاکاروتن هستند که برای سلامت چشم و پوست مفید است.
16. هلو
هلو نه تنها یک میوه تابستانی خوب است، بلکه فشار خون را کاهش میدهد و از بیماریهای قلبی پیشگیری میکند. هلو ویتامینها و مواد معدنی از دست رفته بدن به دلیل تعریق را جبران میکند.
17. میوه ستارهای
پتاسیم و ویتامین C موجود در میوه ستارهای باعث میشود که این میوه در این فهرست جایگاه ویژهای داشته باشد. این میوه به رفع خستگی چشمها کمک میکند و سردرد ناشی از گرمای تابستان را تسکین میبخشد.
18. لیمو
یکی از خوشمزه ترین و مقرون به صرفهترین نوشیدنی های تابستانی از ترکیب لیمو، آب و شکر بدست میآید. لیمو یک میوه تابستانی عالی است که پتاسیم و ویتامینهای از دست رفته بدن را به آن بازمیگرداند. لیمو به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد پیری خود شناخته شده است.
19. خیار
یکی از بهترین میوه های فصل تابستان یعنی خیار را میتوان به صورت خام همراه با نمک مصرف کرد. محتوای آب و منبع غنی از پتاسیم، ویتامین A، C، K و آنتی اکسیدان باعث میشود که این میوه یک گزینهی محبوب برای فصل تابستان باشد.
اهمیت میوه های فصل تابستان
گرمای شدید تابستان باعث تعریق و از دست رفتن سدیم، پتاسیم و دیگر مواد معدنی مورد نیاز بدن میشود. میوه های تابستانی به عنوان یک نجاتبخش در برابر گرمای سوزان تابستان عمل میکنند. محتوای زیاد آب آنها همراه با مواد معدنی باعث طراوت بدن و بازیابی مواد معدنی از دست رفته میشود.
میوه های تابستانی مانند خیار، هندوانه و بائل بدن را هیدراته و خنک میکنند و گرفتگی عضلات را تسکین میدهند. از این رو، میوه های فصل تابستان نقش اساسی در هیدرانه نگه داشتن، خنکسازی و بازگرداندن انرژی از دست رفته بدن در دمای شدید تابستان دارند.
مواد مغذی موجود در میوه های فصل تابستان
میوههای تابستان منبع خوبی از موارد زیر هستند:
- ویتامینها
- مواد معدنی
- آنتی اکسیدان ها
- ترکیبات زیست فعال
- مواد شیمیایی گیاهی
- فلاونوئید ها
- سایر ترکیبات و اجزای مفید به لحاظ درمانی.
خواص میوه های فصل تابستان
خواص و فواید میوه های تابستانی به شرح زیر میباشند:
- فعالیت آنتی اکسیدانی میوههای تابستانی موجب کاهش آسیب سلولی و پیشگیری از پیری زودرس میشود.
- ترکیبات زیست فعال مانند پلی فنولها در فصل تابستان دارای خاصیت ضدسرطانی هستند.
- تمام میوه های نام برده شده در این مقاله در برابر بیماریهایی مانند دیابت، سرطان، فشار خون بالا و عفونتها مفید هستند.
- میوه های تابستانی نقش حیاتی را در کاهش علائم مرتبط با گرمای تابستان مانند سردرد، اسهال و ضعف و بی حالی ایفا میکنند.
- وجود مقدار آب زیاد و مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم در این میوهها به کاهش علائم مرتبط با کم آبی بدن کمک میکند.
- تعادل در سطح اسیدیته بدن موجب بهبود دستگاه گوارش میشود.
- میوههای تابستانی موجب تقویت سیستم ایمنی میشود و از این رو دارای خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی است.
کلام آخر
میوه های فصل تابستان بهترین روش برای مقابله با گرمای شدید تابستان هستند. این میوهها با مقدار زیاد آب و مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم، آهن و کلسیم بدن را هیدراته نگه می دارند و مواد از دست رفته بدن را جبران میکنند. این میوههای تابستانی را در اسموتی ها، دسرها، آبمیوه ها یا به صورت خام و تازه مصرف کنید تا در گرمای تابستان خنک، هیدراته، پرانرژی و سالم بمانید.