فرمول محیط و مساحت ذوزنقه به همراه مثال عددی
دراین مطلب می توانید با فرمول محیط و مساحت ذوزنقه به همراه آموزش محاسبه آن آشنا شوید. ذوزنقه جزو اشکال هندسی دو بعدی می باشد. این شکل هندسی دارای 4 ضلع می باشد که دو ضلع آن موازی هستند. ذوزنقه دارای دو ضلع موازی میباشد.
اگر ذوزنقه متساوی الساقین باشد زوایای مجاور ضلع موازی آن، با هم و اضلاع غیر موازی آن، با هم برابر هستند و اگر یک ضلع قائمه داشته باشد آن را ذوزنقه قائم الزاویه می گویند. در صورتی که نحوه محاسبه محیط و مساحت ذوزنقه را فراموش کردید و یا نیاز به مرور دارید ادامه این مطلب را بخوانید.
آموزش های بیشتر : فرمول محیط دایره و مساحت دایره و نحوه محاسبه آن به روش ساده
فرمول محاسبه محیط ذوزنقه
ذوزنقه دارای دو ضلع موازی است که پایه (قاعده) نام دارد. به دو ضلع غیر موازی ذوزنقه ساق میگویند. کوتاهترین فاصله میان دو پایه را نیز ارتفاع مینامند.
برای محاسبه محیط ذوزنقه به راحتی می توانید 4 ضلع آن را با هم جمع کنید. یعنی محیط ذوزنقه قائوم الزاویه و محیط ذوزنقه متساوی الساقین و سایر آن با جمع اندازه اضلاع آن (4 ضلع a,b,c,d) محاسبه می شود.
فرمول مساحت ذوزنقه
برای محاسبه مساحت ذوزنقه اندازه طول دو قاعده و اندازه ارتفاع را نیاز داریم و برای محاسبه مساحت ذوزنقه طول دو قاعده را با هم جمع کرده و بر عدد دو تقسیم می کنیم و در ارتفاع ضرب می کنیم. به طور کلی فرمول محاسبه مساحت ذوزنقه برابر است با :
جالب است که بدانید مساحت ذوزنقه متساوی الساقین و همچنین مساحت ذوزنقه قائم الزاویه به روش فوق محاسبه می گردد.
محاسبه مساحت ذوزنقه به روش میانه مرکزی ذوزنقه
میانه مرکزی یک ذوزنقه، برابر با میانگین طول پایه های ذوزنقه می باشد. و شما با داشتن میانه ذوزنقه نیز می توانید مساحت ذوزنقه را از فرمول زیر نیز محاسبه نمایید.
بیشتر بخوانید : فرمول محیط و مساحت مستطیل با مثال ساده