Take a fresh look at your lifestyle.

نماد شب یلدا چیست؟ حقایق عجیب درباره شب یلدا

همه ما با شب یلدا آشنا هستیم و هر سال این شب را در کنار خانواده بزرگترها جشن میگیریم. در همه شهرهای ایران در شب یلدا رسم و رسوم های خاصی انجام می شود اما ماهیت تمام آنها یکسان می باشد. اما چیزی که سوال است این می باشد که نماد شب یلدا چیست؟ در ادامه می خواهیم با نماد شب یلدا و حقایق عجیب و واقعی درباره شب یلدا آشنا شویم.

نماد شب یلدا چیست؟

شب یلدا در 30 آذرماه یعنی در آخرین روز پاییز می باشد. شب یلدا جشنی باستانی و بسیار زیبا می باشد و نزد ایرانیان از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه می خواهیم با نماد شب یلدا آشنا شویم.

یکی از اصیلی ترین و مهم ترین نمادهای شب یلدا انار قرمز است، در ایران باستان انار قرمز نماد شب یلدا یا همان شب چله بوده است.

انار نماد شب یلدا

نماد شب یلدا چیست

دلیل اینکه چرا انار نماد اصلی شب یلدا می باشد این است که انار میوه ای بهشتی است و دانه های قرمز آن نماد برکت و نعمت می باشند. انار نماد شادی و سلامتی و همچنین نو شدن می باشد. انار سرشار از ویتامین های مختلف می باشد و خوردن آن در فصل سرما باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

هندوانه نماد شب یلدا

هندوانه یکی دیگر از نمادهای شب یلدا می باشد. هندوانه میوه ای تابستانی است خوردن آن در چله زمستان باعث سلامتی و شادابی می شود. رنگ سرخ نشان از درخشانی خورشید را دارد. در واقع ایرانیان باستان بر این باور بودند که خوردن هندوانه باعث می شود که در برابر سرما زمستان مقاوم تر باشیم و از بیماری های مختلف در امان باشیم.

آجیل نماد شب یلدا

یکی دیگر از چیزهایی که از گذشته تا به امروز نماد شب یلدا می باشد آجیل شب یلدا است که وجود آن بر سفره های یلدایی قدمت دیرینه ای دارد. آجیل نماد برکت و فروانی می باشد. به دلیل اینکه در گذشته در آجیل شب یلدا گندمک، بادام، فندق و… قرار میدادنند و اعتقاد داشتند وجود این خوراکی های مختلف همراه هم برکت را برای خانواده به همراه دارد.

فال حافظ نماد شب یلدا

نماد شب یلدا چیست

ایرانیان باستان اعتقاد داشتند در شب یلدا با گرفتن فال حافظ می توان سرنوشت خود را با گرفتن فال دانست. البته گرفتن فال حافظ نوعی اعتقاد داشتن به آن نیز دارد. همچنین برخی از افراد برای سرگرمی ممکن است فال بگیرند. اما گرفتن فال حافظ یکی از نمادهای خاص و اصیل شب یلدا بوده است.

حقایق عجیب درباره شب یلدا

در ایران باستان برای شروع هر فصل جشنی را برگزار می کردند. شب یلدا یا همان شب چله آخرین شب پاییز و شروع زمستان و فصل سرما می باشد و به بلندترین شب سال نیز معروف است. شب یلدا جزو مهم ترین و باشکوه ترین جشن های ایرانیان بوده است و تا به امروز هم سراسر ایران به رسم عادت این شب را جشن می گیرند. شب یلدا در زمان داریوش یکم، یکی از پادشاهان هخامنشی رسمیت پیدا کرد و در تقویم آن دوران نیز ثبت شد.

مردم در گذشته به درستی نمی دانستند که دقیقا زمان به صورت می گذرد. به همین دلیل حدود سه هزار سال پیش مردم متوجه شدند که در بعضی از فصول روزها بلندتر و در برخی از فصول روزها کوتاه تر می باشد به همین دلیل در آن روزهایی که خورشید در آسمان بیشتر است می توانند از روشنی آن استفاده بیشتری کنند و فعالیت های خود را در آن روز انجام بدهند.

در زمان هخامنشیان تصمیم گرفتند برای تغییر فصل از گرما به سرما و شروع زمستان که روزها کوتاه است، همچنین از آخرین روز پاییز که نسبتا شب طولانی تری دارد جشنی برگزار کنند. درباره شب یلدا و شروع سرما در کتاب اوستا نیز اشاره ای به آن شده است.

نام جدید شب یلدا چیست؟

در سال 1402 شورای انقلاب و فرهنگی تصمیم گرفت که نام یلدا یا همان چله را که در آخرین روز پاییز است به روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان تغییر دهد. نام جدید شب یلدا در سال 1403 در تقویم نوشته خواهد شد.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.