30 واقعیت درباره زندگی پیامبر اکرم (ص) از کودکی تا وفات
با نزدیک شده به ایام سوگواری حضرت خاتم النبیین محمد مصطفی (ص) بر آن شدیم تا مطلبی هرچند کوتاه درباره زندگی پیامبر (ص) که پر از نکته ها و درس های فرآوان است را برای شما عزیزان آماده کنیم تا با دانستن گوشه ای از زندگی پیامبر اکرم (ص) در پیدا کردن طریقت درست زندگی موفقت تر و سربلندتر باشید.
در ادامه شما را با 30 واقعیت در مورد زندگی پیامبر اکرم (ص) بیشتر آشنا میکنیم:
- پیامبر اکرم (ص) از نوادگان اسماعیل پسر حضرت ابراهیم بودند.
- پیامبر اکرم (ص) در مکه به دنیا آمدند در سال 570 میلادی
- اندکی پس از تولد پیامبر، مادر ایشان آمنه بنت وهب در اثر بیماری درگذشت.
- پدر بزرگوار پیامبر؛عبدالله بن عبدالمطلب قبل از تولد ایشان از دنیا رفته بود. بنابراین او یتیم شد.
- در این مدت دایی وی ابو طالب و پدر بزرگش عبدالمطلب از او مراقبت کردند.
- پیامبر اکرم در نه سالگی به همراه عموی خود ابوطالب به سفرهای تجاری رفت.
- وی در طی این سفرها با افراد ملل و مذاهب مختلف دیدار کرد و تجارب فراوانی کسب نمود.
- شخصیت پیامبر همیشه مورد احترام همه بود و مردم در سراسر مدینه از جمله یهودیان ایشان را “محمد امین” صدا میزدند.
- ایشان در 12 سالگی و در یکی از سفرهای خود با یک عالم مسیحی ملاقات کرد و این محقق به عموی پیامبر گفت که روزی او کاری بزرگ انجام خواهد داد و من می توانم آن را ببینم زیرا همه درختان ، کوهها و دریا در تعظیم در مقابل او قرار دارند.
- پیامبر هنگامی که 25 ساله شد از حضرت خدیجه برای ازدواج پیشنهادی دریافت کرد که وی پذیرفت و بدین ترتیب آنها ازدواج کردند. حضرت خدیجه در زمان ازدواج 40 یا 45 سال داشت.
- پیامبر در 54 سال اول زندگی خود تنها یک همسر داشت. تنها همسر ایشان تا پنجاه سال عمر خود سیده قریش حضرت خدیجه بود.
- پیامبر و خدیجه 2 پسر داشتند اما در کودکی فوت کردند.
- پیامبر اکرم (ص) با آیشه هنگامی که 9 ساله بود ازدواج کرد. در 1400 سال پیش ازدواج با دختران جوان امری بسیار مرسوم بود، در حقیقت آنها دختران جوان محسوب نمی شدند ، و از آن زمان زنان جوان محسوب می شدند. این یک واقعیت تاریخی است که دختران از سن 9 تا 14 سالگی در اروپا ، آسیا و آفریقا در این سنین ازدواج می کردند ، در حقیقت حتی در ایالات متحده آمریکا دختران در 10 سالگی نیز تا بیش از یک قرن قبل ازدواج می کردند.
با این وجود ، هیچ مورخی با این واقعیت ها نمی تواند ادعا كند كه این کار یک حرکت ناپسنده بوده است و مورخان هر كسی را كه چنین ادعایی را مطرح كرده است متكبر و بسیار احمقانه می خواند چرا که آنها هیچ دانش و فهم تاریخ ندارند. - پیامبراکرم هرگز به تنهایی غذا نمی خورد. او دیگران را دعوت کرد و سپس با آنها غذا خورد.
- ایشان عادت به شستن دست ها قبل و بعد از خوردن غذا داشتند.
- پیامبر مرتباً از فقرا و بیماران عیادت می کردند.
- به محض مراجعه به شخص ، به آنها سلام و احوالپرسی می کرد و سپس قبل از ورود به خانه اجازه آنها را می گرفت و دیگران را ترغیب می کرد که همان کار را به عنوان یک نشان احترام انجام دهند.
- او قبلاً لباسهای خود را اصلاح می کرد ، کفش های خود را ترمیم می کرد و کف را جارو می کرد ، همچنین خرید خانه را در طول زندگی متاهلی انجام می داد.
- از آنجا که مردم مکه در آن زمان درگیر بسیاری از فعالیت های گناهکارانه بودند ، مانند: زنده به گور کردن دختران خود، نوشیدن ، تجاوز به عنف و کشتن افراد بی گناه را انجام دادند ، پیامبر اکرم به هیچ وجه با کار آنها موافق نبودند و همواره برای داشتن آرامش و عبادت خداوند به غار حرا می رفتند.
- پیامبر در شبی هنگامی که در غار حرا بود، جبرئیل بر ایشان نازل شد و فرمود:ای محمد “بنام الله بخوان” ، پیامبر اکرم فرمودند كه من نه بیسواد هستم اما به خواست خدا خواند و نوشت.
- بعد از اینکه پیامبر در غار حرا و در سن 40 سالگی به پیامبری مبعوث گردیدند، موعظه اسلام را برای مردم آغاز کردند.
- ایشان قبلاً به مردم موعظه می كرد ، اما از موعظه بیش از حد برای جلوگیری از آزار دادن مردم خودداری می كرد.
- بعضی اوقات پیامبر آنقدر دعا می کردند که پاهای ایشان متورم می شد. در یک حادثه ، از ایشان سؤال شد که چرا چنین دعای غیرقابل تحمل را انجام می دهند و او با این سؤال پاسخ داد: “آیا من یک بنده شکرگزار نیستم؟”
- او نامه هایی به پادشاهان و رهبران فراتر از عربستان فرستاد كه آنها را به اسلام دعوت كرد.
- مشرکان و غیرمسلمانان به روش های مختلف به پیامبر اکرم (ص) و سایر مسلمانان آسیب رساندند ، اما پیامبر اسلام صبر و پشتکار داشت.
- نبوت وی برای مدت طولانی 23 سال به طول انجامید و در طی آن قرآن کلام خدا را از فرشته وحی دریافت نمود.
- ایشان هرگز خود را كسی یا هر چیز الهی اعلام نکرد و همواره می فرمودند من هم مانند شما یک انسان معمولی هستم.
- هم اکنون نام محمد یکی از محبوب ترین نام های جهان است.
- سرانجام پس از 23 سال پیامبر (ص) در سن 62 سالگی درگذشت و اسلام نیز پس از مرگ وی به دلیل تلاش خلفای خود ، در جاهای دیگر نیز گسترش یافت.
- آیات خداوند که در زمان حیات ایشان بر پیامبر اکرم (ص) نازل شده بود پس از درگذشت وی در قرآن گردآوری شد.