رژیم غذایی HCG چیست؟ آیا رژیم لاغری اچ سی جی واقعا موثر است؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آیا درباره رژیم لاغری اچ سی جی  شنیده اید؟ در این مقاله می خواهیم به این پرسش پاسخ دهیم که رژیم hcg چیست و آیا رژیم لاغری hcg موثر است؟ رژیم غذایی HCG نیازمند مصرف بسیار پایین کالری در روز و بعلاوه مصرف HCG (گونادوتروپین جفت انسان)، هورمون تولید شده توسط زنان در دوران بارداری است. در حالی که این حقیقت دارد که مصرف 500 کالری در روز منجر به کاهش وزن موقتی می‌شود اما هنوز مشخص نشده است که آیا تزریق و یا مصرف خوراکی هورمون HCG بر روی کاهش وزن و لاغری تاثیرگذار است یا نه.

اصول اولیه رژیم غذایی HCG چیست؟

افرادی که رژیم غذایی HCG را دنبال می‌کنند، به طرز قابل توجهی کاهش مصرف روزانه‌ی کالری را تجربه می‌کنند. بسته به نوع رژیم، فرد ممکن است حدود 500، 800 یا 1200 کالری در روز مصرف کند که هیچ یک از این ارقام برای عملکرد مناسب یک فرد بزرگسال کافی نیستند. علاوه بر کاهش کالری دریافتی روزانه، افرادی که این رژیم را دنبال می‌کنند باید HCG را از طریق قرص یا تزریق دریافت کنند. تزریق تنها توسط افراد متخصص انجام می‌شود. به افراد یک منوی مشخص برای هر روز داده می‌شود و این منو به مدت شش هفته با فازهای مختلف ادامه می‌یابد.

همچنین بخوانید: رژیم فستینگ متناوب برای لاغری

رژیم اچ سی جی چیست3 فاز اصلی برنامه رژیم غذایی اچ سی جی

  • فاز 1: فاز بارگذاری از رژیم غذایی HCG نیازمند مصرف پروتئین و چربی بالاست. برخی از افراد این فاز را «فاز پرخوری» می‌نامند زیرا آخرین شانس برای خوردن یک وعده غذایی خوب در این رژیم به حساب می‌آید. در این فاز افراد دریافت HCG را شروع می‌کنند.
  • فاز 2: فاز بسیار کم کالری از رژیم غذایی HCG است که در آن محدود کردن کالری دریافتی روزانه آغاز می‌شود. در این فاز از رژیم غذایی غذاهای خاصی تجویز می‌شوند. این فاز حدود یک ماه به طول می‌انجامد (این بازه زمانی بسته به نوع رژیمی که انتخاب شده است، متغیر است).
  • فاز 3: فاز تثبیت رژیم غذایی HCG سه روز پس از آخرین تزریق HCG آغاز می‌شود. در این فاز، دریافت کالری به تدریج به حالت اولیه باز می‌گردد اما این کار باید بر مبنای یک برنامه‌ی مشخص و تعیین شده صورت گیرد.

منشا پیدایش رژیم غذایی HCG

امروزه، ده‌ها گونه‌ی مختلف از رژیم غذایی HCG وجود دارد که همگی بر اساس طرح اصلی ارائه شده در نسخه‌ی اصلی به وجود آمده‌اند. نسخه‌ی اصلی این رژیم غذایی توسط دکتر سیمئون در مقاله‌ای تحت عنوان «پوندها و اینچ‌ها: یک رویکرد جدید برای چاقی» ارائه شده است.

نسخه‌های اصلاح شده‌ی این رژیم غذایی شامل رژیم‌های HCG ارگانیک و وگان هستند در حالی که پیشرفت‌های جدیدتر از قطره خوراکی HCG به عنوان رژیم غذایی هومیوپاتی در نظر گرفته می‌شوند. از طرف دیگر، قرص‌ها و کرم‌های HCG نیز موجود هستند. به طور کلی، تزریق به یک روش نادر برای دریافت HCG تبدیل شده است. با این وجود، هنوز بسیاری از کلینیک‌های پزشکی همچنان از این روش استفاده می‌کنند.

تغییرات رژیم لاغری hcg

تقریبا 50 سال پیش، پس از این که رژیم غذایی اصلی توسط دکتر سیمئون ارائه شد، کوین ترودو در سال 2007 کتابی را تحت عنوان «درمان کاهش وزن» منتشر کرد. این کتاب یک نسخه‌ی اصلاح شده از پروتکل اصلی را ارائه داد. طرح اصلاح شده‌ی کوین ترودو شامل یک فاز اضافی از سم‌زدایی پیش از شروع هورمون‌درمانی با HCG است. علاوه بر این، فهرست گسترده‌ای از مواد غذایی ارگانیک، مکمل‌ها و غذاهای قابل قبول برای این رژیم را ارائه می‌دهد.

رژیم لاغری hcg چیستآیا رژیم غذایی HCG برای لاغری موثر است؟

کم کالری بودن این رژیم غذایی موجب کاهش وزن می‌شود اما تحقیقات نشان داده‌اند که HCG هیچ گونه تاثیری بر کاهش وزن ندارد. علیرغم این که ادعا شده است که این هورمون موجب افزایش سوخت‌وساز (متابولیسم) بدن می‌شود. همچنین لازم به ذکر است که کاهش وزن فقط به از دست رفتن چربی ختم نمی‌شود بلکه کاهش توده عضلانی را نیز شامل می‌شود.

اگرچه کاهش وزن در این رژیم غذایی ممکن است چشمگیر باشد اما این کاهش وزن برای بازه‌های زمانی بلند مدت پایدار نیست.

به عبارت دیگر، افرادی که این رژیم را گرفته‌اند پس از مدتی چاق می‌شوند و حتی ممکن است به وزنی بالاتر از وزن اولیه خود برسند. دوره‌های مداوم این نوع رژیم می‌تواند در متابولیسم بدن اختلال وارد کند و کاهش وزن در مراحل بعدی را دشوارتر سازد.

هورمون hcg چیست؟

این هورمون به عنوان نشانگر در تست های خانگی بارداری به کار می رود و همچنین برای درمان مسائل باروری در مردان و زنان کاربرد دارد. علاوه بر این میزان بالا از این هورمون در خون می تواند از علائم بیماری باشد. هورمون اچ سی جی به حفظ تولید هورمون های مهم مثل پروژسترون و استروژن کمک می کند و باعث می شود شما احساس سیری کنید.

احتیاط کنید!

هر رژیم غذایی مبتنی بر مصرف کم کالری باید تحت نظارت یک متخصص تغذیه انجام شود. ریز مغذی‌ها و درشت مغذی‌ها به سلامت بدن کمک می‌کنند و سوخت مورد نیاز برای فعالیت‌های روزمره به شمار می‌آیند. هر نوع رژیم غذایی که در آن مصرف کم کالری بدون هیچ ورزش و فعالیت اضافی توصیه می‌شود، برای بلند مدت زیان‌آور خواهد بود و بهتر است از آن اجتناب کنید.

نظرات